7 نکته کلیدی برای نوشتن یک وبلاگ موفق
میخواهی وبلاگ بنویسی اما نمیدونی از کجا باید شروع کنی؟ میخواهی برند یا سایت خودت را رایگان تبلیغ کنی ولی نمیدونی چطور باید این کار را انجام بدی؟ آیا واقعا وبلاگ نویسی در بهینه سازی سایت در موتور های جستجو (SEO) هم تاثیر دارد؟ پاسخ به همه این سوالات درباره وبلاگ نویسی را در این مقاله پیدا میکنید.

انتخاب عنوان مناسب
عنوان، اولین و شاید تنها بخشی از وبلاگ است که بدون مراجعه به صفحه اصلی، از آن مطلع میشویم. اگر عنوان به درستی انتخاب نشده باشد، به احتمال زیاد مخاطب حتی لینک آن را هم برای مطالعه ادامه مطلب باز نمیکند. عنوان باید در چند کلمه، تصویر مناسبی از آن چه که مخاطب انتظارش را دارد، به وجود بیاورد به همین دلیل است که باید اهمیت بیشتری به انتخاب یک عنوان مناسب بدهید.
عنوان مناسب نه تنها توجه مخاطب را به خودش جلب میکند، بلکه باعث می شود مشتری با مشاهده آن، با محصول یا خدماتی که ارائه میکند هم آشنا می شود. به عبارتی به کمک وبلاگ نویسی میتوانید به صورت کاملا رایگان، محصول و سایت خودتان را به دیگران معرفی کنید.
قبل از نوشتن وبلاگ، مخاطب خود را شناسایی کنید
یک وبلاگ نویس موفق قبل از آن که شروع به نوشتن کند، مخاطب خود را شناسایی میکند. این اولین اصلی است که برای آموزش وبلاگ نویسی با آن آشنا میشود. متنی که نوشته میشود باید متناسب با مخاطبی باشد که به وبلاگ مراجعه میکند. به عنوان مثال وبلاگی را در نظر بگیرید که میخواهد محتوایی درباره پوشاک اسپرت زنانه تهیه کند، قاعدتاً اگر از لحن جدی یا به اصطلاح کتابی استفاده کرده باشد، چندان با استقبال مشتری مواجه نمیشود.
تاثیر شگفت انگیز یک مقدمه ایده آل در جذب مخاطب
اولین بخش یک وبلاگ یا نوشته که توسط مخاطب خوانده میشود، مقدمه است. طبیعتاً اگر این بخش جذابیت کافی نداشته باشد، مخاطب تمایلی به مطالعه ادامه متن ندارد و صفحه را ترک میکند. این یکی از اصلیترین اصولی است که در آموزش وبلاگ نویسی به آن اشاره میکنند.
مقدمه ایدهآل به نحوی است که مخاطب با خواندن آن متوجه میشود که در ادامه متن باید انتظار چه چیزی را داشته باشد. بهتر است در مقدمه چندین سوال از مخاطب پرسیده بشود تا بیننده برای یافتن پاسخ این پرسش ها، ترغیب بشود ادامه وبلاگ را حتما مطالعه بکند.
نکته کلیدی: مقدمه متن نباید از 6-8 خط بیشتر بشود چون مخاطب معمولا حوصله نمیکند یک متن طولانی و وقت گیر را تا انتها مطالعه کند. بهتر هست مقدمه وبلاگ به چند پاراگراف کوتاه تر تقسیم بشود تا خوانایی بیشتری برای مخاطب داشته باشد.
عناوین وبلاگ
یک وبلاگ طولانی با بیش از 1000 کلمه را در نظر بگیرید. اگر این نوشته عنوانبندی نداشته باشد، واقعا فکر میکنید کسی حاضر میشود تمام آن را مطالعه کند؟ وقتی افراد با یک متن طولانی مواجه میشوند، اول تیترها و عناوین نوشته را میخوانندو بعدا اگر جذابیت داشت، نگاهی هم به ادامه متن میاندازند.
نکته دیگری که در وبلاگ نویسی باید به آن توجه داشته باشید، رعایت سلسله مراتب عناوین متن است. در یک نوشته میتوانیم از یک روتیتر، چند تیتر اصلی و چندین زیرتیتر استفاده کنیم. مطلبی که قصد دارید درباره آن چند پاراگراف بنویسید بهتر است یک تیتراصلی و چند زیرتیتر داشته باشد. وبلاگی با این شرایط نه تنها خوانایی بیشتری دارد، بلکه رعایت چنین اصولی از دید موتور های جستجو هم یک امتیاز مثبت به حساب میآید.
علاوه بر این سعی کنید از المانها و تصاویر گرافیکی مثل جدول، نمودار و یا حتی اینفوگرافیک در متن کمک بگیرید تا متن خوانایی بیشتری داشته باشد. استفاده از عناصر گرافیکی، یکی از اصول مهم وبلاگ نویسی است که نباید فراموش کنید. همچنین می توانید کلمات کلیدی وبلاگ را با فونت ضخیم (Bold) متمایز کنید تا مخاطب به اهمیت بیشتر آن ها پی ببرد. علاوه بر این میتوانید این قبیل کلمات را به صفحات مرتبط سایت هم لینک کنید تا اگر کسی به دنبال اطلاعات بیشتری در آن زمینه بخصوص باشد، به سایت شما مراجعه کند.
استفاده از تصاویر مرتبط و جذاب در وبلاگ نویسی
یک تصویر مرتبط و البته جذاب، مفهوم را بسیار راحت تر و بهتر از متن یا نوشته به مخاطب منتقل می کند. بیننده باید چند پاراگراف را کامل بخواند تا متوجه بشود این بخش از وبلاگ درباره چه موضوعی است اما اگر در کنار محتوای هر بخش، یک تصویر مناسب هم وجود داشته باشد، بیننده ارتباط بهتری با متن برقرار میکند. علاوه بر این از کیفیت مناسب تصاویری که در متن به کار برده میشوند هم غافل نشوید. طبیعتا اگر تصاویر موجود در سایت تیره و تار باشند یا از کیفیت پایین برخوردار باشند، نمیتوانند توجه مخاطب را جلب بکنند.
خوانایی و گیرا بودن محتوا وبلاگ
امروزه خیلی از وبلاگ نویسان به کمیت محتوایی که نوشته میشود، بیشتر از جذابیت و خوانایی آن اهمیت میدهند. به عبارتی فکر می کنند یک وبلاگ موفق فقط به مطالب طولانی که هر کدام از آن ها شامل بیش از 1000 کلمه میشوند، احتیاج دارد.
درسته که یک صفحه وبلاگ با 1000 هزار کلمه، اگر به درستی نگارش شده باشد، به مراتب بیشتر از یک وبلاگ مشابه که فقط در 300 کلمه نوشته شده باشد، ارزش دارد. اما به خاطر داشته باشید اگر اصول نگارش در آن متن رعایت نشده باشد و طولانی و کسل کننده به نظر برسد، بیننده تمایلی به خواندن وبلاگ ندارد و صفحه را سریعا ترک میکند. این مورد اگر بیش از حد اتفاق بیافتد، نرخ پرش یا Bounce rate سایت افزایش پیدا می کند که قطعا امتیاز منفی برای آن به شمار میرود. پس هنگام وبلاگ نویسی دقت داشته باشید که محتوا هر چقدر طولانی تر باشد، لزوما بهتر نیست.
یک پایان تلخ، بهتر از تلخی بی پایان!
حتما این جمله را در مورد برخی فیلم ها شنیدهاید ولی این واقعیت هست که نداشتن یک پایان و جمع بندی مناسب نه تنها در دنیای سینما بلکه در محیط وب و دنیای آنلاین هم پذیرفته شده نیست. یکی از کلیدی ترین اصولی که در وبلاگ نویسی باید در نظر داشته باشید، انتخاب یک پایانبندی مناسب برای نوشته است. همان طور که میدانید یک وبلاگ موفق از سه بخش اصلی مقدمه، متن اصلی و نتیجه گیری یا جمع بندی تشکیل میشود. وجود بخش جمعبندی در پاراگراف آخر متن نه تنها باعث میشود که آن مطلب در یک چارچوب معین به پایان برسد بلکه اگر فردی فرصت نداشته باشد تمام صفحه را مطالعه کند، میتواند با خواندن این بخش به یک جمع بندی کلی درباره آن دست پیدا کند.
نکته دیگری که در این قسمت باید در نظر بگیرید، دعوت مخاطب به همکاری یا به اصطلاح Call to action هست. در این قسمت باید مخاطب را تشویق کنید که به عنوان مثال شما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنند، این پست را به اشتراک بگذارند و یا شما را به دوستان خود معرفی کنند. با انجام این کار ساده در واقع شما یک باشگاه مشتریان ایجاد کردهاید و مخاطبی که فقط از یکی از صفحات سایت شما بازدید کرده را ترغیب میکنید که شما را در شبکه های اجتماعی هم دنبال کند. این افراد به زودی به مشتریان تان تبدیل میشوند.
سخن آخر
قطعاً رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد، کمک بزرگی به افرادی که قصد دارند وبلاگ نویسی را شروع کنند میکند اما فراموش نکنید که بزرگترین نویسندگان و موفقترین افراد هم روزی که شروع کردند، مهارت کافی نداشتند. سطح انتظارتان را پایین بیاورید و با یک یک نوشته معمولی شروع کنید. آزمون و خطا کنید، خلاقیت داشته باشید و مسائل را از یک دید دیگر نگاه کنید. نتایج کار خود را ثبت کنید و بعد از گذشت مدتی، آنها را با همدیگر مقایسه کنید. قطعاً متوجه پیشرفتی که داشتهاید خواهید شد. آموزش وبلاگ نویسی با گذراندن چند کلاس درس و مطالعه کتب مرتبط در این زمینه، به دست نمیآید. دست به قلم شوید و از همین امروز شروع به نوشتن کنید.
مطالب مشابه

وبلاگ چیست و 15 گام مؤثر در داشتن یک وبلاگ موفق!
این روزها وبلاگ و وبلاگنویسی به یکی از پرطرفدارترین کارها تبدیل شده است. اما این سوال که چطور میتوان یک وبلاگ موفق داشت، همچنان برای افراد زیادی بدون پاسخ باقی مانده است. به همین دلیل در این مطلب میخواهیم در مورد نحوه راهاندازی و به موفقیت رساندن یک وبلاگ صحبت کنیم. با ما همراه باشید.