سایت الکسا چیست؟
زمانی که صحبت از کاهش رتبه الکسا و تعداد بازدیدکنندههای یک سایت به میان میآید، افراد معمولا به یاد رنکینگ سایت الکسا (alexa.com) میافتند. فضای وب، ابزارهایی را در اختیار کاربران قرار داده است تا بتوانند رتبهبندی وبسایتها را به شیوههای متفاوتی ببینند. کاربران همچنین میتوانند در این رتبهبندیها شرکت کنند و رقیبان خود را بهتر بشناسند. یکی از این ابزارهای رتبهبندی، سایت الکسا است. عدهای فقط به دانستن رنکینگ وبسایتشان اکتفا میکنند و بسیاری نیز بهدنبال بهبود کاهش رتبه الکسا سایت خود هستند.
کاربرد، هدف و نحوه کار الکسا چیست؟
اگر میپرسید که «وظیفه سایت الکسا چیست؟»، باید بگوییم که الکسا وبسایتی است که ترافیک وبسایتهای مختلف را آنالیز میکند.
این سایت، با هدف معرفی و دسترسی بهتر و دقیقتر کاربران به صفحات وب و با توجه به عملکرد خود کاربران، شروع بهکار کرده است.
متخصصان تحلیل داده سایت الکسا، جزو بهترین نفرات دنیا در این حوزه هستند و ادعا میکنند، دادههایی که ما ارائه میکنیم، عاری از خطا و دادههای غیرانسانیاند. بنابراین با استفاده از آمار مطمئن سایت الکسا میتوانید بهترین تصمیم ها را برای کسب و کار خود بگیرید.
سیستم الکسا یک سیستم هوشمند است و شما میتوانید با نصب تولبار الکسا، بسیاری از اطلاعات خود را به این سایت مخابره کنید. با نصب این تولبار، با بازدید از هر سایت، شما در واقع یک امتیاز برای آن سایت منظور میکنید. در ادامه به شما میگوییم چگونه این تولبار را نصب کنید.
بیشتر بخوانید: کاهش رتبه الکسا؛ موثرترین روش برای جذب تبلیغات اینترنتی
رتبه الکسا به چه معناست؟
رتبه الکسا به بیان ساده، میزان محبوبیت سایت شما در نزد کاربران است. این رتبه به این سئوال پاسخ میدهد که «سایت شما، در مقایسه با سایت های دیگر، چگونه کار می کند؟» توجه کنید که این رتبه یک معیار نسبی است و رتبه سایت شما فقط وابسته به ترافیک سایت نیست بلکه به تغییرات ترافیک سایت های دیگر نیز مربوط است. این رتبه به شما کمک میکند تا متوجه شوید که سایت شما تا چه میزان مفید است. سایت الکسا، وبسایتها را براساس تعداد بازدیدکنندهها و مدت زمانی که آنها در سایت سپری میکنند، رتبهبندی میکند. بنابراین تنها جذب مخاطب مهم نیست بلکه مطالب شما باید بتواند مخاطب را در سایت نگه دارد. هرچه رتبه الکسا پایینتر باشد، رنکینگ وبسایت بالاتر است. مثلا رتبهی سایت گوگل 1 است و این وبسایت بیشترین تعداد بازدیدکننده را دارد.
چگونه رنکینگ سایت خود را ببینیم؟
در صورتیکه بخواهید از الکسا برای دیدن تعداد بازدیدکنندهها و مقایسهی سایتتان با دیگر سایتها استفاده کنید، باید قسمتهای مختلف آن را بشناسید و بتوانید آنها را تجزیهوتحلیل کنید.
تا مدتی قبل، سایت الکسا تمامی اطلاعات وبسایت ها را با جزئیات کامل و بهصورت رایگان در اختیار کاربران خود قرار میداد. ولی مدتی است که فقط اطلاعات کلی را نشان میدهد. اگر شما میخواهید از تمامی امکانات الکسا استفاده کنید، باید هزینهی اشتراک آن را پرداخت کنید. در این صورت اطلاعات بیشتر و دقیقتری در اختیار شما قرار خواهد گرفت. البته شما میتوانید بهمدت 7 روز بهصورت رایگان از تمامی قسمتهای سایت الکسا استفاده کنید.
اگر تولبار الکسا را نصب کنید، دیدن اطلاعات عمومی، بسیار آسان است. برای نصب تولبار الکسا، کافیست به سایت ALEXA.COM بروید، در پایین سایت بر روی گزینه Website Traffic Statistics کلیک کنید.
صفحهای نظیر عکس زیر برایتان باز میشود و میتوانید با وارد کردن نام هر سایت و کلیک بر روی Find، اطلاعات آن را مشاهده کنید.
کافی است وارد وبسایت موردنظرتان شوید و بر روی آیکون الکسا (در نوار ابزار مرورگر) کلیک کنید. صفحهی کوچکی مانند تصویر زیر خواهید دید:
در این صفحه میتوانید اطلاعاتی مانند رنک ترافیک، رتبه سایت در ایران و جهان، متوسط سرعت لود شدن وبسایت، تعداد لینکهای وبسایت و نیز سایتهای مشابه آن را ببینید. اگر بر روی این صفحه کلیک کنید، وارد سایت الکسا میشوید و نمودارها و اطلاعات را مشاهده میکنید.
بیشتر بخوانید: افزایش فروش در سایت بدون صرف هیچ هزینهای!
اصطلاحاتی که درزمینه رتبه الکسا باید بدانید:
- Alexa Terffic Rank: اگر رتبه الکسا سایت شما کمتر از 100 هزار باشد، این نمودار، جزئیات بیشتری ازجمله رتبه سایت و تعداد بازدیدکنندههای وبسایت را به شما نشان خواهد داد. در غیر این صورت، بهعلت بازدید کم، اطلاعات جزئی قابل مشاهده نخواهد بود. شما میتوانید تنها اطلاعاتی نظیر رتبه سایت، نمودار بازدید از سایت و مواردی که در ادامه توضیح میدهیم را مشاهده کنید.
- Global Rank: همانطور که از اسم آن مشخص است، این شاخص، رتبهی جهانی وبسایت را نشان میدهد. مستطیلی که در کنار رنک جهانی میبینید، میزان پیشرفت یا پسرفت وبسایت در سه ماه گذشته را نشان میدهد. رنگ سبز به معنای میزان پیشرفت و رنگ قرمز میزان پسرفت سایت در سه ماه گذشته را بیان میکند.
- Rank in iran: این قسمت از الکسا، رتبه سایت در میان سایت های ایرانی را نشان میدهد.
- Audience Geography: در این قسمت میتوانید ببینید بازدیدکنندگان از کدام کشورها سایت شما را دیدهاند. موس را بر روی کشورهای سبز رنگی که در سمت چپ قرار دارند، نگه دارید. با این کار نام کشور و درصد بازدیدکنندهها را خواهید دید.
قسمت زیر شامل سه نوع اطلاعات است.
- Bounce rate: این درصد نشان میدهد که چه تعداد از افراد، به محض وارد شدن به سایت دوباره از آن خارج شدهاند. اینکه چرا بازدیدکننده به محض ورود از سایت خارج شده است، علل زیادی دارد و شما باید به فکر رفع این مشکل باشید. برای مثال ممکن است دلیل آن دیر لود شدن صفحه باشد یا اینکه کاربر دریافته است که موضوع سایت با خواسته اش هماهنگی ندارد. به یاد داشته باشید که شما تنها چند ثانیه وقت دارید تا کاربر را جذب کنید و او را در سایتتان نگه دارید.
- Daily Pageviews per Visitor: این شاخص، میانگین صفحاتی که کاربران در هر روز مطالعه کردهاند را به شما نشان میدهد. البته این عدد ممکن است در فصلهای مختلف یا روزهای هفته تغییر کند.
- Daily Time on Site: این شاخص، میانگین زمان صرف شده توسط کاربران در سایت را نشان میدهد. هرچه مطالب جالبتر و جذابتری در سایت خود قرار دهید، قطعا این عدد بیشتر خواهد شد. این تعداد همچنین میتواند نشانگر میزان جذابیت سایت شما باشد.
- :Search Traffic: این بخش، شامل یک نمودار و دو جدول ارقام است. این نمودار نشان میدهد که چند درصد از کاربران سایت، از طریق موتورهای جستوجوگر وارد سایت شما شدهاند. همچنین این جدول، کلمات کلیدیای که کاربران بیشتری را به وبسایت شما کشانده است، نشان میدهد. درنتیجه میتوان گفت این کلمات، بهترین کلمات کلیدی هستند، زیرا باعث افزایش ترافیک سایت شما شدهاند.
- :Upstream Sites: در این بخش شما میتوانید فهرست وبسایتهایی که کاربران قبل از وبسایت شما، از آنها بازدید کردهاند را ببینید.
- Total Sites Linking In: در این قسمت میتوانید ببینید چند وبسایت به وبسایت شما لینک دادهاند. همانگونه که متوجه شدهاید، این اطلاعات بهصورت بسیار کلی در اختیار شما قرار خواهند گرفت.
- Similar Websites by Audience Overlap: در این قسمت آدرس وبسایتهایی را میبینید که محتوایی مشابه وبسایت شما دارند.
- How fast does: این قسمت سرعت لود سایت را به شما نشان میدهد. همچنین این بخش به شما میگوید که چند درصد از سایتها سریعتر از سایت شما لود میشوند.
رتبه الکسا خود را دقیقتر مشاهده کنید
برای به دست آوردن رتبه الکسای دقیق، باید استانداردهای سایت خود را در الکسا تائید کنید. سایتهایی که در پنل الکسا با استانداردهای تائید شده ثبت شده باشند، مستقیما توسط الکسا اندازهگیری میشوند و بر اساس اطلاعات کلی پنل داده، برآورد نمیشوند.انجام این کار سبب مشخص شدن دقیقتر رتبه سایت میشود ولی لزوما رتبه بهتری را ارائه نخواهد داد!
بیشتر بخوانید: چگونه در سال 2018 سایت خود را برای گوگل بهینه کنیم؟
دلایل محبوبیت الکسا چیست؟
الکسا در دنیای مدرن، محکی برای ارزیابی ارزش کسب وکار شما نزد سرمایهگذاران، موسسات تبلیغاتی و غیره است. موفقیت کسبوکار در دنیای امروز نسبت به گذشته، دارای معیارهای متفاوتی است. نمیتوانید انتظار داشته باشید هنوز با پخش کردن تراکت و بروشور مشتریان به سوی شما جذب شوند. مشتریان امروز، مخاطبان شما هستند. برای مطرح شدن و برقراری ارتباط موثر با آنها شما نیاز به درگاهی دارید که بتوانید خود را به مخاطبان معرفی کنید. باید بتوانید نمونه فعالیتهایتان را در اختیارشان بگذارید و با آنها تعامل داشته باشید.
در این راستا نمیتوان ابزاری را مناسبتر از وبسایت یافت. شما با استفاده از وبسایت میتوانید، تمامی سئوالات و خواستههای مخاطبانتان را به بهترین نحو پاسخ دهید. یک ارتباط موثر، ارتباطی دوسویه است و داشتن وبسایت این امکان را فراهم میکند. کاربران میتوانند نظراتشان را به گوش شما برسانند و شما را در بهبود عملکرد یاری کنند.
همچنین با وجود ابزاری به نام الکسا، مدیران وبسایتها میتوانند با مشاهده اطلاعاتی که سایت الکسا در اختیار آنها میگذارد، نحوه عملکرد و موفقیت سایت خود را بسنجند. کارفرمایان می توانند با استفاده از این اطلاعات، در مسیر رفع ایرادهای سایت و محتوای خود گام بردارند.
آیا می توانید به الکسا اعتماد کنید؟
مهم است بدانید که الکسا به هیچ عنوان به اطلاعات شخصی شما دسترسی ندارد. اینکه ساختار کلی الکسا چگونه است کاملا مشخص نیست. با توجه به اطلاعاتی که در سایت الکسا وجود دارد، الکسا با دارا بودن یک پنل ثبت دادههای ترافیکی که متشکل از میلیونها بازدیدکننده و وبسایت است و همچنین اصلاحات آماری، محاسبات پیچیده و حذف دادههای تقلبی، به شما اطلاعاتی را ارائه میکند که میتوانید به آن اعتماد کنید.
الکسا تنها ترافیک کاربرانی را در نظر میگیرد که تولبار الکسا را روی سیستمشان نصب کردهاند. این نکته میتواند بین آمار واقعی و آمار اعلام شده فاصله بیاندازد. به هر حال نمیتوان اهمیت این سایت را دستکم گرفت چرا که الکسا کمکم جای خود را در میان کاربران باز کرده و در عرصهی وب و کسبوکارهای اینترنتی نقش بسزایی را ایفا میکند.
بیشتر بخوانید: 8 استفاده کارآمد از آیکون ها در طراحی سایت
روشهای کاهش رتبه الکسا
افزایش بازدید سایت، باعث بهبود رتبه الکسا میشود. پس تمام روشهایی که موجب افزایش بازدید سایت شما شوند، برای رسیدن به نتیجه مطلوب که همان کاهش رتبه الکسا سایت است، مفیدند. در ادامه ما شما را با مواردی که باید برای کاهش رتبه سایت خود در نظر بگیرید آشنا میکنیم.
1-طراحی اصولی سایت:
در مرحله اول باید به فکر طراحی سایتی باشید که بدون نقص فعالیت کند. همچنین در کنار جذب مخاطب، توانایی این را داشته باشد که تمام اطلاعات لازم را به مخاطبان شما بدهد. برای این کار میتوانید از متخصصان طراح سایت کمک بگیرید.
2-رعایت اصول سئو:
یکی از مهمترین عوامل کمککننده به بهبود رتبه در الکسا، محتوای بهینهشده از نظر سئو است. این کار، ترافیک بیشتری را از طریق موتور جستوجوی گوگل جذب میکند.
3-نشر مقالات جدید و پرمحتوا:
یکی دیگر از معیارهای الکسا برای رتبهبندی یک وبسایت، ترافیک آن سایت است. همچنین تعداد صفحاتی که کاربران در 3 ماه گذشته از آن بازدید میکنند نیز مهم تلقی میشود. لازم است بدانید که الکسا زمان حضور کاربر در سایت را میسنجد. در نتیجه هرچه محتوای سایت شما مفیدتر باشد، کاربران زمان بیشتری را در سایت شما سپری خواهند کرد و ترافیک سایتتان افزایش مییابد.
4-انتشار مقالات بهصورت منظم:
تنها داشتن مقالات با محتوای مناسب به کاهش رتبه الکسا شما کمک نمیکند. برای رسیدن به نتیجه بهتر، از انتشار مقالات بهصورت منظم غافل نشوید. به بیانی دیگر اجازه ندهید کاربران شما را از یاد ببرند.
5-تبلیغات در شبکههای اجتماعی:
نکته آخر، استفاده از ترفندهای تبلیغاتی مناسب است. یک شعار خوب و یا جذابیتهای بصری در تبلیغ، به راحتی کاربران را به سوی سایت شما هدایت میکند.
6- داشتن سایتهای مرتبط بیشتر برای لینک دادن:
گذاشتن لینکهای قوی برای وبسایت باعث میشود که موتورهای جستجو وضعیت سایت شما را به وضوح مشخص کنند. همچنین این اقدام، اعتبار و کیفیت سایت شما را نیز افزایش می دهد.
به بیانی دیگر، لینکهای ورودی معتبر یا بکلینک (از سایت هایی که عملکرد خوبی دارند )، به سایت شما اعتبار بیشتری میدهند.
اگر این روش پس از تولید محتوای جذاب و اورجینال اجرا شود، تاثیر بیشتری خواهد داشت. زیرا باید پس از اینکه بازدیدکنندگان را به سوی سایت خود هدایت کردید، با مطالب جذاب، آنها را در سایت نگه دارید.
خوب است بدانید که برای هر کدام از اقدامات بالا میتوانید از دیگر مقالاتی که در سایت ما وجود دارد بهره ببرید.
آیا الکسا رشوه میگیرد؟!
برای بسیاری از افراد جای سئوال است که "آیا میتوان با پرداخت هزینهای به الکسا، رتبه سایت را کاهش داد؟" در جواب باید گفت که خیر، الکسا چنین امتیازی را به هیچ وبسایتی نمیدهد. بنابراین اگر به دنبال بهبود رتبه سایت خود هستید باید زمان بیشتری را برای تولید محتوای سایت در نظر بگیرید.
ثبت سایت در الکسا
وبسایتها تنها بهمدت 7 روز میتوانند بهصورت رایگان از خدمات سایت الکسا استفاده کنند. پس از آن مدیران وبسایتها باید پلانهای غیر رایگان را تهیه کرده و خود را بهعنوان صاحب سایت معرفی کنند تا از خدمات سایت الکسا بهرهمند شوند. البته مدتی است که الکسا اجازهی استفاده رایگان (7 روز) را به وبسایتهای ایرانی نمیدهد، یعنی نمیتوانید با آیپی ایران وارد سایت الکسا شوید و ثبتنام کنید. خوب است بدانید درصورتیکه سایت خود را بهتازگی راهاندازی کرده باشید، حدود 3 ماه باید منتظر بمانید تا اطلاعات وبسایت شما، در سایت الکسا ثبت شود.
مقایسهی رنکینگ گوگل و رنکینگ الکسا
یک کمپانی برای تبلیغ مفید در بستر وب، سعی دارد سایتی را انتخاب کند که بیشترین بازدیدکننده را داشته باشد. برای تحلیل کیفیت یک سایت، علاوه بر سایت الکسا میتوان از گوگل نیز استفاده کرد. در ادامه روش کار گوگل و مقایسه آن با الکسا را خواهید خواند.
رنک گوگل
گوگل برای هر وبسایت عددی بین 0 تا 10 در نظر میگیرد. در واقع هرچه رنکینگ گوگل سایت شما بیشتر باشد، یعنی از نظر تولید محتوای خوب و باکیفیت، موفقتر بودهاید. به زبان سادهتر، مهمترین فاکتور گوگل برای رتبهبندی، محتوای وبسایت شماست.
برای تولید محتوای مفید، سعی نکنید از سایتهای دیگر کپیبرداری کنید، محتوای آنها را تغییر بدهید یا جابهجایشان کنید و در کل بههیچ عنوان سعی نکنید گوگل را دور بزنید، چرا که بیفایده است. بهجای این کارها، روی سئوی وبسایت خود کار کنید و مطالب جدید و مفید تولید کنید تا بتوانید رنک گوگل وبسایت خود را افزایش بدهید.
رنک الکسا
در مورد الکسا و رنک آن توضیحات زیادی داده شد. بهطور خلاصه هرچه رنک پایینتر باشد، یعنی آن وبسایت ترافیک بیشتری دارد. البته نه هر ترافیکی، بلکه تنها بازدیدکنندگانی که تولبار الکسا را نصب کردهاند. بنابراین ممکن است که رتبه واقعی، چند هزار جابهجایی داشته باشد. اگر بهدنبال سایتی برای تبلیغ هستید، میتوان گفت سایتهایی با رنک گوگل مناسب و رنک الکسای پایین، بهترین انتخاب هستند.
الکسا؛ از گذشته تا به امروز:
سایت الکسا در سال 1996 توسط دو کارآفرین به نامهای بروس گیلیات و بروستن کال تأسیس شد. در سال 1998 این شرکت نسخهای دو ترابیتی از اطلاعات دنیای وب را به کتابخانهی کنگره تحویل داد. در سال 1999 آمازون، سایت الکسا را با قیمت 250 میلیون دلار خریداری کرد.
نام الکسا الهام گرفته از کتابخانهی سلطنتی اسکندریه، بزرگترین کتابخانهی مصر باستان در سالهای قبل از میلاد است.
در سال 2002 سایت الکسا همکاری خود را با گوگل آغاز کرد. این وبسایت در دسامبر 2007 بخش جستوجوی عکس را راهاندازی کرد. در 27 نوامبر 2008 الکسا اعلام کرد با توجه به اینکه موتور جستوجویش موفقیت چندانی نداشته، این سرویس را قطع خواهد کرد. این شرکت سرانجام در 29 ژانویه 2009 سرویس موتور جستوجوی خود را از کار انداخت و از آن پس بهطور تخصصی به رتبهبندی سایتها مشغول شد.
در حال حاضر الکسا در دنیای بینش تحلیلی پیشگام است. این سایت، در طول زمان مشکلات زیادی را از سر گذرانده و امروز توانسته است به یکی از قویترین سرویسهای آنالیز تبدیل شود و خدمات دقیقی را در اختیار هر توسعهدهندهی وب قرار دهد.
نتیجهگیری
مزایای همکاری با الکسا بر هیچکس پوشیده نیست. اگر به دنبال رونق کسبوکار خود هستید، الکسا به شما اطلاعات لازم را برای سنجش میزان موفقیت وبسایت شما را میدهد. با وجود اینکه الکسا، محدودیتهایی را برای کاربران غیر اشتراکی خود در نظر گرفته، اما ارزش این را دارد که وبسایت خود را در این سایت ثبت کنید.
همانطور که پیشتر گفته شد، شما با دانستن این اطلاعات میتوانید مشکلات سایت خود را با کمک متخصصان به خوبی رفع کنید. با این کار امکان تعیین عنوان و توضیحات برای سایت، دسترسی به داشبورد جهت مشاهده آمار سایت، تعیین رتبه الکسا بهصورت دقیقتر و جزئیتر و آشنا شدن با رقیبان و توانایی رقابت بهتر با آنها، فراهم میشود.