این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

تبلیغات کلیکی و نکاتی که باید در مورد آن بدانید

تبلیغات کلیکی، روشی نوین و موثر در صنعت تبلیغات می‌باشد که امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. یکی از دلایلی که این روش جایگزین روش‌های قدیمی شده است،‌ پرداخت هزینه به ازای هر کلیک روی تبلیغات می‌باشد و در غیر این صورت هزینه‌ای پرداخت نخواهد شد! هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشتر شما با تبلیغات کلیکی و همه نکاتی است که به این روش تبلیغات مرتبط می‌شوند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال کسب اطلاعات جامعی در این زمینه هستید، این مطلب را از دست ندهید.

1398/07/21
0
1,662
تبلیغات کلیکی و نکاتی که باید در مورد آن بدانید

با استفاده از بازاریابی کلیکی،‌ شما می‌توانید تبلیغات خود را به مخاطبین خود نشان دهید و تنها به ازای هر کلیک، هزینه‌ای پرداخت کنید. به همین دلیل هم است که این روش بازاریابی دیجیتال، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. در ادامه مطلب به طور کامل به شما می‌گوییم تبلیغات کلیکی چیست. با ما همراه باشید.

 

تبلیغات کلیکی چیست؟

تبلیغات کلیکی که با عنوان Pay per click، پرداخت به ازای هر کلیک یا PPC نیز شناخته می‌شود، یک مدل تبلیغاتی دیجیتال است که در آن صاحبین کالا و خدمات، به ازای هر کلیک کاربران روی یکی از آگهی‌های آن‌ها، هزینه‌ای (ثابت یا تعیین‌شده با توجه به هر مورد) را به وب‌سایت‌های تبلیغ‌کننده می‌پردازند. ایده پرداخت به ازای هر کلیک، در واقع روشی برای خرید بازدید یک سایت خاص است و هدف آن، عموماً تحریک به انجام یک عمل خاص به عنوان مثال ثبت نام یا خرید یک محصول می‌باشد.

 

تبلیغات کلیکی چطور کار می‌کند؟

با وجود این که تبلیغات کلیکی، یک مدل رایج تبلیغات و پرداخت آنلاین است، اما تنها گزینه در این زمینه نیست. در عین حال، مواردی وجود دارند که آن را از دیگر مدل‌های مشابه متمایز می‌کنند که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. CPM یا پرداخت به ازای هر هزار بازدید مخفف Cost per impression است: در این حالت فرد به ازای هر هزار بازدید، هزینه مشخصی را به تبلیغ‌کننده می‌پردازد. به این معنی که تبلیغات هر سری، هزار بار به کاربران نشان داده می‌شود. فراموش نکنید که در این روش، چون پیش‌بینی این که هر هزار بازدید اضافه منجر به تولید چه تعداد کلیک خواهد شد، کار دشواری است، نمی‌دانیم که به ازای هر بازدید، چه مبلغی را پرداخت خواهیم کرد.

2. PPA یا پرداخت در ازای جذب کاربر (Pay Per Action): در این حالت، فرد هزینه را به ازای کار خاصی که کاربر انجام می‌دهد، پرداخت می‌کند. به عنوان مثال، در ازای هر بار دانلود کردن یک اپلیکیشن توسط کاربر، مبلغ مشخص به تبلیغ‌کننده پرداخت می‌شود. بنابراین ارتباط بین هزینه و هدف در این مورد، حتی بیشتر از PPC مشهود است.   

 

برخی مفاهیم کلیدی برای درک بهتر تبلیغات کلیکی

برای این که بتوانید تبلیغات کلیکی را بهتر درک کنید، باید با مفاهیم کلیدی این حوزه آشنا شوید. به همین دلیل، در ادامه مطلب می‌خواهیم این مفاهیم کلیدی را برایتان عنوان کنیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

CPC

CPC یا هزینه هر کلیک به معنی پرداخت هزینه از سوی فرد به ازای هر کلیک روی تبلیغات او است. در این حالت، شما می‌توانید برای هر کلیک، یک هزینه ثابت را بپردازید یا این که با تبلیغ‌کننده روی یک قیمت مشخص به توافق برسید. در مورد دوم، تبلیغ‌کننده یک قیمت مشخص یا حداکثری که هر دو طرف روی آن به توافق برسند را برای هر کلیک تعیین می‌کند. در ادامه سیستم، تبلیغ‌های مشابه را بر اساس کیفیت و قیمتی که برای هر یک پرداخت می‌شود، مقایسه می‌کند، سپس آگهی بهتر را در مکان اول نمایش می‌دهد.

CPC= کلیک‌ها ÷ قیمت

CPC= (CPM ÷ 1000) ÷ CTR

CPC= نرخ تبدیل × CPA

 

CTR

CTR یا نرخ کلیک، برابر است با درصد کاربرانی که روی یک آگهی کلیک می‌کند نسبت به تعداد کل کاربرانی که آن آگهی را دیده‌اند. به طور کلی، بهترین نوع تبلیغات، تبلیغاتی است که بالاترین نرخ کلیک را دارد. در برخی از سیستم‌های PPC ،CTR یک معیار مشخص برای تعیین قیمت تبلیغات است و سیستم، به تبلیغ‌هایی که کیفیت بالاتر و در نتیجه CTR بیشتری دارند، امتیاز می‌دهد.

CPC= کلیک‌ها ÷ بازدیدها

CTR= (CPM ÷ 1000) ÷ CPC

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!

 

تقسیم‌بندی

ما در تبلیغات آنلاین، بر کاربرانی که تبلیغ‌هایمان به آن‌ها نشان داده می‌شوند، کنترل بالایی داریم. به عنوان مثال، می‌توانیم کاربرانی که آگهی‌مان را خواهند دید، با استفاده از یک سری فاکتور تقسیم‌بندی کنیم. این فاکتورها شامل سن، جنس، موقعیت، منافع، رفتارها و ... می‌شوند. هر پلتفرم تبلیغات کلیکی، گزینه‌های مختلفی را ارائه می‌دهد که می‌توانیم برای داشتن دقت بالا، آن‌ها را باهم ترکیب کنیم. در این صورت، مطمئن می‌شویم که تنها برای کلیک کاربرانی هزینه می‌کنیم که احتمال مشتری شدنشان، بالا است.

 

صفحه فرود

صفحه فرود، صفحه‌ای است که کاربر پس از کلیک روی آگهی، مستقیماً وارد آن می‌شود و در ادامه ممکن است که کاربر به مشتری تبدیل شود یا این که پس از چند ثانیه، سایت را ترک کند. این بدان معنی است که بهینه‌سازی مناسب سایت برای جلب مشتری از اهمیت بالایی برخوردار است. شفافیت، سادگی و قابل اعتماد بودن با توجه به نوع تبلیغات، از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یک صفحه فرود خوب به شمار می‌آیند.

 

تبدیل شدن

در واقع می‌توان گفت که تبدیل شدن، مهم‌ترین فاکتور سنجش یک تبلیغات کلیکی و مقیاسی برای سنجش میزان تأثیرگذاری آگهی ما از نظر اقتصادی است. به طور کلی، تبدیل شدن به هر خریدی گفته می‌شود که پس از کلیک روی تبلیغات توسط کاربر انجام می‌‌گردد. فرمول نرخ تبدیل برابر است با نسبت کاربرانی که به مشتری تبدیل شده‌اند به تعداد کل کاربرانی که روی آگهی کلیک کرده‌اند.

بازدیدهای وب ÷ تعداد تبدیل‌ها  = نرخ تبدیل

 

تناوب

تناوب به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که هر تبلیغ در طول یک دوره زمانی مشخص به یک کاربر خاص نمایش داده می‌شود. برای محاسبه تناوب، تعداد بازدیدها را بر تعداد کاربران ویژه تقسیم می‌کنیم.

تعداد کاربران ویژه ÷ تعداد بازدیدها = تناوب

به طور معمول در یک کمپین خاص، کاربران را به شیوه‌های مختلفی ترغیب به خرید می‌کنند و این بدان معنی است که کاربر، تنها آگهی را نمی‌بیند، بلکه می‌تواند واقعاً تحت تأثیر آن قرار بگیرد. تناوب باید حساب شده و موثر باشد و تکرار بیش از حد آگهی می‌تواند موجب عدم پذیرش، ایجاد هرزنامه و در نهایت باعث برهم خوردن اثر تلاش‌ها برای رسیدن به هدف شود.

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: بهترین روش‌های دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) کدامند؟

 

چرا بازاریابی با تبلیغات کلیکی برای همه افراد سودمند است؟

تبلیغات کلیکی در مقایسه با دیگر روش‌های قدیمی تبلیغات، سود بیشتری برای کاربران، تبلیغ‌کننده‌ها و موتورهای جستجو به دنبال دارد و در عین حال، دست‌یابی به نتیجه مطلوب با استفاده از آن، مدت زمان کمتری طول می‌کشد. در ادامه، به صورت خلاصه به مزیت استفاده از تبلیغات کلیکی برای افراد مختلف می‌پردازیم.

 

1. اهمیت تبلیغات PPC  برای کاربران (جستجو کننده‌ها)

تبلیغات کلیکی به این دلیل برای کاربران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در آن کاربر با توجه به نیازی که دارد در موتورهای جستجوگر، اقدام به جستجوی کلمه مورد نظر می‌کند. بنابراین مانند دیگر روش‌های تبلیغاتی نیست که فرد بی توجه از کنار آن رد شود. در نتیجه احتمال دست‌یابی به محصولاتی که مشخصات و ویژگی‌های دقیق مدنظر او را داشته باشند، بالاتر می‌رود و در عین حال، سرعت دست‌یابی به آن نیز تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

 

2. اهمیت تبلیغات PPC برای تبلیغ‌کنندگان

یکی از مزایای عمده تبلیغات کلیکی برای تبلیغ‌کننده‌ها این است که در آن، تبلیغ‌کننده به ازای کلیک‌هایی که روی تبلیغاتش می‌شود، هزینه‌ای می‌پردازد. به همین دلیل، با استفاده از این روش تبلیغاتی، تا حد زیادی در هزینه‌های اضافی صرفه‌جویی می‌شود. علاوه بر این، در این مدل تبلیغات، شما به عنوان یک تبلیغ‌کننده با سرعت بیشتر و تنها با افرادی ارتباط برقرار می‌کنید که به عنوان مخاطب هدف به دنبال محصول شما هستند.

گاهی اوقات، این احتمال وجود دارد که در ابتدای کار، نسبت به کارایی و میزان فروش خدمات و محصولات خود اطمینان کافی نداشته باشید. در این حالت، استفاده از تبلیغات PPC، بهترین انتخاب خواهد بود، زیرا با استفاده از آن می‌توانید یک برآورد اولیه نسبت به میزان فروش محصولات خود به دست بیاورید، سپس اقدام به بیشتر کردن محصولات ارائه‌شده و توسعه تبلیغات کنید یا این که در ارائه محصولاتتان تجدیدنظر نمایید.

 

3. اهمیت تبلیغات PPC برای موتورهای جستجو

در واقع موتورهای جستجو، بستری برای گردهم آمدن و تطبیق نیازهای کاربران با محصولات تبلیغ‌کنندگان هستند. موتورهای جستجو با توجه به تعداد زیاد مخاطبین، محل بسیار مناسبی برای تبلیغات هستند. به همین خاطر می‌توانند از این ویژگی برای کسب درآمد استفاده کنند، به این صورت که به ازای تبلیغاتی که برای تبلیغ‌کنندگان انجام می‌دهند، از آن‌ها پول دریافت می‌کنند. علاوه بر این، موتورهای جستجو، اولویت را به تبلیغ‌های باکیفیت می‌دهند و همین مورد باعث می‌شود که اعتماد کاربران و در عین حال تبلیغ‌کننده‌ها نیز به آن‌ها بیشتر شود.

 

4. افزایش نرخ مشتریان برای انواع تجارت‌ها

همان‌طور که در قسمت بالا اشاره کردیم، با توجه به این که تبلیغات کلیکی، مشتریان را مستقیماً به سمت محصولی هدایت می‌کنند که انتظارش را دارند، موجب می‌شود که تنها مشتریان واقعی و کسانی که قصد خرید دارند، از طریق کلیک کردن به سراغ شما بیایند. به همین دلیل، این نوع تبلیغات در انواع مختلفی از تجارت‌ها باعث افزایش نرخ مشتریان و فروش بالاتر می‌شود. البته در این مورد نیز نرخ مشتری به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل موارد زیر هستند:

  • باکیفیت بودن محصولات ارائه‌شده.
  • استفاده از سایت‌هایی با نرخ تبدیل بالا.
  • استفاده از کمپین‌های تبلیغات کلیکی بهینه‌سازی‌شده.

 

5. بهبود وضعیت برند با هزینه پائین برای انواع تجارت‌ها

تبلیغات کلیکی، این امکان را به وجود می‌آورد که خریداران واقعی به سمت شما هدایت شوند و از محصولاتتان دیدن کنند. به همین دلیل این روش، یک روش فوق‌العاده موثر برای جذب مشتریان مشتاق است. علاوه بر این، شما می‌توانید در مقابل جلب رضایت تعداد زیادی مشتری از تخفیف‌هایی که موتورهای جستجو ارائه می‌دهند، بهره‌مند شوید. در حقیقت، بازاریابی PPC می‌تواند برای تجارت‌های مختلفی موثر باشد: خواه شما به دنبال فروش محصولاتتان از طریق وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک باشید یا بخواهید برای خدمات خاص یا کسب‌وکارهای نرم‌افزاری جذب مخاطب کنید، خواه درباره برند جدیدتان آگاه‌سازی ایجاد کنید یا حتی به دنبال ایجاد رفت‌وآمد و تماس تلفنی برای یک فروشگاه محلی باشید.  تنها چیزی که شما را در مبارزات تبلیغاتی و بازاریابی این شیوه به موفقیت می‌رساند، استفاده از تعدادی از موثرترین و بهترین روش‌ها است.  

 

تحقیق کلمه کلیدی برای بازاریابی PPC

تحقیق کلمه کلیدی برای PPC، در عین حال که می‌تواند فوق‌العاده وقت‌گیر باشد، بسیار مهم نیز است. کمپین PPC شما، کاملاً حول محور کلمات کلیدی می‌چرخد و موفق‌ترین تبلیغ‌کننده‌های Google Ads، به طور مداوم در حال رشد و بهبود لیست کلمات کلیدی PPC خود هستند. زمانی که برای اولین بار، کلمه کلیدی را برای ایجاد اولین کمپین خود مورد جستجو قرار می‌دهید، ممکن است صدها عدد از هزار کلمه کلیدی مهم، مناسب، کم‌هزینه و بسیار مرتبطی که می‌توانند ترافیک را به سایت شما هدایت کنند، از دست بدهید.

یک لیست مفید از کلمات کلیدی PPC باید از ویژگی‌های زیر برخوردار باشد:

  • مرتبط بودن: بدون شک نمی‌خواهید در ازای ترافیکی که هیچ منفعتی برای کسب‌وکارتان ندارد، هزینه‌ای پرداخت کنید. در عوض، به دنبال کلمات کلیدی هستید که منجر به بالاترین نرخ کلیک PPC، هزینه موثر در ازای هر کلیک و افزایش سود شوند. این بدان معنی است که کلمات کلیدی مورد استفاده شما باید با محصولی که برای فروش می‌گذارید، کاملاً مرتبط باشند و طوری نباشد که بازدیدکنندگان وب‌سایت شما را نسبت به محصولاتتان بی‌اعتماد کند.  
  • جامع بودن: کلمه کلیدی مورد نظر، نه تنها باید شامل واژه‌های رایج و پرتکرار در حوزه کاریتان باشد، بلکه بهتر است تا حدودی بلند نیز باشد. کلمات کلیدی بلند، خاص و ویژه هستند و معمولاً کمتر از آن‌ها استفاده می‌شود، اما در عین حال کاربران را سریع‌تر به سمت صفحه شما هدایت می‌کنند. علاوه بر این، برای این نوع کلمات کلیدی، رقابت کمتر است، به همین دلیل ارزان‌تر نیز هستند.
  • تعدد کلمات: کلمات کلیدی مورد استفاده در PPC، معمولاً تکراری هستند. بنابراین باید کمپین‌های تبلیغاتی خود را به طور مداوم بهبود ببخشید و توسعه دهید و در نتیجه حالتی ایجاد کنید که در آن، لیست کلمات کلیدی‌تان به طور مداوم زیاد شوند و با شرایط سازگاری پیدا کند.

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!

 

انواع تبلیغات کلیکی

تبلیغات کلیکی، انواع مختلفی دارند که شناخته‌شده‌ترین و مهم‌ترین آن‌ها، تبلیغات کلیکی گوگل است. با این حال، همه این روش‌های تبلیغاتی، یک ویژگی مشترک دارند و آن هم استفاده از کلمات کلیدی است. برخی از مهم‌ترین انواع تبلیغات کلیکی شامل موارد زیر هستند:

 

1. تبلیغات کلیکی گوگل یا Google PPC

پس از این که کمپین Adwords خود را ایجاد کردید، می‌توانید از WordStream's Adwords Performance Grader برای بررسی میزان پیشرفت خود استفاده کنید. در عین حال، می‌توانید هر زمان که مایل بودید گزارش عملکرد خود را به صورت رایگان دریافت کنید. Performance Grader، یک ابزار جامع و رایگان است که به شما کمک می‌کند تا عملکرد کمپین‌های Adwords Pay per click خود را در موارد زیر مورد ارزیابی قرار دهید:

  • امتیاز کیفیت.
  • بهینه‌سازی متن آگهی.
  • به اشتراک‌گذاری بازدیدها.
  • نرخ کلیک.
  • استفاده از کلمات کلیدی منفی.

آنالیزهای Performance Grader به شما نشان می‌دهند که کجا و به چه صورت در کمپین‌های ادوردز خود بهبود ایجاد کنید تا در عملکرد و صرفه‌جویی هزینه‌هایتان بهبود ایجاد شود. اگرچه به‌کارگیری بهترین روش‌ها در PPC، هیچ‌گاه آسان نبوده است، اما در عوض این روش‌ها، سریع، ایمن و رایگان هستند.

 

2. تبلیغات موتور جستجو یا Search Ads

مثال بارز تبلیغات موتور جستجو، تبلیغات با موتور جستجوی گوگل است. در واقع تبلیغات با موتور جستجو، به همان صورتی است که در قسمت مشاهده نتایج جستجوی یک عبارت مشخص در گوگل می‌بینید. یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از این روش در تبلیغات آن است که تنها مطابقت کلمه جستجوشده با تبلیغ شما کافی است تا تبلیغتان در ابتدایی‌ترین نتایج صفحه جستجو به نمایش دربیاید و در نتیجه کاربران از آن بازدید کنند.

 

3. تبلیغات محلی یا Local Search Ads

تبلیغات محلی به حالتی گفته می‌شود که فعالیت شما، محدود به یک منطقه جغرافیایی خاص باشد یا با زبان خاصی انجام شود، تنها تفاوت این نوع تبلیغات با تبلیغات کلیکی نیز در همین مورد است. برای درک بهتر این روش تبلیغاتی، تصور کنید که مثلاً فرد فارسی زبانی بخواهد آگهی‌اش را فقط فارسی زبانان ببینند یا این که لوکیشن خاصی را برای فعالیت خود مشخص کند تا تنها افرادی که در مناطق اطرافش قرار دارند برای دریافت خدمات یا محصولاتش به وب‌سایت او سر بزنند. استفاده از این حالت می‌تواند بازدهی بالاتری نسبت به دیگر روش‌ها به دنبال داشته باشد، زیرا در این حالت تنها افرادی با شما در تماس خواهند بود که در محل‌های اطراف شما قرار دارند و به خدمات شما نیازمندند.

 

4. تبلیغات نمایشی یا Display Network

تبلیغات نمایشی می‌تواند به شما کمک کند تا زمانی به کاربران دسترسی پیدا کنید که وب‌سایت‌های مورد علاقه خود را جستجو می‌کنند، ویدیویی از یوتیوب را به یکی از دوستانشان نشان می‌دهند، جی میل خود را چک می‌کنند یا این که از گوشی‌های موبایل و برنامه‌های مختلف استفاده می‌‌نمایند.

این سیستم تبلیغاتی، در واقع برای پیدا کردن مخاطبین هدف طراحی شده است و به شما این امکان را می‌دهد تا پیغام خود را در مکان و زمان مناسب به مشتریان بالقوه منتقل کنید. در حالی که شما در Search Network می‌توانید تنها به افرادی دسترسی پیدا کنید که محصول یا خدمات خاصی را جستجو کرده‌اند، تبلیغات نمایشی می‌تواند به شما کند تا در چرخه خرید، توجه افراد دیگری را نیز به خود جلب کنید. شما در این حالت می‌توانید تبلیغات خود را مقابل دید مردم قرار دهید تا آن‌ها برای جستجوی بیشتر درباره چیزی که شما ارائه می‌دهید، کنجکاو شوند و آن را جستجو کنند که این مسئله می‌تواند کلیدی برای استراتژی تبلیغاتی کلی شما باشد.

 

5. تبلیغات Pre-Roll

تبلیغات Pre-Roll، نوعی تبلیغات ویدیویی است که شاید بسیاری از ما، آن را بشناسیم. در واقع Pre-Roll، همان تبلیغاتی هستند که در ابتدای ویدیوهای برخی سایت‌های خاص مانند یوتیوب به نمایش گذاشته می‌شوند و معمولاً تا چند ثانیه نمی‌توانید آن‌ها را رد کنید. با وجود این که اکثر بینندگان چنین ویدیوها و تبلیغ‌هایی، به محض این که بتوانند قسمت تبلیغات را رد کنند، از انجام این کار دریغ نمی‌کنند، اما به هر حال نمی‌توان تأثیر فوق‌العاده آن را نادیده گرفت. شما به عنوان تبلیغ‌کننده کالا یا خدمات می‌توانید به راحتی در هر سرویسی که خواستید به معرفی خود بپردازید و از این طریق، مخاطبین و مشتریان زیادی را جذب کنید. این نوع تبلیغات، از آن جهت موثر است که معمولاً در این حالت بیننده برای این که در نهایت به محتوای مورد نظر خود دست پیدا کند، آگهی کوتاه شما که در ابتدای ویدیو پخش می‌شود را نیز به طور حتم تماشا خواهد کرد.

 

6. تبلیغات هوشمند مخصوص به بازاریابی مجدد یا Remarketing Ads

این نوع تبلیغات، در واقع روشی برای برقراری ارتباط مجدد با افرادی است که قبلاً به وب‌سایت یا اپلیکیشن مخصوص شما سر زده‌اند و با آن در ارتباط بوده‌اند. در این نوع تبلیغات، فردی که قبلاً وارد وب‌سایت شما شده است، در موقعیت‌های متفاوت، به عنوان مثال در هنگام سر زدن به وب‌سایت‌ها، هنگام نگاه کردن ویدیو در یوتیوب یا خواندن اخبار در وب‌سایت‌های مختلف، تبلیغات برند شما را بارها و بارها مشاهده می‌کند. همین امر باعث می‌شود که برندتان همیشه در خاطر او بماند و در نتیجه ترغیب به بازدید مجدد از سایت شما می‌شود. بازاریابی مجدد، نرخ تبدیل را تا حدود زیادی بالا می‌برد و دلیلش هم این است که احتمال این که بازدیدکنندگان قدیمی که پیش‌تر با برند شما آشنایی پیدا کرده‌اند به مشتری تبدیل ‌شوند یا این که کار مفیدی برای سایتتان انجام دهند، بالا است.

 

7. تبلیغات کلیکی شبکه‌های اجتماعی

در حالی که گوگل به عنوان اصلی‌ترین ابزار تبلیغات اینترنتی شناخته شده است، اما امروزه شبکه‌های اجتماعی نیز پس از گوگل در رده دوم، نقش مهمی در معرفی محصولات و تبلیغات کلیکی دارند. شناخته‌شده‌ترین و در حال حاضر پرطرفدارترین شبکه اجتماعی که در این زمینه فعالیت دارد، شبکه اجتماعی محبوب فیس بوک است که اخیراً با پوشش دادن و خرید شرکت‌های اینستاگرام و واتس آپ توانسته است تعداد مخاطبین خود را بیش از پیش بالا ببرد. شبکه اجتماعی مهم بعدی، لینکدین است که از آن نیز به منظور انجام تبلیغات استفاده می‌شود، اما به دلیل این که تنها افراد خاصی در آن فعالیت دارند، هزینه نشر آگهی در آن نسبت به دیگر شبکه‌های اجتماعی بیشتر است.

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی؛ باید‌ها و نباید‌های این نوع تبلیغات

 

چطور بیشترین بهره ممکن را از بازاریابی با تبلیغات کلیکی ببریم؟

اگرچه طبق موارد گفته‌شده، راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی، کار چندان دشواری نیست و در عین حال، حتی ممکن است سود بسیار زیادی به دنبال داشته باشد، اما آن‌طور که به نظر می‌رسد، راحت نیست و اگر طبق اصول و برنامه‌های خاص پیش نروید، علاوه بر این که وقت و هزینه شما تلف می‌شود، این امکان وجود دارد که عواقب جبران‌ناپذیر زیادی را متحمل شوید. پس اگر می‌خواهید یک کمپین تبلیغاتی خوب راه‌اندازی کنید که برای شما بیشترین سود و کمترین زیان را به دنبال داشته باشد، طبق موارد زیر عمل کنید:

 

1. اهداف خود را برای راه‌اندازی یک کمپین PPC تعیین کنید

راه‌اندازی یک کمپین PPC موفق مستلزم برخورداری از هدف و یک برنامه دقیق و مشخص است. به همین دلیل، هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه، علاوه بر این که می‌تواند هزینه و وقتتان را تلف کند، ممکن است حتی به ضرر تجارت شما تمام شود یا این که به طور کلی شما را از انجام این کار منصرف کند. به همین دلیل بهتر است که پیش از ایجاد کمپین تبلیغاتی برای این که برنامه دقیقی برای انجام کارتان تعیین کنید، سوالاتی از خود بپرسید؛ این سوالات می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • با چه هدفی از این تبلیغات استفاده می‌کنید؟

به خاطر داشته باشید که اگر مخاطبی در کار نباشد، موفقیتی هم برای شما در کار نیست. بنابراین مخاطبین خود را بشناسید و سعی کنید که از دیدگاه آن‌ها به مسائل نگاه کنید. استفاده از کلمات کلیدی مناسب و تبلیغات پرزرق‌وبرق، تنها بخشی از فرآیند جذب کاربر را تشکیل می‌دهند و بخش عظیم و مهمی از آن به تبدیل کاربر به مشتری مربوط می‌شود. البته در این مرحله باید با کاربر صادق باشید، تلاش کنید کلمات کلیدی که به کار می‌برید با محتوا و محصولی که عرضه می‌کنید، یکی باشند و اغراق کمتری در آن وجود داشته باشد. برای این که بتوانید ارتباط بیشتری با کاربران برقرار کنید و محصولی ارائه دهید که مطابق با نیاز و خواسته آن‌ها باشد، از دیدگاه یک کاربر به کارتان نگاه کنید تا نقاط ضعف و قوت کار خود را پیدا کنید و درنهایت بتوانید با جلب توجه و برآورده کردن نیاز کاربران، روزبه‌روز بر تعداد مشتری‌های خود بیفزایید.

  • از تبلیغ کردن به دنبال چه چیزی هستید؟

بعد از این که مخاطب هدف خود را تعیین کردید، باید هدفتان از تبلیغ کردن را مشخص کنید. در واقع باید بدانید تبلیغی که انجام می‌دهید، در نهایت چه نتیجه‌ای برای شما در بر خواهد داشت. اگر شما بتوانید در این مرحله، به درستی تصمیم‌گیری کنید، به راحتی می‌توانید هم کاربر را به چیزی که می‌خواهد برسانید و او را به مشتری تبدیل کنید و هم این که خودتان از نتیجه این کار سود خواهید برد.

 

2. سیستم آنالیز وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید

اگر بخواهید یک کار حساب شده و دقیق داشته باشید، لازم است از تمام فعالیت‌های وب‌سایت خود آگاه باشید و دقیقاً همینجا است که استفاده از سیستم آنالیز وب‌سایت، ضرورت پیدا می‌کند. Google Analytics، یکی از این ابزارهای آنالیزی پرکاربرد است که با ارائه ابزارهای رایگان تجزیه‌وتحلیل داده‌های کسب‌وکار، به شما این امکان را می‌دهد که درک عمیق‌تری نسبت به تجارت و مشتریان خود پیدا کنید. گوگل آنالیتیکس، اطلاعات جامع و کاملی مانند امکان تجزیه‌وتحلیل ورودی‌ها، صفحات ورودی‌دهنده، آمار کاربران وارد شده به وب‌سایت، فعالیت کاربران، موقعیت مکانی آن‌ها، مرورگر مورد استفاده، مدت زمان حضور و مسیر خروجی آن‌ها را در اختیار مدیر وب‌سایت قرار می‌دهد. در نتیجه با در اختیار داشتن چنین اطلاعاتی می‌توانید به راحتی میزان تبلیغات کلیکی ورودی را محاسبه کنید و از سود و زیان خود باخبر شوید.

 

3. تبلیغ مورد نظر خود را به صفحات خاص لینک دهید

برای این که بیشترین بازدهی را برای تبلیغ خود به دست بیاورید، باید توجه کنید که پس از کلیک روی تبلیغتان، کاربران را به یک صفحه فرود خوب هدایت کنید، زیرا در صورتی که این صفحه به اندازه کافی متقاعدکننده و خوب باشد، می‌تواند توجه کاربر را جلب کند. در نتیجه احتمال این که کاربر به مشتری شما تبدیل شود، بالا می‌رود. یک صفحه فرود خوب، صفحه‌ای است که نرخ تبدیل بالایی داشته باشد و صفحه فرودهای با نرخ تبدیل بالا از ویژگی‌های زیر برخوردارند:

  • کاربر را به صورت خلاصه و ساده با شما و اهدافتان آشنا می‌کند.
  •  عنوان و محتوای آن با یکدیگر هم‌خوانی دارند.
  • از طراحی خوب، چیدمان مناسب، تیترهای جذاب، تصاویر و ویدیوهای جالب برای جلب توجه کاربران برخوردار است.
  • پیشنهادهای جالب و ترغیب‌کننده ارائه می‌دهد.
  • در آن محصولات به صورت خلاصه، معرفی و به ویژگی‌ها آن‌ها اشاره می‌شود و متن‌های بلند و حوصله‌سربر ندارد.

 

4. بودجه مورد نظرتان را برای چند کلمه کلیدی استفاده کنید

این که بودجه خود را برای چند کلمه کلیدی استفاده کنید، بسیار به صرفه‌تر از آن است که کل آن بودجه را تنها به یک کلمه کلیدی اختصاص دهید. در این صورت، علاوه بر این که برای هزینه‌هایتان برنامه مشخصی خواهید داشت، بازدهی تبلیغاتتان نیز بالاتر می‌رود. برای این کار می‌توانید بودجه خود را برای مدت زمان مشخص و بین کلمات کلیدی مختلف تقسیم کنید.

 

5. تنظیمات پیش فرض پنل‌های تبلیغاتی را تغییر دهید

معمولاً اگر در هنگام ایجاد کمپین تبلیغاتی، تنظیمات را مناسب با شرایط خود کامل نکنید، تنظیمات به صورت پیش فرض برایتان قرار داده می‌شود. به طور کلی، شما می‌توانید از تنظیمات پیش فرض استفاده کنید، تبلیغات خود را منتشر نمایید و هیچ مشکلی هم برایتان پیش نیاید. البته باید بدانید که این تنظیمات، قابل تغییر هستند و شما می‌توانید آن‌ها را شخصی‌سازی کنید. به عنوان مثال، زبان و موقعیت مکانی خاص خود را وارد کنید که تعیین می‌کند آگهی شما برای چه افرادی و با چه زبان و موقعیت جغرافیایی نشان داده شود. تغییر تنظیمات پیش فرض به شکل دلخواه، شرایط بهتری برایتان فراهم می‌کند و باعث می‌شود که نرخ تبدیل برای وب‌سایت شما تا حد زیادی بالا برود.

 

6. کلمه کلیدی و مرتبط بودن آن با تبلیغ

در واقع کلمه کلیدی، اولین پل ارتباطی میان شما و کاربران است که باید به گونه‌ای انتخاب شود که کاربر با جستجوی آن، مستقیماً به صفحه شما هدایت شود. به همین دلیل، دقت در انتخاب کلمه کلیدی بسیار مهم است. علاوه بر این، در کنار آن که کلمه کلیدی باید با عبارتی که کاربر جستجو می‌کند، مطابقت داشته باشد، توجه کنید که با محتوایی که شما ارائه می‌دهید نیز کاملاً مرتبط باشد. در غیر این صورت ممکن است کاربر نسبت به خدمات شما بی‌اعتماد شود. سپس بدون این که سودی برای شما داشته باشد، خیلی سریع صفحه را ترک خواهد کرد. استفاده از کلمات کلیدی بلند نیز یکی دیگر از موارد بسیار کاربردی است و پیشنهاد می‌کنیم حتماً از آن استفاده کنید، زیرا رقابت زیادی بر سر چنین کلماتی وجود ندارد و از طرفی می‌تواند شانس موفقیت تبلیغات شما را افزایش دهد. استفاده از کلمات کلیدی منحصربه‌فرد، علاوه بر این که هزینه تبلیغات را کاهش می‌دهد، تعداد بازدیدهای سایتتان را نیز تا حد قابل توجهی افزایش خواهد داد.

 

7. کیفیت متن تبلیغاتی خود را بالا ببرید

کیفیت در اکثر موارد بر کمیت برتری دارد، در مورد متون تبلیغاتی نیز این اصل کاملاً صادق است. هرچه متن شما کیفیت و هماهنگی بیشتری با کلمات کلیدی داشته باشد، گوگل آن را نسبت به دیگر لینک‌های تبلیغاتی در موقعیت مناسب‌تری قرار می‌دهد. به این صورت هم تعداد بازدیدهای آن افزایش پیدا می‌کند و هم این که به تبع آن، احتمال بالا رفتن نرخ تبدیل بیشتر می‌شود. از ویژگی‌های متن  تبلیغاتی خوب برای تبلیغات کلیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حاوی اطلاعات مختصر، مفید و کامل درباره شما و کاری است که انجام می‌دهید.
  • کلمه کلیدی مرتبط، حداقل یک‌بار در آن استفاده شده است.
  • اغراق‌آمیز نیست.
  • می‌تواند در کمترین زمان ممکن، جلب توجه کند.

علاوه بر این، متون تبلیغاتی اگر به خوبی نوشته شوند، می‌توانند مزایای زیر را به دنبال داشته باشند:

  • بهبود نرخ کلیک.
  • بهبود امتیاز کیفیت.
  • کاهش هزینه هر کلیک.

 

8. به صورت مستمر به وضعیت تبلیغات نظارت کنید

ممکن است تصور کنید که با انتخاب کلمه کلیدی و متن مناسب برای تبلیغ، دیگر کار شما به پایان می‌رسد، اما در واقع این‌طور نیست. از همان ابتدای ایجاد کمپین تبلیغاتی تا هر زمان که برای تبلیغ کالای خود از تبلیغات کلیکی استفاده کنید، باید بر کار تبلیغات نظارت داشته باشید و هر روز به طور مرتب وضعیت وب‌سایتتان را بررسی کنید. شما با نظارت و بررسی مرتب به راحتی می‌توانید متوجه اشتباه کار خود‌ شوید و هر زمان که لازم بود می‌توانید تغییراتی در روش کارتان ایجاد کنید. برای بررسی وضعیت وب‌سایت و کمپین‌های تبلیغاتی، ابزارهای متعددی در دسترس هستند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: Google Analytics، Manager Accounts، Keyword Planner، Adwords Editor و Reach Planner.

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: گوگل آنالیتیکس و هرآنچه که باید از آن بدانید

 

مزایای بازاریابی با تبلیغات کلیکی

بازاریابی با تبلیغات کلیکی، علاوه بر این که تولید درآمد با عمل ساده‌ای مانند کلیک کردن است، مزایای متعدد دیگری نیز دارد که در قسمت زیر به طور خلاصه به توضیح تعدادی از آن‌ها پرداخته‌ایم:

  • ارائه داده‌های مشخص و قابل ارزیابی: همان‌طور که گفته شد ابزارهای مختلفی وجود دارند که شما با استفاده از آن‌ها می‌توانید تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید و بررسی کنید. اطلاعاتی مانند میزان سوددهی، کلیک‌ها، بازدید‌ها، هزینه و ... که همگی به شما کمک می‌کنند تا نقاط ضعف و قوت خود را بهتر بشناسید.
  • سرعت بالا در دریافت نتیجه: برخلاف سئو که مانند مسابقه‌ای بین کشورهای مختلف است، تبلیغات کلیکی با نتایج سریعش شناخته شده است.
  • مستقل از الگوریتم گوگل: سومین مزیت عمده تبلیغات کلیکی، تأثیر نپذیرفتن کمپین‌های تبلیغاتی سودآور از تغییرات الگوریتم گوگل است.
  • دست‌یابی به مخاطب هدف: در بازاریابی با تبلیغات کلیکی، شما این امکان را در اختیار دارید تا با استفاده از موقعیت مکانی، تعیین زبان مشخص و کلمات کلیدی به مخاطبین هدف خود دست پیدا کنید و محصولات مورد نیاز آن‌ها را تأمین نمایید. 
  • افزایش آگاهی درباره برند:  اگر به دنبال یک راه‌حل سریع و مناسب برای ایجاد آگاهی درباره محصولات و خدمات خود هستید، PPC حرف اول را در این زمینه می‌زند.
  • کم‌هزینه بودن: این نوع تبلیغات نسبت به دیگر روش‌های تبلیغاتی، هزینه بسیار کم‌تری دارد و با هر مقدار بودجه‌ای که بخواهید، می‌توانید کمپین تبلیغاتی خود را راه‌اندازی کنید.

 

معایب بازاریابی با تبلیغات کلیکی

اگرچه مزایای تبلیغات کلیکی بیشتر از معایب آن هستند، اما این روش نیز مانند همه روش‌های تبلیغاتی و هر چیز دیگری، معایب خاص خود را دارد که در قسمت زیر به برخی از آن‌ها اشاره شده است:

  • وقت‌گیر بودن: شما نمی‌توانید تنها کمپین تبلیغاتی خود را تشکیل دهید و آن را به حال خود رها کنید، بلکه باید برای بهینه‌سازی و بهبود آن‌، وقت بگذارید تا به بهترین نتیجه ممکن دست پیدا کنید.
  • نیاز به برخورداری از مهارت کافی: برخی از اقدامات لازم برای راه‌اندازی یک کمپین موفق ممکن است به مهارت و تخصص ویژه‌ای نیاز داشته باشند، طوری که بسیاری از شرکت‌ها ترجیح می‌دهند برای انجام تبلیغات خود از سازمان‌های متخصص در این زمینه کمک بگیرند.
  • امکان هدر رفت سرمایه: چنانچه نظارت و کنترل لازم را روی کمپین‌ها نداشته باشید، ممکن است سرمایه شما هدر برود. در واقع برخلاف سئو که به صرف زمان و مهارت نیاز دارد، تبلیغات در PPC نیازمند صرف بودجه است.
  • کلیک‌ها و بازدیدها همیشه منجر به فروش نمی‌شوند: برای این که کلیک یا بازدیدی منجر به تبدیل کاربر به مشتری شود، نیاز به متقاعد کردن کاربر دارید که گاهی اوقات ممکن است در انجام این کار موفق نشوید.

 

کسب درآمد از تبلیغات کلیکی

در واقع، تبلیغات کلیکی می‌تواند برای افراد مختلفی که در این چرخه قرار دارند، از جمله وب‌سایت‌های تبلیغ‌کننده، صاحبین مشاغل و حتی کاربران، درآمدزا باشد. همان‌طور که مشخص است وب‌سایت تبلیغ‌کننده بابت تبلیغی که منتشر می‌کند و به ازای هر کلیکی که روی آن می‌شود، هزینه دریافت می‌کند. صاحبین مشاغل نیز با وجود این که باید بابت پخش آگهی‌های خود هزینه کنند، اما در این بین با جذب مشتری می‌توانند کسب درآمد کنند. بنابراین در واقع نحوه کسب درآمد این دو دسته کاملاً مشخص است، اما دسته سوم که کاربران هستند، چگونه از این راه کسب درآمد می‌کنند؟ با توجه به این که دریافت پول از سوی وب‌سایت‌های منتشرکننده تبلیغ به تعداد کلیک‌هایی بستگی دارد که روی تبلیغ‌ها می‌شود، آن‌ها در صورتی می‌توانند از این طریق به درآمد بیشتر دست پیدا کنند که تعداد بازدیدها و کلیک‌های یک سایت را افزایش دهند. به همین دلیل در اینجا اهمیت حضور کاربران پررنگ‌تر می‌شود. کاربران در این مورد می‌توانند با ثبت نام، مشاهده تبلیغات و چند ثانیه تا یک دقیقه ماندن روی صفحه مورد نظر بابت بازدید خود، هزینه‌ای از وب‌سایت تبلیغ‌کننده دریافت کنند و به همین سادگی از این راه، کسب درآمد نمایند. اگرچه این کار ممکن است در ابتدا درآمد آن‌چنانی نداشته باشد، اما به مرور و با تسلط بیشتر به راحتی می‌توان درآمد حاصل از آن را افزایش داد.

Pay per click advertising

بیشتر بخوانید: کسب درآمد از اینترنت و 10 ترفند‌ جدید و کاربردی!

 

سخن پایانی

تبلیغات کلیکی به معنی پرداخت هزینه به ازای هر کلیک است. به دلیل هزینه کمتری که نسبت به سایر روش‌های تبلیغاتی و نیز بازدهی بیشتری که دارد، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. ما در این مطلب سعی کردیم در مورد این روش بازاریابی پرطرفدار صحبت کنیم. امیدواریم مطلب ما برایتان مفید بوده باشد.

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043