این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

طراحی سایت با CMS های اختصاصی یا وردپرس ؟

سئوالی که برای صاحبان کسب‌و‌کارها و مدیران سازمان‌ها پیش می‌آید، این است که بهترین روش برای توسعه یک کسب‌وکار چیست؟ تبلیغات یا طراحی سایت، کدام یک مهم‌تر است؟ در طراحی سایت از کدام سیستم می‌توان استفاده کرد؟ کدام یک زودتر به نتیجه می‌رسد؟ سیستم‌های مدیریت محتوای متن باز مانند جوملا یا وردپرس یاCMS  های اختصاصی؟ اگر این سئوال‌ها برای شما پیش آمده، با ما همراه باشید، ما به شما می‌گوییم چگونه کسب‌و‌کار خود را هوشمندانه‌تر توسعه دهید.

1397/09/05
0
6,184
 طراحی سایت با CMS های اختصاصی  یا وردپرس ؟

از آنجایی که مخاطبان امروزی در دنیای مجازی به دنبال کالا و خدمات مورد نیاز خود هستند، داشتن وب‌سایت استاندارد در دنیای امروز به یکی از مهم‌ترین ابزارها برای توسعه تمامی کسب‌کارها تبدیل شده است. شما با داشتن وب‌سایتی توانا می‌توانید به راحتی با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و این، تمام چیزی‌ست که برای موفقیت به آن نیاز دارید.

در همین راستا توسعه‌دهندگان وب و صاحبان کسب و کارها، به دنبال طراحی وب‌سایت مناسب با حرفه خود هستند. خوب است بدانید که نحوه طراحی وب‌سایت و همچنین ابزاری که برای آن در نظر می‌گیریم به قدری مهم است که می‌تواند در موفقیت و شکست یک کسب‌و‌کار بزرگ سازمانی، اثرگذار باشد.

همچنین روز‌به‌روز به تعداد افرادی که به استفاده از وب‌سایت رو‌می‌آورند، افزوده می‌شود. دلیل آن هم مشخص است زیرا اکنون صاحبان کسب‌و‌کارهای سنتی نیز دریافته‌اند که داشتن یک وب‌سایت تعاملی برای ارتباط با مشتریان ضروری است و امکان رشد کسب و کار بدون وب‌سایت، بسیار دور از ذهن است. آنها متوجه شده‌اند که با داشتن وب‌سایتی استاندارد، می‌توانند به خوبی خدمات و محصولات خود را به مشتریان معرفی و ارائه کنند.

از آنجایی که طراحی سایت مانند هر حرفه دیگر، متخصصان خود را دارد، بهتر است برای طراحی سایت به شرکت‌های معتبر در این حوزه مراجعه کنید. اما قبل از اینکه تصمصم بگیرید، مقاله ما را تا انتها بخوانید. ما در این مقاله نکاتی را یادآور می‌شویم که خواندن آن‌ها شما را در تصمصم گیری درست، یاری می‌کند. 

 

چرا باید در مورد تفاوت‌های طراحی وب سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی بدانید؟

در ابتدا لازم است بدانید که متخصصان طراح برای طراحی وب‌سایت شما دو گزینه را پیش روی خود دارند:

1- طراحی وب‌سایت با Open Source وردپرس.

2- طراحی سایت با CMS های اختصاصی.

 برای این که بتوانیم بهترین روش‌ طراحی وب‌سایت را برای کسب‌و‌کارمان انتخاب کنیم، بهتر است در ابتدا ببینیم که از سایت مورد نظر چه استفاده‌هایی قرار است صورت بگیرد و خواسته ما از یک سایت چیست؟ پاسخ دادن به این دو سئوال، مشخص می‌کند که با چه سیستمی می‌توانیم کار خود را شروع کنیم.

در ادامه‌ی این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت طراحی وب‌سایت با وردپرس و با CMS های اختصاصی بپردازیم.

 

CMS های اختصاصی (Content Management System) چگونه عمل می‌کنند؟

یکی از متداول‌ترین روش‌های طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی یاCMS های اختصاصی است. این سیستم این امکان را به صاحبان وب‌سایت‌ها و طراحان می‌دهد تا یک سایت بسیار گسترده در زمینه‌های فروشگاهی، اطلاع رسانی و غیره را طراحی کنند.

در حقیقت CMS یک سیستم مدیریت محتوا با طراحی کاملا اختصاصی و سلیقه‌ای‌ است. در این سیستم، زمان و هزینه پیاده‌سازی نسبت به سیستم‌های اوپن سورس بیشتر است.

 

سیستم مدیریت محتوای متن باز وردپرس WordPress چیست؟

سیستم‌های مدیریت محتوای متن‌ باز مانند ورد‌پرس، جوملا و دروپال از پیشرفته‌ترین و مشهورترین سیستم‌های مدیریتی هستند که طی چندین سال برنامه نویسی و اضافه کردن امکانات به دست برنامه نویسان از سراسر جهان، تکامل پیدا کرده‌اند. وردپرس نیز یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین سیستم‌های اخیر مدیریتی متن باز در سراسر جهان است که با وجود معایب و مزایای خود، بیش از 75  میلیون سایت را پشتیبانی می‌کند. امروزه بسیاری از سایت‌های جدید با این سیستم راه اندازی می‌شوند.

وردپرس یکی از سیستم‌های مدیریت محتوای رایگان و دارای مجوز GPL است که به طراحان سایت این امکان را می‌هد تا سایت‌هایی با موضوعات مختلف را طراحی کنند. GPL یک مجوز است که توسط کمپانی‌ها و بازرسان ناظر بر جهان دیجیتال و اینترنت به برنامه‌هایی داده می‌شود که استانداردهای کافی برای انتشار را داشته باشند. برنامه‌ها و ابزاری که این مجوز را دریافت کرده باشند، دارای اعتبار جهانی و بسیار بالایی هستند.

همچنین، یکی از دیگر ویژگی‌های وردپرس امکان طراحی پلاگین‌ها و افزونه‌هایی است که مطابق با کاربرد اختصاصی سایت، می‌توان به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. این پلاگین ها و افزونه ها به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه از سمت کاربر یا طراح سایت، در اختیارشان گذاشته می‌شود.

از دیگر ویژگی‌های بسیار مهم سیستم‌های مدیریت محتوای متن باز مانند جوملا و وردپرس می‌توان به رابط کاربری بسیار ساده و چشم‌نواز آن اشاره کرد. با استفاده از این ابزار طراحی سایت، طراح می‌تواند بدون نیاز به توانایی و دانش کدنویسی، یک سایت بسیار مفید و زیبا را طراحی کند و در اختیار کاربران ومدیران کسب‌و‌کارها قرار دهد.

طراحی سایت

بیشتر بخوانید: رتبه الکسا چیست؟

 

طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی، کدام بهتر است؟

بعد از معرفی هر کدام از این ابزار طراحی وب‌سایت، حال سئوالی که پیش می‌آید این است که طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی چه تفاوت‌هایی با هم دارند و کدام بهتر است؟

برای پاسخ به این سئوال باید بگوییم که طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی معایب و مزایایی دارد و هرکدام مطابق با کاربرد سایت و نیاز کارفرما مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

مزایا و معایب طراحی سایت با CMS های اختصاصی

برای اینکه بهتر متوجه شوید اکدام یک از این ابزارها را برای طراحی سایت خود به کار ببرید، تصمیم داریم در ادامه به بررسی معایب و مزایای CMS های اختصاصی بپردازیم.

 

مزایای طراحی سایت با CMS های اختصاصی:

همانطور که می‌دانید سیستم مدیریت محتوای اختصاصی مزایای زیادی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها، می‌توان به سرعت بسیار بالا، امنیت قوی و سطح بالا و انعطاف‌پذیری بسیار زیاد آن اشاره کرد. این مزیت‌ها را در ادامه به صورت مفصل شرح می‌دهیم.

1- سرعت مدیریت و دسترسی به داده‌ها در CMS های اختصاصی نسبت به سیستم‌های مدیریت محتوای متن باز مانند وردپرس بسیار بالاتر و روان‌تر است.

2- در طراحی سایت با سیستم مدیریتی CMS  اختصاصی، طراح می‌تواند از ابتدا سایت و محتوای آن را متناسب با اهداف مشتری پیاده‌سازی کند و از به کارگیری کد‌های اضافی در جدول‌ها و دیتابیس سایت جلوگیری کند. این امر به خودی خود می‌تواند موجب بهبود سرعت سایت شود تا دسترسی به اطلاعات در کمترین زمان ممکن صورت بگیرد.

3- یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای استفاده از cms های اختصاصی  به‌روزرسانی صفحات در مدت زمانی بسیار کوتاه است.

4- پشتیبانی آسان و مطمئن‌تر نیز از دیگر مزایای سیستم مدیریتی CMS  اختصاصی است.

5- یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی که همه طراحان در طراحی سایت و راه‌اندازی آن بسیار به آن توجه می‌کنند بالا بودن سطح امنیت وب‌سایت است. به دلیل این که بسیاری از سایت‌های موجود در سطح جهان از طریق CMS اختصاصی راه‌اندازی شده‌اند، شرکت توسعه‌دهنده این سیستم همواره در حال رفع ایراد‌ها و باگ‌ها، به‌روزرسانی و ارتقاء امنیت آن است. ناگفته نماند که سطح امنیت سایت رابطه مستقیمی با دانش و تجربه تیم یا شخص طراح سایت دارد. طراح سایت باید تمامی نکات امنیتی را رعایت کند.

بیشتر بخوانید: افزایش فروش در سایت بدون صرف هیچ هزینه‌ای!

 

معایب طراحی سایت با CMS های اختصاصی:

برای انتخاب میان طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی  باید در نظر بگیریم که سیستم مدیریت محتوا یا CMS های اختصاصی می‌تواند معایبی نیز داشته باشد. چرا که این سیستم در طول طراحی با سلیقه مشتری و انتظارات آن پیش می‌رود و ممکن است در طی این فرآیند و اعمال تغییرات در طراحی و یا اضافه کردن امکانات به سایت، طراح با مشکلاتی رو‌به‌رو شود. از معایب و مشکلات رایج در طراحی سایت با CMS های اختصاصی می‌توان به مواردی اشاره کرد که عبارتند از:

1- در طول طراحی سایت با CMS  اختصاصی به دلیل استفاده از کد‌های پیچیده و اختصاصی بودن محیط سایت، هزینه و زمان بالایی صرف می‌شود. طراح سایت باید به تمام نکات اشاره شده از طرف مشتری توجه داشته باشد. نبودن افزونه‌های آماده نیز می‌تواند یکی از دلایلی باشد که در بالا بودن هزینه و زمان طراحی نقش بسزایی دارد.

2- برخی از افراد از کیفیت نسبتا پایین CMSهای اختصاصی نسبت به سیستم‌های بزرگ مدیریتی متن باز، شکایت می‌کنند. باز هم تاکید می‌کنیم که با توجه به نیاز مشتری، وب‌سایت می‌تواند با استفاده از هر یک از این ابزار پیاده سازی شود.

3- در طراحی سایت با CMS های اختصاصی، امکان واگذاری و ارائه کد‌های سیستم به صاحب سایت وجود ندارد. به عبارت دیگر، منبع سایت و کدهای نوشته شده برای یک وب‍سایت، تنها مخصوص همان وب‌سایت است و به یک کسب‌و‌کار خاص اختصاص دارد. به همین دلیل، اگر هم کدهای سیستم به صاحب سایت واگذار شود تا برنامه‌نویس دیگری روی آن کار کند، این کار بسیار دشوار خواهد بود. از طرف دیگر، برنامه نویس‌ها ترجیح می‌دهند که بر روی وب سایتی کار کنند که از ابتدا کدهای آن را خودشان نوشته باشند. در واقع کار کردن بر روی کدهای یک برنامه‌نویس دیگر و توسعه آن کاری بسیار زمان‌گیر و انرژی‌بر است و کمتر برنامه‌نویسی خواهان کار بر روی کدهای نوشته شده توسط یک طراح سایت دیگر است.

لازم به ذکر است که برخی از شرکت‌های طراحی و توسعه وب‌سایت، کدهای سیستم را در ازای پرداخت مبلغی در اختیار صاحب سایت قرار می‌دهند، ولی همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، این کار برای صاحب سایت خیلی مقرون به صرفه و کار‌آمد نخواهد بود.

4- تغییر و توسعه سایت توسط برنامه‌نویسان دیگر در آینده، به دلیل گنگ بودن کد‌های به کار رفته در طراحی توسط برنامه‌نویس قبلی دشوار خواهد بود.

طراحی سایت

 

حال برای پاسخ به این سوال که طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی چه تفاوتی دارد، باید در مورد معایب و مزایای وردپرس هم اطلاعاتی کسب کنیم.

بیشتر بخوانید: برای انتخاب یک هاست ایده‌آل چه ویژگی‌هایی را باید در نظر داشت؟

 

معایب و مزایای طراحی سایت با وردپرس wordpress

همانطور که می‌دانید، تمامی سیستم‌های طراحی سایت در جهان دارای معایب و مزایایی هستند که وردپرس نیز از این قائله مستثنی نیست. معایب و مزایای این سیستم مدیریتی متن باز یا open source به شرح زیر هستند.

 

مزایای طراحی سایت با وردپرس wordpress :

  •  استفاده از وردپرس در اکثر مواقع رایگان است.
  • استفاده از برخی افزونه‌های موجود در وردپرس، رایگان است.
  • صد‌ها افزونه و پلاگین رایگان در وردپرس برای اضافه کردن به پروژه وجود دارند.
  • بهینه‌سازی محتوا در ورد‌پرس بسیار خوب و به صرفه (SEO) انجام می‌شود.
  •  در وردپرس برخی قالب‌ها و پوسته‌های کاملا رایگان برای فرم دهی به ظاهر سایت وجود دارند.
  •  اضافه کردن امکانات و ایجاد تغییرات به دست فردی به جز طراح سایت، کاری دشوار نخواهد بود.
  •  انجمن‌های طراحان سایت‌های وردپرسی بسیار گسترده و قابل دسترسی هستند.
  •  امکان به روزرسانی‌های منظم و راحت برای ایجاد امکانات جدید و تغییرات ظاهری و محتوای سایت وجود دارد.
  •  مدیریت یک وب‌سایت وردپرسی بسیار آسان است.
  •  محیط یک وب‌سایت وردپرسی بسیار کاربرپسند و به زبان فارسی است.
  •  امکان ایجاد سایت فروشگاهی با استفاده از یک یا چند افزونه وجود دارد. از معروف‌ترین این افزونه‌ها می‌توان به ووکامرس (WooCommerce) اشاره کرد.
  •  پشتیبانی گرفتن از تمامی محتوا‌های قدیمی سایت در وردپرس وجود دارد.
  •  محیط وردپرس برای استفاده بر روی تبلت و موبایل کاملا مناسب و تعاملی است.
  •  برای طراحی سایت چند زبانه به صورت کاملا ساده می‌توان از افزونه‌های مخصوص استفاده کرد.
  •  امکان استفاده از کد‌های آماده و از پیش طراحی شده برای طراحی سایت وجود دارد.
  •  دسترسی به اطلاعات سایت در وردپرس بسیار آسان است.

 

معایب طراحی سایت با وردپرس wordpress :

به دلیل استفاده از افزونه‌های متفاوت، امنیت در وردپرس کاهش پیدا می‌کند. این امر به خاطر این است که افزونه‌های مختلف توسط برنامه‌نویسان و طراحان مختلف از سراسر جهان برای یک قالب نوشته می‌شوند و امنیت سایت به همین خاطر به خطر خواهد افتاد.

  • به دلیل استفاده از افزونه‌های متفاوت، امنیت در وردپرس کاهش پیدا می‌کند. این امر به خاطر این است که افزونه‌های مختلف توسط برنامه‌نویسان و طراحان مختلف از سراسر جهان برای یک قالب نوشته می‌شوند و امنیت سایت به همین خاطر به خطر خواهد افتاد.
  • به دلیل نصب افزونه‌ها سرعت سایت ممکن است پایین بیاید. به دلیل اینکه افزونه‌ها توسط طراحان مختلف طراحی می‌شوند، در بسیاری موارد با هم تداخل پیدا می‌کنند. زمانی که امکانات سایت‌های وردپرسی زیاد و گسترده شوند، طراح یا صاحب سایت مجبور خواهد شد تا برخی از افزونه‌ها را از سایت پاک کند تا سرعت سایت پایین نیاید.
  • تنظیمات تخصصی در وردپرس برای دست یافتن به نتیجه ایده‌آل از نظر سرعت و SEO ممکن است دشوار باشد.
  • وردپرس توانایی ساخت سایت‌هایی با ویژگی‌های بسیار زیاد و اختصاصی و سفارشی‌سازی امکانات سایت را ندارد.
  • برای طراحی سایت‌های بزرگ با امکانات متفاوت و سفارشی اصلا بهینه و مناسب نیست.
  • وردپرس نسبت به CMS های اختصاصی امنیت کمتری دارد.
  • در نسخه‌های جدید وردپرس ترجمه‌های فارسی بسیار ضعیفی ارائه شده است.
  • وردپرس در ارائه خدمات پشتیبانی ضعف دارد.

طراحی سایت

بیشتر بخوانید: 7 نکته ضروری برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی که باید در نظر داشته باشید

 

نتیجه‌گیری

همانطور که در مطالب ذکر شده خواندید، به این آگاهی می‌رسیم که هر کدام از سیستم‌ها مزایا و معایب خود را دارند و ما می‌توانیم با توجه به کاربرد و ویژگی‌های سایت خود، از آن‌ها استفاده کنیم.

به طور کلی می‌توان گفت که اگر کسب‌کار خود را تازه آغاز کرده‌اید و به فکر معرفی خود هستید، وردپرس گزینه بهتری برای شماست. این سرویس کم هزینه‌تر و کارکردن با آن نیز ساده‌تر است و ایده خوبی برای شروع است.

در مقابل، اگر به فکر توسعه کسب‌و‌کار خود هستید و می‌خواهید افراد بیشتری با شما آشنا شوند، استفاده از CMS های اختصاصی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. استفاده از CMS های اختصاصی می‌تواند این امکان را به شما بدهد  تا طراحی‌ و امکاناتی کاملا اختصاصی و سفارشی برای سایت خود داشته باشید. با استفاده از این سرویس می‌توانید از تکرار دور شوید، به طوری که مشابه سایت شما در هیچ‌جای دیگر دیده نشود. همچنین CMS های اختصاصی از امنیت و سرعتی بسیار مطلوبی نسبت به وردپرس برخوردار هستند که این امر می‌تواند در طراحی سایت بسیار کار آمد باشد.

در واقع نمی‌توان گفت که طراحی وب‌سایت با کدام سرویس بهتر است. زیرا این امر کاملا بستگی به مهارت‌های طراح سایت و همچنین نیاز شما به عنوان یک صاحب کسب‌و‌کار دارد. حال که از تفاوت طراحی وب‌سایت با وردپرس و CMS های اختصاصی آگاه شدیم می‌توانیم مطابق با نیاز‌های خود وارد عمل شویم و سایتی مطلوب و کاربردی را برای اهداف کسب‌و‌کار خود طراحی کنیم.

 

نمونه کارهای طراحی سایت آرمانیک را در اینجا مشاهده کنید

مشاهده نسخه ‌PDF مقاله: طراحی سایت با CMS های اختصاصی یا وردپرس ؟

مطالب مشابه

8 نکته که باید قبل از انتخاب طراح سایت خود بدانید تا سرتان کلاه نرود

8 نکته که باید قبل از انتخاب طراح سایت خود بدانید تا سرتان کلاه نرود

چالشی که صاحبان کسب‌وکارها در شروع کسب‌وکار اینترنتی خود با آن مواجه می‌شوند انتخاب یک طراح سایت مناسب است که قطعا تشخیص درست خوب از بد کار دشواری می‌باشد و در صورت انتخاب غلط، بسیار متضرر خواهند شد. اما هیچ جای نگرانی نیست. ما در این مقاله نکاتی را عنوان کرده‌ایم تا شما بعد از خواندن آن بتوانید به راحتی برای انتخاب طراح سایت خود اقدام کنید. پس در ادامه مطلب همراه ما باشید و این توضیحات را در انتخاب طراح سایت خود به خاطر بسپارید.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
5 نکته کلیدی که برای طراحی وب سایت

5 نکته کلیدی که برای طراحی وب سایت

انتخاب قالب مناسب سایت، اولین قدم برای جلب توجه مخاطب می‌باشد و در صورتی که برخی نکات ساده در طراحی سایت را در نظر نگرفته باشیم ممکن است به مرور تعدادی از مشتریان سایت را از دست بدهیم و یا در جذب مخاطب جدید، آن چنان که باید موفق عمل نکنیم. با طراحی سایت حرفه ای آشنایی نداری؟ نگران نباش، این روز‌ها خیلی‌ها با رعایت یک مجموعه نکات بخصوص از قالب‌های آماده سایت استفاده می‌کنند و نه تنها به مشکلی بر نمی‌خورند که اتفاقا جزء نمونه‌های موفق در کسب و کار خودشان هم هستند.

زمان مطالعه : 4 دقیقه
چرا نباید از کلمه کلیدی بیش از اندازه در متن (Keyword Stuffing) استفاده کرد؟

چرا نباید از کلمه کلیدی بیش از اندازه در متن (Keyword Stuffing) استفاده کرد؟

یکی از الزاماتی که متن استاندارد از دید موتور‌های جستجو باید داشته باشد، انتخاب و تکرار کلمات کلیدی است. هرچند که استفاده عبارت کلیدی در متن به میزان مشخصی، امتیاز برای یک مقاله محسوب می‌شود، اما تکرار بیش از حد کلمه کلیدی (Keyword Stuffing) هم از نگاه موتور‌های جستجو نوعی فریب‌کاری یا تقلب محسوب می‌شود و به نحوی امتیاز منفی به حساب می‌آید. به همین دلیل در این مطلب می‌خواهیم در مورد Keyword Stuffing صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
6 عنصر کهنه در طراحی وب که در سال 2018 نباید تکرار کرد

6 عنصر کهنه در طراحی وب که در سال 2018 نباید تکرار کرد

در این مقاله قصد داریم 6 اشتباه بزرگ در طراحی سایت را معرفی کنیم که بسیاری از افراد در حالی که متوجه آن‌ نیستند، مرتکب می‌شوند. دقت کنید قبل از آن که شما کار طراحی سایت را آغاز کرده باشید، وب سایت‌های متعددی مشغول فعالیت بوده‌اند پس برای این که بتوانید با آن ها رقابت کنید و در ادامه عملکرد بهتری از خودتان به جای بگذارید، باید از تکرار اشتباهاتی که دیگران مرتکب شده‌اند جلوگیری کنید.

زمان مطالعه : 12 دقیقه

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043