این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

برای انتخاب یک هاست ایده‌آل چه ویژگی‌هایی را باید در نظر داشت؟

اگر به دنبال راه اندازی یک وب سایت برای کسب و کار شخصی‌تان هستید، هاست و دامنه اولین کلماتی هستند که با آن‌‌ها آشنا می‌شنوید. هاست (Host) در واقع به عملکردی گفته می‌شود که طی آن محتوای سایت بر روی یک و یا چند سرور متفاوت میزبانی می‌شود.

1397/05/30
0
1,701
برای انتخاب یک هاست ایده‌آل چه ویژگی‌هایی را باید در نظر داشت؟

در واقع زمانی که سایت را به وسیله کامپیوتر شخصی طراحی کرده و فقط از آن طریق وب سایت را راه اندازی کرده‌ باشید، کسی به غیر از شما قادر نیست آن صفحه وب را مشاهده کند. در حال حاضر طراحی سایت فقط بر روی سیستم شخصی شما انجام شده و برای اینکه هر کسی در هر گوشه دنیا بتواند به وب سایت شما دسترسی داشته باشد، لازم است که آن را از طریق سیستمی که همیشه به اینترنت اتصال دارد، میزبانی کنید. به عبارتی هاست، فضایی در محیط وب است که به شما این امکان را می‌دهد که وب سایت خود را از طریق آن بارگذاری کنید و خدمات و یا محصولات خود را به وسیله آن به دیگران معرفی کنید.

سیستم عامل هاست

هاست بر اساس سیستم عاملی که قرار است بر پایه آن از دیتا سایت میزبانی کند، به دو دسته هاست لینوکس و هاست ویندوز تقسیم بندی می‌شود. به طور کلی این دو نوع هاست در زمینه عملکردی تفاوت‌ عمده‌ای با همدیگر دارند ولی به طور خلاصه می‌شود گفت که سایت‌هایی که با زبان Php برنامه نویسی شده باشند بهتر است توسط هاست لینوکس، پشتیبانی شوند و هاست ویندوز هم مناسب وب سایت‌هایی که بر پایه زبان‌های دیگر مثل asp طراحی شده‌اند.

آشنایی با انواع هاست و دسته بندی‌های رایج هاستینگ

انواع هاست بر حسب نوع کاربری به سه دسته اختصاصی، اشتراکی و نیمه اشتراکی تقسیم بندی می‌شود که در ادامه قصد داریم آن‌ها را به صورت کلی معرفی کنیم.

برای انتخاب یک هاست ایده‌آل چه ویژگی‌هایی را باید در نظر داشت؟

 

هاست اختصاصی

در این دسته بندی سرور فقط از اطلاعات مربوط به یک سایت میزبانی می‌کند و حداکثر قابلیت‌های ممکن مثل پهنای باند و یا سرعت پشتیبانی را به همان سایت اختصاص می‌دهد. معمولا سایت‌هایی که تعداد قابل توجهی بازدید کننده دارند، برای سرویس دهی بهتر، این نوع هاست را انتخاب می‌کنند.

هاست نیمه اختصاصی

نوعی سرور مجازی است که فقط بخشی از فضای هاست را به میزبانی از یک سایت اختصاص می‌دهد. هزینه میزبانی سایت به این روش، از هاست اختصاصی به مراتب کمتر است و معمولا کسب و کار‌های نوپا از هاست نیمه اختصاصی استفاده می‌کنند.

هاست اشتراکی

در مقایسه با انواع پیشین، به هزینه کمتری برای میزبانی از سایت احتیاج دارد و به همین خاطر هم استفاده بیشتری از آن می‌شود. معمولا هر هاست اشتراکی از 200-500 سایت مجزا میزبانی می‌کند.

سایر انواع هاست

هاست رایگان: افرادی که بودجه کافی برای میزبانی و مدیریت سایت ندارند، از مدل رایگان هاست استفاده می‌کنند. طبیعتا امکانات هاست رایگان بسیار محدود هست و فضای کمی برای نگهداری اطلاعات در اختیار شما قرار می‌گیرد.

هاست ابری: در این شیوه، میزبانی سایت به عهده چندین سرور متفاوت است و هر کدام بخشی از دیتا مربوط به وب سایت را پشتیبانی می‌کنند. غالبا سایت‌های پر ترافیک از هاست ابری استفاده می‌کنند. هاست ابری نه تنها سرعت پشتیبانی بیشتری دارد بلکه در صورتی که یکی از سرور‌ها دچار مشکل شده باشد هم اختلالی در عملکرد آن به وجود نمی‌آید.

هاست محلی و یا Local Host و تفاوت آن با هاست اصلی

هاست محلی در واقع فضایی است که در اختیار توسعه دهندگان سایت قرار می‌گیرد تا برای طراحی و یا آزمایش سایت بتوانند از آن استفاده کنند. البته بعد از آن که طراحی سایت کامل شد، اطلاعات هاست محلی هم به هاست اصلی منتقل می‌شود.

کنترل پنل هاست چیست و چه نکاتی برای انتخاب آن باید در نظر بگیریم؟

به کمک کنتزل پنل هاست، دیگر احتیاجی به تایپ کردن دستورات و کد نویسی ندارید. وظیفه کنترل پنل، مدیریت دسترسی به قسمت‌های مختلف هاست مثل محدوده دامین‌ها و یا دسترسی به فایل‌ها است. نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که نوع کنترل پنل هم متناسب با سیستم عامل هاست تغییر می‌کند.

به عنوان مثال برای هاست‌هایی که بر پایه سیستم عامل لینوکس طراحی شده‌اند، از کنترل پنل دایرکت ادمین (Direct Admin) و یا سی پنل (C Panel) استفاده می‌شود. همان طور که قبلا اشاره کردیم، هاست لینوکس به مراتب کاربرد بیشتری در مقایسه با هاست ویندوز دارد پس توصیه می‌شود اگه از این نوع هاست استفاده می‌کنید، حتما تمرکز خود را بر روی کنترل‌های لینوکسی بگذارید.

علیرغم کارایی ایده‌آل هر دو کنترل پنلی که در بالا اشاره کردیم، رابط کاربری سی پنل به مراتب ساده‌تر است و علاوه بر آن، آموزش این کنترل پنل به لطف فایل‌های آموزشی که در بازار وجود دارد، کار دشواری نیست. بنابراین بهترین توصیه برای شروع کار، انتخاب سی پنل است که به کمک آن می‌توانید تمام ابزار‌های لازم را سازمان دهی کنید.

تفاوت سرویس هاست لینوکس ایران و خارج از کشور

برای انتخاب یک هاست ایده‌آل چه ویژگی‌هایی را باید در نظر داشت؟

 

سرویس میزبانی وب را می‌شود از داخل و یا خارج از کشور مدیریت کرد. هر کدام از این سرویس‌ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه برخی از مهم‌ترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

مزایا هاست داخل کشور

سرویس میزبانی داخل کشور نه تنها به دلیل بعد مسافتی، سرعت بیشتری در مقایسه با هاست‌های خارجی دارد بلکه از امنیت بالاتری هم برای سایت‌های داخلی و ارگانهای دولتی برخوردار است. علاوه بر این اگر سرویس اینترنت بین الملل کشور دچار اختلال و کندی سرعت بشود، سایت‌هایی که میزبانی آن‌ها از داخل کشور انجام می‌شود، بدون کندی سرعت می‌توانند به کار خود ادامه بدهند.

معایب 

متاسفانه کیفیت دسترسی به شبکه اینترنت در ایران، قابل مقایسه با کشور‌های پیشرفته نیست و به دلیل تفاوت در پهنای باند، نمی‌شود همان کیفیتی که هاست خارجی ارائه می‌کند از مشابه داخلی آن انتظار داشت. علاوه بر این، چنین عاملی بر روی زمان پایداری (Up Time) سایت هم تاثیر می‌گذارد و موجب پایین آمدن میانگین زمان Uptime سرور‌ها می‌شود.

مزایا هاست خارج از کشور

به دلیل ارزانتر بودن خدمات پهنای باند در خارج از کشور، میزبانی سایت به روی سرور‌های خارجی نه تنها از سرعت و کیفیت بیشتری نسبت به مشابه‌های ایرانی‌اش برخوردار هست بلکه به دلیل سرعت بیشتر بارگذاری، سایت از دید موتور‌های جستجو امتیاز بیشتری کسب می‌کند.

معایب هاست خارج از کشور

علاوه بر اینکه ممکن است هر روز با توجه به محدودیت‌های بین الملل و وضع تحریم‌های جدید، محدودیت‌هایی متوجه میزبانی از سایت‌های ایرانی اعمال شود، نوسان نرخ ارز و بی ثباتی بازار‌ها هم می‌تواند فشار مضاعفی به ادمین سایت وارد کند.

سخن آخر

برای انتخاب هاست مناسب به جهت میزبانی از یک سایت، بهتر است قبل از هر گونه اقدام، نیاز‌های خود را شناسایی و در ادامه متناسب با آن‌ها تصمیم گیری کنید. گزینه‌های متعددی پیش روی شما است و داشتن دانش و اطلاعات کافی، می‌تواند در انتخاب بهترین گزینه، کمک بزرگی به شما بکند.

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043