این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

هرآنچه که باید از درگاه‌های پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌امن ‌و درگاه‌های‌ واسط پرداخت بدانید

زمانیکه می‌خواهید هزینه‌ی یک محصول را به صورت اینترنتی پرداخت کنید، از درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می‌کنید. درگاه پرداخت، این امکان را برای صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی فراهم می‌آورد تا هزینه محصول و خدمات را از طریق پایانه‌های بانکی دریافت نمایند. مشتری می‌تواند با یک شماره کارت و یک رمز دوم، هزینه کالا را پرداخت کند و همین امر موجب می‌شود تا صاحبان کسب‌و‌کارهای اینترنتی، به دنبال ایجاد درگاهی امن برای مشتریان خود باشند.

1398/02/01
0
3,352
هرآنچه که باید از درگاه‌های پرداخت ‌‌‌‌‌‌‌‌‌امن ‌و درگاه‌های‌ واسط پرداخت بدانید

درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟

به صورت کلی دو نوع درگاه پرداخت اینترنتی داریم:

1- درگاه پرداخت مستقیم

یکی از انواع درگاه پرداخت اینترنتی، درگاه پرداخت مستقیم است که برای سایت‌هایی با تراکنش مالی متوسط و بالا استفاده می‌شود. برای مثال سایت دیجی‌کالا با گردش مالی روزانه حدود 1 میلیارد تومان، از درگاه پرداخت مستقیم استفاده می‌کند. برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم باید به صورت حضوری به بانک مراجعه کنید و اطلاعات شخصی و اطلاعات فروشگاه اینترنتی را در اختیار بانک قرار دهید (از طریق فرم درخواست) تا بتوانید درگاه پرداخت مستقیم را دریافت کنید.

البته پیش از این مرحله باید نسبت به دریافت نماد اعتماد الکترونیکی سازمان صنعت و معدن اقدام کنید که یکی از الزامات دریافت درگاه پرداخت مستقیم است. یکی از دلایلی که خیلی از افراد و فروشگاه‌های اینترنتی از دریافت درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم منصرف می‌شوند، همین نماد اعتماد الکترونیکی است که علاوه بر روش دشوار و طولانی، پرداخت مالیات‌های سنگین را هم برای صاحب کسب‌وکار به هراه دارد.

اگر بخواهید نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت کنید، ممکن است چیزی در حدود 3 ماه طول بکشد. علاوه بر این، باید تمامی اطلاعات حقیقی و یا حقوقی خود را در اختیار بانک و سازمان صنعت و معدن بگذارید تا بتوانید یک درگاه پرداخت الکترونیکیِ مستقیم دریافت کنید.

2- درگاه پرداخت غیر‌مستقیم یا واسطه

درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی، سایت‌هایی هستند که از شرکت‌های PSP برای کسب‌وکار‌های آنلاین مجوز دریافت می کنند. اما منظور از شرکت‌های PSP چیست؟ شرکت‌های PSP، شرکت‌های بزرگ مالی هستند که واسطه‌ی بین بانک‌ها و مشتریان تجاری بوده و عملاً خدمات بانکی را برای عموم پیاده‌سازی می‌کنند.

درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی، کمک زیادی به افرادی که قصد راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین را دارند می‌کنند. همچنین با استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی واسطه، دیگر نیازی به مراجعه به بانک برای راه‌‌اندازی درگاه پرداخت آنلاین کسب‌وکار نیست و همچینن گرفتن مجوز ضرورت ندارد و به راحتی و در عرض کمتر از چند ‌ساعت می‌توانید برای کسب‌وکارخود، درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی؛ باید‌ها و نباید‌های این نوع تبلیغات

 

«ای‌-نماد» چیست و چرا تا این اندازه مهم است؟

گرفتن درگاه پرداخت مستقیم از بانک، مشکلات خاص خود را دارد و به‌راحتی و به هر شخصی که از راه برسد داده نمی‌شود. اولاً باید سایت داشته باشید و دوماً باید سایت مورد‌نظر دارای محتوای باکیفیت و دارای نماد اعتماد که نشان‌دهنده‌ی اعتبار آن سایت است، باشد.

گرفتن نماد اعتبار یا همان «ای‌-نماد» کار سختی نیست. بحث ما زمان است زیرا گرفتن «ای‌-نماد» زمان زیادی می‌خواهد و بعد از بررسی‌های لازم، این نمادِ اعتماد، به سایت مورد‌نظر اعطا می‌شود. ولی مشکلی که وجود دارد این است که تکلیف بعضی که سایت ندارد چه می‌شود؟

اگر سری به شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام یا اینستاگرام بزنید، می‌بینید که مردم از طریق همین شبکه‌ها به کسب‌وکار پرداخته‌اند. در اینجا درگاه‌های واسط پرداخت، کمک بزرگی به کسانی که سایت ندارند یا حوصله‌ی کاغذ بازی‌های بانکی را ندارند، می‌کند.

درگاه‌های واسط پرداخت، دارای یک سری ویژگی‌ها هستند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1- فعال‌سازی در کمتر از چند ‌ساعت: به جای اینکه شما چند روز ‌وقت خود را صرف مراجعه به بانک کنید، می‌توانید به‌راحتی و در عرض کمتر از چند ساعت، یک درگاه پرداخت برای کسب‌وکارتان داشته باشید.

2- تسویه حساب روزانه: این یکی از ویژگی‌های مهم درگاه‌های پرداخت واسطه است. سریع بودن تسویه حساب، ملاک ممتاز بودن یک درگاه پرداخت واسطه از دیگر درگاه‌های پرداخت است و معمولاًً به دو صورت پایا و کارت‌ به ‌کارت می‌باشد. در روش پایا، تسویه محدود به ساعت اداری بانک است و مدتی طول می‌کشد که پول از طریق بانک به حساب شما واریز ‌شود. در این روش کارمزدی از سوی بانک دریافت نمی‌شود. اما در روش کارت به کارت، محدودیتی وجود ندارد و هر موقع که بخواهید می‌توانید درخواست خود را به سایت پرداختِ درگاه‌های واسط ارسال کنید. اما در این روش، 500 تومان کارمزد از سوی بانک گرفته می‌شود که سایتِ پرداخت واسط، این مبلغ را از حساب شما کم می‌کند. مشکل دیگر در استفاده از این روش، این است که هر 24 ساعت، فقط امکان پرداخت 3 میلیون وجود دارد اما در صورت استفاده ترکیبی از ATM و همراه بانک و برنامه‌های دیگر، می‌توان تا 12 میلیون تومان نیز جابه‌جا کرد. در گذشته که درگاه‌های پرداخت واسطه انگشت شمار بودند، برخی درگاه‌ها دو بار و یا حتی یک‌بار در هفته، درخواست تسویه حساب را در نظر گرفته بودند و مردمی که کارشان گیر بود، به ناچار قبول می‌کردند.

3- ارائه صفحه شخصی: یکی ازخدمات جالب درگاه‌های واسط پرداخت، ارائه یک صفحه شخصی پرداخت با نام شما می‌باشد که معمولاًً بیشتر درگاه‌های پرداخت واسط اینترنتی یک صفحه شخصی را به صورت آماده به شما ارائه می‌دهند که شما می‌توانید آن را ویرایش کنید. مثلاً رنگ آن را عوض کنید و غیره. از صفحه پرداخت شخصی معمولاً برای واریز وجه به صورت مستقیم به حساب فرد استفاده می‌شود.

4- دکمه‌ی پرداخت: دکمه‌ی پرداخت، یکی دیگر از خدماتی است که سایت ارائه دهنده‌ی درگاه پرداخت اینترنتی است. با استفاده از این دکمه می‌توانید فرم‌هایی که شامل نام و نام خانوادگی، شماره تماس و یا ایمیل بسازید و در اختیار مشتریان خود قرار دهید. استفاده از این دکمه، مناسب افرادی است که یک محصول برای فروش دارند و نکته‌ی جالب این است که با استفاده از دکمه‌ی پرداخت می‌توانید کاربر را بعد از خرید موفق و یا نا‌موفق، به آدرس‌هایی هدایت کنید. مثلاً بعد از پرداخت موفق، لینک دانلود برای کاربر نمایش داده شود و یا بعد از پرداخت ناموفق، کاربر به صفحه "پرداخت ناموفق بود، لطفاً دوباره سعی کنید" هدایت شود.

5- ارائه لینک پرداخت: در درگاه پرداخت واسط، بعد از ورود مشتری به صفحه پرداخت، نام ارائه دهنده‌ی درگاه پرداخت اینترنتی مشاهده می‌شود و اثری از نام کسب‌وکار شما نیست و بعضی ازمشتری‌ها اعتماد نمی‌کنند. ولی همیشه این طور نیست و کم پیش می‌آید. اما به تازگی یکی از خدمات درگاه‌های پرداخت واسط، ایجاد کردن نام کسب‌وکار و یا برند شما برروی صفحه پرداخت است. در این صورت مشتریان فکر می‌کنند که درگاه پرداخت شما مستقیماً از بانک دریافت شده است و اینکار اعتباری به کسب‌وکار شما اضافه می‌کند. همچنین کارمزد درگاه‌های پرداخت مستقیم، بیشتر محاسبه می‌شود. یکی از مزیت‌های درگاه‌های پرداخت مستقیم این است که هر شخص می‌تواند برای کسب‌وکارآنلاین خود، صفحه پرداخت آنلاین داشته باشد. اینکار با افزونه‌هایی که سایت‌های درگاه پرداخت واسط برای هر سرویسی ارائه می‌دهند، امکان‌پذیر است. شما می‌توانید بدون نیاز به یک خط کد نویسی، سایت خود را به درگاه پرداخت اینترنتی متصل کنید. اما اگر بخواهید که این خدمات را مستقیم از بانک بگیرید، به یک برنامه ‌نویس نیاز است که صفحه را  برای شما بسازد و این خودش کلی هزینه دارد.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: سئو سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید

 

چرا بعضی از درگاه‌های پرداخت واسط، فیلتر شدند؟

در یک دوره، بسیاری از سایت‌های درگاه پرداخت واسط به دلایلی فیلتر شدند و از فعالیت این‌گونه سایت‌ها جلوگیری شد. یکی از این دلایل مجوز نداشتن آن‌ها بود که بعد از بررسی‌های زیاد سایت‌هایی که تخلف کرده بودند و مجوز کار نداشتند بسته شدند.

از دیگر دلایلی که بسیاری از این سایت‌ها فیلتر شدند این بود که افرادی که برای سایت‌شان درگاه پرداخت آنلاین از این سایت‌ها دریافت کرده بودند، محصولات غیر‌قانونی‌ای مانند ابزارهای عبور از فیلترینگ می‌فروختند. یکی از علل اصلی فیلتر کردن درگاه‌های پرداخت، نبودن نظارت دقیق بر عملکرد آنان بود و با آن‌ها مانند یک کسب‌وکار صنفی برخورد می‌کردند. کسب مجوز شرکت‌های درگاه پرداخت از بانک مرکزی، آن‌ها را ملزم خواهد کرد که بسیاری از ایرادها و مشکلات موجود را رفع کنند و همچنین با ارائه ضمانت و تضمین‌های خواسته شده از سوی بانک مرکزی اطمینان خاطر بیشتری برای صاحبان کسب‌وکارها جهت عقد قرارداد با درگاه‌های پرداخت خواهند داشت. اما اکنون این مشکلات به کلی حل شده است و تمام سایت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، کاملاً قانونی هستند و مجوز کار دارند. شما می‌توانید با اطمینان کامل به این سایت‌ها، درگاه پرداخت آنلاین سایت خود را از آنها دریافت کنید و کسب‌وکار اینترنتی خود را شروع کنید. نکته آخر این است که درگاه پرداخت واسطه باید یک پشتیبان خوب داشته باشد، در هنگام انتخاب سایتِ درگاه واسطه حتماً به این نکته دقت کنید.

 

سایت‌هایی که به شما در یافتن درگاه‌ پرداخت اینترنتی کمک می‌کنند

تا اینجا ویژگی‌های اساسی یک سایت درگاه پرداخت واسطه را بیان کردیم. اکنون می‌خواهیم هر یک از سایت‌هایی که در این زمینه مشغول به‌کار هستند را معرفی کنیم و با یکدیگر مقایسه کنیم.

1- زرین پال

 زرین پال، اولین سایتی بود که کارش را در زمینه‌ی ارائه درگاه پرداخت واسط اینترنتی شروع کرد. در حقیقت اولین و قدیمی‌ترین سایتی بود که در این زمینه فعالیت می‌کرد. البته در گذشته سایت‌هایی بودند که در این زمینه کار می‌کردند اما یا فیلتر شدند و یا مجوز آن‌ها باطل شد. اما زرین پال همچنان به کار خود ادامه داده است و اکنون یکی از سایت‌های خوب در زمینه‌ی ارائه درگاه پرداخت واسط است. یکی از خدمات خوب زرین پال، ارائه زرین کارت است که به صورت یک کارت زرد رنگ است. با زرین کارت، تمام کارهایی که با کارت بانکی انجام می‌دهید را می‌توانید انجام دهید. به وسیله زرین کارت، می‌توانید تسویه حساب انجام دهید. یعنی اگر پولی در کیف پول زرین پال شما باشد، می‌توانید آن را به زرین کارت خود انتقال دهید و سریعاً آن را برداشت کنید. اما کارمزد استفاده از تسویه با زرین کارت، 0.5 درصد است. به این معنا که شما با کارمزد 0.5 درصد، پول خود را به زرین کارت منتقل می‌کنید و بلافاصله با استفاده از دستگاه‌های عابر بانک می‌توانید آن را برداشت کنید.  همچنین می‌توانید با زرین کارت، پول را به کارت‌های بانکی خود واریز کنید. همچنین در روز‌های سه‌شنبه، کارمزد زرین پال، صفر درصد است. یکی دیگر از خدمات خوب زرین پال، داشتن اپلیکیشن موبایلی است و با استفاده از آن می‌توانید حساب خود را مدیریت کنید. اگر یک نتیجه‌گیری کلی از زرین پال داشته باشیم، متوجه می‌شویم که زرین پال دارای یک سری مزایا و معایب است:

مزایا: 

1- ارائه زرین کارت.

2- ارائه درگاه پرداخت مستقیم با نام کسب‌وکارتان .

3- ارائه لینک و صفحه پرداخت.

4- داشتن اپلیکیشن موبایلی.

5- سه شنبه بدون کارمزد و پشتیبانی عالی.

معایب: 

1- هزینه‌های اضافی.

«ای‌-نماد»

بیشتر بخوانید: کاربرد چت آنلاین در وب‌سایت چیست؟

 

2- نکست پی

نکست پی، شرکت تازه تأسیسی است که توانسته درمدت کوتاهی مشتریان خوبی را به سمت خود جذب کند. شعار این شرکت این است که در مدت زمان 5 دقیقه، درگاه پرداخت خود را راه‌اندازی کنید. یکی از ویژگی‌های خوب این شرکت این است که اگر درگاه پرداخت یک بانک مشکل داشته باشد، سریعاً به درگاه پرداخت بانک دیگری متصل می‌شود.

مزایا:

1- راه‌اندازی درگاه پرداخت در کم‌ترین زمان ممکن.

2- در 45 روز اول بدون کارمزد.

3- تسویه حساب سریع. 

4- امکان کسب درآمد از طریق معرفی اعضاء.

معایب: 1- عدم ارائه درگاه پرداخت مستقیم.

2- اتصال تنها به دو بانک برای پرداخت.

Payment-gateway

بیشتر بخوایند: کسب و کار اینترنتی چیست؟ چگونه یک نمونه موفق آن را راه‌اندازی کنیم؟

 

3- پردانو

 یکی دیگر از شرکت‌های خوب در زمینه‌ی ارائه درگاه پرداخت اینترنتی واسط، شرکت پردانو است. سایت پردانو خدمات خوبی به مشتریان خود ارائه می‌دهد. یکی از خدمات آن، ارائه درگاه پرداخت مستقیم است. یعنی در صفحه پرداخت، اسم برند شما درج شده است که البته کارمزد این نوع درگاه‌ها کمی بیشتر است. پردانو همزمان به 10 درگاه بانکی کشور متصل است.

مزایا:

1- ارائه درگاه پرداخت اینترنتی به دارندگان اپلیکیشن موبایل.

معایب:

1- در تسویه بالای 200 هزار تومان، 2 الی 3 روز تأخیر دارد.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین نکات را درباره طراحی نسخه موبایل سایت‌ در سال 2019 بدانید

 

4- آیدی پی

آیدی‌پی، مناسب برای هر شخص یا شرکتی است که قصد دارد تجاربی جدید از خدمات پرداخت وجه به صورت آنلاین داشته باشد. وقتی که در آیدی پی ثبت‌نام می‌کنید، می‌توانید به صورت اختصاصی با نام خود یک صفحه بسازید و آن را در اختیار کسی که دوست دارید قرار دهید. آیدی پی، فاقد هرگونه پلاگین و افزونه برای اتصال به سایت و فروشگاه شماست و دقیقاً برای افرادی مناسب است که سایت ندارند و یا بدون پرداخت هزینه‌های اضافی، قصد فروش محصولات خود را دارند.

مزایا:

1- تبدیل شماره کارت یا شماره شبا به آیدی.

2- جا‌به‌جایی وجه تا سقف 50 میلیون تومان در روز.

3- ساخت صفحه شخصی با مشخصات شما.

4- ساخت لینک اختصاصی پرداخت.

5- سرویس پیامکی رایگان.

معایب:

1- کارمزد 500 تومان برای مشتری.

2- تأخیر در تسویه حساب‌ها.

3- عدم تسویه حساب به روش کارت‌ به کارت.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: تبدیل صفحه اینستاگرام به وب‌سایت در 7 مرحله

 

5- پی‌دات‌آی‌آر

این سایت، یکی از بهترین سایت‌های پرداخت واسطه درایران است و رتبه‌ی خوبی در ایران دارد و با توجه به این رتبه انتظار می‌رود که کاربران زیادی داشته باشد. همچنین پشتیبانی خوبی دارد.

مزایا:

1- ارائه کیف پول که می‌توانید درآمد‌های خود را از هم مجزا کنید. مثلاً اگر چندین سایت داشته باشید، می‌توانید برای هر کدام از آن‌ها کیف پول تعیین کنید.

2- کارمزد آن برای صفحات شخصی یا واسطه ثابت است.

معایب:

1- به سایت‌های معمولی، درگاه اختصاصی نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید: افزایش فروش سایت با چند ترفند ساده

 

6- بی پینگ

یکی از سرویس‌های ارائه خدمات پرداخت واسط، سایت بی پینگ است که با وارد شدن به سایت آن متوجه می‌شوید که از رقبای خود ممتازتر است. این سایت، سرویس‌های متنوعی به کاربران خود ارائه می‌دهد.

مزایا:

1- پرداخت آسان به وسیله‌ی اپلیکیشن موبایلی.

2- ایجاد صفحه پرداخت شخصی.

3- ایجاد لینک های پرداخت آماده و آسان در پیام رسان‌ها. 

4- ایجاد صفحه پرداخت اختصاصی با نام کسب‌وکار شما.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: 24 ترفند‌ جدید برای کسب درآمد از اینترنت

 

چه درگاه‌هایی امن هستند؟

سایت‌های درگاه پرداخت واسط، تعدادشان زیاد است. ما در این مقاله به مهم‌ترین و پر‌طرفدارترین سایت‌ها اشاره کردیم. سایت‌های که به شما معرفی کردیم، قابل اعتماد و دارای مجوز هستند. با وجود پیشرفت تکنولوژی و افزایش تعداد فروشگاه‌های آنلاین، هنوز افرادی هستند که از خرید اینترنتی هراس دارند و به‌دست آوردن مشخصات بانکی افراد از طریق افراد سود‌جو، به این موضوع دامن زده است. در چند سال اخیر، فیشینگ در کشور رواج پیدا کرده است. فیشینگ، یعنی جعل کردن صفحه‌های پرداخت آنلاین بانکی و استفاده از این صفحه‌ها برای فریب افراد به خرید آنلاین سرویس‌ها و محصول‌های مختلف.

هکرها یا همان سارقان اینترنتی، یک درگاه خرید را به صورتی طراحی می‌کنند که از نظر ظاهری کاملاً شبیه به سایت اصلی است و ضمن فریب افراد، اطلاعات‌شان را می‌دزدند و به سوء‌استفاده و خالی کردن حساب کاربران می‌پردازند. بنابراین کاربر باید بتواند سایت تقلبی را از سایت اصلی با دانستن دو نکته‌ی مهم تشخیص دهد:

1- کافی است که آدرس پرداخت الکترونیکی بانک خود را به درستی بشناسید، چرا که هیچ هکری نمی‌تواند آن را به سرقت ببرد.

2- دومین راه تشخیص سایت‌های فیشینگ، دقت به نوار آدرس یا همان URL است که حتماً باید کنار آدرس سایت، عبارت https:// ذکر شده باشد و همچینین وجود علامت قفل کنار همین عبارت، نشانه‌ای از معتبر بودن سایت است.

اگر کاربر به این دو نکته دقت کافی داشته باشد با خیال راحت می‌تواند خرید خود را انجام دهد.

وقتی کاربر اطلاعاتی را در یک درگاه پرداخت وارد می‌کند، این اطلاعات ازطریق شبکه اینترنت منتقل می‌شوند و هکرها سعی می‌کنند به این اطلاعات دست پیدا کنند.

سرویس‌هایی که اطلاعات مهم در آن‌ها منتقل می‌شوند، اطلاعات را رمزگذاری می‌کنند که‌ اگر هکرها توانستند به آن‌ها دست پیدا کنند، چیزی از آن اطلاعات نفهمند.

نماد اعتماد الکترونیکی نیز می‌تواند در تشخیص معتبر بودن سایت کمک کند.

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، نماد اعتماد الکترونیکی یا همان «ای‌-نماد»، نشانی است که از طرف بانک مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی به فروشگاه‌های دارای وب‌سایت داده شده است.

 

ویژگی‌های یک درگاه پرداخت ممتاز 

وقتی شما از یک درگاه پرداخت استفاده می‌کنید، باید به این نکته توجه کنید که درگاه مورد‌نظر چه مقدار کارمزد از حساب شما کم می‌کند و اگر قصد راه‌انداختن کسب‌وکاری بین‌المللی را دارید، باید از درگاهی استفاده کنید که چند ارز و واحد پولی را پوشش دهد.

در هنگام انتخاب درگاه پرداخت معتبر، در سایت‌هایی که هنگام خرید از شما ثبت‌نام می‌خواهند و حجم زیادی از اطلاعات را از شما می‌گیرند ثبت‌نام نکنید.

نکته‌ی دیگر درانتخاب درگاه پرداخت ممتاز، سهولت خرید برای کاربر است. درگاه پرداخت نباید پروسه‌ای طولانی برای خرید کاربر درنظر بگیرد، به طوری که نیاز به ثبت‌نام و دادن بعضی اطلاعات شخصی و غیره داشته باشد. در سال‌های اخیر خبرهایی از کلاه‌برداری از طریق فضای مجازی شنیده‌اید. بعضی نکات امنیتی وجود دارد که دقت به آن‌ها می‌تواند شما را از افتادن در دام این کلاه‌برداران نجات دهد. از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: 

1- رمز خود را در جایی یادداشت نکنید و یا اگر آن را یادداشت کردید، در جیب یا کیف پول قرار ندهید.

2- به صورت مرتب رمزهای عبور خود را تغییر دهید.

3- رمزهای عبور خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید.

4- کارت خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید. افراد زیادی هستند که به بهانه‌ی کمک، از کارت شما سوء‌استفاده می‌کنند.

5- اطلاعات حسابی و شخصی خود را از طریق ایمیل برای کسی نفرستید.

6- هنگام ورود به سایت‌های پرداخت به نوار آدرس دقت کنید و مطمئن شوید که همان درگاه پرداخت بانک مورد‌نظر شماست.

7- همواره از نرم‌افزارهای آنتی‌ویروس معتبر استفاده کنید.

8- ایمیل‌های ناشناس را باز نکنید و در شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌ها روی هر لینکی کلیک نکنید.

9- در صورت مشاهده‌ی خطای امنیتی به هنگام ورود به صفحه پرداخت کاربر، باید از ادامه فرآیند خودداری کند و با تعویض و یا بروزرسانی مرورگر دستگاه در شرایط امنیتی اقدام به پرداخت نمایید.

10- برای انتخاب رمز دوم ازاعدادی استفاده کنید که حدس آن برای دیگران آسان نباشد. مثلاًرقم‌های تاریخ تولد یا 11111 توصیه نمی‌شود.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل چگونگی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

 

نشانه‌ی یک پرداخت امن چیست ؟

یکی از راه‌ها برای جلوگیری از افتادن در چنین دام‌هایی، دقت به نوار آدرس مرورگر است. دقت کنید و مطمئن شوید که وارد وب‌سایت shaparak.ir شده‌اید. مسئولیت تامین امنیت پرداخت اینترنتی، بر عهده‌ی شاپرک بانک مرکزی است. تنها 12 شرکت، مجوز ارائه درگاه پرداخت اینترنتی از شاپرک را دارند.

1- شرکت پرداخت الکترونیکی سامان

2- شرکت تجارت الکترونیکی پارسیان

3- شرکت پرداخت ملت

4- شرکت پرداخت الکترونیکی پاسارگاد

5- شرکت خدمات نوین ورزی سداد

6- شرکت آسان پرداخت پرشین

7- شرکت الکترونیکی کارت دماوند

8- شرکت پرداخت نوین آرین

9- شرکت سایان کارت

10- شرکت فن آوا کارت

11- شرکت کارت اعتباری ایران کیش

12- شرکت مبنا کارت آریا

اما اکنون بعضی از معاملات در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. این سؤال برای کسانی که قصد خرید از همین شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام یا اینستاگرام را دارند پیش می‌آید که: آیا پرداخت در چنین شبکه‌هایی امن است یا خیر ؟

به طور کلی نباید اطلاعات بانکی و شخصی خود را در اختیار فرد حقیقی یا یک ربات قرار دهیم و این حرف به این معنا نیست که این شبکه‌های اجتماعی امن نیستند. اگر هنگام پرداخت به درگاه پرداخت معتبر متصل شدید، می‌توانید به پرداخت اطمینان کنید.

 

مراحل کار یک درگاه پرداخت

کاربر، یک محصول را انتخاب می‌کند و با زدن کلید پرداخت، وارد صفحه‌ی پرداخت می‌شود و اطلاعات لازم شامل شماره کارت و رمز دوم و غیره را وارد می‌کند. این اطلاعات رمز‌گذاری می‌شود و ابتدا به PSP فرستاده می‌شود. سپس داده‌های تراکنش، از PSP به بانک صادر‌کننده‌ی کارت فرستاده می‌شود. درنهایت پاسخ توسط PSP، به همان وب‌سایت پذیرنده یا فروشگاه اینترنتی ارسال می‌گردد. سپس پول از حساب دارنده‌ی کارت، کسر شده و در اختیار شاپرک قرار می‌گیرد و شاپرک در دوره‌های مختلف به صورت کلی پول را به حساب پذیرنده در بانکِ مقصد، واریز می‌کند. تمام این مراحل در مدت زمان 2 الی 5 ثانیه انجام می‌شود.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: بازاریابی اینترنتی چیست و چه نقشی در رونق کسب‌و‌کار شما دارد؟

 

با چند نمونه از درگاه‌های پرداخت اینترنتی بین‌المللی آشنا شوید

با وجود تعداد زیاد درگاه‌های بین‌المللی، نگاهی به محبوب‌ترینِ این درگاه‌ها می‌اندازیم و شما را با چند مورد از آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

1- درگاه پرداخت پی پال (Paypal)

این درگاه، یک انتخاب قابل اطمینان برای انتقال پول به حساب شماست. این درگاه از کارت‌های اعتباری مانند ویزا، مسترکارت، دیسکاورو، امریکن اکسپرس و غیره پشتیبانی می‌کند. حتی امکان پرداخت تلفنی نیز با این درگاه وجود دارد و تعداد کاربرانی که از این درگاه پرداخت استفاده می‌کنند، 184 میلیون است. این درگاه از آخرین فناوری برای رمزنگاری اطلاعات کاربران استفاده می‌کند و 26 نوع ارز بین‌المللی را نیز قبول می‌کند. یک خصوصیت منحصر به فرد این درگاه این است که کاربران برای انجام پرداخت نیازی به داشتن حساب پی پال ندارند.

2- درگاه پرداخت آمازون (Amazon)

درگاه پرداخت آمازون، فرایند خرید را برای کاربران خود آسان کرده است. به طوری که بیشتر بازدید‌کنندگان، تبدیل به مشتری می‌شوند. آمازون به دلیل استفاده از پروتکل سخت‌گیرانه برای ایجاد امنیت، معروف است. سیستم آن قادر به تشخیص کلاه‌بردارها و محافظت از فروشنده‌ها است.

3- درگاه پرداخت آدین (Adyen)

Adyen، یک درگاه پرداختِ منبع باز و محبوب است که زیر‌ساخت‌های آن از بالاترین قابلیت‌های امنیتی برخوردار می‌باشد. این سرویس به خاطراستفاده از سرورهای متنوع، از پایداری زیادی برخوردار است. از ویژگی‌های منحصر به فرد Adyen، می‌توان به پشتیبانی از تمام روش‌های محبوب پرداخت، قابلیت‌های تجارت الکترونیکی، پرداخت با دستگاه pos و غیره اشاره کرد.

4- درگاه پرداخت اسکریل (Skrill)

Skrill، یک درگاه پرداخت تقریباً جدید و موفق در بریتانیا است که برای کسب‌وکارها و استفاده شخصی طراحی شده است. شما می‌توانید پرداخت‌های بین‌المللی خود را برای خرید کالا و سرویس‌ها انجام دهید. در اروپا، کاربران می‌توانند درخواست یک مستر کارت را بدهند و با استفاده از آن، هزینه خریدها را بپردازند. ایجاد حساب کاربری در Skrill رایگان است و کاربران فقط یک هزینه ثابت برای ارسال و دریافت پول را می‌پردازند. در سمت ارسال کننده، این نرخ 1 درصد ارزش تراکنش است که Skrill را برای انجام خریدهای گران قیمت، مناسب می‌کنند. Skrill را می‌توان به آسانی به هر حساب بانکی در دنیا متصل کرد. این درگاه، پشتیبانی امنیتی خوبی نیز از اطلاعات شما انجام می‌دهد.

 

مستر کارت و ویزا چیست و چگونه کار می‌کند؟

ویزا (visa)، شرکتی چند ملیتی است که در ایالت کالیفرنیا در شهر فاستر می‌باشد. این شرکت در زمینه‌ی تکنولوژی پرداخت جهانی، خدمات مالی و امکان استفاده از پول الکترونیکی برای مصرف‌کنندگان، شرکت‌ها و بانک‌ها تحت برند visa، فعالیت می‌کند.

مستر کارت نیز شرکت چند ملیتی است که درشهر وست‌ چستر واقع در نیویورک می‌باشد. خدمات این شرکت مانند ویزا است و در زمینه‌ی پول الکترونیکی خدمت می‌کند و نحوه‌ی ارائه آن با visa یکسان است و به صورت درگاه روی محصولات مؤسسات مالی و بانک‌ها با درج برند MasterCard بر روی کارت‌ها و درگاه‌های پرداخت الکترونیکی وب‌سایت‌ها عمل‌ می‌کند.

تصور کنید که یک شرکت تجاری درگوشه‌ای از جهان اقدام به ایجاد یک کسب‌وکار کرده که براساس آن اقدام به فروش کالای مصرفی وخدماتی می‌کند. حال خریداران چگونه باید پول کالا‌ها را پرداخت کنند؟ بدین منظور کاربر باید اقدام به افتتاح حساب در یک بانک محلی در آن کشور نماید که کاری دشوار است. اینجاست که ویزا و مسترکارت به‌کار می‌آیند.

ویزا و مسترکارت به صورت واسطه کار می‌کنند. سهولت و امنیت در پرداخت به وسیله خدمات این شرکت‌ها باعث شده در طول زمان، بانک‌ها و مؤسسات بی‌شماری به زنجیره صادر کننده کارت‌های بانکی با برند ویزا و مسترکارت اضافه گردند که هر یک پاسخگوی نیاز طیف خاصی از مصرف‌کنندگان می‌باشند. شرکت ویزا و مسترکارت، خود کارتی صادر نمی‌کنند و این فرآیند را از طریق صدور کارت‌های بانکی یا درگاه‌های پرداخت آنلاین وب‌سایت‌ها با برند MasterCard به صورت Credit-Debit و Prepaid انجام می‌دهند.

در مجموع از نظر تنوع در نوع خدمات، این دو شرکت بسیار مشابه هستند. این دو شرکت، دو نام بزرگ در صنعت چند صد میلیارد دلاریِ خدمات پرداخت آنلاین هستند که تلاش روز‌افزونی برای رقابت بر سر تصاحب بخش بیشتری از این تجارت پرسود دارند.

Payment-gateway

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) کدامند؟

 

نتیجه‌گیری

هنگام پرداخت از طریق درگاه‌های پرداخت امن و به صورت اینترنتی، حتماً از صحت سایت و اعتبار آن اطمینان حاصل کنید. به هیچ‌وجه اطلاعات کارت خود را در سایتی ذخیره نکنید و از سایت‌های معتبر برای انجام اینکار استفاده نمایید. در این مقاله، درگاه‌های پرداخت رایج در ایران که اعتبار بالایی نیز دارد را به شما معرفی کردیم. اگر قصد دارید فروشگاه اینترنتی خود را را‌ه‌اندازی کنید، بهتر است قبل از طراحی سایت، زمانی را برای مشاوره در نظر بگیرید و جواب تمام سؤالات‌تان را در زمینه درگاه‌های پرداخت، دریافت کنید. در نهایت برای معاملات مالی بی‌دردسر، بهتر است از درگاه‌های معتبر و با سابقه برای انتقال و پرداخت استفاده کنید.

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043