اهمیت طراحی لوگو و تاریخچه لوگو از گذشته تا به امروز!
روزانه لوگوهای متفاوتی را برای انواع کسبوکارها مشاهده میکنیم. آنها روی لباسهای ما، اتومبیلها، تلفنها، خیابانها و تقریباً در همه جا حضور دارند. به نظر شما لوگو دقیقاً چیست؟ لوگو یک نماد، نام یا علامت تجاری یک شرکت است. لوگوها توسط شرکتها مورد استفاده قرار میگیرند، زیرا آنها تصویر مختصری از کسبوکار شرکت را نشان میدهند. همانطور که میدانیم یک تصویر میتواند هزاران حرف داشته باشد. به طور کلی، به خاطر سپردن یک تصویر بسیار راحتتر از کلمات است.
طراحی لوگو، یکی از قسمتهای چالشبرانگیز طراحی سایت است. چالش طراحی لوگو این است که یک ایده یا مفهوم خاصی را در نظر داشته باشیم و آن را به یک نماد یا تصویر تبدیل کنیم. یک لوگو، بخش مهمی از نام تجاری یا هویت شرکت است. درک کسبوکار یک شرکت، تنها بر اساس لوگوی آن نخواهد بود، محصولات، کارکنان و خدمات، همه بخشی از این نام تجاری هستند، اما یک لوگو میتواند به ایجاد یک تصویر کلی در ذهن مشتری در مورد کسبوکار شرکت کمک کند. به عنوان مثال، لوگوی زیر یکی از پرطرفدارترین و مشهورترین لوگوهایی است که میتوان نام برد. همه ما با این لوگو، یعنی همان لوگوی شرکت اپل آشنایی داریم، اینطور نیست؟
بیشتر بخوانید: 7 اشتباه رایج در طراحی لوگو که کسبوکار شما را با شکست روبهرو میکند!
هدف از ایجاد لوگو چیست؟
همانطور که گفتیم لوگو، نمایشی بصری از کسبوکار شما است. این تصاویر نشاندهنده نام، پیام و ارزش شرکت شما هستند. لوگو همچنین سبک تجاری و صنعت شما را به مشتریان نشان میدهد. با گذشت زمان، لوگوی شما باید خیلی سریع و به راحتی برای مشتریان شما قابل تشخیص باشد. شکل (فونت) لوگو، طراحی رنگی و گرافیک باید هویت نام تجاری شما را تقویت کند. با توجه به این تفاسیر، داشتن لوگویی که بتواند با یک نگاه، محصولات و خدمات شما را به مشتریان معرفی کرده و با گذشت زمان نیز برای مشتریان شما یک لوگوی شناخته شده باشد، میتواند کسبوکار شما را به موفقیت برساند.
لوگو تا چه اندازه اهمیت دارد؟
لوگوی شرکت شما، سومین عنصر مهم در توسعه هویت نام تجاری شما است. اولین عنصر مهم، نام تجاری و دومین عنصر، پیام شما است. البته، این سه عنصر هیچ ارزشی نخواهند داشت، اگر توسط خدمات و محصولات باکیفیت پشتیبانی نشوند.
لوگوی شما، تنها یک قطعه از هویت نام تجاری شما است و طراحی آن زمان میبرد. با این حال، تأکید زیادی روی طراحی لوگوی خود نداشته باشید، به طوری که بخواهید به خاطر آن، کسبوکار خود را متوقف کنید یا راهاندازی وبسایت خود را به تأخیر بیندازید. بسیاری از شرکتها، فرصتهای بسیاری را از دست دادهاند، زیرا زمان زیادی را صرف تلاش برای ارائه لوگویی «کامل» کردهاند. لوگوی خود را طراحی کنید، اما راهاندازی وبسایت خود را به دلیل طراحی لوگو به تأخیر نیندازید. همانطور که طراحی لوگو مناسب اهمیت بالایی دارد، راهاندازی وبسایت شما نیز اهمیت دارد. وبسایت خود را راه بیندازید و در کنارش به طراحی لوگوی خود بپردازید.
چطور میتوان یک لوگو مناسب و خوب ایجاد کرد؟
بهترین لوگوها دارای ویژگیهای زیر هستند:
1. ساده هستند
در طراحی لوگوها باید از رنگهای سیاه و سفید و همچنین رنگهای انتخابی دیگر استفاده شود. اندازههای آنها باید مختلف باشد. شاید لازم باشد یک لوگوی کوچک را روی یک کلاه بیس بال قرار دهید و از همان لوگو روی یک اتوبوس نیز استفاده کنید. از لوگو ممکن است در یک وبسایت و همچنین یک روزنامه یا تلویزیون استفاده شود. برای داشتن یک لوگوی مناسب باید سادگی را در کار خود در نظر بگیرید.
2. لوگوی مناسب باید زیبا و جذاب باشد
لوگو میتواند یک تصویر یا یک نماد (یا هر دو) باشد، اما باید زیبا و جذاب به نظر برسد تا بتواند نظر بیننده را به خود جلب کند.
3. لوگوها یک ایده، مفهوم یا توصیف خاصی از کسبوکار یک شرکت هستند
شرکتها برای شناساندن نام تجاری خود، از لوگو استفاده میکنند. لوگوی شما باید بتواند کسبوکار شما را به مشتریان معرفی کند. بدین ترتیب که هر فردی با نگاه کردن به لوگوی شما بتواند یک تصویر ذهنی از نوع محصولات و خدمات شما برای خود ایجاد کند. بنابراین تمام این ویژگیها باید در یک لوگوی کوچک قرار بگیرند. همانطور که قبلاً ذکر شد، این کار، چالشبرانگیز است. با این حال، کار خیلی دشواری نیست.
نکاتی برای طراحی یک لوگوی مناسب:
1. از لوگو یا فونتی استفاده نکنید که شبیه لوگوی رقبای شما باشد.
2. از طرحهای آماده و رایگان استفاده نکنید. فرد دیگری نیز ممکن است از این طرحها استفاده کند و در این صورت لوگوی شما، منحصربهفرد نخواهد بود.
3. بیش از اندازه از رنگها استفاده نکنید یا حواستان باشد رنگهای غیرمکمل را در میان انتخابهای خود قرار ندهید.
4. سعی کنید طرح انتخابی برای لوگوی شما، خیلی شلوغ و غیرمتداول نباشد. اینگونه طرحها ممکن است با گذشت مدت زمانی کوتاه از رده خارج شوند و دیگر مخاطب را جذب نکنند.
5. آنقدر زمان برای طراحی لوگوی خود صرف نکنید که شما را از راهاندازی وبسایت خود غافل کند.
6. از فونت و طرحی ساده استفاده کنید که بتوانید برای اهداف مختلف خود، اندازه آنها را تغییر دهید.
7. طرحی را انتخاب کنید که مناسب حالت رنگی مقیاس خاکستری باشد.
8. رنگهایی را انتخاب کنید که در صنعت شما رایج هستند.
9. رنگهایی را انتخاب کنید که سبک و سیاق و پیام شرکت شما را نشان دهند.
10. هنگام انتخاب رنگ و تعداد آن به بودجه خود نیز توجه داشته باشید.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت به چه صورت است و چه نکات کلیدی را باید در این زمینه دانست؟
انواع طرحهای لوگو
سه نوع طرح اساسی در طراحی لوگو وجود دارد. این سه نوع طرح شامل متن (سبک حروف / فونت)، نماد (تصویر گرافیکی / آیکون) و در نهایت متن و نماد میشوند. چند نمونه از هر کدام این موارد در قسمت زیر ذکر شده است:
لوگوی متن: فدکس، دل، گوگل، کوکا کولا، فورد، وال گرینز، تویز آر آس، زیراکس.
لوگوی نماد: اپل، مایکروسافت، نایک، پلی بوی، رد کراس (صلیب سرخ)، شورلت.
لوگوی متن و نماد: آدیداس، ای تی اند تی، شورون، اسپرینت، آیبیام.
برخی از شرکتها با ایجاد یک طرح گرافیکی با استفاده از حرف اول یا حروف نام تجاری خود، لوگوهای موفقی ایجاد کردهاند. مثالهایی از این نوع طرح لوگو عبارتند از: هیولت پاکارد (HP)، هواپیمایی آمریکایی (AA)، و هوندا (H).
شرکتهای دیگر، تصویر یا نمادی ایجاد کردهاند که نام آنها را نشان میدهد یا در واقع «بازی با کلمات نام» آنها است. مثالهایی از این نوع طرح لوگو عبارتند از: اپل (سیب)، تارگت (چشم گاو)، تاکو بل (زنگ)، ولز فارگو (کالسکه)، بازو و چکش (بازو و چکش).
نمیتوان گفت که یکی از این انواع لوگوها بهتر از بقیه طرحها است. شما باید تصمیم بگیرید که کدام سبک میتواند برای شما و شرکت شما مناسبتر باشد.
فونت: نحوه انتخاب یک فونت برای طراحی لوگو
در مرحله اول، تعیین کنید که لوگوی شما چطور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آیا لوگوی شما روی تابلوهای تبلیغاتی استفاده خواهد شد؟ آیا از فاصله دور باید قابل تشخیص باشد؟ آیا روی محصولات، مواد چاپی و / یا وبسایت مورد استفاده قرار میگیرد؟ این مسئله که کجا و چگونه لوگوی شما استفاده میشود به شما کمک خواهد کرد که بهترین فونت یا ترکیبی از فونتها را انتخاب کنید.
آیا شرکت شما یک محصول یا خدماتی را ارائه میدهد؟ در این صورت، فونتی را برای لوگوی خود انتخاب کنید که نشاندهنده سبک خدماتی باشد که شرکت شما ارائه میدهد.
چه پیامی را میخواهید از طریق لوگوی خود به مشتریان انتقال دهید؟ آیا این پیام، توجه به ظرافت و زیبایی، جزئیات و کیفیت ساخت، سرعت و کارایی یا کار سخت و قابلیت اطمینان است؟ آیا میخواهید شرکت خود را با قابلیت اعتماد یا دوستدار خانواده بودن آن، به مخاطبین خود معرفی کنید؟ انتخاب سبک متن میتواند حرفهای زیادی در مورد آنچه مشتریان شما میتوانند از کسبوکار شما انتظار داشته باشند و نیز در مورد ارزشهای شما بیان کند. هنگامی که یک فونت را برای لوگوی خود انتخاب کردید، هرگز از این فونت برای اهدافی غیر از لوگو استفاده نکنید. این متن، اکنون بخشی از هویت نام تجاری شما است.
هنوز مطمئن نیستید که از چه فونتی برای لوگوی خود استفاده کنید؟ بنابراین، به طرح لوگوی رقبای خود، به ویژه رقبای موفق در صنعت خود نگاه کنید. با بررسی این طرحها میتوانید مشخص کنید که چه سبک و طرحی برای کسبوکار شما مناسب است. اما مراقب باشید که هنگام طراحی لوگوی خود، از طرحهای مشابه رقبای خود استفاده نکنید. این کار به شما کمک میکند تا هویت منحصربهفرد خود را ایجاد کنید و از هرگونه نقض حق کپی رایت جلوگیری میشود.
تصاویر: بهتر است از تصاویر استفاده کنید یا خیر؟
حضور یک نماد یا تصویر در طراحی لوگو، یک انتخاب شخصی است. اگر احساس میکنید که استفاده از یک تصویر و نماد میتواند برای نام شرکت و هویت نام تجاری شما مفید و سودآور باشد، نمادی را انتخاب کنید که به بهترین شکل ممکن نشاندهنده یا تکمیلکننده نام، پیام، سبک، خدمات و / یا محصولات شرکت شما است. هنگام انتخاب تصویر مطمئن شوید که این نماد، متن لوگوی شما را تکمیل کرده و برای پالت رنگی شما مناسب است.
تصویر لوگوی شما میتواند چیزی ساده و غیرنمایشی باشد، مانند مجموعهای از خطوط، دایرهها یا الگوهای هندسی. این تصویر همچنین ممکن است نقطههای تصادفی یا دایرههای رنگی باشد. اگر نام شرکت شما نشاندهنده خدمات یا محصول شما نیست، باید تصویری را انتخاب کنید که کسبوکار شما را معرفی کند و نشاندهنده خدماتتان باشد.
گام بعدی، تجزیهوتحلیل لوگوی رقبای شما است. لوگوهایی را که دوست دارید، انتخاب کرده و فکر کنید که چرا آنها را دوست دارید. سپس چیزی را طراحی کنید که دقیقاً به همان اندازه، شور و شوق شما را برمیانگیزد.
رنگ: با گزینههای زیادی که دارم، از کجا باید شروع کنم؟
اگر شرکت شما در حال حاضر یک لوگوی رنگی دارد، پس میتوانید لوگو و پالت رنگ خود را به وبسایت جدید خود اضافه کنید. اگر هیچ لوگویی ندارید، قبل از انتخاب رنگ برای لوگوی خود باید بدانید که چطور میتوان از رنگها در وبسایت خود به صورت موثر استفاده کرد. شما میتوانید از رنگهای مورد استفاده در صنعت خود و نیز رنگهای به کار رفته در محصولات خود برای طراحی لوگو استفاده کنید.
به یاد داشته باشید که موفقترین ترکیبهای رنگی در وب، بهترین ترکیب برای لوگوی شما خواهند بود. هرچه بیشتر در مورد پالتهای رنگی، رنگهای تکمیلی و رنگهای اشباع بدانید، با رضایت بیشتری رنگهای لوگوی شرکت خود را انتخاب خواهید کرد.
کمک بیشتری نیاز دارید؟ قبل از انتخاب رنگ برای لوگوی جدید خود، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
1. لوگوی مورد نظر من مناسب پس زمینه سیاه و سفید است یا مقیاس خاکستری؟
2. آیا بودجه چاپ من برای لوگویی با بیش از دو رنگ کافی خواهد بود؟
3. آیا این رنگ روی ساختمانها، بیلبوردها، در فضای باز و روی لباسها خوب به نظر میرسد؟
4. آیا این رنگ، یک رنگ مناسب در مرورگر وب یا رنگ چاپ استاندارد است؟
5. آیا لوگوی من به رنگ دیگری نیاز دارد تا برای مشتری مفهومی داشته باشد؟
6. آیا کارکنان و مشتریان من از این رنگ خسته میشوند؟
بیشتر بخوانید: افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!
تاریخچه لوگو
آنچه که ما به عنوان طراحی لوگو در نظر میگیریم (ساده، تصاویر نمادین که نماینده مارکهای فردی هستند)، اغلب به عنوان یک پدیده مدرن مطرح میشود. با این حال، انسانها با استفاده از نشانهها، امضاها و علامتهای منحصربهفرد برای صدها، حتی هزاران سال است که خود را از سایرین متمایز میکنند. در حقیقت، بسیاری از طراحیهای نمادین که در سراسر تاریخ ثبت شدهاند، در مورد ارتباط هویت بصری هستند. کسبوکارهای امروزی که به دقت، لوگوهایی را برای نشان دادن خدمات خود طراحی میکنند، در واقع در حال دنبال کردن سنتهای دیرینهای هستند که به خانواده سلطنتی، هوگلفینک و نمادگرایی مذهبی دوران باستان بازمیگردند. دانستن تاریخ به وجود آمدن لوگو، این ارتباطات را برجسته کرده و به هر فردی که امید طراحی لوگویی قدرتمند و موثر را دارد، کمک خواهد کرد.
مبانی باستانی نمادگرایی در هنرهای تجسمی
بین 70.000 سال و 7000 سال قبل از میلاد مسیح، انسانهای اولیه از سراسر جهان، پایههای هنر تجسمی را با نقاشی حیوانات در غارها بنا کردند. حدود 8000 سال قبل از میلاد، مردم کشور آشور، مصر، کارتاژ، ایران و سومر، سفالگری را ایجاد کردند که اطلاعات اجتماعی، سیاسی و مذهبی، زیبایی شناختی، اخلاقی و فرهنگی را به رخ عموم مردم میکشاند.
حتی در این دوره، زمینههای ابتدایی تاریخ، مردم و فرهنگها، خود و ایدههای خود را با نمادها و تصاویر نشان میدادند. این امر در هیچ کجای دنیا به جز مصر باستان آشکار نبود که حدود هزاره چهارم پیش از میلاد شروع شد. مصریها، نه تنها مصنوعات هنری و سیستم رسمی نوشتن را ایجاد کردند که در آن تصاویری خاص بیانگر کلمات یا صداها بودند، بلکه آنها هنرمندان بسیار بااستعدادی بودند. نقاشیها و مجسمههای آنها شامل تصاویر نمادین خاص و رنگهایی بودند که معانی خاصی را همراه خود داشتند.
بین سالهای 2125 و 1991 قبل از میلاد، شبکهسازی در طرحهای مصر ظاهر شد. این توسعه برای طراحی لوگو بسیار ضروری است، زیرا تضمین میکند که هنرمندان به طور موثر نسبتها، مقادیر و تناسب را حفظ میکنند و بدین ترتیب میتوان یک تصویر دیگر درست مشابه تصویر اولی ایجاد کرد.
نمیتوان گفت که مصریان، انحصار استفاده از تصاویر به صورت نمادین را داشتند. در طی همان زمان، ریشههای خوشنویسی به شکل شخصیتها در چین توسعه یافت. بدین ترتیب که هر کلمه یا ایده، نماد مخصوص خود را داشت و این امر بر زبانهایی که بعدها به وجود آمدند، حتی آنهایی که خیلی بصری نبودند (مانند زبان انگلیسی)، تأثیر به سزایی داشت.
میراث عامی لوگو
به مرور زمان و با نگاه کردن به قرون وسطی در اروپا، شاهد به وجود آمدن دو زبان بصری متمایز هستیم: نشانههای هرالدیک و علامتهای نمادین.
در سیستم هرالدی، تعداد مشخصی از رنگها و اشکال خاص، یک خانواده معاصر خاص را نشان میدهند. این مجموعه تصاویر جهت ایجاد نشان یا علامت منحصربهفرد برای دولت یا یک خانواده ترکیب میشدند. آیا این مسئله برای شما آشنا به نظر میرسد؟ اگرچه هدف اصلی، کمی متفاوت بود (در واقع، هدف شناسایی ارتش دوست و ارتش دشمن در هنگام جنگ بود)، اما در نهایت نتیجه یکسانی داشت. عناصر طراحی، هر کدام معنی خاصی به همراه داشتند و به افراد کمک میکردند تا برندهای مورد علاقه خود را شناسایی کنند.
خارج از جمعیت اشراف زادهها، اکثر جمعیت بیسواد بودند. در قرون وسطای میانی (900 تا 1300 میلادی) جمعیت شروع به رشد کرد و این امر باعث شد که مردم، بیشتر و بیشتر به شهرها مهاجرت کنند. جامعه از شیوه زندگی زراعی خود دور شد و به سمت تجارت تخصصی و متنوع پیش رفت. این به معنی کالیبراسیون بیشتر جامعه بود، چرا که مردم نمیتوانستند هر چیزی که نیاز داشتند را خودشان تولید کنند. فروشگاهها، نشانهها و تصاویری را جلوی مغازه خود آویزان کردند تا به مردم بگویند که چه کالا و خدماتی را ارائه میدهند. بدین ترتیب، کار را برای مردم راحتتر کرده و به مردم در صرفهجویی در زمان کمک میکردند.
در سال 1389، شاه ریچارد دوم، پادشاه انگلستان یک قانون تصویب کرد و آن قانون این بود؛ فروشگاههایی که کار آنها درست کردن آبجو بود باید یک نشانه جلوی در فروشگاه خود آویزان میکردند تا معلوم شود آنها چه کاری انجام میدهند (در غیر این صورت، باید ریسک ضبط شدن تمامی آبجوهای خود را به جان میخریدند). این قانون در واقع یک اقدام امنیتی بود، چرا که در آن زمان آب آشامیدنی، همیشه تمیز و خوب نبود. این کار باعث شد که کسبوکارهای مختلف، خود را با اضافه کردن تصاویر هرالدیک به نشانههای خود از سایرین متمایز کنند. به عنوان مثال، میتوان میخانه اژدهای سبز را نام برد که نشانه آن دقیقاً تصویر یک اژدهای سبز رنگ بود. بعد از مدتی این تصاویر به نامها تبدیل شدند که همین امر نیز باعث شد حس وفاداری مشتریان به برند محبوب آنها بیشتر و بیشتر شود.
در حالی که تصاویر در آن زمان، خیلی مانند لوگوهای زمان حال، خاص و مشخص نبودند (به عنوان مثال، اژدهای سبز دقیقاً تصویر یک اژدهای سبز بود)، شما میتوانید ببینید که چگونه تاریخ در حال پیشرفت است ...
بیشتر بخوانید: کسب درآمد از اینترنت و 10 ترفند جدید و کاربردی!
فناوریهای کاغذی و نساجی به توسعه لوگوها کمک میکنند
در سال 105 میلادی، صنعت کاغذسازی در چین وارد عرصه شد. این صنعت در حدود سال 610 میلادی به ژاپن گسترش یافت. اولین کاغذ در حدود سال 1276 میلادی، بعد از اینکه توسط معاملهگران عرب به اروپا رسید، در ایتالیا ساخته شد. در نهایت، کاغذ در سال 1495 میلادی در انگلستان تولید شد.
یوهانس گوتنبرگ، دستگاه چاپ را در سال 1440 اختراع کرد که باعث شد تولید مواد چاپی به مراتب رایجتر شود و نیز عرصه را برای طراحی لوگوی مدرن هموار کرد. همچنین نویسندگان و چاپگرها توانستند کارهای خود را به چاپ برسانند و ادعای مالکیت آنها را داشته باشند. در اواخر قرن 15، چاپگرهای مختلف برای شناساندن و تمایز آثار خود از سایرین، از لوگوهای متنوعی استفاده میکردند.
با به وجود آمدن دستگاه چاپ، آثار چاپی بیشتر شدند. در اواسط دهه 1600، اولین روزنامه چاپی پا به میدان گذاشت و طرفدارهای خود را نیز پیدا کرد. این روزنامهها به سرعت محبوبیت خود را به دست آوردند و روز به روز بر طرفداران خود افزودند. آیا شما میدانید بودجه روزنامههای چاپی از کجا تأمین میشد؟ پاسخ آن ساده است. از آگهیها و تبلیغات. به وجود آمدن دستگاه چاپ، دلایل جدیدی به کسبوکارها داد تا به رقابت با رقبای خود بپردازند و خود را بیش از پیش به مردم معرفی کنند. یک روش جدیدی که دستگاههای چاپ در اختیار آنها قرار دادند، چاپ کردن تبلیغات خود در روزنامهها بود.
صنعتی سازی + تبلیغات = نام تجاری اولیه
وقتی به انقلاب صنعتی فکر میکنیم، اولین چیزی که به ذهن اکثر مردم میرسد، موتور بخار، کارخانههای بزرگ و ماشین پنبه پاک کن است. با این حال، اینها تنها تکنولوژی نیستند که در قرن نوزدهم پیشرفت کرد.
در طول دهه 1800، تولید انبوه مواد چاپی با ایجاد تغییراتی در ساختار دستگاه چاپ و طراحی جدید آن با نیروی بخار امکانپذیر شد. کرومولیتوگرافی (که چاپ رنگی به صورت انبوه را برای اولین بار امکانپذیر کرد) در سال 1840 به ایالات متحده وارد شد و برچسبهای رنگی چاپشده، آگهیها و پوسترها کمکم وارد عرصه شدند و جایگاه خود را در میان کسبوکارهای مختلف پیدا کردند.
همچنین با انقلاب صنعتی، طبقه متوسط وارد جامعه شد. در این دوران، افرادی که در طبقه بالای جامعه قرار نداشتند، برای اولین بار درآمد قابل توجهی به دست آوردند. این امر منجر به افزایش مراکز خرده فروشی و شهری شد. به طور طبیعی، چنانچه کسبوکارها ایجاد شدند و رشد کردند، نام تجاری نیز تکامل یافت.
فرانک میسون رابینسون، لوگوی کوکا کولا را در سال 1885، طراحی کرده و دوران مدرن طراحی لوگو را آغاز کرد. همانطور که امروزه مسافران تشنه به دنبال لوگوی معروف کوکا کولا میگردند، در طی قرن گذشته، افرادی که از کار به خانه برمیگشتند یا خارج از شهر بودند، به دنبال لوگوی کوکا کولا میگشتند و برای یک نوشیدنی خنک و خوشمزه، چند دقیقهای توقف میکردند. لوگوی کوکا کولا، یکی از مشهورترین برندهای جهان است.
بین سالهای 1910 و 1913، لوگوهای تجاری در ایالات متحده و اروپا رواج پیدا کردند. در سال 1914، زمانی که پیر دو کوبرتن، پرچم المپیک را طراحی کرد، لوگوها از انحصار بازار تجاری عبور کردند. بازگشت به ریشههای لوگو، این واقعیت را نشان میدهد که لوگوها علامتهای تجاری نیستند، بلکه اهمیت عمیقتری به لحاظ فرهنگی دارند. برای نسل جدید مصرفکنندگان ممکن است این اولین باری باشد که به این شکل و با جزئیات کامل در مورد لوگوها فکر میکنند.
بیشتر بخوانید: انتخاب رنگ مناسب برای وبسایت
دوره طراحی لوگوی خلاقانه و متفکرانه آغاز میشود
در سال 1956، پل رند لوگوی تصویری و نمادین آی بی ام (IBM) را طراحی کرد که تصویر چشم انسان، یک زنبور و حرف ام انگلیسی (M) بود. بیشتر افرادی که به تحقیق در مورد تاریخچه لوگو میپردازند، این طرح را به عنوان نقطه عطفی در تاریخ طراحی لوگو میپندارند.
گذشته از این موضوع که آیا این لوگو، یک تصویر نمادین یا یک روند بزرگتر بود، دهه 1950 توانست یک تغییر بزرگ در دیدگاه نسبت به لوگو ایجاد کند. چنانچه شرکتها متوجه شدند که تا چه اندازه نمادها میتوانند تأثیرگذار باشند، مردم از ایجاد لوگوهای سودآور برای معرفی و شناسایی کسبوکار خود دور شدند و با یک دید عمیقتر به نام تجاری کسبوکار خود نگاه کردند.
در اوایل دهه 1960، رهبران فکری مختلف در طراحی گرافیک و صحنه هنری در لندن، با استفاده از این موج طراحی آگاهانه لوگو تصمیم گرفتند با یکدیگر همکاری کنند تا کل زمینه طراحی را به طور کلی بهبود بخشند. در سال 1962، این رهبران فکری، D & AD (یا همان Design & Art Direction) را تأسیس کردند. این سازمان هدف ارتقاء برتری در تبلیغات و طراحی را داشت. بین سالهای 1962 و 1964، چارلز سوری و مایکل نول، اولین هنرهای کامپیوتری را ایجاد کردند که نشاندهنده به وجود آمدن تغییرات جدید در طراحی لوگو بود.
سال 1977 بهترین سال طراحی لوگو بود، چرا که میلتون گلاسر، لوگوی کلاسیک I love NY (من NY را دوست دارم) را برای کمپین بازاریابی برای وزارت امور خارجه نیویورک طراحی کرد. همچنین در طی همین سال، اداره امنیت ترافیک بزرگراه ایالات متحده (NHTSA)، لوگوی Star of Life (ستاره زندگی) را طراحی کرد. این لوگو نشاندهنده یک ستاره آبی شش گوشه است که داخل آن میتوان یک مار پیچیده به دور یک چوب را دید.
در نیمه دوم قرن بیستم، شرایط طوری شد که هر کسبوکاری باید برای خود یک لوگوی اختصاصی طراحی میکرد. در این دوران، اگر شما میخواستید مشتریان، کسبوکارتان را به خاطر بسپارند، مجبور بودید یک لوگوی اختصاصی برای خود داشته باشید. علاوه بر این، لوگوی شما باید منحصربهفرد، ساده و تمیز به نظر میرسید.
عصر دیجیتال، ایجاد سبک و سازگاری را به ارمغان آورد
در دهه 1970، تصاویر کامپیوتری (CGI) و تکنیکهای طراحی کامپیوتری (CAD) توسعه یافتند. در دهه 1990، شاهد محبوبیت رایانههای شخصی بودیم. علاوه بر این، در اوایل قرن 20، نرم افزارهای Adobe InDesign و Photoshop Adobe توسعه یافتند که بدین ترتیب وسیله پیشرفته دیجیتال طراحی گرافیک وارد عرصه شد.
زمانی که دوره دیجیتال روی کار آمد، جامعه شروع به تغییر کرد؛ مردم روز به روز زمان بیشتری را پای رایانهها میگذراندند. طراحان و برندها با خلاقیت بیشتری به طراحی لوگوی خود پرداختند. به عنوان مثال، در دهه 1980، MTV ایجاد شد، یک لوگوی پایه برای خود ایجاد کرد و آن را به طور مداوم تغییر داد. بدین ترتیب، این پویایی است که برند را تعریف میکند. چنانچه لوگوها با گذشت زمان و به طور مداوم تغییر کردند، برندها بیش از پیش توانستند خود را به مردم معرفی کنند و جایگاه ثابتی برای خود به دست بیاورند. قبل از به میان آمدن دوره دیجیتال، این پویایی امکانپذیر نبود.
در اولین روزهای به وجود آمدن اینترنت، طراحان تلاش کردند تا به افراد در سازگاری با تکنولوژی جدید کمک کنند و بدین ترتیب سکومورفیسم را به وجود آوردند. در طراحی سکومورفیسم تلاش میکنند که فضای سه بعدی بیرون و اطراف افراد را روی صفحه نمایشهای رایانهها به تصویر بکشند. این نوع طراحی درست مقابل طراحی فلت قرار دارد که در آن همه چیز به صورت دو بعدی به تصویر کشیده میشود. طراحی فلت میگوید «چنانچه زندگی در این دنیا با تکنولوژیهای دیجیتال راحتتر شده، دیگر نیازی نیست که فضای سه بعدی را وارد جهان دو بعدی کنیم.»
در اوایل قرن 20، تغییرات جزئی با توسعه وب 2.0 مشاهده شد. در حالی که این اصطلاح به طور گستردهای به تغییر در نحوه توسعه وبسایتها و فناوریهای مورد استفاده آنها اشاره دارد، این اصطلاح همچنین به یک حرکت بصری نیز تبدیل شد. لوگوی وب 2.0 به صورت فراگیر درآمد: در این لوگو میتوانیم شاهد حروف گرد و رنگهای روشنی باشیم که نظر همه را به خود جلب میکنند.
طراحی مینیمالیسم و طراحی فلت، در اولین نگاه ممکن است گامی به عقب در طراحی به نظر برسند. عناصر این دو شیوه، کاراکترهایی مانند سایهها، بافت و شیبها را کاهش دادند، به طوری که به نظر میرسد آنها متن و تصویر را از صفحه رایانه یا صفحات چاپی دور میکنند. با این حال، آنچه که طراحی مینیمالیسم و فلت واقعاً به دست میآورند، حس واضحتر، تمیزتر، مدرنتر و منحصربهفردتر است.
آنچه سال 2010 به ما آموخت، این است که برندها باید راه سازگاری را در لوگوهای خود باز بگذارند، به طوری که با قدیمی شدن یک نوع طراحی، آنها بتوانند طراحی لوگوی خود را به روز کنند. حتی برندهای بزرگ، این واقعیت را پذیرفتهاند که برای سرپا باقی ماندن باید به طور منظم لوگوهای خود را بهروزرسانی کنند. توجه داشته باشید که این به معنی ایجاد تغییرات اساسی در طراحی لوگو نیست، بلکه به معنی ایجاد تغییرات ظریف و کوچک در لوگوی خاص شما برای به روز نگهداشتن آن است.
بیشتر بخوانید: سئو و بهینه سازی سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
سخن پایانی
نگاه به تاریخ گسترده و پیچیده طراحی لوگو، جذاب و مفید است، زیرا به ما اجازه میدهد تا ببینیم که در حال حاضر چه چیزی ایدههای طراحی ما را شکل میدهد. یکی از هیجانانگیزترین مسائل در مورد تاریخچه طراحی لوگو این است که با وجود ریشههای عمیق و تاریخچه گستردهاش، تفسیر آن خیلی راحت و جذاب میباشد. زمانی که میخواهیم به طراحی لوگو برای کسبوکار خود بپردازیم، بهترین راه برای طراحی یک لوگوی خوب، دانستن تاریخچه لوگو است. این اطلاعات به ما کمک میکنند تا با پس زمینهای که در مورد لوگو داریم، بتوانیم بهترین طرح را برای خود انتخاب کنیم. در این مطلب، شما با تاریخچه و اهمیت لوگو آشنا شدید، اما شاید هنوز هم کار طراحی لوگو برای شما،دشوار باشد، چرا که این کار را باید به افراد متخصص در این حوزه سپرد. اگر شما هم میخواهید لوگوی منحصربهفرد خود را داشته باشید، کار طراحی لوگو خود را به متخصصین ما بسپارید تا بهترین لوگو را به شما ارائه دهیم و شما را از رقبایتان متمایز سازیم.
مطالب مشابه
7 اشتباه رایج در طراحی لوگو که کسبوکار شما را با شکست روبهرو میکند!
لوگوی شما نماینده بصری نام تجاری و کسبوکار شما است. لوگو اولین چیزی است که افراد در مورد برند شما میشناسند. مخاطبان شما قبل از تصمیم به استفاده از محصولات یا خدمات، لوگو را میبینند و شما را قضاوت میکنند. در حقیقت، در همان چند ثانیه اول تصورشان در مورد شرکت و محصولات شما بر اساس لوگو شکل میگیرد و بعدها تغییر دادن آن بسیار دشوار است. بنابراین اگر نمیخواهید در انتخاب لوگو دچار اشتباه شوید با ما همراه باشید.
5 نکته کلیدی برای راه اندازی یک وب سایت موفق
اگر به دنبال راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و طراحی سایت برای آن هستید، توصیه میکنیم پیش از شروع کار، مطالعه این 5 نکته کلیدی برای راه اندازی یک وب سایت موفق را از دست ندهید. موارد ظاهراً پیش پا افتادهای که در عمل، تاثیر شگفت انگیزی در بهینه سازی سایت و بازاریابی موتورهای جستجو دارد. حتی اگر طراحی سایت خود را قبلا انجام دادهاید هم مرور این نکات میتواند مواردی که تا کنون از قلم انداخته باشید را برایتان روشن کند.