ای نماد چیست و چرا داشتن آن برای هر کسبوکار اینترنتی ضروری است؟
ای نماد، نشانهای است که از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (که وابسته به وزارت صنعت معدن تجارت است)، به عنوان تأییدیه به فروشگاههای اینترنتی داده میشود. نماد اعتماد الکترونیک منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر شده و به کسبوکارهای مجازی با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها اعطا میگردد. اینماد پس از بررسی وبسایت و احراز هویت و صلاحیت مالک آن (حقیقی یا حقوقی)، برای مدت یک سال صادر میگردد.
ای نماد زمانی به وجود آمد که کاربران به بعضی از وبسایتها اعتماد نداشتند. این اعتماد جهت پرداختهای الکترونیکی بود که اهمیت خیلی زیادی داشت. به همین دلیل جامعه مجازی کشور تصمیم به ایجاد یک نماد اعتماد الکترونیکی برای وبسایتها گرفت که براساس آن مدیریت وبسایتها و صلاحیت افراد مالک آنها مشخص میشود. به دلیل اهمیت بالایی که ای نماد دارد، ما در این مطلب میخواهیم هر آنچه که باید در مورد آنها بدانید را در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا قصد داریم به دو سؤال متداول در این زمینه پاسخ دهیم، شاید این سؤالات برای شما نیز پیش آمده باشد. در این مطلب میتوانید تمام آنچه نیاز دارید، از سؤالات متداول و انواع ای نماد گرفته تا شرایط اخذ ای نماد را پیدا کنید.
آیا برای دریافت ای نماد به ثبت شرکت نیاز است؟
برای دریافت ای نماد، نیازی به ثبت شرکت نیست. اشخاص حقیقی میتوانند سایت خود را راهاندازی و ای نماد خود را دریافت کنند. برای این کار نیازی نیست که یک شرکت ثبت کنید.
آیا برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی باید ای نماد گرفت؟
برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی از هر بانکی باید اینماد داشته باشید، اما برای دریافت از واسطهها به ای نماد نیازی ندارید. به عنوان مثال، اگر شما از بانک پاسارگاد درخواست درگاه پرداخت اینترنتی کنید، قبل از اینکه اطلاعات شخصی شما مورد بررسی قرار گیرد، ای نماد وبسایت شما بررسی میشود.
پس از پاسخ به این دو سؤال، حال باید با انواع متفاوت نماد اعتماد الکترونیک آشنا شوید.
1- ای نماد
در حال حاضر انواع زیادی نماد اعتماد الکترونیک وجود دارد که اصلیترین نماد ایمنی در کشور برای وبسایتها، ای نماد است و برای مرکز توسعه تجارت الکترونیک، وزارت صنعت معدن و تجارت میباشد که با نام ای نماد نیز شناخته میشود. در حال حاضر نمادهای بی ستاره، یک ستاره و دو ستاره وجود دارند.
نماد اعتماد دارای دو حالت است:
- نماد دائم یک ستاره: در مرحله اول پس از آنکه متقاضی پرونده را تکمیل کرد، روند ارزیابی صلاحیت کسبوکار اینترنتی برای اخذ این نماد آغاز میشود. بدین صورت که ابتدا آدرس و شماره تماس محل فعالیت کسبوکار اینترنتی راستیآزمایی شده و پس از تصدیق، آدرس و شماره تماس از سامانه پیمانکار طرف قرارداد با مرکز توسعه تجارت الکترونیک به سامانه نماد توسط وب ارسال میشود. در مرحله بعد، وبسایت فروشگاهی از سه زاویه تولید محتوای وبسایت، فرایند فروش و ثبت سفارش و نیز استاندارد صفحات سایت مورد ارزیابی قرار میگیرد. محتوای سایت از نظر مدل کسبوکار و خدمات ارائهشده بررسی میشود. بدین صورت که کالا و خدمات ارائهشده فاقد مجوز یا ممنوعه نباشند، همچنین تصویر و تبلیغ مغایر با شئونات اسلامی در سایت نبوده و نیز تبلیغات غیرقانونی در سایت درج نشده باشد. همچنین نباید از آرم دولتی در سایت فروشگاهی مرتبط با بخش خصوصی استفاده شود. در بخش فروش و ثبت کالا باید مشخصات فنی، کاربردی و نیز قیمت کالا و خدمات عرضهشده درج گردد، همچنین انتخاب کالا و ثبت سفارش به صورت آنلاین با اعلام کلیه هزینهها برای دریافت کالا یا خدمات موجود باشد. در سایت فروشگاهی باید قبل از ثبت نهایی سفارش، پیش فاکتور نمایش داده شود و بعد از خرید، کد رهگیری سفارش به خریدار ارائه گردد. ارزیابی استاندارد صفحات وبسایت بدین گونه است که سایت باید دارای تب یا لینک درباره ما برای آگاهی از اطلاعات هویتی مالک فروشگاه و فهرست مجوزهای اخذشده، تب یا لینک تماس با ما برای اطلاعات تماس و آدرس فروشگاه و نیز تب یا لینک مقررات و شرایط ثبت سفارش و خرید باشد. در مرحله بعد، پس از تأیید ارزیابی مراحل درخواست متقاضی ای نماد باید کپی برابر اصل کلیه مدارک بارگذاریشده در پرونده، تکمیل فرم تعهدنامه و گواهی امضاشده در یکی از دفاتر اسناد رسمی به مرکز توسعه تجارت الکترونیک ارسال گردد. در آخرین مرحله برای اخذ این نماد، صلاحیت فردی متقاضیان از پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا استعلام میشود.
- نماد دائم دو ستاره: این نماد از نظر معیارهای ارزیابی کاملاً مطابق با نماد اعتماد تک ستاره است، تنها تفاوت آنها این است که برای دریافت نماد دائم دو ستاره باید گواهی SSL برای وبسایت خریداری شده باشد.
پروتکل SSL چیست؟
پروتکل (SSL (Socket Secure Layer، یک استاندارد وب برای کد کردن اطلاعات بین کاربر و وبسایت است. اطلاعات مبادلهشده توسط SSL، به صورت کدشده ارسال میشوند و بدین ترتیب از اطلاعات در برابر دزدیدهشدن یا استراق سمع محافظت میشود.
SSL برای شرکتها و مشتریان این امکان را فراهم میکند که بتوانند با اطمینان اطلاعات خصوصی خود را مانند شماره کارت اعتباری به یک وبسایت به طور محرمانه ارسال کنند. برای برقراری یک اتصال SSL به Web Server Certificate نیاز میباشد.
چرا SSL ضروری است؟
هنگامی که به فروشگاهی وارد میشوید، میدانید که با چه وضعیتی روبهرو خواهید شد. کالاها، مارک آنها و راهنمای فروشگاه را میبینید و مطمئن هستید که اگر در خرید شما اشکالی پیش آید، مدیر یا صاحب فروشگاه در دسترس خواهد بود، اما در فضای اینترنت مراجعهکنندگان به پایگاههای وب هیچ راه قابل اطمینانی برای آگاهی از اینکه چه کسی صاحب پایگاه "فروشگاه مجازی" است، در دست ندارند.
هنگامی که مشتریان با قصد انجام یک خرید اینترنتی، به یک پایگاه وب وارد میشوند، میخواهند بدانند که پول را به چه کسی میپردازند. آنها خواستار اثبات هویت صاحب پایگاه بوده و میخواهند بدانند که اطلاعات شخصی ارسالی آنها توسط سایر کاربران اینترنتی قابل ردگیری و تداخل میباشد یا خیر. درست همینجا است که گواهینامههای الکترونیکی SSL به صحنه میآیند.
اطلاعات هر گواهینامه SSL:
به طور معمول یک گواهینامه SSL دارای اطلاعات شما به عنوان دارنده گوهینامه میباشد و این اطلاعات عبارتند از:
- نامه دامنه
- نام شرکت شما
- نشانی شهر و ایالت شما
- کشور محل اقامت شما
بیشتر بخوانید: انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت، اولین قدم پیروزی در دنیای وب!
تاریخ انقضا گواهینامه
با خرید یک گواهینامه SSL، علاوه بر آنکه اطلاعات کامل خود را به مشتری ارائه میدهید، تمامی اطلاعات ردوبدلشده بین کامپیوتر بازدیدکننده و سرور وبسایت شما کد میشوند و قابل بازیابی نخواهند بود. در حال حاضر تمامی وبسایتهایی که بخش فروش الکترونیک دارند از گواهینامه SSL برای بخش فروش الکترونیک خود استفاده میکنند.
نحوه تبدیل نماد یک ستاره به دو ستاره:
نمادهای اعتماد الکترونیکی، بی ستاره، یک ستاره و دو ستاره میباشند. نمادهای بی ستاره به کسبوکارهای نوپا اختصاص دارند. نمادهای یک ستاره برای کسبوکارهایی میباشند که که وبسایتشان تأیید میشود. همچنین نماد دو ستاره زمانی به شما اهداء میشود که گواهی SSL را برای وبسایت خود دریافت کرده باشید و به محض گرفتن گواهی SSL میتوانید درخواست خود را مبنی بر تبدیل نماد یک ستاره به دو ستاره به کارشناس مربوطه اعلام کنید.
2- نماد سایت ساماندهی:
نماد معتبر بعدی، نماد سایت ساماندهی است که به عنوان یک سامانه برای ثبت رسانههای دیجیتال به حساب میآید و شما میتوانید این نماد را دریافت و در وبسایت خود قرار دهید.
3- نماد انجمن صنفی:
نماد دیگری که حائز اهمیت است، نماد انجمن صنفی کسبوکار اینترنتی میباشد که هر ساله مشغول برگزاری جشنوارههای مختلف و ایجاد رقابت بین وبسایتها میباشد. این نماد از نظر اعتبار، نماد بسیار معتبری میباشد.
4- نماد ضمانت پرداخت زرین پال:
نماد چهارم، نماد ضمانت پرداخت زرین پال است. اگر شما برای درگاه پرداخت اینترنتی از درگاه زرین پال استفاده کنید، این وبسایت نماد معتبری برای اعتماد به کاربران شما ارائه میدهد.
مدت زمان دریافت نماد اعتبار
اگر پروسه گرفتن ای نماد را آغاز کرده و همزمان با کارشناسی که پرونده شما را بررسی میکند، پیش بروید، همچنین نواقصی که کارشناس به شما اعلام میدارد را رفع کنید، این پروسه نهایتاً 14 روز طول میکشد و این 14 روز شامل ثبت اطلاعات، احراز اطلاعات و رفع نواقص وبسایت و در نهایت دریافت نماد اعتماد میباشد.
هزینه دریافت نماد
هزینه دریافت ای نماد در گذشته رایگان بود، اما در حال حاضر برای دریافت آن باید سالانه 85 هزار تومان پرداخت کنید و این مبلغ نیز ممکن است در سالهای آتی تغییر کند.
درگاه زرین پال
کارشناسانی که در زرین پال هستند، در هنگام بررسی پرونده از شما نماد اعتماد میخواهند تا درگاه اینترنتی شما به تأیید برسد.
ضرورت دریافت مجوز
برای کسبوکار اینترنتی به منظور تأمین حقوق مطرحشده و ساماندهی کسبوکارهای مجازی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی اقدام به اعطای نماد به کسبوکارهای اینترنتی میکند. این مجوز یا ای نماد که به سایتها تعلق میگیرد، در واقع هویت مالک و محل فعالیت کسبوکار را احراز میکند. اقدامات زیرساختی وزارت ارتباطات در دولتهای یازدهم و دوازدهم باعث شد تا حجم عظیمی از کسبوکارهای اینترنتی که اصطلاحاً استارتآپ یا کسبوکارهای نوپا نامیده میشوند، بر بستر اینترنت ایجاد گردند.
کسبوکارهای دارای نماد ملزم به رعایت مقررات مندرج در نماد هستند. کسبوکارها برای دریافت پروانه کسب باید مدارک زیر را ارائه دهند:
- ارائه نشانی دفتر کار یا اقامتگاه قانونی متقاضی.
- گواهی صلاحیت شخصی از نیروی انتظامی.
- گواهی اداره امور مالیاتی مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیات قطعی شده.
- گواهی گذراندن دورههای آموزشی احکام تجارت و کسبوکار.
- تأییدیه ویژگیهای تخصصی کسبوکار مجازی توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی.
- تصویر کارت ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی یا گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی.
- تصویر کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم یا پزشکی برای آقایان با کمتر از پنجاه سال سن یا گواهی اشتغال به تحصیل.
- پروانه تخصصی و فنی یا دیپلم فنی یا مدارک تحصیلی دانشگاهی مرتبط یا معرفی یک نفر واجد شرایط مذکور برای صنوف.
- مصوبه هیئت مدیره برای صدور پروانه کسب به نام مدیر عامل یا یکی از صاحبان امضاء مطابق اساسنامه.
- آخرین آگهی روزنامه رسمی ثبت شرکت برای اشخاص حقوقی.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل چگونگی راهاندازی فروشگاه اینترنتی
شرایط دریافت ای نماد
در ادامه به بررسی شرایط لازم برای دریافت ای نماد میپردازیم. افرادی که مایل به دریافت این نماد هستند باید شرایط زیر را داشته باشند. در ابتدا داشتن یک فروشگاه اینترنتی ضروری است و باید توجه داشت که امکان دریافت نماد با آی پی وجود ندارد و ثبت دامنه برای این مورد الزامی میباشد.
متقاضیان حقیقی:
- تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود).
- تعهدنامه شخص حقیقی متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری).
- تصویر آگهی روزنامه رسمی.
- تصویر اصل اساسنامه.
- آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود).
- آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود).
- آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت (در صورت وجود).
- تعهدنامه شخص حقوقی.
- تصویر پروانه / مجوز فعالیت متقاضیان دولتی.
- تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وبسایت به دستگاه دولتی مزبور.
نحوه اخذ نماد
برای کسبوکار اینترنتی، پروسه دریافت نماد اعتماد برای سایت در چند مرحله صورت میگیرد. مراحل به شرح زیر میباشند:
- راهاندازی کامل سایت.
- مراجعه به آدرس https://enamad.ir/Panel و ثبتنام در آن.
- تکمیل و احراز اطلاعات هویتی.
- اضافه کردن کسبوکار بررسی و انجام تاییدیه فنی از سوی مرکز تکمیل.
- ارسال اطلاعات کسبوکار.
- ارسال مدارک هویتی توسط درخواستکننده نماد.
- بررسی مدارک هویتی و تایید آنها از سوی مرکز رسیدگی به اشکالات موجود در سایت (در صورت وجود).
- تأیید کسبوکار و اعطای ای نماد.
- دریافت کد و درج آن بر روی سایت.
تمدید نماد اعتماد
برای تمدید نماد اعتماد باید اقدام به احراز هویت مجدد مواردی مانند ایمیل، شماره تماس و آدرس کسبوکار کرده و درخواست خود را برای تمدید نماد در سامانه ثبت کنید.
الزامات ای نماد
- فعالیت در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران
- درج مشخصات تماس و قابل دسترسی برای کاربران
- امکان عودت وجه حداقل 7 روزه بدون قید و شرط برای کالاهای مجاز
- رسیدگی به شکایات انجامشده در سامانه enamad.ir
- تخلفات در رابطه با نماد اعتماد
- استفاده از تصویر نماد در سایت بدون دریافت نماد
- واگذاری کسبوکار به اشخاص غیر و عدم دریافت نماد جدید برای آن
- مغایرت فعالیت اعلامشده برای دریافت نماد با فعالیت اصلی
سؤالات متداول در مورد نماد اعتماد
محدودیت سنی: فرد درخواستکننده حداقل 18 سال تمام داشته باشد.
اتباع غیر ایرانی: اتباع غیر ایرانی در صورت دارا بودن پروانه کار معتبر، باید کد فراگیر نیز داشته باشند.
محرمانگی اطلاعات: اطلاعات شما محرمانه بوده و در اختیار سایر دستگاهها قرار نمیگیرد.
هزینه: مبلغ 35 هزار تومان (احراز اطلاعات) و هزینه تأیید مدارک در دفتر اسناد رسمی باید پرداخت شود.
اجبار: برای دریافت درگاه پرداخت اینترنتی نیاز به نماد فعال است.
وضعیت نظام وظیفه: برای افراد مشمول، گواهی عدم سوء پیشینه صادر نمیشود.
مراحل دریافت ای نماد (enamad) چیست؟
1- ابتدا وارد سایت ای نماد (enamad.ir) میشوید.
2- روی گزینه درخواست نماد الکترونیک کلیک کنید.
3- بر روی تکمیل اطلاعات درخواستی کلیک کرده و اطلاعات مربوطه را وارد کنید.
4- چک لیست الزامات را در وبسایت خود باید رعایت کرده باشید.
5- پرونده را جهت بازبینی ارسال کنید.
بیشتر بخوانید: رپورتاژ آگهی در سایتهای پربازدید چه مزایایی دارد؟
ستاد ساماندهی
ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به عنوان مرجع احراز هویت مدیران تمام پایگاههای اینترنتی بوده و وابسته به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. تمامی اطلاعات ثبتشده سایتها در این ستاد در کارگروه تعیین محتوای مجرمانه مورد استفاده قرار میگیرند. طبق آخرین اطلاعیه در صورتی که مشخصات مدیر یک سایت در ساماندهی ثبت شده باشد، چنانچه وی در اسرع وقت نسبت به حذف محتوای اعلامشده از طرف ستاد اقدام کند، سایت او فیلتر نخواهد شد.
در سامانه جدید ستاد ساماندهی به کاربران یک لوگو اعطاء شده که همین لوگو باعث ایجاد اعتماد بین کاربرانی میشود که از وبسایت بازدید میکنند. با این حال، همچنان وبسایتهایی وجود دارند که در این سامانه ثبت نشدهاند و طبق اطلاعیههای اخیر این ستاد، به زودی تمام این وبسایتها ملزم به ثبت مشخصات خود خواهند بود.
انواع لوگو ستاد ساماندهی
نشان ستاد ساماندهی به دو صورت موقت و دائم صادر میشود. نشان موقت زمانی صادر میشود که متقاضی تعهدنامه الکترونیک موجود در سایت ستاد را پر کرده باشد و احراز هویت صورت گیرد، اما هنوز صلاحیت متقاضی برای انجام این فعالیت در دست بررسی است. نشان موقت سه ماه اعتبار دارد و پس از تأیید صلاحیت به نشان دائم تغییر پیدا خواهد کرد. نشان دائم به متقاضیانی که صلاحیت آنها احراز شده باشد، تعلق میگیرد و مدت زمان اعتبار آن شش ماه است.
شرایط دریافت نشان دائم ستاد ساماندهی
برای دریافت نشان دائم حتماً باید هویت متقاضی این فعالیت احراز شده باشد که این تأییدیه با تطابق کد ملی متقاضی از سامانه ثبت احوال توسط ستاد ساماندهی صورت میگیرد. همچنین حدود فعالیت سایت مورد تقاضا نباید با اساسنامه شرکت یا حیطه فعالیت متقاضی مغایرت داشته باشد که این بررسی مغایرت توسط کارشناسان ستاد انجام خواهد شد.
کدام دسته از سایتها باید در ستاد ساماندهی ثبت شوند؟
تمامی سایتهای فعال ایرانی صرفنظر از نوع و موضوع فعالیت اعم از تجاری، شرکتی، شخصی، فرهنگی یا دولتی ملزم به ثبت مشخصات خود در این سامانه میباشند و از لحاظ نوع و موضوع فعالیت، تفاوت خاصی بین آنها وجود ندارد. لازم به ذکر است که نشان ستاد ساماندهی با ای نماد متفاوت میباشد.
ستاد ساماندهی زیر نظر وزارت ارشاد میباشد که برای ثبت هویت مدیران سایتهای اینترنتی ایجاد شده است. همانطور که میدانید تمام روزنامه و نشریات چاپی کشور از وزارت ارشاد مجوز گرفته و ثبت میشوند، همچنین اطلاعات مدیر مسئول و سردبیر و غیره نیز در آن ثبت میگردد تا اگر مطلبی خلاف شرع و قانون نوشته شد، سریعاً با مدیر برخورد شود.
ساماندهی در وزارت ارشاد با همین هدف ایجاد شده تا اگر سایتی در اینترنت مطلب خلافی نوشت، سریعاً شناسایی و با آن فرد برخورد صورت گیرد، اما ای نماد زیر نظر وزارت صنعت معدن و تجارت است و برای سایتهایی میباشد که قصد انجام معامله و خرید و فروش دارند. کسانی که قصد خرید و پرداخت از یک سایت را دارند، با دیدن ای نماد به آن سایت اعتماد میکنند و در این سایت کاربر از خطر فیشینگ (خطر فیشینگ به این معنی است که فردی سعی میکند با جعل یک وبسایت یا ایمیل و ...، اطلاعاتی مانند نام کاربری و اطلاعات حساب بانکی شما را در اختیار داشته باشد) در امان خواهد بود.
کد شامد «شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوا» چیست؟
امروزه با فراگیر شدن کانالهای تلگرامی در جامعه، بحث شناسنامهدارشدن الکترونیکی محتوای دیجیتال (شامد) به موضوعی جدی تبدیل شده است. به گفته رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 44 درصد از کل جرائم فضای مجازی در فضای تلگرام رخ میدهند، بنابراین همانگونه که نرمافزارهای چندرسانهای دارای هولوگرام هستند، ثبت و احراز هویت کانالهای تلگرام نیز امری ضروری است. بر این اساس کانالهایی که بیش از 5 هزار کاربر دارند، باید به سامانه samandehi.ir مراجعه کنند تا هویت ادمین کانال احراز شده و مشخص شود چه کسی آن را راهاندازی کرده است.
ازاهداف این طرح میتوان موارد زیر را نام برد:
1ـ افراد در فضای مجازی دارای مالکیت مادی و معنوی میشوند که این به نوبه خود باعث افزایش تولید و فروش میشود.
2ـ دولت برای قانونگذاری و جرمانگاری تخلفات فضای مجازی نیازمند معرفی هنجارها و ناهنجارهایی است.
3ـ مسئولیت محتوا در فضای مجازی برخلاف نشریات مکتوب به عهده تولیدکنندگان محتوا است.
4ـ همانگونه که در کشورهای پیشرفته نیز چنین است باید برای مدیریت محتوای فضای مجازی نیز قوانینی وجود داشته باشد.
5ـ مدیران کانالها (فرد مسئول تولید محتوا شبکههای اجتماعی) علاوه بر اینکه حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند و به عبارتی محتوای تولیدشده دارای پشتوانه حقوقی است، مسئول محتوای تولیدشده ( ادمین کانال) پاسخگوی مردم در قبال محتوای کانال نیز میباشد.
به این ترتیب، این کد انحصاری اعطایی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت یونیک و انحصاری به همه فضاهای حاوی محتوا اعطا میگردد و همان روندی که در دفتر اسناد رسمی برای ثبت یک سند طی میشود، اینجا نیز با تکنیکی به نام «زنجیره بلوک»، اسناد به صورت ترتیبی ثبت میشوند و هرکس زودتر محتوا را به ثبت برساند، به عنوان مالک آن شناخته خواهد شد و اگر کسی بعداً اقدام به ثبت محتوا کند، به صورت اتوماتیک پیام عدم امکان ثبت برای او ارسال میشود.
به گفته رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعطای کد شامد برای محتواهای مختلف متفاوت است. به عنوان مثال به سایتها، لوگوهای هوشمند اعطا میشوند که این لوگوها از سرورهای وزارت خوانده شده و به محض وقوع جرم و تخلف، آن سایت حذف خواهد شد. همچنین کانالهای مختلف در شبکههای اجتماعی نیز دارای یک کد انحصاری شامد خواهند بود که وقتی کاربران بر روی آنها کلیک میکنند، کلیه مشخصات ادمین برای افراد مشخص خواهد شد.
در این سامانه، کد ملی مدیر سایت (ادمین) ثبت شده و سپس این موارد با مشخصات ثبتشده وی در سامانه ثبت احوال کشور مقایسه میشوند. به عبارت دیگر ابتدا فرد با ثبتنام، احراز هویت میشود و سپس مشخصات وی با اطلاعاتش در ثبت احوال مقایسه میشوند. پس از تأیید هویت ادمین، کد یونیکی در اختیار وی قرار داده میشود که شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال کانال او محسوب میگردد و لذا باید این کد را در کانال قرار دهد تا کاربرانی که از کانال استفاده میکنند، بتوانند روی لینک کد یونیک کلیک کرده و کانال مربوطه را اعتبارسنجی نمایند. بدین ترتیب، مردم بهترین ناظر میباشند و میتوانند به دولت کمک کنند تا کانالهای کلاهبرداری و نامتعارف شناسایی شوند. همچنین میتوانند با مراجعه به لینک و کد کانال، تقلبیبودن آن را تشخیص دهند و کانالهای دارای محتوای ناهنجار اجتماعی و کلاهبرداری را گزارش کنند. لازم به ذکر است که چنانچه ادمین کانالهایی با بیش از 5 هزار کاربر در سامانه شامد ثبتنام نکنند، مرتکب تخلف شدهاند.
بیشتر بخوانید: ابزارهای آنلاینی که هر فریلنسری باید بشناسد
دریافت درگاه پرداخت بدون ای نماد
برای دریافت درگاه پرداخت بدون ای نماد به شما شرکتهای مطرح و معتبر در بازار را معرفی میکنیم. این شرکتها توانستهاند بیشترین کاربر را به خود جلب کنند.
درگاه زرین پال
زرین پال اولین سایتی بود که کارش را در زمینه ارائه درگاه پرداخت واسط اینترنتی شروع کرد. در حقیقت زرین پال اولین و قدیمیترین سایتی بود که در این زمینه فعالیت میکرد، البته در گذشته سایتهایی بودند که در این زمینه فعالیت داشتند، اما یا فیلتر شدند یا مجوز آنها باطل شد. با این وجود، زرین پال همچنان به کار خود ادامه داد و اکنون یکی از سایتهای خوب در زمینه ارائه درگاه پرداخت واسط میباشد.
یکی از خدمات خوب زرین پال ارائه زرین کارت است که به صورت یک کارت زرد رنگ میباشد. میتوانید به وسیله زرین کارت، تسویه حساب خود را انجام دهید،یعنی اگر پولی در کیف پول زرین پال شما باشد، میتوانید آن را به زرین کارت خود انتقال دهید و سریعاً آن را برداشت کنید. با این حال، کارمزد استفاده از تسویه با زرین کارت، 0.5 درصد است یعنی شما با کارمزد 0.5 درصد پول خود را به زرین کارت منتقل کرده و بلافاصله با استفاده از دستگاههای عابر بانک میتوانید آن را برداشت کنید. همچنین در روزهای سهشنبه کارمزد زرین پال صفر درصد است. یکی دیگر از خدمات خوب زرین پال داشتن اپلیکیشن موبایلی میباشدو با استفاده از آن میتوانید حساب خود را مدیریت کنید.
مزایای زرین پال عبارتند از:
- ارائه زرین کارت.
- ارائه درگاه پرداخت مستقیم با نام کسبوکارتان.
- ارائه لینک و صفحه پرداخت.
- داشتن اپلیکیشن موبایلی.
- سه شنبه بدون کارمزد و پشتیبانی عالی.
از میان معایب زرین پال میتوانیم به هزینههای اضافی زرین کارت اشاره کنیم.
شرکت زرین پال ارائهدهنده خدمات پرداخت آنلاین بدون نیاز به دریافت ای نماد میباشد. شما پس از ثبتنام در سایت زرین پال میتوانید درگاه پرداخت خود را دریافت و بر روی سایت پیادهسازی کنید.
نکست پی
نکست پی شرکت تازه تأسیسی است که توانسته در مدت کمی مشتریان زیادی به خود جذب کند. شعار شرکت نکست پی این است که در مدت زمان 5 دقیقه درگاه پرداخت خود را راهاندازی کنید. یکی از ویژگیهای خوب نکست پی این است که اگر درگاه پرداخت یک بانک مشکل داشته باشد، سریعاً به درگاه پرداخت بانک دیگری متصل میشود.
مزایای شرکت نکست پی:
- راهاندازی درگاه پرداخت در کمترین زمان ممکن .
- چهل و پنج روز اول بدون کارمزد.
- تسویه حساب سریع.
- امکان کسب درآمد از طریق معرفی اعضا.
معایب نکست پی عبارتند از:
عدم ارائه درگاه پرداخت مستقیم و اتصال تنها به دو بانک برای پرداخت.
پردانو
یکی دیگر از شرکتهای خوب در زمینه ارائه درگاه پرداخت اینترنتی، شرکت پردانو است. سایت پردانو خدمات خوبی به مشتریان خود میدهد. یکی از خدمات این شرکت ارائه درگاه پرداخت مستقیم میباشد یعنی در صفحه پرداخت اسم برند شما درج شده که البته کارمزد این نوع درگاهها کمی بیشتر است. پردانو همزمان به 10 درگاه بانکی کشور متصل میباشد.
مزیت خوب این شرکت، ارائه درگاه پرداخت اینترنتی به دارندگان اپلیکیشن موبایلی است یعنی هر شخصی که اپلیکیشن را دارد، میتواند از طریق سایت پردانو پرداخت درون برنامهای را برای اپلیکیشن خود فعال کند. این سایت پشتیبانی عالی ارائه میدهد، اما در تسویه بالای 200 هزار تومان 2 الی 3 روز تأخیر دارد.
آیدی پی
آیدی پی برای هر شخص یا شرکتی مناسب است که قصد دارد تجارب جدید از خدمات پرداخت وجه به صورت آنلاین داشته باشد. زمانی که در آیدی پی ثبتنام میکنید، میتوانید به صورت اختصاصی با نام خود یک صفحه بسازید و آن را در اختیار کسی که دوست دارید، قرار دهید. آیدی پی فاقد هرگونه پلاگین و افزونه برای اتصال به سایت و فروشگاه شما است و دقیقاً برای افرادی مناسب میباشد که سایت ندارند یا بدون هزینههای اضافی قصد فروش محصولات خود را دارند.
مزایای آیدی پی عبارتند از:
- تبدیل شماره کارت یا شماره شبا به آیدی.
- جابهجایی وجه تا سقف 50 میلیون تومان در روز.
- ساخت صفحه شخصی با مشخصات شما.
- ساخت لینک اختصاصی پرداخت.
- سرویس پیامکی رایگان.
آیدی پی معایبی نیز دارد که عبارتند از:
- کارمزد 500 تومان برای مشتری.
- تأخیر در تسویه حسابها.
- عدم تسویه حساب به روش کارت به کارت.
Pay.ir
این سایت نیز یکی از بهترین سایتهای پرداخت واسط در ایران است که رتبه خوبی در ایران دارد و با توجه به این رتبه انتظار میرود که کاربران زیادی داشته باشد و پشتیبانی خوبی نیز ارائه میدهد، امابه سایتهای معمولی درگاه اختصاصی نمیدهد. یکی از مزایای پی دات آی آر ارائه کیف پول است و میتوانید درآمدهای خود را از هم مجزا سازید، مثلاً اگر چند سایت داشته باشید، میتوانید برای هر کدام از آنها کیف پول تعیین کنید.
شرکت Pay ارائهدهنده خدمات پرداخت آنلاین و مثل زرین پال بدون نیاز به دریافت ای نماد میباشد. شرکت Pay از درگاه پرداخت بانک سامان استفاده میکند. شما پس از ثبتنام میتوانید درگاه خود را دریافت و بر روی سایت پیادهسازی کنید.
پی پینگ
یکی از سرویسهای ارائه خدمات پرداخت واسط، سایت پی پینگ است که با وارد شدن به سایت آن متوجه تمایز آن از رقبای خود میشوید.
این سایت سرویسهای متنوعی به کاربران خود ارائه میدهد و مزایای آن پرداخت آسان به وسیله اپلیکیشن موبایلی، ایجاد صفحه پرداخت شخصی، ایجاد لینکهای پرداخت آماده و آسان در پیام رسانها و ایجاد صفحه پرداخت اختصاصی با نام کسبوکار شما میباشد.
بیشتر بخوانید: گوگل آنالیتیکس و هرآنچه که باید از آن بدانید
سخن پایانی
سایتهای درگاه پرداخت واسط زیاد میباشند ولی ماندگار نیستند. ما در این مقاله به مهمترین و پرطرفدارترین سایتها پرداختیم. سایتهایی که در این مقاله معرفی کردیم قابل اعتماد و دارای مجوز هستند، اگر غیر از این بود تا الان غیرفعال شده بودند. متشکریم از اینکه زمانی را برای خواندن این مطلب صرف کردید. حال شما اطلاعاتی در مورد ای نماد دارید و برای کسب اطلاعات تکمیلیتر میتوانید زمانی را برای مشاوره با متخصصان این زمینه اختصاص دهید تا بتوانید برای دریافت ای نماد کسبوکار خود اقدام کنید.
مشاهده فایل pdf مقاله: ای نماد چیست و چرا داشتن آن برای هر کسبوکار اینترنتی ضروری است؟