وبلاگ چیست و 15 گام مؤثر در داشتن یک وبلاگ موفق!
این روزها وبلاگ و وبلاگنویسی به یکی از پرطرفدارترین کارها تبدیل شده است. اما این سوال که چطور میتوان یک وبلاگ موفق داشت، همچنان برای افراد زیادی بدون پاسخ باقی مانده است. به همین دلیل در این مطلب میخواهیم در مورد نحوه راهاندازی و به موفقیت رساندن یک وبلاگ صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
وبلاگ چیست؟
برای اینکه بتوانید یک وبلاگ موفق داشته باشید، ابتدا باید با مفهوم وبلاگ آشنا شوید. وبلاگ (weblog)، یک وبسایت است که شامل مجموعهای از اطلاعات، موضوعات خاص یا نظرات میشود. وبلاگ از کلمه انگلیسی weblog نشات میگیرد که اگر آن را به دو قسمت web و log تقسیم کنیم، قسمت اول یعنی web به معنی شبکه جهانی اطلاعات و log به معنی ثبت تمامی اتفاقاتی است که در یک کامپیوتر رخ میدهند.
ویژگیهای یک وبلاگ موفق چیست؟
داشتن یک وبلاگ میتواند نقش مؤثری در موفقیت کسبوکار شما داشته باشد. حال این سؤال پیش میآید که چطور میتوان یک وبلاگ و از آن مهمتر یک وبلاگ موفق ایجاد کرد؟ در این مطلب میخواهیم در مورد 15 گام مؤثر برای داشتن یک وبلاگ موفق صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا شما نیز بتوانید وبلاگ خود را به موفقیت برسانید.
گام 1: ایدههای خود را عملی کنید
اگر میخواهید یک وبلاگ موفق ایجاد کنید، نیازی به یک ایده انقلابی ندارید. با این حال، وبلاگ شما باید روی مسئله خاصی تمرکز کند. به یاد داشته باشید که هر ایدهای نمیتواند منحصر به فرد باشد. با این وجود، شما تجربه و شخصیت منحصر به فردی دارید که میتواند در این راه به شما کمک کند. هنگامی که میخواهید موضوع مناسب وبلاگ خود را انتخاب کنید، 2 سؤال کلیدی وجود دارد که باید از خودتان بپرسید. این دو سؤال عبارتند از:
1. آیا من از موضوع وبلاگ خود لذت میبرم؟
اگر موضوع انتخابی خود را دوست نداشته باشید، شک نکنید که این مسئله در نوشتههای شما نمایان خواهد شد. شما حتی نباید وبلاگ خود را راهاندازی کنید، اگر موضوع وبلاگ خود را دوست ندارید. باید هر موضوعی که انتخاب میکنید را دوست داشته و بهطور طبیعی در مورد آن کنجکاو باشید. در غیر این صورت، خیلی زود از ایده خود خسته میشوید. مهمتر از همه این است که شما نمیتوانید بهطور مداوم محتوایی ایجاد کنید که مخاطبان خود را راضی نگه دارید. اگر هنوز سردرگم هستید، به اطراف خود نگاه کنید و ببینید که اطرافیان شما بیشتر دنبال چه چیزهایی هستند.
2. آیا افراد دیگری هستند که به موضوع وبلاگ من علاقهمند باشند؟
شما تنها نیستید. وبلاگ شما تنها مختص خود شما نیست. افراد دیگری وجود دارند که مطالب وبلاگ شما را میخوانند. بنابراین، باید به علاقه و سلیقه آنها نیز اهمیت دهید. شاید فکر کنید که ایده شما بیش از حد ساده یا شاید بیش از حد گسترده است. اگر میخواهید یک وبلاگ در مورد سفر ایجاد کنید، از واژههای عمومی مانند «سفر» دور بمانید. موضوع خاصی را انتخاب کنید، مانند «کوله پشتی یا جمع کردن وسیلهها». میتوانید به سراغ گوگل بروید و موضوع خود را جستجو کنید و ببینید که درصد جستجوی موضوع مورد نظر شما چقدر است.
گام 2: نام وبلاگ خود را انتخاب و میزبانی وب را دریافت کنید
این گام یک مرحله سرگرمکننده و مهم است، زیرا نام وبلاگ شما، نام تجاری شما میباشد. وبلاگ شما توسط نامی که انتخاب میکنید، در یاد مخاطبان شما میماند. تنها مسئله مهم این است که اقدام کنید و نتیجه را ببینید. زمانی که میخواهید یک وبلاگ راهاندازی کنید، به دو نکته باید توجه داشته باشید. اولین مسئله، نام دامنه یا همان نام وبلاگ شما است. اگر نمیتوانید نام دامنه مناسب خود را پیدا کنید، نگران نباشید! شما میتوانید یک وبلاگ ایجاد کنید و نام خود را بعداً تغییر دهید.
دومین نکته، میزبانی وب است. میزبانی وب، سرویسی است که وبلاگ شما را در اینترنت قابل دسترس میسازد. بدون میزبانی وب، وبلاگ شما به صورت آنلاین در دسترس نخواهد بود. بدون یک نام دامنه، وبلاگ شما هیچ آدرسی ندارد. این دو مسئله، جداییناپذیر هستند. صادقانه بگوئیم، شما تنها باید با دقت، نام دامنه و میزبانی وب خود را انتخاب کنید. این دو نکته، یکی از اساسیترین کارهایی هستند که باید برای داشتن یک وبلاگ موفق انجام دهید. هنگام نامگذاری وبلاگ خود، این نکات را در نظر بگیرید:
- بهتر است com. را انتخاب کنید.
- سعی کنید نام دامنه شما 2 یا 3 کلمه داشته باشد.
- سعی کنید از کلمه کلیدی استفاده کنید که نشاندهنده موضوع وبلاگ شما است.
- از اعداد و خطوط استفاده نکنید. به یاد ماندن آنها دشوار است.
- سعی کنید نام جذاب و به یاد ماندنی انتخاب کنید.
- برای برندهای شخصی، از اسم خود یا ترکیبی از آن استفاده کنید.
ممکن است پیدا کردن نام دامنه مناسب زمانبر باشد، اما شک نکنید که ارزشش را دارد.
بیشتر بخوانید: استارت آپ چیست: راز و رمزهای داشتن یک استارت آپ موفق
گام 3. وردپرس را نصب یا از cms اختصاصی استفاده کنید
وردپرس یک نرمافزار پرطرفدار برای راهاندازی وبلاگ است. شما نمیتوانید یک وبلاگ را بدون نرمافزار وبلاگ نویسی، راهاندازی کنید. وردپرس، کاربرپسند و قدرتمند است. پس از اینکه نام دامنه و میزبانی وب خود را دریافت کردید، میتوانید وردپرس را نصب و وبلاگ خود را راهاندازی کنید.
همچنین میتوانید از cms اختصاصی استفاده کنید. cms اختصاصی میتواند کمک بزرگی به موفقیت وبلاگ شما کند. باتوجه به محدودیت ارتقاء وردپرس، cms اختصاصی طرفداران بیشتری در میان طراحان سایتها دارد. همچنین cms اختصاصی دارای یک بخش اختصاصی به نام بلاگ است که میتوانید با استفاده از آن، خیلی راحت وبلاگ خود را راهاندازی کنید.
گام 4. وبلاگ خود را با یک زمینه (طرح و رنگ) مناسب طراحی کنید
هزاران طرح وجود دارد که میتوانید از میان آنها، زمینه مناسب وبلاگ خود را انتخاب کنید. طرح و رنگها، نقش اساسی در جذب مخاطب به وبلاگ شما دارند. اکثر مخاطبین، زمانی که وارد یک وبلاگ میشوند، اگر از ظاهر آن خوششان نیاید، خیلی سریع از آن خارج میشوند. شما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که تنها ورود مخاطبین به وبلاگ، باعث موفقیت و کسب امتیاز وبلاگ شما نمیشود، بلکه زمان باقیماندن مخاطبین در یک وبلاگ نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. زمان حضور کاربران در وبلاگ، باعث کسب امتیاز آن میشود و میتواند آن وبلاگ را به یک وبلاگ موفق تبدیل کند. همچنین توجه داشته باشید که زمینه انتخابی شما باید با موضوع وبلاگ شما هماهنگ باشد.
گام 5. وبلاگ خود را سفارشی و بهینهسازی کنید
گزینههای سفارشیسازی زیادی وجود دارند که میتوانید در یک وبلاگ استفاده کنید. تمها، پایه و اساس طراحی شما هستند و شامل ویژگیهای اصلی میشوند. وردپرس همچنین دارای پلاگینهایی است که میتوانند عملکرد وبلاگ شما را گسترش دهند. به عنوان مثال، میتوانید از افزونهها برای اضافه کردن فروم یا مرتبطساختن فرومها یا اسلایدرها استفاده کنید. در حالی که ممکن است آنها مانند ویژگیهای اساسی به نظر برسند، ولی همیشه بهطور پیش فرض در دسترس نیستند. اولین قدم این است که روی دکمه «سفارشی سازی» در تم فعال خود کلیک کنید. گزینههای شما بسته به تم مورد نظر شما متفاوت خواهند بود. اولین چیزی که باید ویرایش شود، «هویت سایت» است. در این قسمت میتوانید نام وبلاگ خود و یک شعار را در صورت تمایل اضافه کنید. زمانی که کار خود را انجام دادید، روی دکمه «ذخیره و انتشار» کلیک کنید.
بهینهسازی وبلاگ برای موتورهای جستجو
بهینهسازی موتور جستجو (SEO) یک صنعت چند میلیارد دلاری است. SEO فرآیند بهینهسازی وبسایت شما است، بدین منظور که با جستجوی کلمات کلیدی خاصی در موتورهای جستجو، وبسایت شما در دسترس خواهد بود. باید به این نکته توجه کنید که سئو و بهینهسازی سایت، یکی از مهمترین مسائل برای داشتن یک وبلاگ موفق است. وبلاگ شما در صورتی موفق خواهد بود که مخاطبان زیادی از آن بازدید کنند و این بازدید زمانی رخ میدهد که یک وبسایت در موتورهای جستجو نمایش داده شود و این نمایش بستگی به سئو دارد. اگر با سئو آشنایی ندارید، این ویژگی جدید ممکن است برایتان دلهرهآور باشد، اما میتوانیم بگوئیم که کار خیلی دشواری نیست. مهمترین کاری که برای سئو باید انجام دهید، تولید محتوای جذاب برای افراد واقعی است. این کار میتواند از طریق متن، ویدئو یا عکس صورت گیرد، فرقی ندارد که کدام یک را انتخاب کنید، مهمترین کار شما، برقراری ارتباط با خواننده است. با این حال، بهترین روش میتواند تولید محتوای متنی همراه با تصاویر مرتبط باشد.
بیشتر بخوانید: ای نماد چیست و چرا داشتن آن برای هر کسبوکار اینترنتی ضروری است؟
نقشههای سایت XML
نقشه سایت XML، یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت است. نقشه سایت XML به فهرستبندی URLs برای وبسایت شما میپردازد. این امر به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک میکند تا پستها و صفحات جدید سایت شما را ردیابی کنند.
تنظیم پیوندهای یکتا
پیوندهای یکتا، هایپرلینکهای استاتیکی هستند که شما را به یک پست یا صفحه وبلاگ خاص هدایت میکنند. بهطور پیش فرض وردپرس، پیوندهای یکتا شما را به yourdomain.com/postID تنظیم میکند. این لینکها به هیچ عنوان به کسی نمیگویند که صفحه مورد نظر در مورد چه موضوعی است. کار سادهای که باید انجام دهید، این است که یک ساختار پیوند یکتا ایجاد کنید.
تا به اینجای کار، شما نام دامنه و میزبانی وب خود را خریداری کردهاید، یک تم جذاب و مناسب موضوع وبسایت خود نصب و وبسایت خود را بهینهسازی کرده تا توسط موتورهای جستجو نمایش داده شود. اگر این مراحل را طی کردهاید، حال دیگر وبسایت خود را ایجاد کرده و باید محتوای مناسب آن را آماده کنید. فراموش نکنید که تک تک این مراحل برای داشتن یک وبلاگ موفق حیاتی هستند.
گام 6. در انتخاب موضوعات وبلاگ خود یک انقلاب فکری ایجاد کنید
به لحاظ فنی، وبلاگ شما آماده شده و میتوانید آن را راهاندازی کنید. زمانی که به قسمت تولید محتوا میرسیم، موضوعات زیادی وجود دارند که میتوانید انتخاب کنید، اما باید به فکر موضوعات جدید و نو باشید که مخاطبپسند نیز هستند. منشأ اکثر پستهای وبلاگ شما، تجربیات شخصی، احساسات، موفقیتها، شکستها و یادگیری مسائل جدید است.
ممکن است سؤالاتی مانند سؤالهای زیر به ذهن شما برسد:
- در مورد چه چیزی باید مطلب بنویسم؟
- وبلاگ من و پستهای آن باید در مورد چه چیزی باشند؟
- آیا اصلاً میتوانم یک وبلاگ موفق داشته باشم؟
بنابراین، طبیعی است که شما سؤالاتی از این قبیل داشته باشید. داشتن این گونه سؤالات غیرعادی نیست، اما باید بتوانید پاسخ سؤالات خود را بدهید و از همین سؤالات نیز به موضوعات انقلابی سایت خود دست یابید. نگران هیچ مسئلهای نباشید. این امر خیلی پیچیده نیست و زمان زیادی از شما نمیگیرد. فرآیندی که به شما میگوئیم را دنبال کرده و مطمئن باشید که طی تنها یک ساعت و نیم میتوانید حدود 50 موضوع برای وبسایت خود پیدا کنید.
- یک خودکار و کاغذ بردارید یا دفترچه مورد علاقه خود را باز کنید.
- هدف این کار، یافتن 10 پاسخ برای هر سؤال است. اگر میتوانید پاسخهای بیشتری بیابید، تمامی آنها را یادداشت کنید.
- حال وقت آن رسیده که از جانب خوانندگان خود به این 5 سؤال و پاسخهای آنها نگاه کنید.
این 5 سؤال عبارتند از؛
1. «چه چیزی باعث به وجود آمدن حس هیجان یا اشتیاق در خوانندگان من میشود؟»
مثال:
- به عنوان یک گلفباز، من با زدن محکمترین ضربه به توپ، هیجانزده میشوم. عملکرد ذهنی، من را شگفتزده میکند. من به زندگی سالم، اهمیت بسیار زیادی میدهم.
- به عنوان یک زنی که به تازگی مادر شده است، من با ایدههای مقرون به صرفه برای خانواده، هیجانزده میشوم. آموزش خواباندن نوزادم برای من اهمیت بسیار بالایی دارد. ایدههایی در مورد خانهداری میتوانند من را به وجد بیاورند.
- به عنوان یک طرفدار اردو زیستگر (کسی که برای تفریح یا ورزش در فضای آزاد کمپ میزند)، من با پیدا کردن محلهای کمپینگ ارزان قیمت، هیجانزده میشوم. تاکتیکهای زنده ماندن باعث به وجود آمدن شور و اشتیاق در من میشوند. زندگی مینیمالیستی برای من اهمیت و ارزش بالایی دارد.
2. «چالشهای مشترک بین خوانندگان من کدامند؟»
مثال:
- گلفبازان با چالش برنده شدن و زدن محکمترین ضربه به توپ، سر و کله میزنند.
- مادران خانهدار ممکن است با چالش برنامه غذایی، سر و کار داشته باشند.
- اردو زیستگرها ممکن است با چالش نور و لامپ، روبهرو شوند.
3. «خوانندگان من چه ویژگیهای شخصیتی دارند؟»
مثال:
- گلفبازان دارای ثبات احساسی هستند.
- مادران خانهدار صبور هستند و حس شوخطبعی دارند.
- اردو زیستگرها ماجراجو و کاربلد هستند.
4. «خوانندگان شما به چه موضوعی علاقه دارند؟»
مثال:
- گلفبازان کمالطلب هستند و در نتیجه، چالش کمال را دوست دارند.
- مادران خانهدار دوست دارند بخشی از رشد ذهنی، جسمی و احساسی فرزندشان باشند.
- اردو زیستگرها اوقات فراغت دور از زندگی شلوغ شهری را دوست دارند.
5. «خوانندگان شما از چه موضوعی خوششان نمیآید؟»
مثال:
- گلفبازان از بازی کردن با کسانی خوششان نمیآید که در تمام طول روز نق میزنند.
- مادران خانهدار از این مسئله بدشان میآید که بقیه افراد به آنها از بالا نگاه کنند (در واقع یعنی همان تحقیر کردن).
- اردو زیستگرها از اینکه زنده زنده خورده شوند، بدشان میآید.
نکته را متوجه شدید؟ اکنون که شما حدود 50 پاسخ دارید، میتوانید از هر پاسخ خود به این پرسشها، یک موضوع برای وبلاگ خود پیدا کنید. شما هیچ محدودیتی ندارید، پس با خیال راحت موضوعات مناسب و عامهپسند را برای وبلاگ خود انتخاب کنید.
در این قسمت، چند نمونه برای شما عنوان میکنیم تا متوجه شوید که چطور میتوان از دل این پاسخها یک موضوع بیرون کشید.
1- راهحل قطعی برای برندهشدن در بازی گلف: راهنمایی برای بردن بازی گلف در هر زمان و هر مکان.
2- سه دلیل برای اینکه چرا نمیتوانید در بازی گلف برنده شوید و راهحل ساده برای حل این مسئله.
3- پنج راهحل برای خواباندن نوزاد شما.
4- روشهایی برای زنده ماندن در طبیعت.
سعی کنید یک عنوان جالب و جذاب را انتخاب کنید که باعث میشود خواننده وارد وبلاگ شما شود و مطلب شما را بخواند.
بیشتر بخوانید: بک لینک چیست و تمام آنچه باید در مورد دنیای بک لینک ها بدانید!
گام 7. اولین شاهکار خود را بنویسید
حال میتوانید مطلب خود را روی سایت منتشر کنید. شما میتوانید متن مقاله خود را در قسمتی از وردپرس یا cms اختصاصی که برای این کار طراحی شده است، بنویسید یا متنی که قبلاً داخل نرمافزار ورد نوشتهاید را در این قسمت کپی کنید. بلافاصله بعد از اینکه مطلب خود را در قسمت «نوشته جدید» اضافه نموده، عنوان خود را تعیین و کلمه کلیدی خود را وارد کنید، وردپرس یک لینک یکتا بر اساس کلمه کلیدی موجود در عنوان شما ایجاد میکند. بدون شک، اضافه کردن تصاویر مرتبط با عنوان نیز نباید نادیده گرفته شود. تصاویر برای خوانندگان جذاب هستند، به آنها در درک بهتر مطلب کمک میکنند و اغلب میتوانند مفاهیم را بهتر از کلمات بیان کنند. با این حال، نباید زیادهروی کنید و باید متناسب با حجم متن خود از تعداد تصاویر مناسب آن استفاده کنید. به عنوان مثال، طوری نباشد که بیشتر یا در واقع کل مطلب شما را تصاویر تشکیل دهند. اگر از نرمافزار وردپرس استفاده میکنید، پس از تکمیل مقاله خود باید با استفاده از افزونه Yoast Seo، برای بهینهسازی مطلب خود چند گام نهایی را نیز تکمیل کنید. Yoast دارای تنظیمات خاصی است که میتوانید درست زیر متن اصلی آنها را پیدا کنید. 4 تنظیمات اصلی عبارتند از: عنوان «SEO»، «نامک»، «توضیحات متا» و «کلمه کلیدی». پس از تکمیل این تنظیمات، میتوانید مشاهده کنید که پست شما به چه شکلی در گوگل نمایش داده خواهد شد.
گام 8. یک تقویم محتوا ایجاد کنید
یکی از اشتباهات رایجی که وبلاگ نویسان انجام میدهند، این است که تنها زمانی پست میگذارند که دلشان بخواهد و در واقع برنامه منظمی ندارند. این افراد فراموش میکنند که طرفداران جدید، محتوای بیشتری میخواهند، اما آنها نمیتوانند این محتوا را ارائه دهند، چرا که هیچ برنامه کاری و تقویم محتوایی منظمی ندارند. عدم وجود نظم در گذاشتن پست در وبلاگ، باعث کمتر شدن بازدیدکنندگان و در نهایت عدم داشتن یک وبلاگ موفق میشود. پس سعی کنید حتماً یک تقویم محتوا داشته باشید تا باتوجه به آن، پستهای وبلاگ خود را بهطور منظم منتشر کنید.
بیشتر بخوانید: انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت، اولین قدم پیروزی در دنیای وب!
گام 9. بهطور منظم وبلاگ خود را به روز رسانی کنید
نباید اجازه دهید بین دو به روز رسانی، فاصله زیادی وجود داشته باشد. یک بازه زمانی مشخصی را برای به روز رسانی وبلاگ خود تعیین کنید و باتوجه به آن پیش بروید. به عنوان مثال، هر روز یا دو روز یک بار وبلاگ خود را به روز رسانی کنید. هر دفعهای که وبلاگ خود را به روز رسانی میکنید، یک پست جدید نیز بر روی آن قرار دهید، این کار باعث افزایش ترافیک و بازدیدکنندگان از وبلاگ شما میشود. حتی ممکن است بازدیدکنندگان هر روز به وبلاگ شما سر بزنند و اگر ببینند که وبلاگ هیچ تغییری نکرده، دلسرد شده و وبلاگ شما را ترک میکنند. علاوه بر این، شما با به روز رسانی منظم وبلاگ خود میتوانید از موتورهای جستجو، امتیاز بالایی کسب کنید و این باعث میشود صفحه وبسایت شما به صفحه اول گوگل بیاید. از طرفی دیگر، اگر به صورت منظم وبلاگ خود را به روز رسانی نکنید، موتورهای جستجو به مرور زمان از امتیاز شما کم میکنند و رتبه شما پائین میآید. بدین ترتیب، حواستان به این مسئله باشد و سعی کنید برنامه منظمی برای به روز رسانی وبلاگ خود داشته باشید.
گام 10. وضعیت وبلاگ خود را دائماً بررسی کنید
شما میتوانید آمار بازدید از سایت خود و نیز زمانی که بازدیدکنندگان در وبلاگ شما میمانند را بررسی کنید و حتماً باید این کار را انجام دهید. علاوه بر این، شما میتوانید کلمات کلیدی که موتورهای جستجو از طریق آنها به شما لینک دادهاند را بررسی کنید و بدین ترتیب متوجه شوید که در چه بخشی ضعیف و در کدام یک قوی بودهاید. با بررسی وبلاگ خود میتوانید نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی کنید و با استفاده از آنها، وضعیت وبلاگ را ارتقاء دهید. برای این کار، میتوانید از وبمستر تولز استفاده کنید. وبمستر تولز، یک ابزار بسیار کارآمد و مفید در این زمینه است که اگر بر کار کردن با آن تسلط داشته باشید و بتوانید گزارشها را بررسی کند، بی شک میتوانید وبلاگ خود را یک گام به موفقیت نزدیکتر سازید.
گام 11. با بازدیدکنندگان تعامل داشته باشید
مورد دیگری که میتواند به داشتن یک وبلاگ موفق کمک کند، تعامل و ایجاد ارتباط با بازدیدکنندگان است. اگر در وبلاگ خود، قسمتی را برای ارتباط با بازدیدکنندگان اختصاص دهید، بازدیدکنندگان با خواندن مطالب شما تشویق میشوند که سؤالات خود را نیز با شما در میان بگذارند. علاوه بر این که سؤالات خود را از شما میپرسند، میتوانند نظرات خودشان را نیز به شما بگویند و شاید شما بتوانید با استفاده از نظرات آنها، وضعیت وبلاگ خود را بهبود ببخشید. اگر شما این قسمت را برای بازدیدکنندگان آماده کنید، آنها نظر یا سؤال خود را با شما مطرح میکنند و دوباره برای مشاهده پاسخ خود به وبسایت شما خواهند آمد. همچنین، زمانی که بازدیدکننده ببیند نظر و سؤالش برای شما اهمیت دارد و پاسخ او را دادهاید، تشویق میشود که بار دیگر به وبلاگ شما سر بزند و باز هم سؤالی از شما بپرسد. این روند همینطور تکرار میشود و ترافیک وبلاگ شما بالا میرود.
بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام استفاده از گوگل وبمستر تولز
گام 12. وبلاگ یا وبسایت شما باید از طریق گوشی موبایل نیز قابل دسترسی باشد
اکثر مخاطبین از طریق دستگاه تلفن همراه یا تبلت خود وارد وبسایتهای مختلف میشوند. بدین ترتیب، وبلاگ شما باید قابل اجرا بر روی تمامی دستگاههای هوشمند باشد. اگر وبلاگ شما تنها بر روی لپتاپ یا کامپیوتر اجرا شود، ترافیک وبسایت شما پائین خواهد بود. طبق آمار به دست آمده، 70 درصد ترافیک روزانه تنها از طریق گوشیهای موبایل است. شما با استفاده از طراحی تعاملی یا Responsive design میتوانید وبلاگ خود را بر روی هر دستگاهی قابل اجرا سازید.
گام 13. سایتها و وبلاگهای رقیب را بررسی کنید
تا به حال دیدهاید که یک فرد موفق، هیچ رقیبی نداشته باشد؟ همچین چیزی امکان ندارد. هر فرد موفقی دارای رقبایی است که با شناخت آنها میتواند به موفقیت دست یابد. زمانی که وبلاگ موفق خود را راهاندازی کردید، به خودتان مغرور نشوید. سایتهای رقیب را فراموش نکنید. حتماً به این سایتها سر بزنید. نقاط قوت و ضعف آنها را شناسایی کنید. از آنها بیاموزید. اگر در وبسایتهای رقیب متوجه موردی شدید که به نظرتان خوب و قوی است و شما در وبلاگ خود آن را رعایت نکردهاید، حتماً از آن مورد کمک بگیرید و آن را در وبلاگ خود استفاده کنید. یکی از بهترین روشهایی که میتوانید از طریق آن از رقبای خود پیشی بگیرید، این است که آنها را بشناسید.
گام 14. لینکهای شبکههای اجتماعی خود را در وبلاگ خود درج کنید
در حال حاضر، شبکههای اجتماعی مانند تلگرام، گوگل پلاس، اینستاگرام، آپارات و ... طرفداران خیلی زیادی دارند و از آنها برای راهاندازی کسبوکارهای زیادی استفاده میشود. شما نیز اگر هر یک از این شبکههای اجتماعی را دارید، در وبسایت یا وبلاگ خود، آدرس آنها را قرار دهید. این کار همچنین برای سئو سایت شما نیز بسیار مفید است.
گام 15. میتوانید از وبلاگ خود کسب درآمد داشته باشید
آخرین مرحله، کسب درآمد از وبلاگ است. شما میتوانید بلافاصله از وبلاگ خود به کسب درآمد برسید. اکثر وبلاگها و وبسایتها میخواهند که به کسب درآمد دست یابند. درست است که از طریق وبلاگها میتوان به درآمد رسید، اما باید توجه داشته باشید که از همان ابتدا نباید شروع به تبلیغات کنید و به فکر کسب درآمد باشید. زمانی میتوانید به درآمد مطلوب دست یابید که وبلاگ شما، جایگاه خود را در میان بازدیدکنندگان پیدا کرده باشد. در این زمان شما میتوانید با تبلیغات متنی، کار کسب درآمد خود را شروع کنید.
راههایی وجود دارند که از طریق آنها میتوانید به کسب درآمد برای وبلاگ خود دست یابید. در ادامه به بررسی این روشها میپردازیم. با ما همراه باشید.
از مخاطب خود بپرسید
وبلاگ نویسی، افراد دیگر را با زندگی شما آشنا میکند. اگر به وبلاگ نویسان مورد علاقه خود فکر کنید، احتمالاً احساس میکنید که تا حدودی آنها را میشناسید و با خلقوخوی آنها آشنا هستید. همچنین، تحقیقات بازار شما به مراتب سادهتر میشود. در انتهای هر پست خود، سؤالاتی از بازدیدکنندگان بپرسید. این کار باعث میشود بازخوردهای زیادی دریافت کنید و ترافیک سایت شما بالا برود. علاوه بر این، شما میتوانید با استفاده از فرستادن ایمیل، اطلاعات ارزشمندی در مورد آنچه مخاطبان مورد نظر شما میخواهند، کسب کنید. با ساخت یک وبلاگ، شما درها را برای گفتگو با مشتریان بالقوه باز میکنید. افراد زیادی ممکن است در مورد آنچه از شما میخواهند، به شما بازخورد صادقانه بدهند. اگر 90 درصد از پاسخدهندگان به سؤالات شما، بگویند که آنها یک دوره رسمی در زمینه بازاریابی دیجیتال میخواهند، شما به چه چیزی فکر میکنید؟ بدون شک به یک دوره بازاریابی دیجیتال فکر خواهید کرد که با برگذاری آن میتوانید کسب درآمد داشته باشید!
از طریق تبلیغات کسب درآمد کنید
اگر نمیخواهید یک محصول یا خدمات فیزیکی را به فروش برسانید، میتوانید به فروش فضای تبلیغاتی بپردازید. هر فردی میتواند با استفاده از Google Adsense، یک تبلیغ در وبلاگ خود قرار دهد. اما پول واقعی از فروش خصوصی فضای تبلیغات به دست میآید. اگر شما یک وبلاگ با ترافیک بالا ایجاد کردهاید، میتوانید با فروش فضای تبلیغاتی به شرکتهای بزرگ، درآمد بالایی برای خود ایجاد کنید. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که بنر آنها را در وبلاگ خود قرار داده و به کار خود ادامه دهید. کار شما چیست؟ در مورد اشتیاق و تخصص خود مطالبی بنویسید.
شما میتوانید محصولات فیزیکی به فروش برسانید
یکی دیگر از راههایی که میتوانید از طریق آن به درآمد برسید، فروش محصولات از طریق وبلاگ شما است. شما میتوانید محتوای قدرتمندی منتشر کرده، نیازهای مخاطبان خود را درک و آنها را به صفحه فروش آنلاین خود هدایت کنید. دلیل این که کسب درآمد، آخرین گام در ایجاد یک وبلاگ موفق محسوب میشود، این است که پول نباید عامل مؤثر در تلاشهای اولیه شما باشد. با ایجاد تعامل و ارتباط معنیدار و قوی، مخاطبان شما با به اشتراک گذاشتن نیازهای خود به مسیر درست هدایت خواهند شد. اگر میخواهید یک وبلاگ موفق داشته باشید، این کار شما است که بتوانید نیازهای بازدیدکنندگان را رفع کنید.
بیشتر بخوانید: هرآنچه که باید از درگاههای پرداخت امن و درگاههای واسط پرداخت بدانید
سخن پایانی
ایجاد یک وبلاگ، کار آسانی است. ایجاد یک وبلاگ که به موفقیت دست یابد و به کسب درآمد برسد به کار سخت، تعهد، ثابت قدم بودن، و انتقادپذیر بودن نیاز دارد. اما پاداش این کار سخت به مراتب بیشتر از ریسک و دشوار بودن آن است. در راهاندازی یک وبلاگ موفق نیز مانند هر چیز دیگری در زندگی، موانعی وجود دارند که میخواهند شما را از ادامه راه باز دارند. با این حال، شما باید با اشتیاق خود به جلو پیش بروید و این اشتیاق را از طریق وبلاگ خود به اشتراک بگذارید. هر چیزی که باید در مورد راهاندازی یک وبلاگ و داشتن یک وبلاگ موفق بدانید، در این مطلب ارائه شده است. زمانی که سفر وبلاگی خود را شروع میکنید، به یاد داشته باشید که شما با افراد دیگری مانند خودتان صحبت میکنید و با آنها در تعامل هستید. به احساسات افراد مختلف از قشرهای مختلف اهمیت دهید. نیازها و خواستههای مخاطبین خود را بشناسید. خودتان باشید. ماجراجو، صادق و پر انرژی به پیش بروید.
مشاهده فایل PDF مقاله: وبلاگ چیست و 15 گام مؤثر در داشتن یک وبلاگ موفق!
مطالب مشابه
7 نکته کلیدی برای نوشتن یک وبلاگ موفق
میخواهی وبلاگ بنویسی اما نمیدونی از کجا باید شروع کنی؟ میخواهی برند یا سایت خودت را رایگان تبلیغ کنی ولی نمیدونی چطور باید این کار را انجام بدی؟ آیا واقعا وبلاگ نویسی در بهینه سازی سایت در موتور های جستجو (SEO) هم تاثیر دارد؟ پاسخ به همه این سوالات درباره وبلاگ نویسی را در این مقاله پیدا میکنید.