گوگل آنالیتیکس و هر آنچه که باید از آن بدانید!
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)، یک سرویس رایگان و ابزار تحلیلگر از شرکت گوگل است که نشاندهنده آمار بازدیدکنندگان و کاربران از وبسایت میباشد. با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان اطلاعاتی درباره ترافیک ورودی سایت در اختیار مدیران وبسایتها قرار داد که این اطلاعات در بهینهسازی سایت و توسعه آن نقش شگفتانگیزی دارند. گوگل آنالیتیکس در بین مخاطبان ایرانی به نامهای دیگری مانند گوگل آنالیز، گوگل آنالیتیک و گوگل آنالیتیکز هم نامیده میشود.
گوگل آنالیتیکس چیست؟
یکی از مشکلاتی که همه افراد بعد از طراحی وبسایت با آن مواجه میشوند، جذب کاربران و راضی نگهداشتن آنها از سایت است. به همین دلیل به یک آمارگیر خوب و دقیق مانند گوگل آنالیتیکس نیاز است. گوگل آنالیتیکس علاوه بر اینکه برای صاحبین وبسایتها، مهم و کاربردی است، برای بازاریابان اینترنتی هم میتواند پرکاربرد و مفید باشد.
بازاریابان با استفاده از این تحلیلگر، میتوانند تبلیغاتی را که بهترین کارایی را داشته یا حتی هرکدام که ضعیف بوده را بشناسند و با توجه به نتایج بهدست آمده، میتوانند در راه پیشرفت مجموعه گام بردارند.
گوگل آنالیتیکس، شما را قادر میسازد تا شناخت مناسبی از مخاطب خود بهدست آورید و تنها ابزاری برای شناخت کاربر نیست، بلکه میتواند مانند یک جعبه ابزار که اشکالات وبسایت را به شما نشان میدهد، عمل کند.
وظایف گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس، اطلاعات ذکر شده در قسمت پائین را در اختیار مدیر وبسایت قرار میدهد و او با استفاده از این اطلاعات میتوان محل کاربران، فعالبودن جاوا اسکریپت، مرورگرهای استفادهشده توسط کاربران یا حتی وضوح صفحه نمایش آنها را ببیند.
1- بررسی و تحلیل ورودیها.
2- صفحات ورودیدهنده.
3- کاربران وارد شده به سایت.
4- فعالیتهای کاربران.
5- زمان حضور و مسیر خروجی آنها.
یکی از ویژگیهای گوگل آنالیتیکس، مجانیبودن و استفاده راحت از آن است که توانسته مدیران سایت را به خود وابسته کند. البته ناگفته نماند که گوگل آنالیتیکس، نسخه پولی هم دارد. استفاده از گوگل آنالیتیکس، خیلی راحت است و حتی افرادی که به زبان انگلیسی مسلط نیستند نیز میتوانند با یک آموزش ساده از آن استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: تبلیغات در شبکههای اجتماعی؛ بایدها و نبایدهای این نوع تبلیغات
چه زمانی به گوگل آنالیتیکس نیاز دارید؟
-
زمانی که یک وبمستر حرفهای باشید.
-
هنگامی که یک وبسایت جدید ایجاد کردهاید.
-
در یک استارتاپ فعالیت خاصی داشته باشید.
-
قصد بهینهسازی وبسایت و سئو داشته باشید.
-
زمانی که قصد دارید از تبلیغات گوگل و گوگل ادوردز استفاده کنید.
-
فعالیتهایی که در مورد مدیریت و بهبود وبسایتتان باشد.
در این گونه موارد افراد نیاز به گوگل آنالیتیکس دارند و این ابزار مهمی برای پیشرفت و بهبود وبسایت است.
مزایای استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
گوگل آنالیتیکس با ارائه اطلاعات مختلف میتواند به یک تحلیلگر یا سئوکار حرفهای کمک شایان توجهی کند. در این قسمت با برخی از مزیتهای گوگل آنالیتیکس آشنا میشوید.
-
با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان میزان بازدیدکنندگان وبسایت را بررسی کرد.
-
با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان دریافت که چند درصد از کاربران، به تازگی به وبسایت اضافه شده یا چند درصد از کاربران، قبلاً به وبسایت شما سر زدهاند.
-
میتوان از صفحههایی که بیشترین یا کمترین بازدید را داشتهاند، مطلع شد.
-
میتوانید میانگین مدت زمانی که کاربران از وبسایت شما استفاده میکنند را حساب کنید.
-
میتوان درصد نرخ تبدیل در وبسایت را مشاهده کرد.
-
با استفاده از گوگل آنالیتیکس میتوان اطلاعات رفتاری کاربران در وبسایت و چگونگی آن را متوجه شد.
-
میتوان مطالبی را که مورد توجه کاربران قرار گرفته است را فهمید.
-
میتوان دریافت که چگونه کاربران به وبسایت جذب شده یا از چه طریقی به وبسایت وارد شدهاند.
-
استفاده از گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان است.
-
استفاده از آن خیلی آسان است. حتی افراد مبتدی هم با کمی آموزش میتوانند از آن بهرهمند شوند.
چرا باید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنیم؟
آنالیز وبسایت برای صاحبین سایتها از اهمیت ویژهای برخوردار است و از آنجایی که گوگل آنالیتیکس رایگان میباشد، طرفداران زیادی دارد. گوگل آنالیتیکس جایگزینی ندارد، ممکن است ابزارهای دیگری هم وجود داشته باشند که حتی بهتر از گوگل آنالیتیکس باشند، اما در جامع بودن گوگل آنالیتیکس، شکی نیست.
بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام استفاده از گوگل وبمستر تولز
چه تعداد وبسایت از گوگل آنالیتیکس استفاده میکنند؟
گوگل آنالیتیکس به دلیل استفاده و رضایت داشتن کاربران، محبوبیت زیادی دارد. طبق آمار وبسایت builtwith، حدود 40 میلیون وبسایت برای بررسی ترافیک خود از گوگل آنالیتیکس استفاده میکنند و هر روز به آمار آن اضافه میشود. مطابق آماری که این وبسایت ارائه میدهد، ایران حدود 260 هزار سایت فعال دارد که رتبه 13 را از میان تمام کشورهایی که از گوگل آنالیتیکس استفاده میکنند، بهدست آورده است.
معایب گوگل آنالیتیکس را بشناسید
گوگل آنالیتیکس هم مانند سرویسهای دیگر، معایبی دارد. بیایید با این معایب آشنا شویم:
- قرار گرفتن تمام اطلاعات سایت در اختیار گوگل: اگر اشتباهی در وبسایت رخ دهد، گوگل سریع از آن مطلع میشود.
- کم شدن سرعت سایت هنگام آنالیز شدن صفحات وبسایت و نمایش پیغام خطا در برخی موارد.
- عدم توانایی در اتصال به کمپینهای مختلف.
- پیچیده بودن گزارشها.
- نیاز به تخصص دیجیتال مارکتینگ و پایگاه داده در استخراج تحلیلها.
- نشان ندادن رویدادهای سایت.
گوگل آنالیتیکس چه اطلاعاتی را در اختیار مدیران وبسایتها قرار میدهد؟
-
تعداد افرادی که از وبسایت بازدید کردند.
-
چه افرادی و از چه طریقی وارد سایت شدهاند.
-
مخاطبین بیشتر در چه زمانهایی از سایت بازدید میکنند.
-
مخاطبین سایت بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند.
-
مخاطبین سایت بیشتر خانم هستند یا آقا و میانگین سنی آنها چند است.
-
مخاطبین سایت چه کاری انجام میدهند و از چه طریقی وارد سایت شده یا از چه صفحهای خارج میشوند.
-
سایت در جذب کردن مخاطبین خود چقدر موفق بوده است.
-
برای بهتر شدن سایت و بازدهی بیشتر باید روی چه منابعی تمرکز کرد.
-
آیا مطالب وبسایت برای مخاطبین جذاب و تأثیرگذار است.
-
کدام صفحات بیشترین بازدید را توسط مخاطبین داشتهاند.
-
درصد کاربران فعال وبسایت چقدر است.
-
مخاطبین در سایت چه کلمه یا عباراتی را بیشتر جستجو میکنند.
-
کاربران از چه شهر یا کشوری هستند و چه ویژگیهایی دارند.
-
سرعت وبسایت چقدر است.
این موارد، اطلاعات باارزشی هستند که گوگل آنالیتیکس در اختیار صاحبین وبسایتها قرار میدهد. مدیران وبسایت برای اینکه به موفقیتهای بیشتری دست پیدا کنند، باید از یک تحلیلگر قوی مانند گوگل آنالیتیکس بهره ببرند.
نکات مهم قبل از کار با گوگل آنالیتیکس
قبل از اینکه با گوگل آنالیتیکس کار کنید، باید نکاتی را به ذهن خود بسپارید تا بتوانید بهترین بازدهی و کارایی را داشته باشید. افرادی که در این زمینه حرفهای هستند و فعالیت خاصی دارند، با این ابزار بیشتر آشنا بوده و تجربه کافی دارند. افرادی که هیچگونه آشنایی با گوگل آنالیتیکس ندارند و مبتدی هستند برای یادگیری باید به این نکات توجه داشته باشند.
- گوگل آنالیتیکس در ایران غیرفعال است
غیرفعال بودن گوگل آنالیتیکس برای کاربران با این سوال همراه میشود که چرا باید آموزش و نصب گوگل آنالیتیکس را یاد بگیریم؟ دلیل هم این است که به خاطر تحریم کشور ایران، امکان استفاده از گوگل آنالیتیکس وجود ندارد و باید با استفاده از فیلترشکن یا نرمافزارهای دیگر وارد ابزار شد. در هنگام وارد شدن به گوگل آنالیتیکس، پیامی به کاربران نمایش داده میشود (Your client does not have permission to get URL/analytics/web/from this server) که در این حالت باید از فیلترشکن استفاده کنید.
- هنگام استفاده از گوگل آنالیتیکس باید با زبان انگلیسی آشنا باشید.
همه بخشهای گوگل آنالیتیکس به زبان انگلیسی است، به همین علت باید تا حدودی با این زبان آشنا باشید.
- مهمترین ابزار در گوگل آنالیتیکس، بررسی رفتار بازدیدکنندگان است.
گوگل آنالیتیکس، بیشتر به بررسی رفتار بازدیدکنندگان میپردازد و اگر بخواهید کسبوکار آنلاین خود را بهتر کنید تا در میان رقیبهای دیگر موفقتر باشید، باید تمرکز خود را بر رفتار بازدیدکنندگان و عکسالعمل آنها نسبت به محتوای وبسایت جلب کنید.
طریقه نصب گوگل آنالیتیکس روی وبسایت
شروع کار با گوگل آنالیتیکس:
نصب گوگل آنالیتیکس، کار بسیار سادهای است و زمان زیادی نیاز ندارد. تنها نیاز به دقت زیادی دارد، تا تنظیمات آن به خوبی انجام شود.
ابتدا به یک حساب گوگل نیاز است، اگر از قبل یک حساب مانند جیمیل (Gmail) دارید، میتوانید از آن برای راهاندازی گوگل آنالیتیکس استفاده کرده یا میتوانید یک حساب جدید ایجاد کنید. باید توجه داشت که این حساب گوگل، بر اطلاعات صفحه آنالیز کنترل دارد و باید اطمینان پیدا کنید که شخص دیگری به آن دسترسی ندارد. همچنین گوگل به شما این امکان را میدهد که تمام وبسایتها یا برنامههای گوشی خود را از طریق یک حساب گوگل آنالیتیکس بررسی کنید و نیاز به داشتن چند حساب نداشته باشید.
برای فعالسازی گوگل آنالیتیکس روی وبسایت، ابتدا باید با اکانت جیمیل (Gmail) خود login کرده باشید و سپس در گوگل، عبارت Google Analytics را جستجو کنید یا به طور مستقیم وارد آدرس http:// analytics.google.com/ analytics شده و وارد صفحه گوگل آنالیتیکس شوید.
قبل از نصب و فعالسازی گوگل آنالیتیکس چند نکته را در نظر داشته باشید:
-
با استفاده از هر حساب، میتوان 100 حساب گوگل آنالیتیکس ایجاد کرد و در حساب گوگل آنالیتیکس میتوان حداکثر تا 50 خاصیت (property) تعریف نمود.
-
اگر فقط یک وبسایت دارید، پس تنها به یک حساب گوگل آنالیتیکس و همچنین یک property در آن نیاز است.
-
اگر دارای دو وبسایت هستید که یکی برای کسبوکارتان و دیگری وبسایت شخصیتان است، باید دو حساب گوگل آنالیتیکس ایجاد کنید.
-
اگر چند کسبوکار را مدیریت میکنید (البته باید کمتر از 50 مورد باشد) و هرکدام از آنها دارای یک وبسایت هستند، میتوانید همه آنها را در یک حساب گوگل داشته باشید و یک حساب دیگر برای وبسایت شخصی خود ایجاد کنید.
-
اگر چند شغل دارید و برای هرکدام تعداد زیادی وبسایت وجود دارد که به طور کلی تعداد همه آنها با هم بیشتر از 50 عدد است، باید برای هر یک از کسبوکارها، یک حساب کاربری ایجاد کنید.
-
هیچوقت نمیتوان یک property وبسایت را از یک حساب گوگل آنالیتیکس به حساب گوگل آنالیتیکس دیگر انتقال داد. اگر بخواهید سایتی را از یک حساب گوگل آنالیتیکس به حساب گوگل آنالیتیکس دیگری انتقال دهید، فقط یک راه وجود دارد. اینکه یک property جدید در حساب مقصد ایجاد کنید. البته باید بدانید که دادههای قدیمی مربوط به این وبسایت، از بین خواهند رفت.
در مواقعی که از قبل حساب گوگل ساختهاید، این صفحه، سه مرحله راهاندازی گوگل آنالیتیکس را به شما نشان میدهد. در این قسمت روی گزینه sign Up کلیک کرده و اطلاعات مربوط به وبسایت خود را وارد کنید.
بیشتر بخوانید: سئو سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
در این قسمت باید نام حساب گوگل آنالیتیکس خود را انتخاب کرده و نام و دامنه وبسایت خود را بنویسید. همچنین زمینه فعالیت خود را تعیین کرده و کشور ایران و محدوده زمانی Tehran 3:30 را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: سئو و بهینه سازی سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
در قسمت بعدی چند گزینه وجود دارد که گوگل آنالیتیکس به صورت پیشفرض میخواهد آنها را انتخاب کنید. با انتخاب این گزینهها به گوگل آنالیتیکس این اجازه را میدهید که به دادههای وبسایت شما دسترسی کامل داشته باشد و در هر زمانی که لازم بود شما را پشتیبانی کند. بنابراین در این قسمت، تمام گزینهها را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Get Tracking ID کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: کاربرد چت آنلاین در وبسایت چیست؟
در صفحه بعدی، از شما خواسته میشود تا قوانینی که گوگل آنالیتیکس معین کرده را تأیید کنید. در این صفحه دو گزینه وجود دارد که باید هر دو را انتخاب کرده و سپس روی دکمه Accept کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!
بعد از اینکه همه قوانین مربوط به گوگل آنالیتیکس را تأیید کردید، اکانت شما در گوگل آنالیتیکس ساخته میشود و مستقیماً وارد صفحه بعدی میشوید.
بیشتر بخوانید: کسب و کار اینترنتی چیست؟ چگونه یک نمونه موفق آن را راهاندازی کنیم؟
همه ابزارهای گوگل آنالیتیکس برای اینکه بتواند با وبسایت شما ارتباط برقرار کند، کد پیگیری دارند و باید آن را درون وبسایت خود قرار دهید. مهم نیست که سایت دارای چه سیستمی میباشد، مهم این است که قسمت Head سایت را پیدا کرده و کد را در آن قسمت وارد کنید.
بیشتر بخوانید: کسب درآمد از اینترنت و 10 ترفند جدید و کاربردی!
اگر وبسایت شما وردپرسی است، قرار دادن کد درون تگ Head، کار بسیار سادهای است. اکنون گوگل آنالیتیکس روی وبسایت شما فعال شده و باید 24 ساعت منتظر بمانید تا گوگل آنالیتیکس بتواند دادههای وبسایت شما را نشان دهد.
واژههایی که هنگام استفاده از گوگل آنالیتیکس باید به خاطر داشته باشید، عبارتند از:
-
Audience (مخاطبین): با وارد شدن به گوگل آنالیتیکس، به طور خودکار اولین گزارشی که میبینید، خلاصهای از گزارش کاربران است. با استفاده از این گزارش میتوانید از تعداد کاربرهای جدید یا تکراری که به وبسایت شما سر زدهاند، اطلاع پیدا کنید. همچنین متوجه شوید که کاربران، چه مدت زمانی را در سایت حضور داشتهاند.
-
Session (دوره): به مدت زمانی گفته میشود که کاربر در وبسایت فعال است. یک دوره، شامل فعالیتهایی است که یک کاربر در مدت زمان 30 دقیقه انجام میدهد و اگر کاربر از وبسایت خارج شود و در کمتر از 30 دقیقه دوباره به آن بازگردد، جزء همان دوره قبلی حساب میشود.
-
User (کاربر): مجموعهای از افراد یا دستگاههایی است که از وبسایت بازدید کردهاند. حتی اگر این افراد برای یک دوره در وبسایت حضور داشته باشند، جزء کاربران شما خواهند بود.
-
Page/session (صفحه/دوره): به میانگین بازدیدهای انجامشده از یک صفحه در طول یک دوره گفته شده و همچنین بازدیدهای تکراری از یک صفحه را شامل میشود. گوگل آنالیتیکس با استفاده از این گزارش، صفحاتی را که بیشتر مورد علاقه کاربران قرار گرفته است، نشان میدهد.
-
Pageview (بازدید صفحات): به تعداد بازدیدهایی که از صفحه وبسایت شما داشتهاند، گفته میشود. بازدیدهای تکراری توسط یک کاربر هم جزء این مقدار حساب میشود.
-
Unique Page view: به یک بازدید منحصربهفرد در گوگل آنالیتیکس گفته میشود. زمانی که یک کاربر صفحات متعددی را در یک دوره مشاهده میکند، یک بازدید منحصربهفرد روی میدهد. گوگل آنالیتیکس بازدید از صفحات متعدد را یک بازدید محسوب میکند.
-
Avg.session Duration (میانگین زمان دوره): به میانگین زمانی یک دوره گفته میشود.
-
Bounce Rate (نرخ پرش): زمانی که کاربر وارد سایت شده و بلافاصله از سایت خارج شود، نرخ پرش میگویند. هرچه نرخ پرش وبسایت کمتر باشد، یعنی وبسایت در حفظ کاربر موفقتر بوده است.
-
New sessions: میانگین درصد کاربرانی که برای اولین بار از سایت بازدید میکنند. این گزینه در گوگل آنالیتیکس، ملاک بسیار خوبی برای بررسی تغییراتی است که روی سایت انجام میدهید.
-
Real-Time: با استفاده از این گزینه، میتوانید مشاهده کنید که چه تعداد از کاربران در حال حاضر در وبسایت حضور دارند. همچنین چه تعداد مراجعهکننده در 60 ثانیه گذشته یا 30 دقیقه قبل داشتهاید.
-
Locations: با استفاده از این گزینه میتوان فهمید که کاربران از چه شهر یا کشوری از وبسایت شما بازدید کردهاند.
-
Behavior-traffic sources: این گزینه نوع ورود و رفتار کاربران را نشان میدهد.
-
Conversions (تبدیلها): زمانی صورت میگیرد که کاربران با وبسایت شما وارد تعامل شده و جزء کاربران ثابت سایت میشوند. به عنوان مثال وقتی یک کاربر در وبسایت عضو شده و یک خرید انجام میدهد.
-
Acquisition (جذب): با استفاده از این بخش در گوگل آنالیتیکس میتوان فهمید که کاربران از کدام مسیر به وبسایت وارد شدهاند. به عنوان مثال ممکن است جذب کاربر از طریق موتور جستجوی گوگل باشد.
-
Organic: در گوگل آنالیتیکس، این گزینه به ترافیک ایجاد شده توسط کاربرانی که از طریق موتور جستجو وارد وبسایت شدهاند، اشاره میکند.
-
Direct: این گزینه در گوگل به نحوه ورود کاربران به وبسایت اشاره میکند که امکان دارد از طریق وارد کردن مستقیم آدرس وبسایت در مرورگر، کلیک روی بوک مارک یا آدرس وبسایت باشد.
-
Referral: در این گزینه، ترافیکهای ورودی توسط کاربران از طریق لینکهای موجود در سایتهای دیگر نشان داده میشود.
-
Social: این گزینه در گوگل آنالیتیکس، تعداد دورههایی که کاربران از طریق شبکههای اجتماعی به سایت شما وارد شدهاند را نشان میدهد.
-
Email: این گزینه در گوگل آنالیتیکس نشان میدهد که کدام بازدیدهای کاربران از طریق لینک موجود در ایمیل ارسالی است.
-
Paid search: این گزینه در گوگل آنالیتیکس نشان میدهد که چه کاربرانی از طریق تبلیغات وارد سایت شدهاند.
-
Behavior (رفتار): در این بخش از گوگل آنالیتیکس، اطلاعات رفتاری کاربران اجازه میدهد که محتوای خود را طبق نیاز کاربران وبسایت تغییر داده و آن را بهینه کنید.
-
Behavior Flow: مسیر حرکت کاربران از یک صفحه به صفحه بعدی را نشان میدهد و با استفاده از این گزارش، میتوان فهمید که کدام مطالب برای کاربران جذاب بوده و کدام یک مورد توجه کاربران قرار نگرفته است.
-
Dimensions (ابعاد): یک ویژگی توصیفی با مشخصات یک شی است که مقدار مختلفی دارد، مثل خروج از صفحه، مرورگر، نمایشها و مدت زمان دوره، همه نمونههایی از ابعاد هستند که در گوگل آنالیتیکس به صورت پیشفرض وجود دارند.
-
Campaigns(کمپینها): این بخش در گوگل آنالیتیکس به شما اجازه میدهد که پارامترهای شخصی خود را در هر صفحهای که میخواهید، اضافه کنید تا از این طریق بتوانید اطلاعات بیشتری را از کاربران به دست آورید.
با قسمتهای مختلف گوگل آنالیتیکس بیشتر آشنا شوید
برای آنکه بدانید هر قسمت از گوگل آنالیتیکس چه کاربردهایی دارد، چند قسمت را به صورت مختصر توضیح میدهیم. در بالای صفحه گوگل آنالیتیکس، یک منوی ساده را خواهید دید، این گزینهها به این صورت هستند:
1. خانه (Home): در این قسمت از گوگل آنالیتیکس، میتوانید وضعیت سایت خود را بررسی کرده و اطلاعات کلی در مورد تمام وبسایتها و برنامههای گوشی خود را دریافت کنید. اطلاعاتی که در این قسمت نشان داده میشوند، به طور پیشفرض از 7 روز گذشته هستند. به عنوان مثال، در 7 روز گذشته تعداد کاربران فعال چقدر بوده و چند نفر از آنها به اهداف موردنظر رسیدهاند، در 7 روز گذشته چقدر درآمد به دست آوردهاید یا طی 7 روز گذشته بیشتر کاربران از چه کشورهایی بودهاند.
2. گزارش (Reports): در این قسمت از گوگل آنالیتیکس، اطلاعات یک وبسایت یا برنامه مشخص در اختیارتان قرار میگیرد.
3. شخصیسازی (Customization): در این قسمت، گوگل آنالیتیکس به شما اجازه میدهد که گزارشهای شخصی با متریکهای موردنظرتان را ایجاد کنید.
4. مدیریت (Admin): در این قسمت میتوانید تنظیماتی که مربوط به مدیریت سایت است را انجام دهید.
5. کشف کردن (Discover): این قسمت از گوگل آنالیتیکس، دارای آموزشهایی درباره قسمتهای مختلف گوگل آنالیتیکس است که اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید، میتوانید از آنها استفاده کنید. این قسمت، راهنمای کامل و جامعی برای یادگیری قسمتهای مختلف گوگل آنالیتیکس است.
6. تنظیم زمان در گوگل آنالیتیکس: در این قسمت میتوانید با استفاده از تقویم سمت راست صفحه، بازه زمانی موردنظر خود را برای مشاهده اطلاعات مشخص کنید. همچنین امکان مقایسه دو بازه زمانی وجود دارد و با انتخاب گزینه مقایسه اطلاعات، میتوان فهمید که در کدام بازه زمانی موفق بوده و پیشرفت کردهاید.
7. صفحه خانه: با ورود به حساب کاربری در گوگل آنالیتیکس، صفحه اصلی باز خواهد شد. در اینجا لیستی از وبسایتها را میبینید که به حساب خود متصل کردهاید. این لیست، اطلاعاتی کلی در مورد این وبسایت به شما نشان میدهد که شامل تعداد دورهها، میانگین زمان دورهها، نرخ پرش و نرخ تبدیل برای اهداف است. حال برنامهای را که در مورد آن اطلاعات بیشتری میخواهید، انتخاب کنید و وارد صفحه گزارش گوگل آنالیتیکس شوید.
بیشتر بخوانید: چگونه یک وبسایت طراحی کنید؟
8. گزارش گوگل آنالیتیکس (Reporting): در این بخش، گوگل آنالیتیکس به شما اجازه میدهد تا اطلاعاتی مفید درباره کاربران خود به دست آورید.
9. داشبورد: همان صفحه اصلیِ گزارش است که میتوانید به صورت دلخواه آن را ویرایش کنید و با استفاده از ابزارکها، همه اطلاعات کلیدی مهم را به نمایش بگذارید. داشبورد به شما این امکان را میدهد که به راحتی و بدون نیاز به چرخیدن در گزارشهای موجود، اطلاعات موردنیاز خود را به دست آورید.
بیشتر بخوانید: افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!
10. میانبرها (Shortcuts): این بخش برای استفاده از لینکهای سریع به گزارشهای موردنظر در گوگل آنالیتیکس کاربرد دارد. اگر اطلاعاتی را در گوگل آنالیتیکس مشاهده کردید که نیاز به بررسی داشت، کافی است روی لینک Shortcut در بالای صفحه کلیک کرده تا به لیست میانبرها اضافه شود و دستیابی به آن راحتتر باشد.
11. رویدادهای هوشمند (Intelligence Events): هشدارهایی است که میتوان در گوگل آنالیتیکس تنظیم کرد. زمانی که تغییری در اطلاعات شما اتفاق میافتد، از طریق ایمیل یا بخش Intelligence Events متوجه میشوید. همچنین میتوان هشدارهایی را برای اتفاقاتی مانند تغییر در تعداد دورهها یا تبدیلهای یک هدف یا سایر متریکها در یک بازه روزانه، هفتگی و ماهانه تنظیم کرد.
12. اطلاعات لحظهای (Real-Time): این بخش از گوگل آنالیتیکس به شما اجازه میدهد که به اطلاعات لحظهای دسترسی داشته باشید. به عنوان مثال، اطلاعاتی از جمله: نحوه ورود بازدیدکنندگان، تعداد صفحات دیدهشده توسط کاربران، صفحات فعال، مکان فعلی بازدیدکنندگان و ... را در این صفحه میتوان دید.
بیشتر بخوانید: مهمترین نکات را درباره طراحی نسخه موبایل سایت در سال 2019 بدانید
13- کاربرد قسمت Audience در گوگل آنالیتیکس: در این بخش میتوان شناخت کاملی از مخاطبین وبسایت و ویژگیهای آنها پیدا کرد. این قسمت یکی از مهمترین و جذابترین بخشهای گوگل آنالیتیکس است که مدیران وبسایتها، گزارشهای این قسمت را بررسی میکنند زیرا هرگونه اطلاعاتی را که در مورد کاربران خود بخواهند، به آنها داده میشود.
14- دید کلی (overview): در این قسمت از گوگل آنالیتیکس میتوانید اطلاعات کاملی درباره کاربران بهدست آورید.
15- کاربران فعال (Active Users): در این قسمت میتوانید میزان کاربران فعال سایت را در بازههای زمانی مشخص باهم مقایسه کنید.
16- ارزش کاربران جذب شده (Lifetime Value): در این بخش میتوانید ارزش کاربران جذب شده خود را بهدست آورید. به صورت پیشفرض بازهی زمانی روی 90 روز گذشته است که میتوانید این بازه زمانی را تغییر دهید.
چند نکته مهم در مورد گوگل آنالیتیکس
گوگل آنالیتیکس، یک ابزار قوی و بسیار کارآمد است که اطلاعات آن مشخص و قابل استفاده است. اگر یک وبمستر، هنر استفاده از این ابزار را داشته باشد، مدیریت آن روی وبسایت قویتر خواهد بود و مسیر حرکت او سادهتر میشود. به هر حال هر وبمستر باید چند نکته مهم را به ذهن بسپرد تا در کارش موفق باشد.
1- هیچوقت از یک اکانت برای دو وبسایت استفاده نکنید:
یکی از کارهای اشتباهی که وبمسترها انجام میدهند، این است که از یک اکانت گوگل آنالیتیکس برای چند وبسایت استفاده میکنند. زیرا این افراد میخواهند سرعت خود را بالا ببرند و خودشان را زرنگ جلوه بدهند. در بخش Help، گوگل آنالیتیکس به این موضع تاکید کرده و از کاربران خواسته که فقط یک ایمیل و یک وبسایت را ثبت کنند.
امکان ثبت چند وبسایت در گوگل آنالیتیکس وجود دارد و محدود نیست. اما با اینکار امکان دارد که اطلاعات وبسایتها با هم تداخل داشته باشد و مواردی مانند تعداد بازدیدها، نرخ باونس ریت، تعداد سشنها و مواردی این چنینی، دچار مشکل شود و اطلاعات دقیقی بهدست نیاید. بنابراین برای هر کدام از آنها یک ایمیل ثبت و آنها را بررسی کنید.
2- از روشهای ثبتنام گوگل آنالیتیکس، فقط یک مورد را انجام دهید:
چند روش برای ثبتنام گوگل آنالیتیکس وجود دارد ولی به عنوان یک وبمستر باید این را بدانید که نمیتوان به صورت همزمان از دو روش استفاده کرد. حتی زمانی که برای آموزش میخواهید همه آنها را یاد بگیرید، باید ثبتنام قبلی خود را حذف کرده و دوباره ثبتنام کنید.
3- گوگل آنالیتیکس برای بررسی کلمات کلیدی مناسب نیست و باید از سرچ کنسول گوگل استفاده کنید:
باید با استفاده از ابزارهای دیگر، این ضعف گوگل آنالیتیکس را جبران کنید. بهترین ابزار برای اینکار، سرچ کنسول است که برای کار روی کلمات و عبارات کلیدی طراحی شده است.
4- آموزش گوگل آنالیتیکس برای افراد حرفهای و افراد مبتدی متفاوت است:
مبانی آموزش گوگل آنالیتیکس برای افراد حرفهای و افراد مبتدی متفاوت است. پس اگر حرفهای هستید باید موارد دقیقتر و جزئیتری را بدانید.
بیشتر بخوانید: فروشگاه اینترنتی چیست: راهنمای کامل چگونگی راه اندازی فروشگاه اینترنتی
نتیجهگیری
اگر سایت شما برایتان مهم هست، حتماً از گوگل آنالیتیکس برای مدیریت آن استفاده کنید تا تسلط بیشتری روی سایت خود داشته باشید. گوگل آنالیتیکس، راهی خوب برای بهبود سایت و پیشرفت شما است. همچنین می توانید برای استفاده مفیدتر از آن، زمانی را به مشاوره با متخصصان این حوزه اختصاص دهید.