این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

کارآفرینی اینترنتی چیست؛ چطور می‌توان از این دنیای شگفت‌انگیز کسب درآمد کرد؟

امروزه، راه‌اندازی کسب‌وکار خود، هدف نهایی افراد زیادی است. چه راهی می‌تواند بهتر، با صرفه‌تر، کارآمدتر و عاقلانه‌تر از دنبال کردن ابزارهای آنلاین باشد؟! اینترنت می‌تواند وسیله خوبی برای رونق کسب‌وکار شما باشد، زیرا به سرمایه‌گذاری زیادی نیاز ندارد! یکی از دلایل محبوب شدن کسب‌وکارهای اینترنتی، کم هزینه بودن و دلیل دیگر آن، جایگاه ویژه‌ای است که اینترنت در زندگی افراد به خود اختصاص داده است و می‌تواند تحول عظیمی در کسب‌وکار شما به وجود آورد!

1398/07/14
0
1,479
کارآفرینی اینترنتی چیست؛ چطور می‌توان از این دنیای شگفت‌انگیز کسب درآمد کرد؟

کارآفرینی به عنوان توانایی راه‌اندازی، سازمان‌دهی و مدیریت یک کسب‌وکار جدید در کنار همه خطرات مرتبط با آن برای دستیابی به سود، تعریف می‌شود. در کارآفرینی اینترنتی، فرد کارآفرین از قدرت گسترده اینترنت برای شروع یا رشد کسب‌وکار خود استفاده می‌کند. خواه این کسب‌وکار، فیزیکی باشد یا ایفای نقش در یک سرویس نوآورانه مدرن! در کنار تمامی فوایدی که اینترنت دارد، همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که کارآفرینی، کار ساده‌ای نیست و یک کارآفرین موفق باید در شرایط دشوار نیز همواره تلاش کند و هیچوقت تسلیم نشود. اگر شما نیز می‌خواهید وارد حوزه کارآفرینی اینترنتی شوید، اما نمی‌دانید از کجا باید شروع کنید و چطور پیش بروید، با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا به شما بگوییم که چطور می‌توانید در حوزه کارآفرینی اینترنتی موفق شوید. 

 

چگونه یک کسب‌وکار اینترنتی راه‌اندازی کنیم؟

برای ورود به دنیای کارآفرینی اینترنتی باید مراحل زیر را طی کنید:

 

1- شناخت انواع کسب‌وکار اینترنتی

 

فروش محصولات فیزیکی (الف- فروش مستقیم. ب- فروش واسطهای)

اگر شما یک کسب‌وکار کوچک یا یک شرکت با بودجه محدود راه‌اندازی کرده‌اید، فروش غیرمستقیم یا واسطه‌ای می‌تواند برای شما یک گزینه عالی باشد. چرا؟ زیرا به جای استخدام کارمند برای فروش محصول خود، این هزینه را صرف ارائه محصول می‌کنید و به جای مدیریت یک فروشگاه، می‌توانید محصول خود را برای فروش به توزیع‌کننده‌ها یا شرکت‌های دیگر بسپارید. فروش غیرمستقیم، یک گزینه عالی برای صاحبان کسب‌وکار است که در تلاش برای کسب درآمد هستند و به دنبال یک راه مقرون به صرفه‌تر برای ورود به بازار می‌باشند. این امر شامل بازاریابی آنلاین نیز می‌شود که در آن شما می‌توانید به صورت کاملاً آنلاین و بدون هیچ‌گونه تماس چهره به چهره، محصولات خود را به فروش برسانید. در مقابل، افرادی وجود دارند که می‌خواهند به صورت فیزیکی مشتریان خود را ببینند، بنابراین می‌توانند برند خود را تبلیغ و جایگاه خود را در بازار پیدا کنند. اگر شما یک فروشگاه یا یک وب‌سایت را خودتان اداره کنید، فروش مستقیم می‌تواند وقت‌گیر، پرهزینه و قطعاً برخی مواقع پراسترس باشد.

 

فروش محصولات مجازی

فروش محصولات فیزیکی، هرچند که توسط طراح یا شخص دیگری ساخته شده باشد، بسیار متغیر و بی‌نهایت وقت‌گیر است؛ پیچیدگی‌های حمل‌ونقل، مشتریان بین‌المللی، مالیات، قوانین، واردات، مدیریت موجودی و ... وجود دارند. با این ‌حال، محصولات دیجیتال، جایگاه خاص خود را دارند. انواع محصولات دیجیتال عبارت‌اند از: کتاب‌های الکترونیک، نرم‌افزارها، فایل‌های ویدئویی، موسیقی و فایل‌های صوتی، عکس، هنرهای گرافیکی و دیجیتالی، مدارک و اسناد، دوره‌های آموزشی، خدمات حرفه‌ای، فروش اینترنتی بلیت، فروش فونت‌های خاص و اپلیکیشن‌های بر پایه وب.

در مقایسه، محصولات دیجیتال به راحتی توزیع می‌شوند، به صورت قابل ملاحظه‌ای پایدار هستند، به صورت نامحدود قابل تکرار می‌باشند و اغلب ساده‌تر تهیه می‌شوند. با استفاده از یک یا چند دستگاه کامپیوتر، هر شخصی قادر به ساخت یک محصول دیجیتالی است که ارزش به اشتراک گذاشتن یا فروش داشته باشد. هیچ مواد فیزیکی، کارخانه یا کارمندی مورد نیاز نیست. فقط یک کامپیوتر، کمی ذوق، عزم و انگیزه لازم است.

 

فروش خدمات

ارائه عملکرد مناسب در بازار، اساسی است اما به هیچ‌وجه تضمین‌کننده موفقیت نیست. فروش خدمات، نیاز به یک سازمان قدرتمند برای فراهم کردن خروجی یک بازار موفق از طریق تعامل با مشتریان دارد. ارائه خدمات خوب به مشتری، از نقطه نظر فروش، با تشکر از مشتری شروع می‌شود. از تعامل فروش استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که مشتری شما، احساس ارزشمند بودن می‌کند. یک رابطه دوستانه برقرار کرده و با آن‌ها بیشتر در مورد کسب‌وکار خود صحبت کنید.

خدمات پس از فروش، از زمانی که مشتری تصمیم خود را برای خرید گرفته است، حتی قبل از این‌ که عملیات فروش را به اتمام برسانید، شروع می‌شود. خدمات پس از فروش شامل خدمات در لحظه فروش نیز می‌شوند، مانند:

  • تشکر از مشتری برای خریدی که انجام داده است.
  • تأیید قراردادهای فروش یا تحویل به صورت شفاهی یا از طریق ایمیل یا نامه.
  • اطمینان از این‌ که مشتریان، اطلاعات تماس شما را دارند و شما نیز اطلاعات آن‌ها را دارید.
  • اضافه کردن مشتریان به ایمیل‌های کسب‌وکار یا فهرست ایمیل‌ها.
  • پیشنهاد محصولات یا خدمات مرتبط یا اضافی.

 

کسب‌وکارهای اینترنتی مبتنی بر محتوا

بازاریابی مبتنی بر محتوا، به معنی ایجاد و به اشتراک‌گذاری محتوای رایگان و باارزش برای جذب مشتریان بالقوه و تبدیل آن‌ها به خریدار است. نوع محتوایی که به اشتراک می‌گذارید باید به آن چیزی که به فروش می‌رسانید، نزدیک بوده و با آن مرتبط باشد. به عبارت دیگر، شما مردم را آموزش می‌دهید، در نتیجه آن‌ها اطلاعات کافی به دست آورده، به کسب‌وکار شما علاقه پیدا کرده و به آن اعتماد می‌کنند. بازاریابی مبتنی بر محتوا، به ویژه برای کسب‌وکارهای اینترنتی، اختیاری نیست. اگر شما یک جریان پایدار از محتوای مرتبط و ارزشمند تولید نکنید، شانسی برای موفقیت نخواهید داشت!

What is Internet Entrepreneurship

بیشتر بخوانید: تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!

 

2. ارزیابی میزان استقبال از محصول

مشتریان ناراضی، احتمالاً هزینه زیادی برای شما خواهند داشت. اولین قدم برای غلبه بر این امر، این است که بپذیرید محصول خود را اصلاح کنید. گام دوم این است که رضایت مشتری را بسنجید تا ببینید در حال حاضر در چه جایگاهی قرار دارید.

ارزیابی رضایت مشتری نباید کار پیچیده و پرهزینه‌ای باشد. مهم نیست که چگونه آن را انجام می‌دهید، سنجش رضایت مشتری در جمع‌آوری بازخورد مشتری از طریق نظرسنجی‌ها، خلاصه می‌شود. برای سنجش دقیق احساسات مشتری، ما فقط باید از آن‌ها بپرسیم که تجربه آن‌ها در این زمینه چطور بوده است.

 

3. مشخص ساختن استراتژی کاری خود 

استراتژی شما، دقیقاً تعیین می‌کند که کسب‌وکار شما در سال آینده، چه جایگاهی دارد و چگونه به آن دست خواهید یافت.

پس از تعریف پروژه، استراتژی کسب‌وکار، اولویت‌ها را برای شما تعیین کرده و به شما کمک می‌کند تا افراد بااستعدادی را که نیاز دارید، جذب کرده و نگه دارید. استراتژی کسب‌وکار شما می‌تواند در چند پاراگراف تعریف شده یا به صورت مجموعه‌ای از اظهارات استراتژیک نوشته شود.

استراتژی کسب‌وکار شما باید به این سوالات پاسخ دهد:

  • هدف این کسب‌وکار چیست؟
  • نقطه قوت اصلی این کسب‌وکار چیست؟
  • خدمات‌رسانی به کدام مشتری باید شروع شده و به کدام یک ادامه پیدا کند؟
  • پیشنهاد کدام محصولات / خدمات باید متوقف، ادامه یافته یا شروع شود؟
  • چرا این مسیر استراتژیک را انتخاب کرده‌اید؟

 

4. از رقبای خود متفاوت باشید

تنها تلاش برای بهتر شدن در رقابت را متوقف کرده و دریابید که چطور می‌توانید از رقبایتان متفاوت باشید. «بهتر از رقبا بودن»، دشمن «متفاوت از رقبا بودن» است و متفاوت بودن، دقیقاً جایی است که درآمد بیشتر را نصیبتان خواهد کرد! به جای تلاش برای بهتر یا دقیقاً مشابه رقبا بودن، یک استراتژی جدید ایجاد کنید که شما را از رقبا متفاوت کند. برای این کار لازم است:

  • رقبا را تجزیه‌وتحلیل کنید.
  • از مشتریان خود نظرسنجی کنید.
  • مزایا و نقاط قوت محصولات خود را بشناسید.

 

5. به احتمال نیاز به افزایش سرمایه‌گذاری فکر کنید

از آنجایی که کارآفرینی اینترنتی ریسک بالایی دارد، احتمال شکست در مراحل ابتدایی وجود دارد. به همین دلیل در سرمایه‌گذاری در این زمینه باید محتاط عمل کرد و نباید بیش از توان خود در این کار سرمایه‌گذاری نمود. با این روش محافظه‌کارانه می‌توان اطمینان حاصل کرد و در زمان رسیدن به سوددهی در مراحل نهایی، احتمال افزایش سرمایه‌گذاری را نیز در نظر گرفت.

 

6. شرایط کاری‌تان را با زندگی شخصی خود هماهنگ کنید

در سال‌های اخیر، توازن میان کار و زندگی، یکی از موضوعات مورد علاقه در سطح آکادمیک، کسب‌وکار، سیاسی و اجتماعی است. راه‌اندازی یک کسب‌وکار آسان نیست. این کار نیاز به زمان زیاد، کار سخت و فداکاری دارد. اگر شما کسب‌وکار کوچک خود را اداره می‌کنید، احتمالاً با این وضعیت آشنا هستید که فهرست کارهایتان هرگز تمامی ندارد. شاید شما حتی تعطیلات آخر هفته را رها کرده باشید تا اطمینان حاصل کنید که همه کارها به پایان رسیده است، اما نباید از حد تعادل خارج شوید. اگر خودتان را به سختی تحت فشار قرار دهید، هم شما و هم کسب‌وکارتان آسیب خواهید دید.

 

7. ایده‌ کارآفرینی اینترنتی و بیزینس مدل

پس از تصمیم به راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی، این سوال مطرح می‌شود که چه مدل کسب‌وکار اینترنتی برای شما بهتر است؟ جهت انتخاب بهترین مدل کارآفرینی اینترنتی ، برای ایده جدید خود وقت بگذارید و شانس موفقیت خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.

سه مدل اصلی برای کسب‌وکارهای اینترنتی وجود دارد و شما می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید که بهترین تناسب را با ایده شما داشته باشد. این سه مدل عبارت‌اند از:

  • فروش یک محصول فیزیکی.
  • فروش خدمات.
  • فروش یک محصول دیجیتال.

اگر نمی‌خواهید با تولید، ذخیره یا حمل‌ونقل یک محصول فیزیکی، سروکار داشته باشید و نمی‌خواهید خدماتی را ارائه کنید، می‌توانید یکی دیگر از انواع کسب‌وکار که بسیار محبوب است، یعنی بازاریابی پورسانتی یا همکاری در فروش را امتحان کنید. بازاریابی پورسانتی به معنی تبلیغ و ترویج محصولات افراد دیگر (فیزیکی و دیجیتال) یا خدمات آن‌ها و دریافت کمیسیون به هنگام فروش آن است.

What is Internet Entrepreneurship

بیشتر بخوانید: کسب درآمد از اینترنت و 10 ترفند‌ جدید و کاربردی!

 

چطور می‌توانیم میزان پیشرفت کارآفرینی اینترنتی خود را بسنجیم؟

به عنوان یک کارآفرین، مهم است بدانید چه چیزی برای کسب‌وکار شما مفید است و چه چیزی مضر. کسب‌وکار، غیرقابل پیش‌بینی است و تنها چیزی که می‌توانید روی آن حساب کنید، این است که همه چیز پیوسته در حال تغییر می‌باشد. شما باید به طور مداوم عملکرد کسب‌وکار خود را بسنجید. برای این کار باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

 

  • میزان تعامل در سایت 

هنگام راه‌اندازی یک وب‌سایت موفق، همیشه باید به مشارکت و تعامل با کاربر توجه داشته باشید. ولی این دقیقاً چه معنایی دارد؟ هنگامی‌که بازدیدکنندگان از سایت شما بازدید می‌کنند، بی شک می‌خواهید که آن‌ها محتوای شما را بخوانند، با شما تعامل داشته باشند و با کلیک کردن به دعوت شما پاسخ دهند. این در واقع تعامل با کاربر است.

 

  • میزان بازدید

این معیار، میزان بازدید‌ها از سایت شما را در یک بازه زمانی مشخص بیان می‌کند. هرچقدر این تعداد بیشتر باشد، به معنای آن است که سایت شما در وضعیت بهتری قرار دارد. البته باید تعداد بازدیدکنندگانی را که به صورت تصادفی از سایت شما بازدید می‌کنند، در نظر بگیرید. می‌توان از سایت‌هایی نظیر الکسا (Alexa) برای مشاهده آمار بازدیدکنندگان سایت استفاده کرد.

 

  • میزان بازدیدکنندگان

برخلاف معیار قبلی، این معیار از میان بازدیدهای متعدد یک بازدیدکننده، تنها بازدید اول را ثبت خواهد کرد. می‌توان از Google Analytics نیز برای این منظور استفاده کرد.

 

  • میزان بازدید مجدد

نرخ بازبینی برای یک صفحه وب توسط جمعیت کاربر مشخص می‌شود که چندبار از یک صفحه بازدید می‌کنند. افزایش این عدد نشان‌دهنده عملکرد خوب وب‌سایت و افزایش مشتری است.

 

  • متوسط میزان زمان صرف‌شده توسط هر بازدیدکننده

حدوداً 15 ثانیه طول می‌کشد تا شما بتوانید توجه بازدیدکننده را به وب‌سایت خود جلب کنید. بنابراین، اگر شما در کمتر از یک‌چهارم دقیقه موفق نشوید، بازدیدکننده را از دست خواهید داد.

 

مزایای کارآفرینی اینترنتی

با راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی، شما اساساً به مشتریان سراسر جهان، بدون توجه به موقعیت جغرافیایی و زمانی آن‌ها دسترسی دارید. با تعداد کاربران اینترنت که به 3 میلیارد نفر می‌رسند و در حال رشد هستند، کارآفرینی اینترنتی سال‌به‌سال بهتر می‌شود.

 

  • وجود طیف گسترده‌ای از فرصت‌های کاری اینترنتی 

مزایای متمایزی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار اینترنتی وجود دارد. بسیاری از مردم، کسب‌وکار اینترنتی را از درون یک لنز بسیار محدود مشاهده می‌کنند، واقعیت این است که راه‌های مختلفی برای انجام کسب‌وکار اینترنتی وجود دارد، همان‌طور که مردم برای تعیین سبک زندگی و کار خود راه‌های زیادی دارند.

 

  • رفتن به دنبال رویاها و آرزوها

با توجه به ماهیت کسب‌وکار اینترنتی، شما می‌توانید در حوزه مورد علاقه خود، کار کنید. هنگامی‌ که شما یک کارمند هستید، مطابق میل دیگران به ارتقای کیفی کار آن‌ها کمک می‌کنید. اما زمانی که برای خودتان کار می‌کنید یا یک کارآفرین هستید، درآمد خود را با انجام کاری که دوست دارید، به دست می‌آورید.

 

  • افزایش پتانسیل درآمدی‌ 

یکی از معایب حقوق‌بگیر بودن، این است که درآمد شما همیشه میزان محدودی است. از سوی دیگر، اگر شما خودتان کارفرمای خودتان باشید، می‌توانید به هر اندازه که می‌خواهید درآمد کسب کنید. البته این امر به طور موثری به مدل کسب‌وکار شما و این‌ که چقدر سخت کار می‌کنید، بستگی دارد.

 

  • انتخاب ساعات کاری

اینترنت 24 ساعت شبانه‌روز و 365 روز سال در اختیار کسب‌وکار شما است. بنابراین، شما می‌توانید ساعت کاری خود را انتخاب کنید. با این ‌حال، مهم است که توجه داشته باشید، در شرایط واقعی، ساعات کاری شما تا حد زیادی توسط مشتریان و نوع کسب‌وکار شما تعیین خواهد شد.

به عنوان مثال، اگر در ایالات متحده آمریکا زندگی می‌کنید و یک شرکت بازاریابی رسانه جهانی دیجیتالی و مشتریانی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام داشته باشید، باید در طول ساعات کاری مشتریان خود آنلاین باشید. این بدان معنی است که زمانی که اکثر مردم در خواب هستند، در دسترس باشید.

 

  • پیشرفت خدمات اینترنتی قابل ارائه به مشتریان

فضای مجازی به شما امکان می‌دهد خدمات بی‌نظیری را به مشتریان خود ارائه کنید. از آنجایی ‌که شما آنلاین هستید، انعطاف‌پذیری لازم برای برقراری ارتباط با مشتریان خود از طریق کانال‌های مختلف مانند شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، تماس‌های VOIP و چت‌ها و همچنین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان را دارید.

 

  • کاهش هزینه شروع و انجام یک فعالیت

یک کسب‌وکار اینترنتی در هزینه‌های سنتی مدیریت یک کسب‌وکار، صرفه‌جویی خواهد کرد. به عنوان مثال، شما مجبور نیستید برای دیدن مشتریان خود در هر مکانی، تا آنجا رانندگی کنید. لازم نیست فاکتورهای کاغذی را چاپ کنید و اگر مدل کسب‌وکار شما این اجازه را بدهد، شما حتی نیازی به اجاره فضای اداری ندارید. تمام کارکنان شما می‌توانند از راه دور کار کنند.

What is Internet Entrepreneurship

بیشتر بخوانید: استارت‌ آپ‌ چیست: راز و رمزهای داشتن یک استارت آپ موفق

 

محدودیت‌های موجود در حوزه کارآفرینی اینترنتی

جذابیت انجام کسب‌وکار اینترنتی برای اکثر شرکت‌ها زیاد است. طبق گزارش اداره آمار ایالات متحده، در سال 2008، فروش اینترنتی در سراسر جهان، تقریباً به 142 میلیارد دلار رسیده است. در حالی که کسب‌وکار آنلاین، بخشی است که شرکت‌ها ممکن است مایل به ورود به آن باشند، تصمیم‌گیری آگاهانه در این مورد به معنی درک معایب کسب‌وکار در اینترنت است.

 

  • قوانین

زمانی که شما کسب‌وکاری را در اینترنت راه‌اندازی می‌کنید، در معرض قوانین کشورهای مختلفی هستید که کاربرانی از آن‌ها به وب‌سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند. کارآفرینی اینترنتی شما تحت قوانین حفظ حریم خصوصی، قوانین کپی‌رایت در سراسر جهان و قوانین مالیاتی است که به طور معمول به محل شرکت شما بستگی دارد. اگر محصولاتی دارید که توسط افراد زیر سن خاصی قابل دسترسی نیستند، پیش از فروش آن، باید از قوانین خاصی پیروی کنید. در هنگام ساخت وب‌سایت خود با وکلایی که در قانون تجارت بین‌الملل شناخته شده هستند، مشورت کرده و از آن‌ها کمک بگیرید.

 

  • عدم اعتماد

مصرف‌کنندگان گاهی نسبت به خرید محصولات آنلاین، محتاط عمل می‌کنند. سعی کنید از یکی از سازمان‌های مورد اعتماد، تأییدیه داشته باشید. هنگامی‌ که شما یک کسب‌وکار اینترنتی را راه‌اندازی می‌کنید، نمی‌توانید با مشتریان، ارتباط شخصی و حضوری برقرار نمایید، بنابراین شما باید تا جایی که می‌توانید برای ایجاد اعتماد به شیوه‌های دیگر اقدام کنید. حتی با تمام اقداماتی که برای جلب اعتماد کاربران انجام می‌دهید، بخشی از مردم هنگام خرید ممکن است برای ارائه اطلاعات پرداخت خود در اینترنت، احساس راحتی نکنند.

 

  • تقلید و الگوبرداری

از آنجایی که تعداد کاربران اینترنت، روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شوند، بهتر است که از ایجاد رقابت جلوگیری کنید. یکی از مشکلات کارآفرینی اینترنتی این است که هزینه کپی‌رایت یا ایده‌های وب‌سایت شما در سطح جهانی، می‌تواند زیاد باشد. اگر به سختی کار کرده و یک کسب‌وکار موفق در اینترنت راه‌اندازی کنید، این احتمال وجود دارد که کسی سعی کند از کار شما کپی‌برداری کرده و شما را در این مسیر پشت سر بگذارد. ناتوانی در محافظت از ایده‌هایتان می‌تواند یکی از معایب کارآفرینی اینترنتی باشد.

 

  • دشواری گسترش روابط

با وجود سهولت ایجاد روابط از طریق اینترنت، گسترش این روابط، به ویژه برای مشتریان بین‌المللی، دشواری‌های خاص خودش را دارد. عدم وجود قوانین بین‌المللی کافی، هنوز امکان برقراری ارتباط مطمئن با مشتریان خارجی را به خوبی فراهم نکرده است.

 

  • حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی

اینترنت می‌تواند رویای یک کارآفرین باشد. وب با دسترسی سریع به میلیون‌ها مصرف‌کننده در سراسر جهان و توانایی ایجاد یک فروشگاه مجازی، می‌تواند هزینه‌های راه‌اندازی را محدود کند. با این حال، تجارت الکترونیک در معرض انواع مختلفی از خطرات امنیتی قرار دارد، مانند وجود ویروس‌ها و کرم‌های اینترنتی، باگ‌های نرم‌افزاری، تهدیدات مخرب فعال، سرقت داده‌های فیزیکی، امنیت شبکه‌های بی‌سیم و تلفن همراه.

 

  • محدودیت‌های برخی از کسب‌وکارها

همان‌گونه که هر خرده‌فروشی می‌داند، برخی از کالاها می‌توانند بدون هیچ نوع مجوز خاصی فروخته شوند، اما بعضی دیگر تنها زمانی می‌توانند به فروش برسند که مجوز داشته باشند، مانند فروش دارو، اسلحه، مواد غذایی و مانند آن. پس از ارزیابی ایده کارآفرینی اینترنتی خود و برنامه‌ریزی برای تهیه محصول، در مورد محدودیت‌ها و مقرراتی که ممکن است روی کسب‌وکار شما تأثیر بگذارد، تحقیق کنید. درک این مسائل پیش از شروع فروش اینترنتی، به شما در یک برنامه‌ریزی عاقلانه و صرفه‌جویی در وقت، انرژی و پول کمک می‌کند.

 

کارآفرینی اینترنتی در ایران

بر اساس نظرسنجی‌ها، کمتر از نیمی از جمعیت ایران خواهان شغل‌های ثابت و کارمندمحور هستند. از آنجایی که مشاغل اینترنتی بدون نیاز به سرمایه‌های کلان می‌توانند راه‌اندازی شوند، کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی اینترنتی در ایران مورد توجه قرار گرفته و رو به رشد است. با توجه به این‌ که کسب‌وکارهای اینترنتی، جدید هستند و هنوز اشباع نشده‌اند، افراد زیادی به ویژه جوانان و افراد جویای کار و حتی بانوان خانه‌دار را به سوی خود جذب کرده‌اند.

 

انواع کارآفرینی اینترنتی موفق در ایران

 

  • فروش کالا

دیجی کالا یکی از موفق‌ترین سایت‌های فروش محصولات الکترونیکی و دیجیتالی در ایران است. بامیلو، کافه بازار و آپارات نیز از جمله وب‌سایت‌های موفق در زمینه تجارت الکترونیک، فروش اپلیکیشن و به اشتراک گذاشتن فایل‌های ویدئویی هستند.

 

  • سفارش غذا

اسنپ فود از نمونه استارت‌آپ‌های موفق در زمینه سرویس غذارسانی در سطح شهر تهران است.

 

  • حمل‌ونقل

اسنپ و تپسی، سامانه‌های هوشمند درخواست تاکسی هستند که با ارائه خدمات با هزینه کمتر، مشتریان زیادی را به سمت خود جذب کرده‌اند.

 

  • سیستم رزرو

در زمینه فروش بلیت هواپیما و قطار، سایت علی بابا و در زمینه رزرو هتل، سایت جاباما پیشتاز هستند.

 

  • ثبت آگهی

دیوار از جمله سایت‌های موفق برای ثبت آگهی جهت فروش انواع ابزار، وسایل و املاک و مستغلات است.

What is Internet Entrepreneurship

بیشتر بخوانید: کسب و کار اینترنتی چیست؟ چگونه یک نمونه موفق آن را راه‌اندازی کنیم؟

 

12 نکته که باید برای موفقیت به عنوان یک کارآفرین اینترنتی در نظر داشته باشید

کارآفرین بودن، یک اقدام هیجان‌انگیز است که به صورت بالقوه سودآوری بالایی دارد. با این ‌حال، کارآفرینان خطرات زیادی را متحمل می‌شوند، زیرا احتمال شکست در کار آن‌ها بسیار بالا است. برای این‌ که یک کارآفرین موفق باشید، باید روش صحیحی داشته باشید، کسب‌وکار خود را هوشمندانه بسازید و با مدیریت معقول، آن را ادامه دهید. در اینجا چند مرحله ساده در مورد چگونگی موفقیت کسب‌وکار شما بیان شده است:

 

  • داشتن پشتکار 

مردم ممکن است در مورد زندگی یک کارآفرین، خیال‌بافی کنند. اما واقعیت شروع کسب‌وکار شما این است که کاری سخت و دشوار در پیش‌رو دارید. شما برای موفق شدن باید از موانع بسیاری عبور کنید. پشتکار و استقامت، دو ویژگی مهم هستند که هر کارآفرین باید داشته باشد تا بتواند موانع موفقیت را از میان بردارد. شما ممکن است بهترین و هیجان‌انگیز‌ترین محصول یا خدمات را در جهان داشته باشید، اما برای فروش آن نیاز به پشتکار و دوری از ناامیدی و تسلیم‌شدن دارید.

 

  • پیدا کردن کمبودهای بازار

زمانی که در بازار، کمبودی وجود دارد، خریداران و فروشندگان می‌توانند بر قیمت‌ها و تولید تأثیر بگذارند، جایی که هیچ‌گونه اطلاعات کاملی درباره محصولات و قیمت‌ها وجود نداشته و موانع زیادی برای ورود و خروج در بازار وجود دارد. این امر در مقابل یک بازار کامل قرار دارد که با رقابت کامل، تعادل بازار و تعداد نامحدود خریداران و فروشندگان مشخص می‌شود. بنابراین با یافتن نواقص بازار به راحتی می‌توانید در این زمینه فعالیت کنید و در بازار نقشی تعیین‌کننده داشته باشید.

 

  • داشتن ابتکار عمل

ابتکار عبارت است از توانایی فرد برای تبدیل ایده‌ها به عمل. این امر نه تنها شامل توانایی برنامه‌ریزی و مدیریت پروژه‌ها برای دستیابی به اهداف است، بلکه شامل خلاقیت، نوآوری و ریسک نیز می‌شود.

 

  • تهیه یک مدل اجرایی برای کسب‌وکار 

مدل کسب‌وکار مهم است، زیرا کسب‌وکار را هدایت می‌کند. در واقع، مدل کسب‌وکار، DNA استراتژی کسب‌وکار است و جهت موفقیت را تعیین می‌کند. یک مدل کسب‌وکار، نقش حیاتی در موفقیت هر شرکت ایفا می‌کند، چرا که توضیح می‌دهد چگونه کسب‌وکار به درآمد می‌رسد. برای کارآفرینان، یک مدل کسب‌وکار در دستیابی به سرمایه‌گذاران و ایجاد مشارکت، بسیار موثر است.

 

  • اجازه دهید کسب‌وکارتان رشد و تکامل پیدا کند

مهم است که کسب‌وکار شما تکامل یافته و رکودناپذیر باشد. به عنوان یک کارآفرین در نظر داشته باشید که ایجاد یک محیط بدون تهدید، برای رشد کسب‌وکار شما ضروری است.

 

  • فرا گرفتن فنون کسب‌وکار 

مهارت‌های کسب‌وکار به شما کمک می‌کند تا درباره این‌ که چطور از وقت خود استفاده کنید، زندگی نمایید، نقاط قوت، علائق و اهداف خود را برای تولید یک محصول منحصربه‌فرد به کار ببرید، تصمیم‌های لازم را بگیرید.

 

  • ثبت کردن کسب‌وکار خود

کسب‌وکار خود را ثبت کنید تا آن را به صورت قانونی متمایز نمایید. چگونگی و مکان ثبت‌نام، بستگی به ساختار کسب‌وکار و محل کسب‌وکار شما دارد.

 

  • اضافه کردن ویژگی‌های کاربرپسند

وب‌سایت‌ها به چیزی بیش از متن و اطلاعات در یک صفحه تبدیل شده‌اند. امروزه کاربران از وب‌سایت شما انتظار دارند که آن‌ها را سرگرم کنید، کیفیت ارائه دهید و تجربه کاربری و بصری خوبی را ارائه کنید. همه چیز از زیبایی‌شناسی سایت شما تا قرار دادن CTAهای (فراخوانی عمل) شما می‌تواند روی مدت زمانی که کاربر از سایت شما بازدید می‌کند، اثرگذار باشد.

 

  • کنترل و بهینه‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی

در مقایسه با شیوه‌های تبلیغاتی سنتی مانند رسانه‌های چاپی، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، نه تنها قابل اعتماد، بلکه ارزان‌تر هستند. علاوه بر این، شما پیش از پرداخت، در کانال‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی عضو شده و تعامل می‌کنید و از این طریق به راحتی و آزادانه می‌توانید به سرعت رشد نمایید.

 

  • خودکار بودن همه مراحل کاری شما 

با توجه به این‌ که کاربران اینترنت، معمولاً به دنبال راحتی و سهولت هستند، ترجیح می‌دهند که بسیاری از کارها به صورت خودکار انجام شوند. برای برآورده کردن این خواسته، از سیستم‌های جدید سفارش الکترونیکی، سیستم پرداخت مطمئن، تحویل در منزل و ... استفاده کنید. در این صورت، در وقت صرفه‌جویی شده و شما نیز مشتریان بیشتری جذب خواهید کرد.

 

  • برون‌سپاری فعالیت‌های خود

پس از حفظ کسب‌وکارهای بزرگ، برون‌سپاری یک راه عالی برای رشد کسب‌وکار شما بدون استخدام کارمند است. با این ‌حال، برون‌سپاری در کنار مزایای آن، ریسک خاص خودش را دارد. استفاده صحیح از آن، راه‌حل کلیدی است:

  • در این راه باید بدانید چه چیزی را برون‌سپاری می‌کنید.
  • آنچه را که می‌خواهید انجام شود، تعریف کنید.
  • برایتان کیفیت مهم‌تر از قیمت باشد.
  • کار را به یک ارائه‌دهنده معتبر بسپارید.
  • توافق‌نامه‌ای به صورت نوشتاری تنظیم کنید.

 

  • ارتباط برقرار کردن با مخاطبان

درک مشتری برای رشد کسب‌وکار شما حیاتی است و کارآفرینان موفق به این نکته پی برده‌اند که تعامل با مشتری باعث رشد اقتصادی می‌شود.

 

دلایل عدم موفقیت در کارآفرینی اینترنتی

اگر می‌خواهید یک کارآفرین موفق شوید، باید از دلایل شکست کارآفرینان آگاه باشید. این دلایل عبارت‌اند از:

  1. آن‌ها هیچ برنامه مدونی ندارند.
  2. درآمدی ندارند.
  3. فرصت‌های کسب‌وکار محدودی دارند.
  4. توانایی اجرایی ندارند.
  5. رقابت در کارشان بسیار زیاد است.
  6. مالکیت فکری ندارند.
  7. تیم ماهر و با تجربه‌ای ندارند.
  8. بازار کوچکی در اختیار دارند.
  9. زود تسلیم می‌شوند.

What is Internet Entrepreneurship

بیشتر بخوانید: افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!

 

نتیجه‌گیری

یکی از موارد مهم در مورد تبدیل‌شدن به یک کارآفرین، این است که هر فردی بتواند آن را انجام دهد. برای این‌ که کارآفرین موفقی شوید، حتماً نباید بزرگ و مشهور باشید. جهان پر از کارآفرینانی است که شما هرگز در مورد ایده‌های آن‌ها چیزی نشنیده‌اید، اما یک کسب‌وکار پررونق و سودآور ایجاد کرده‌اند. مادرانی که یک وسیله را اختراع کرده‌اند یا یک وبلاگ در مورد زندگی‌نامه خود به راه انداخته‌اند، نوجوانانی که در یوتیوب، خود را نشان داده و معروف شده‌اند و افراد بازنشسته‌ای که تجربه عمر خود را در مربیگری و مشاوره کسب‌وکار به کار گرفته‌اند. تبدیل‌شدن به یک کارآفرین سخت نیست، اما کار می‌برد و نیازمند مراحل بسیاری است از جمله:

  • توسعه ویژگی‌های مثبت فردی.
  • یک ایده عالی که مردم بابت آن پول پرداخت کنند.
  • یک طرح موفق.
  • اجرای صحیح برنامه.

مشاهده نسخه PDF مقاله: کارآفرینی اینترنتی چیست؛ چطور می‌توان از این دنیای شگفت‌انگیز کسب درآمد کرد؟

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043