این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

شعار تبلیغاتی چیست؟ بایدها و نبایدها، همه چیز درباره شعار تبلیغاتی!

شعارهای تبلیغاتی به بخش جدایی‌ناپذیر کسب‌وکارها تبدیل شده‌اند و نقش آن‌ها در موفقیت تمام کسب‌وکارهای مطرح جهان، یک موضوع انکارناپذیر است. این موضوع باعث مطرح شدن این سوال در ذهن بسیاری از افراد می‌شود که چگونه شعارها صاحب چنین قدرتی می‌شوند و چطور می‌توان چنین شعارهایی را طراحی کرد. در این مقاله قصد داریم به تمام سوالات شما درباره شعار تبلیغاتی پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

1398/10/08
0
11,178
شعار تبلیغاتی چیست؟ بایدها و نبایدها، همه چیز درباره شعار تبلیغاتی!

به ‌طور معمول هرجا قرار است کار مهمی انجام شود، یک شعار خلق می‌شود. شعار تبلیغاتی تنها برای فروش محصولات نیست. به عنوان مثال، وقتی در یک جامعه‌ای یک موسسه خیریه شکل می‌گیرد، اولین کاری که انجام می‌دهد این است که هدف خود را به‌ صورت یک شعار تبلیغاتی درمی‌آورد. وقتی گروه‌های مختلف برای حفظ محیط‌ زیست، حقوق زنان، حقوق کودکان کار، حمایت از حیوانات خاص و ... شکل می‌گیرند، هدف خود را به صورت یک شعار، تبلیغ می‌کنند. کسب‌وکارهای مختلف هم یکی از این موارد بی‌شمار هستند که برای بیان هدف خود یک شعار تعیین می‌کنند. چرا شعار تا این اندازه مهم است؟ یک شعار تبلیغاتی خوب چگونه می‌تواند باشد؟ چرا بعضی شعارهای تبلیغاتی، موفق عمل می‌کنند و بعضی با شکست رو‌به‌رو می‌شوند؟ ما به صورت گام‌به‌گام به تمام این پرسش‌ها پاسخ خواهیم داد. برای این کار بیایید از تعریف شعار تبلیغاتی شروع ‌کنیم.

 

شعار تبلیغاتی چیست؟

شعار تبلیغاتی، عبارت یا دسته‌ای از کلمات است که با مهارت و دقت خاصی در کنار هم قرار می‌گیرند تا محصول خاصی را به جامعه معرفی کنند. در واقع، شعار تبلیغاتی همان بیانیه مأموریت است که باید در چند کلمه یا نهایتاً یک جمله خلاصه شود. تفاوت شعار و لوگو در این است که لوگو، یک برند را به صورت یک تصویر معرفی می‌کند و شعار به صورت یک نوشته. لوگو و شعار در کنار هم قرار می‌گیرند تا یک محصول و هدف از ارائه آن را به شکل مختصر و مفید به دیگران معرفی کنند. لوگو و شعار توجه مشتری را جلب می‌کنند. از طرف دیگر، به خاطر سپردن آن‌ها نیز راحت‌تر است. به خاطر سپردن و درک مفهوم، بزرگ‌ترین هدفی است که شعار تبلیغاتی آن را دنبال می‌کند. هرچه این شعار گیراتر، پرمعنی و جذاب‌تر باشد، به همان اندازه موفق عمل کرده است. با توجه به تنوع شعارهای تبلیغاتی، عنصر خلاقیت نیز نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. شعاری که تفاوت چشمگیر با شعارهای قبلی داشته باشد، به‌یادماندنی‌تر خواهد بود.

هدف از شعار تبلیغاتی، دادن احساس خوشایند به مشتری است، اما اگر خیلی دور از واقعیت باشد، نه ‌تنها اثربخش نخواهد بود، بلکه پیامد‌های منفی هم خواهد داشت. به عنوان مثال اگر در یک شهر کوچک، سوپرمارکتی ادعای بهترین هایپرمارکت منطقه را داشته باشد، یک ادعای خنده‌دار در ذهن مخاطب خواهد داشت.

 

شعار و تگ‌لاین چه تفاوتی باهم دارند؟

تفاوت شعار (اسلوگان) و تگ‌لاین کمی گیج‌کننده است. اسلوگان همان شعار تبلیغاتی است. اسلوگان و تگ‌لاین، هر دو جملاتی هستند که قرار است هویت برند را برای مخاطب شرح دهند، اما این چند تفاوت اساسی باهم دارند. تگ‌لاین جمله‌ای است که زیر لوگو چاپ می‌شود و ماهیت کلی برند را تعریف می‌کند، بنابراین بخشی از هویت تصویری برند است. این موضوع باعث می‌شود که به‌ ندرت بتوان تگ‌لاین را تغییر داد. تگ‌لاین‌ها معمولاً کوتاه هستند و در 7 یا 8 کلمه خلاصه می‌شوند.

شعار یا اسلوگان بخشی از هویت کلامی برند است که قطعاً می‌تواند برای محصولات مختلف آن برند متفاوت باشد. یک برند می‌تواند بیشتر از 6 شعار تبلیغاتی یا اسلوگان، اما تنها یک تگ‌لاین داشته باشد. اسلوگان چکیده‌ای شبیه به تگ‌لاین و بیانیه‌ای برای کمک به برندسازی است، اما تگ‌لاین روی چشم‌انداز برند تمرکز دارد. 

 اسلوگان و تگ‌لاین بیشتر در مقیاس و گستره از هم متمایز می‌شوند. تگ‌لاین به معرفی کسب‌وکار می‌پردازد و اسلوگان، یک محصول را تبلیغ می‌کند. تگ‌لاین عصاره هویت و ارزش‌های سازمان است، در حالی ‌که اسلوگان یا شعار مربوط به نیاز مشتری و بازار می‌باشد.

به عنوان مثال به نمونه‌های زیر دقت کنید:

اسلوگان اپل: متفاوت فکر کنید (Think Different)

اسلوگان بی ام دبلیو: طراحی شده برای لذت رانندگی (Designed for Driving Pleasure)

تگ لاین لورال: چون شما ارزشش را دارید (Because You’re Worth It)

تگ لاین نیویورک تایمز: تمام اخباری که در پرینت میگنجد (All the News That’s Fit to Print)

 

شعار تبلیغاتی چه تفاوتی با پیام برند دارد؟

شعار تبلیغاتی با توجه به ویژگی‌های محصول یا سرویس و در راستای ترویج آن ویژگی‌ها در مقطعی از زمان طراحی ‌می‌شود تا روی مخاطب تأثیر بگذارد و او را تشویق به انتخاب و خرید کند. از طرف دیگر، پیام برند صحبت از ارزش‌ها و صفاتی می‌کند که در بافت برند شما وجود دارند یا دوست دارید که دیده شوند. شاید بتوان ادعا کرد که قسمت نانوشته شعار تبلیغاتی شما و حسی که بعد از دیدن یا شنیدن آن به مخاطب دست می‌دهد، همان پیام برند شما است.

پیام برند یک ‌چیز ثابت است، اما شعار تبلیغاتی در طول زمان و به ‌تناسب آن تغییر می‌کند. اگر برند شما دارای پیام نباشد، به جسدی می‌ماند که نمی‌تواند ارزش‌ها و شخصیت خود را به کسی انتقال دهد. ممکن است برخی صفاتی که شما برای برند خود انتخاب می‌کنید، خاصیت انتقال از طریق تبلیغات را نداشته باشند. این ‌یک موضوع کاملاً طبیعی است، زیرا تنها راه برندسازی تبلیغات نیست و شیوه‌های دیگری هم وجود دارد. تمام تلاش یک کسب‌وکار باید این باشد که به پیام برند خود متعهد بوده و شعار تبلیغاتی خود را بر اساس آن پیدا کند. به عنوان مثال اگر پیام یک برند این است که دوست‌دار محیط‌زیست می‌باشد، اما محصول خود را در پاکت پلاستیکی به شما تحویل دهد، به تعهد خود عمل نکرده است!

 

شعارهای تبلیغاتی موفق چه ویژگی‌هایی دارند؟

عوامل زیادی در ساختن یک شعار تبلیغاتی موفق نقش دارند که ازجمله می‌توان به مهم‌ترین موارد زیر اشاره کرد:

 

1. ساده و کوتاه بودن

شعار تبلیغاتی باید تا حد ممکن کوتاه بوده و نباید بیشتر از یک جمله باشد. درست است که کوتاه بودن باعث به‌یادماندنی بودن شعار می‌شود و جزء ویژگی‌های بسیار مهم آن است، اما هر شعار کوتاهی الزاماً جذاب و پرمعنی نیست. شعار باید در عین کوتاه بودن، قابل‌فهم و گیرا هم باشد. معنی پیچیده‌ای که کشف آن نیاز به تفکر عمیق داشته باشد، هیچ جذابیتی نخواهد داشت و تنها برای افراد خاصی کاربرد دارد.

 

2. تناسب داشتن

وقتی شما به فکر طراحی یک شعار تبلیغاتی هستید، به ‌احتمال ‌زیاد یک لوگو نیز برای محصول خود طراحی کرده‌اید. نام شرکت، لوگو و شعار تبلیغاتی باید باهم تناسب داشته باشند تا یک مفهوم کاملاً منسجم در ذهن مشتریان ایجاد کنند.

 

3. تمرکز روی وجه تمایز

قطعاً هر برندی سعی دارد روی یک نکته تمرکز خاصی داشته باشد، طوری که آن وجه تمایز باعث متفاوت کردن و برجسته ساختن آن برند شود. ذکر این موضوع در شعار تبلیغاتی، اهمیت خاصی دارد. به عنوان مثال شعار «متفاوت فکر کن» شرکت اپل به نوعی به مخاطب بیان می‌کند که محصولات این شرکت با سایر محصولات فرق دارند.

 

4. حفظ معنی و جذابیت با گذشت زمان

عبارتی که برای شعار تبلیغاتی در نظر می‌گیرید باید در زمان‌های مختلف همچنان جذاب باقی بماند. یک شعار تبلیغاتی را در این مورد می‌توان با طرح لباس‌ها مقایسه کرد. یقه ‌انگلیسی، طرح چهارخانه، جنس پشم و ... مواردی هستند که همیشه و در همه برهه‌ها محبوب بوده‌اند. شعار تبلیغاتی هم دقیقاً باید چنین باشد. شعاری که فقط با دوره خاصی از زمان هماهنگ باشد، به ‌تدریج مفهوم خود را از دست خواهد داد. به عنوان مثال شعار «صدامو می‌شنوی؟» شرکت ورایزن بعد از مدتی که تمام گوشی‌های همراه به لطف تکنولوژی به کیفیت برتر در انتقال صدا رسیدند، مفهوم خود را از دست داد و ورایزن ناچار شد شعار خود را تغییر دهد.

 

5. قابل پیش‌بینی بودن

یک شعار خوب باید این قابلیت را داشته باشد که به ‌خوبی نماینده محصول مورد نظر بوده و شنونده بتواند پیش‌بینی کند که این شعار به چه محصولی می‌تواند ارتباط داشته باشد. به‌ عنوان مثال با شنیدن شعار تبلیغاتی «خوب تا آخرین قطره» به ‌راحتی حدس می‌زنیم که محصول مورد نظر یک نوشیدنی است. مثال قابل ‌فهم دیگر می‌تواند «نه در دست، بلکه در دهانتان آب می‌شود» باشد. از روی این شعار می‌توان به ‌راحتی پیش‌بینی کرد که محصول مورد نظر می‌تواند شکلات یا بستنی باشد.

 

6. توضیحات کافی و بدون حشو

عبارتی که به کار می‌برید باید به ‌خوبی هدف برند شما را توضیح دهد. به ‌عبارت ‌دیگر، مشتریان شما باید با خواندن اشعار تبلیغاتی متوجه شوند که برند شما در چه زمینه‌ای کار می‌کند. در عین‌ حال، این عبارت نباید به توضیح اضافه بپردازد. جای توضیح اضافه در شعار نیست.

 

7. مشخص کردن جامعه هدف

باید توجه داشته باشید که برند شما در چه سطحی فعالیت می‌کند، شهر، کشور یا بین‌المللی. این باعث می‌شود تا شما تمام مخاطبین خود را در نظر بگیرید و شعار خود را بر اساس کل جامعه هدف طراحی کنید. شعاری که فقط بخشی از جامعه هدف را در نظر بگیرد، موفق عمل نخواهد کرد.

 

8. ایجاد حس مثبت

شعار تبلیغاتی شما باید این قدرت مهم را داشته باشد که در مخاطبین، یک احساس مثبت ایجاد کند. احساس مثبت باعث ایجاد ارتباط بهتر با برند می‌شود و به ویژگی‌های مثبت آن تأکید دارد. به عنوان مثال شعار «چون ارزششو دارید» از شرکت لورال دقیقاً چنین ویژگی را دارد.

 

9. صداقت

در کنار تمام ویژگی‌هایی که گفته شد، صداقت حرف اول را می‌زند. کلماتی مانند «اولین» و «بهترین» معمولاً صحت ندارند و باعث سلب اعتماد مشتریان می‌شوند. در طراحی شعار تبلیغاتی باید سعی کنید چیزی را که واقعاً وجود دارد به مشتریان معرفی کنید، نه یک کیفیت کاذب را! همچنین، نباید در شعار خود قولی بدهید که بعداً نتوانید به آن عمل کنید. خلاقیت، جذابیت و ... تنها و تنها زمانی نتیجه خواهند داد که با صداقت همراه باشند.

What is a slogan

بیشتر بخوانید: بازاریابی محتوایی چیست و چگونه می‌تواند کسب‌وکار شما را متحول کند؟

 

چگونه یک شعار تبلیغاتی خلق کنیم؟

 نوشتن شعار تبلیغاتی 7 گام مهم دارد:

 

  • گام  اول: بررسی تمام جوانب

اگر قرار است برای خود یا دیگران شعار تبلیغاتی بنویسید، باید به خوبی با برند مورد نظر و تاریخچه آن آشنایی داشته باشید. سعی کنید خدمات و محصولات برند را به خوبی بشناسید و وجه تمایز آن‌ها را بدانید.

 

  •  گام دوم: بررسی سایر شعارهای تبلیغاتی

گام بعدی برای نوشتن شعار تبلیغاتی خوب، بررسی شعار شرکت‌های رقیب است. این کار به شما کمک می‌کند نقاط ضعف و قوت شعارهای قبلی را بدانید، چرا که می‌دانید کدام ‌یک از آن‌ها و در چه زمینه‌هایی موفق عمل کرده‌اند، چه چیزهایی توانسته است نظر جامعه هدف را جلب کند و چه چیزهایی باعث نتیجه معکوس شده است.

 

  • گام سوم: یادداشت کردن هر جرقه‌ای که به ذهن می‌رسد

احتمالاً شما برای انتخاب شعار تبلیغاتی خود با اعضای تیم‌تان مشورت می‌کنید. این کار ایده بسیار خوبی است. در ابتدا سعی کنید هر ایده‌ای را که به ذهن افراد تیم می‌رسد، یادداشت کنید. ایده‌های خودتان را هم یادداشت کنید. شاید در اول ایده‌های خود یا اعضای تیم شما کمی به نظرتان خنده‌دار برسد، ولی این ایده‌ها پس از مدتی در ذهن شما معنی پیدا خواهند کرد. اگر طول عبارت‌هایی که در ابتدا به ذهن شما می‌رسند، بلند هستند، بی‌خیال آن‌ها نشوید! آن‌ها را یادداشت کنید. در این مرحله طول عبارت چندان مهم نیست و در مراحل بعدی می‌توانید با تأمل بیشتر آن‌ها را ویرایش کنید.

 

  • گام چهارم: تعریف برند در یک جمله برای جامعه هدف

اکنون که جامعه هدف را به خوبی شناسایی کرده و ایده‌های اولیه را هم یادداشت کرده‌اید، نوبت آن می‌رسد که در یک جمله خطاب به مخاطبین خود، ارزش و هدف برند خود را توضیح دهید. خودتان را به جای مخاطبین خود بگذارید و ببینید کدام جمله در ذهن شما در عین کوتاه بودن، انتقال‌دهنده مفهوم است.

 

  • گام پنجم: حالا شعار خود را فراموش‌نکردنی سازید

حال که جمله یا عبارت‌های خود را به عنوان شعار انتخاب کردید، روی آن‌ها مانور دهید تا آن را به‌یادماندنی سازید. در این مرحله خلاقیت به کمک شما خواهد آمد. در دنیای امروز با این ‌همه تنوع، خلاقیت کار آسانی نیست و واقعاً هنر می‌خواهد. بامزه کردن، جالب کردن، قافیه‌دار کردن و ... ترفند‌هایی هستند که می‌توانند شعار تبلیغاتی شما را در ذهن‌ها و برای همیشه ثبت کنند.

 

  • گام ششم: انتخاب چند مورد از میان موارد دیگر

شما نمی‌توانید تمام عبارات یا جملاتی را که طی مراحل سپری‌شده انتخاب کرده‌اید، به عنوان شعار انتخاب کنید. پس ناچار هستید چند مورد را انتخاب و بقیه را حذف کنید. نگران محدود شدن انتخاب‌های خود نباشید. همین عبارات موجود را گسترش خواهید داد و به آن‌ها ایده‌های جدید اضافه خواهید کرد.

 

  • گام هفتم: نظر دیگران را هم جویا شوید

اگر از نظرسنجی‌های فیس‌بوک و تلگرام کمک بگیرید، می‌توانید علاوه بر تیم و دوستان خود، نظرات افراد بسیار زیاد دیگری را نیز جویا شوید. حتی می‌توانید در صورت داشتن فالوورهای زیاد، در توییتر یک مسابقه برگزار کنید و از مخاطبین بخواهید یک شعار تبلیغاتی با استفاده از هشتک مربوطه بسازند. سپس، بر اساس تعداد لایک‌ها به برنده جایزه دهید و شعار خود را انتخاب کنید.

 

یک شعار خوب چه نتایجی می‌تواند داشته باشد؟

یک شعار خوب نتایج مهمی برای سازمان خواهد داشت که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. شعار خوب می‌تواند تبلیغات سازمان و همچنین مشتریان وفادار را تضمین کند، چرا که ویژگی‌های محصول را در چند کلمه کوتاه، قابل‌فهم و جذاب بیان می‌کند.

2. شعار خوب باعث می‌شود انتظاراتی که مشتریان از شرکت پیدا می‌کنند بر مبنای صحیح شکل بگیرد.

3. شعار خوب چشم‌انداز کاری مدیر، کارمندان و متصدیان سازمان را به خوبی ترسیم می‌کند و مانع فراموشی هدف و مسیر می‌شود.

4. شعار تبلیغاتی خوب و حرفه‌ای، باعث ارتباط درست میان برند، مخاطب و رسانه می‌شود و حتی کاستی‌های تبلیغات را هم جبران می‌کند.

5. شعار تبلیغاتی مشخص می‌کند که مخاطب تا چه اندازه اهمیت دارد و میزان مشتری‌مداری شرکت تا چه اندازه است. همچنین، مشخص می‌کند که گستردگی چشم‌انداز شرکت برای ارائه محصول یا خدمات تا چه اندازه است.

6. شعار تبلیغاتی باعث تداوم، همبستگی و پیوستگی انواع تبلیغات می‌شود.

7. شعار تبلیغاتی تمایز و برجستگی یک محصول را در میان انبوهی از محصولات دیگر مشخص می‌کند و باعث انتخاب راحت مشتریان می‌شود.

8. شعار تبلیغاتی می‌تواند ابزاری برای سنجش میزان یادآوری نام تجاری و محصولات توسط مشتریان باشد. اثربخشی تبلیغات یکی از شاخص‌های مهم موفقیت محسوب می‌شود و به یادآوردن شعار توسط مشتریان یکی از فاکتورهای نشان‌دهنده تبلیغات اثربخش است.

What is a slogan

بیشتر بخوانید: تبلیغات کلیکی و نکاتی که باید در مورد آن بدانید

 

چرا شعار تبلیغاتی مهم‌ترین قسمت برندینگ است؟

شعارهای تبلیغاتی یک بازی استراتژیک انجام می‌دهند. شعارهای تبلیغاتی خوب با ذهن مشتریان بازی کرده و آن‌ها را متقاعد می‌کنند که محصول تبلیغ‌شده، یک محصول قابل‌اعتماد است. آن‌ها قادر هستند به مشتریان این احساس را بدهند که با استفاده از محصولات خاص تبدیل به انسان‌هایی خاص می‌شوند. شعارهای تبلیغاتی همچنین یادآوری برند را آسان می‌سازند!

شعار تبلیغاتی سایه برند شما است، چرا که همه‌جا در کنار شما می‌باشد. نام یک برند این توانایی را ندارد که درباره برند شما حرف بزند و با دیگران ارتباط ایجاد کند، اما شعار تبلیغاتی نقش مهمی در این زمینه ایجاد می‌کند. شعار به نام برند شما معنی می‌دهد و آن را تأثیرگذار می‌کند.

شعار تبلیغاتی در واقع نقش DNA برند شما را دارد. آن فقط یک منفعت نیست، بلکه تعهد است. چیزی است که برند برای آن تلاش می‌کند. این DNA نه ‌تنها مشتریان را جذب می‌کند، بلکه باعث انسجام کار مدیران و کارمندان تحت یک نام می‌شود؛ بنابراین شعارهای تبلیغاتی باید بتوانند نماینده پیام برند باشند.

فراتر از موارد گفته‌شده، شعارهای تبلیغاتی می‌توانند به عنوان پل بین مشتریان و برند عمل کنند و روابط بین آن‌ها را استحکام بخشند. از آنجایی‌که شعار تبلیغاتی به نام برند معنی می‌دهد، باعث جذب احساسات مردم می‌شود؛ بنابراین، شعار تبلیغاتی باید به نوعی با زندگی روزمره مردم مرتبط باشد.

از آنجایی که نام برند نمی‌تواند عصاره کسب‌وکار شما را تعیین کند، باید برای آن چیزی انتخاب کنید که قابل به خاطر سپردن بوده و نماینده برند شما باشد. شعارهای خوب قادرند با تن آهنگی خود، رگ‌های اعصاب مشتریان را لمس کنند!

شعار تبلیغاتی همچنین این قابلیت را دارد که از مشتری، یک تبلیغ‌کننده بسازد. چگونه؟ وقتی یک شعار تبلیغاتی، موفق عمل می‌کند، دیگر نیازی به تبلیغ سایر محصولات همان برند نیست. به عنوان مثال، چرا نوکیا هنگام رونمایی از محصولات جدید خود تبلیغ نمی‌کند؟ چه کسی مسئول تبلیغ است؟ پاسخ روشن است: «ما»! همه کسانی که به تکنولوژی علاقه دارند، این کار را به صورت رایگان انجام می‌دهند؛ بنابراین بعد از یک برندسازی و شعار تبلیغاتی موفق، مشتریان خودشان کارهای بعدی را انجام می‌دهند.

 

نبایدهای شعار تبلیغاتی

حال که ویژگی‌ها و بایدهای شعار تبلیغاتی را مشخص کردیم، نوبت به نباید‌ها می‌رسد. به خاطر داشته باشید که در نوشتن شعار تبلیغاتی:

 

1. نباید زیاد بلند بنویسید

شعارهای تبلیغاتی موفق معمولاً کوتاه بوده‌اند و با استفاده از عنصر خلاقیت و شوخی، توجه دیگران را جلب کرده‌اند. به عنوان مثال «فقط انجامش بده» برند نایک و «عاشقشم» برند مک‌دونالد، 2 مورد از شعارهای کوتاه و بسیار گیرا هستند. کوتاه بودن آن‌ها تصادفی نیست. واقعیت این است که طراحان به خوبی روی این موضوع کارکرده‌اند و شعاری نوشته‌اند که یادآوری آن بسیار ساده باشد. نایک از حس عمل و اراده و مک‌دونالد از حس راحتی و لذت به خوبی در شعار خود بهره برده‌اند.

از یک منظر دیگر، شعارهای کوچک علاوه بر موارد ذکرشده به خوبی در زیر لوگو جای می‌گیرند. اگر شعار بلند باشد، به ‌نوعی تعادل طراحی لوگو را به هم می‌زند، تأثیر آن کم و خواندن آن مشکل می‌شود.

 

2. فقط به یک مکان فکر کنید

وقتی شعار تبلیغاتی شما نتیجه نداد، به ‌جای ناامید شدن باید به انواع مکان‌هایی که می‌توانید شعار خود را در آن تبلیغ کنید، فکر کرده و آن‌ها را شناسایی نمایید. مکان‌های دیگر برای تبلیغ می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • زیرنویس وب‌سایت‌ها
  • کارت‌های تجاری
  • پوسترها
  • فروشگاه‌ها
  • صندوق‌های صوتی
  • لباس‌های خاص
  • دفتر یادداشت‌ها، خودکارها و بطری‌های آب

وقتی شعار شما علاوه بر زیر لوگو، در مکان‌های دیگر هم دیده شود، تأثیرگذاری بیشتری خواهد داشت. فرض کنید که در یک رستوران، کارکنان کلاه‌ها یا تی‌شرت‌هایی داشته باشند که شعار تبلیغاتی شما روی آن است. در این صورت، مشتریان هر روز با این شعار در تعامل خواهند بود. خود شما وقتی به مکانی وارد می‌شوید که روی لباس‌ها، ظرف‌ها و ... شعار خاصی حک شده است، چه احساسی نسبت به آن محصول پیدا می‌کنید؟

 

3. فونت‌ها را درهم و پیچیده نسازید

فونت شعار تبلیغاتی شما نباید چنان پیچیده باشد که حوصله خواننده را سر ببرد. بهتر است از فونت‌های ساده با اندازه مناسب استفاده کنید. نکته دیگر این است که همان فونتی را که برای اسم برند انتخاب کرده‌اید، در شعار تبلیغاتی به کار ببرید. فونت‌های یکسان نوعی حالت یکدست بودن به تمام پیام‌های شما می‌دهند و بهتر در یادها می‌مانند.

 

4. بی‌دلیل شعار خود را تغییر ندهید

لازم نیست وقتی برندی، شعار خود را تغییر می‌دهد، شما هم این کار را انجام دهید! صادقانه فکر کنید که آیا واقعاً به این کار نیاز دارید؟ تغییر یک شعار تبلیغاتی باید دلیل خاصی داشته باشد. به عنوان مثال، بانک TD در سال 2017 شعار خود را تغییر داد. در ابتدا شعار TD «بانکداری می‌تواند تا این اندازه راحت باشد» بود. سپس آن را به «آماده برای شما» تغییر داد. دلیلش این بود که در ابتدا مشتریان به ‌راحتی انجام کارهای بانکی فکر می‌کردند، اما بعدها روی تسهیلات تمرکز داشتند.

What is a slogan

بیشتر بخوانید: تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!

 

آیا لوگوی شما واقعاً به یک شعار تبلیغاتی نیاز دارد؟

اگر شعار تبلیغاتی که برای لوگوی خود انتخاب کرده‌اید، از لوگوی شما طولانی‌تر است، تفسیر آن پیچیده می‌باشد، چیزی در مورد برند، محصول یا خدمات نمی‌گوید و نمی‌توانید آن را به ‌غیر از لوگو در جاهای دیگر استفاده کنید، بهتر است از خود بپرسید آیا واقعاً به آن نیاز دارید؟! باید مطمئن شوید که شعار تبلیغاتی شما، ویژگی‌های لازم را دارد و اضافه کردن آن به زیر لوگوی برند واقعاً دلیل داشته است. در غیر این صورت، بهتر است آن را حذف کنید، زیرا ممکن است نتیجه معکوس بگیرید.

 شعار تبلیغاتی باید واقعاً این ویژگی‌ را داشته باشد که توضیح اضافه، کامل و کافی درباره برند شما بدهد و به‌ نوعی باعث ارتباط بهتر مشتری با نام برند شود. اگر بدون در نظر گرفتن موارد اشاره‌شده صرفاً برای اینکه شما هم مانند سایر برند‌ها باشید، یک شعار برای برند خود انتخاب کرده‌اید، بهتر است از کار خود منصرف شوید.

 

نمونه‌هایی از شعار‌های تبلیغاتی موفق

شعار تبلیغاتی در موفقیت برندهای مهم، تأثیر فوق‌العاده‌ای داشته است. در اینجا به شعار تبلیغاتی چند برند معروف و بسیار موفق اشاره می‌کنیم.

 

شعارهای تبلیغاتی موفق خارجی

 

1. اپل، متفاوت فکر کن (Think Different)

شعار «متفاوت فکر کن» شرکت پرآوازه اپل در زبان انگلیسی فقط از 2 کلمه Think و Different تشکیل ‌شده است، اما همین دو کلمه معنی عمیقی دارند. مخاطب با شنیدن این جمله حس می‌کند که یک تجربه جدید خواهد داشت. آن‌طور که فوربز گزارش کرده است سهام اپل بعد از این شعار به 3 برابر رسید. با اینکه سال‌های زیادی از این شعار تبلیغاتی می‌گذرد، هنوز هم خریداران این محصول، عاشق این شعار هستند.

 

2. ام‌اندام (M&M)، نه در دستتان، بلکه در دهانتان آب می‌شود (Melts in Your Mouth, Not in Your Hands)

این شعار تبلیغاتی توانسته به خوبی برند ام‌اندام اسمارتیز را از سایر برند‌ها متمایز سازد. همه شکلات‌ها بعد از گرم شدن آب می‌شوند، اما اسمارتیزهای ام‌اندام به علت روکشی که دارند، در اثر گرمای دست آب نمی‌شوند. شعار تبلیغاتی برند ام‌اندام با اشاره مناسب به این وجه تمایز و مزیت آن نسبت به رقبا، تأثیر خوبی روی مخاطب گذاشته است.

 

3. مک‌دونالد، من عاشقشم (I’m Lovin’ It)

اگر یادتان باشد گفتیم که اشاره به وجه تمایز برند از ویژگی‌های مهم یک شعار تبلیغاتی محسوب می‌شود. مطمئناً غذاهای فست مک‌دونالد نمی‌توانند از لحاظ سلامت در رتبه اول باشند، اما طعم و مزه خوبش می‌تواند وجه تمایز آن باشد. به همین دلیل، این شعار در راضی نگه‌داشتن مشتری‌ها بسیار موفق عمل کرده است.

 

4. لورال (L'Oréal)، چون تو ارزششو داری (Because You’re Worthy)

لورال یک برند معروف لوازم ‌آرایشی است. با این شعار، لورال به خوبی توانسته به خانم‌هایی که درست با هدف زیبا شدن از لوازم ‌آرایش استفاده می‌کنند، القا ‌کند که در صورت استفاده از این محصولات به هدف خود خواهند رسید. آیا این شعار برای متقاعد کردن مخاطبینی که به زیبایی ارزش می‌دهند، کافی نیست؟

 

5. بی‌ام‌دابلیو (BMW)، طرحی برای رانندگی دلنشین (Design for Driving Pleasure)

بی‌ام‌دابلیو نیازی به معرفی ندارد! این شرکت تقریباً محصولات خود را به تمام نقاط دنیا صادر می‌کند. در آمریکای شمالی، شعار تبلیغاتی این شرکت «نهایت رانندگی» بود. حال با این شعار تبلیغاتی جدید به خوبی مخاطبین را متقاعد می‌کند تا با خرید از محصولات این شرکت، لذت عالی رانندگی را تجربه کنند.

 

6. پورشه، هیچ جایگزینی نیست (There Is no Substitute)

این دیگر از آن نوع شعارهایی است که باید برندتان خیلی لاکچری باشد تا مناسب شما باشد! هر برندی نمی‌تواند چنین ادعایی داشته باشد. شرکت‌ پورشه در سال‌های اخیر، چنان محصولاتی تولید کرده است که مطمئناً می‌تواند ادعا کند که هیچ جایگزینی ندارند.

 

7. جنرال الکتریک، خیال‌پردازی در کار (Imagination at Work)

همه می‌دانیم که خیال‌پردازی برای بسیاری از افراد، هم لذت‌بخش و هم مقدمه نوآوری است. شعار تبلیغاتی جنرال الکتریک می‌خواهد به مشتریان خود تلقین کند که محصولاتش آن‌چنان عالی هستند که قادر به ایجاد احساس خیال‌پردازی می‌باشند. شعار قبلی جنرال الکتریک «ما اجناس خوبی وارد خانه‌ها می‌کنیم» بود. با گذشت زمان که برندهای دیگر نیز توانستند اجناس خوب وارد خانه‌ها کنند، جنرال الکتریک هوشمندانه شعار خود را تغییر داد.

 

8. نیویورک‌تایمز، تمام اخباری که مناسب چاپ هستند (All the News That’s Fit to Print)

 نیویورک‌تایمز با جنبه احساسی شعار تبلیغاتی کاری ندارد. نیویورک‌تایمز می‌خواهد روی این واقعیت تمرکز کند که محتوای چاپی آن، واقعاً مناسب چاپ است. نیویورک‌تایمز داستان‌ها و واقعیت‌های مهم را برای مخاطبینش چاپ می‌کند.

 

9. آئودی، پیشرفت از طریق تکنولوژی (Advancement Through Technology)

در سال 1972 و درست یک سال بعد از این شعار، اولین نسل آئودی 80 در سری B به بازار آمد. در آن زمان این شعار می‌توانست به‌ درستی و بهترین نحو، ویژگی ماشین‌های آئودی را به مخاطبینش بیان کند. در آن زمان تکنولوژی پیشرفته‌ای که در ساخت ماشین‌های آئودی استفاده شده بود، افراد زیادی را جذب این برند کرد.

 

10. نایک، فقط انجامش بده (Just do it)

نایک در مدت ‌زمانی بسیار کوتاه توانست خود را در ذهن جامعه ورزشی و حتی بسیار فراتر از آن ماندگار سازد. نایک مخاطبین را تشویق می‌کند که اگر می‌خواهند یک قهرمان باشند، فقط کافی است تا انجامش دهند و این برای موفقیت آن‌ها کافی است. نایک در اولین هفته‌های تأسیس شرکت خود، کفش‌های ورزشی مخصوص دو ماراتن تولید کرد. دو ماراتن به عنوان یکی از سخت‌ترین ورزش‌ها شناخته می‌شود؛ بنابراین، «فقط انجامش بده» به خوبی هدف خود را به ذهن مخاطب القا کرد. اکنون نایک یکی از موفق‌ترین شرکت‌های تولیدی دنیا است.

What is a slogan

بیشتر بخوانید: بازاریابی ویدیویی چیست و چرا باید از بازاریابی ویدیویی استفاده کنیم!

 

نمونه‌هایی از بهترین شعارهای تبلیغاتی ایرانی

بانک ملی: هر جا سخن از اعتماد است نام بانک ملی ایران می‌درخشد

بانک سرمایه: بانک خوب سرمایه است

ایران‌خودرو: راه تو را می‌خواند

ایساکو: تأمین قطعات، تضمین خدمات

بیمه رازی: 24 ساعته رازی می‌شوید

بیمه دانا: بیمه دانا مطمئن و توانا

شوفاژ دیواری گلدیران: از ماست که گرماست

صاایران: هرروز بهتر از دیروز

سن ایچ: سن ایچ و دیگر هیچ

پودر کیک رشد: به همین سادگی به همین خوشمزگی

چسب رازی: همه راضی از چسب رازی

روغن اویلا: روغن فرد اعلا، این روزا یعنی اویلا

شبکه یک: شبکه هر ایرانی

شبکه 4: شبکه فرهیختگان، شبکه دانایی

همراه اول: هیچ‌کس تنها نیست

اینترنت آسیا تک: اینترنت یک آسیا تک

گلدیران: روی خوش زندگی

What-is-a-slogan

بیشتر بخوانید: بازاریابی ایمیلی و هر نکته مهمی که باید در مورد آن بدانید!

 

نتیجه‌گیری

بدون شعار تبلیغاتی هم می‌توان به کسب‌وکار خود ادامه داد، اما یک شعار تبلیغاتی خوب کاری می‌کند که ره صدساله را یک‌ساله بروید! شعار تبلیغاتی نقش پررنگی در برندسازی دارد، ولی تمام شعارها چنین ویژگی ندارند. برای اینکه یک شعار تبلیغاتی، موفق شود باید کوتاه، پرمعنی، جذاب و ... باشد. طراحی شعار تبلیغاتی هم مانند هر چیز دیگری نیاز به تکنیک و استراتژی دارد که در این مطلب نکات مهم این زمینه را عنوان کردیم.

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043