این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

شبکه‌‌های اجتماعی جایگزین، بعد از فیلترینگ اینستاگرام کدامند؟

چندی پیش، تلگرام، یکی از پرکاربردترین شبکه‌‌های اجتماعی در ایران، فیلتر شد. این موضوع باعث شد، استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکارهایی که به دلیل کم‌هزینه بودن، از این شبکه برای تبلیغات و بازاریابی استفاده می‌کردند، شکست سنگینی را تجربه کنند. بیشتر این افراد، به سمت اینستاگرام سوق پیدا کردند و اکنون این شبکه کاربران زیادی دارد. اخیراً، با زمزمه مطرح شدن فیلترینگ اینستاگرام، این سؤال پیش میاید که آیا کاربران به سمت شبکه‌ اجتماعی دیگری می‌روند؟

1397/12/25
0
2,543
شبکه‌‌های اجتماعی جایگزین، بعد از فیلترینگ اینستاگرام کدامند؟

از آنجایی که فیلترینگ اینستاگرام، می‌تواند ضربات سختی به برخی کسب‌وکارها وارد کند، این مقاله را به بررسی تأثیر آن، بر روی سایر شبکه‌های اجتماعی و جایگزین‌های مناسب اینستاگرام، اختصاص داده‌ایم.

 

آیا فیلترینگ اینستاگرام، بر روی سایر شبکه‌های اجتماعی تأثیر می‌گذارد؟

فیلترینگ تلگرام، بر شبکه اجتماعی اینستاگرام، تأثیر زیادی گذاشت و حال این سؤال پیش می‌آید که آیا فیلترینگ اینستاگرام، بر سایر شبکه‌های اجتماعی تأثیری خواهد داشت؟ آیا کاربران به سمت سایر شبکه‌ها خواهند رفت یا اینستاگرام همچنان در صدر خواهد ماند؟ این‌ها سؤالاتی است که در این مقاله، به آن پاسخ داد‌ه‌ایم. با ما همراه باشید.

 

چرا شبکه‌های اجتماعی فیلتر می‌شوند؟

کسانی که تصمیم به فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی می‌گیرند، چند دلیل عمده برای اینکار بیان می‌کنند. این افراد، بر این باورند که معایب شبکه‌های اجتماعی، از مزایای آن بیشتر است. گاهی در شبکه‌های اینترنتی، اطلاع‌رسانی غلط به مردم انجام می‌شود و در موارد بسیاری نیز، فرهنگ‌هایی ترویج می‌شود که با فرهنگ کشور میزبان منافات دارد و لازم است از آن جلوگیری شود تا نسل‌های بعدی با مشکل هویتی مواجه نشوند. به طور کلی، از نظر این افراد، فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، مزایای زیر را به دنبال دارد:

  • مانع افزایش فسادهای اخلاقی در جامعه می‌شود.

  • سستی ایمان را در بین جوانان خانواده‌‌های مذهبی، کاهش می‌دهد.

  • مانع کلاهبرداری‌های کلان اینترنتی می‌شود.

  • مانع گسترش اطلاعات غلط و نادرست می‌شود.

  • مانع زیر‌سؤال رفتن شخصیت و هویت افراد می‌شود.

  • از ضربه‌های اقتصادی به سازمان‌ها و نهادها جلوگیری می‌کند.

از سوی دیگر، افراد بسیاری نیز وجود دارند که با فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مخالف‌اند و اعتقاد دارند که نمی‌توان در قرن حاضر زندگی کرد ولی تأثیر مثبت این شبکه‌ها را نادیده گرفت. به نظر این افراد، شبکه‌های اجتماعی می‌توانند کیفیت زندگی افراد را بالا ببرند. آن‌ها می‌گویند، به جای اینکه شبکه‌ای را فیلتر کنیم، بهتر است برای اموزش فرنگ استفاده مفید از آن، تلاش کنیم. این افراد معتقدند که، چه بخواهیم و چه نخواهیم، اینترنت بخش جداناپذیر زندگی امروز است و فیلترینگ بعضی شبکه‌ها، فقط باعث استفاده بیشتر از سایر شبکه‌ها و ضربه‌زدن به کسانی می‌شود که از شبکه‌های فیلتر شده به درستی و با رعایت اصول اخلاقی استفاده می‌کنند. درست است که برخی از افراد از این شبکه ها به درستی استفاده نمی‌کنند ولی فیلترینگ، راه حل اساسی محسوب نمی‌شود. به جای آن، بهتر است نظارت بیشتر و باکیفیت‌تری بر روی این شبکه‌ها داشته باشیم و از این طریق، آن‌ها را به عنوان ابزاری برای پیشرفت جامعه تبدیل کنیم.

به طور کلی، از دیدگاه این افراد، فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، معایبی دارد:

  • سرعت اینترنت را کم می‌کند و باعث اتلاف وقت کاربران و قشر تحصیل کرده می‌شود.

  • حوزه فناوری اطلاعات و کاربردهای آن در بخش تجارت را تضعیف می‌کند.

  • باعث فیلتـر‌شدن بسیاری از سایت‌های علمی (مخصوصاً پزشکی) می‌شود.

  • حرمت قانون را از بین می‌برد.

  • ارتباطات مفید در سطح جهانی را کاهش می‌دهد.

  • باعث صرف وقت و تحمیل هزینه‌های بالا می‌شود.

  • باعث کاهش امنیت اطلاعات می‌شود.

  • از انتشار بعضی خبرهای واقعی و لازم برای جامعه جلوگیری می‌کند.

امسال در کشور ما، علیرغم مخالفت‌های زیادی که وجود داشت، شبکه اجتماعی تلگرام فیلتر شد. با فیلتر شدن تلگرام، کسب‌وکارها برای تبلیغ و بازاریابی به سمت اینستاگرام حرکت کردند. اکنون نیز زمزمه فیلترینگ اینستاگرام به گوش می‌رسد.

کاربران زیادی وجود دارند که با استفاده از فیلترشکن، هنوز هم از شبکه‌ تلگرام استفاده می‌کنند. فیلتر‌شکن‌ها نمی‌توانند به طور ثابت فیلتر شوند زیرا امکان قطع دسترسی کاربران به اینترنت جهانی وجود ندارد.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل چگونگی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

 

فیلترینگ اینستاگرام چگونه می‌تواند بر کسب‌وکارهای کوچک تأثیر بگذارد؟

فعالان کسب‌وکارهای کوچک که از اینستاگرام برای بازاریابی و جذب مشتری استفاده می‌کنند، تکلیف مشخصی ندارند. آنطور که پیداست، هرگاه این فعالان به سوی پلتفورم اینترنتی کشیده می‌شوند بعد از مدتی، دسترسی به آن پلتفورم توسط مسئولین مسدود می‌شود. گرچه برخی از مسئولین معتقدند که فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، آسیب زیادی به فعالان کسب‌وکارهای کوچک می‌زند.

به نظر این افراد، دولت، یکپارچگی فکری در زمینه فیلترینگ شبکه‌ها را ندارد. اینستاگرام، همیشه از نظر برخی افراد، مضر تلقی ‌شده و از سوی برخی دیگر، بستر مناسبی برای رشد کسب‌و‌کارهای گوناگون عنوان شده است . به هر حال دود این اختلافات و تضاد‌ها تنها به چشم کاربران و کسب‌وکار‌های اینترنتی می‌رود. این افراد عنوان می‌کنند که حتی نظارت مناسبی هم بر فعالیت کسب‌وکارهای اینترنتی نمی‌شود و شاهد کلاهبرداری‌های زیادی در این زمینه بوده‌ایم. نظارت صحیح، می‌تواند به تعداد کسب‌وکارهایی که در اینستاگرام فعالیت درست دارند، اضافه کند ولی متاسفانه نظارت مناسبی برای حمایت از کسانی که به دنبال ثبت مجوز هستند، انجام نمی‌گیرد. در نهایت،این موضوع به نفع کلاهبرداران و سودجویان تمام می‌شود.

کاربران هم در این زمینه تکلیف مشخصی ندارند و نمی‌دانند که آیا می‌توانند از فروشگاه‌های اینستاگرام خرید کنند یا خیر؟ به نظر مخالفان فیلترینگ، مجرمانه بودن بخشی از محتوای اینستاگرام، دلیل بر فیلتر کردن کل شبکه نیست و نتیجه آن، جزء استفاده فیلترشکن توسط کاربران نخواهد بود.

 تاریخچه وایبر و تلگرام نشان می‌دهد که فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی در ایران، نتیجه‌ای جز تمرکز بیشتر کاربران بر‌روی این شبکه‌ها ندارد و فیلترینگ اینستاگرام هم احتمالاً چنین نتیجه‌ای داشته باشد. در کل می‌توان گفت که در جوامع مختلف، هر جا که سخن از سانسور به میان می‌آید، افراد بیشتر به سمت آن کشیده و حتی کنجکاوتر هم می‌شوند. استفاده از فیلتر شکن برای دسترسی به تلگرام، این موضوع را اثبات کرد. به نظر می‌رسد که فیلترینگ، در دراز مدت چاره‌ای جز رفع شدن ندارد، ولی رفع ابهامات به زمان نیاز دارد. بدیهی است که در این میان تا آرام شدن جو، تلاش‌های بسیاری از استارت‌‌آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک به باد می‌رود.

افرادی هم وجود دارند که از چشم‌انداز دیگری به موضوع نگاه می‌کنند. از نظر این افراد، اگر کسب‌وکارها هوشمندانه رفتار کنند، می‌توانند به محض فیلتر شدن یک شبکه، به سرعت جابه‌جایی انجام دهند و از شبکه‌های جایگزین استفاده کنند و صد البته اگر شرکتی در این جابه‌جایی پیشتاز باشد، بیشترین بهره را خواهد برد. این افراد، بر این باور هستند که هر‌چقدر هم فیلترینگ بدون اطلاع و برنامه‌ریزی انجام شود، باز هم می‌توان تبعات منفی آن را تا سطح بسیار بالایی کاهش داد. به نظر می‌رسد که این افراد، تمام شبکه‌های اجتماعی را در یک سطح قرار می‌دهند و تفاوت چندانی بین آن‌ها قائل نیستند، چرا که باور دارند، شبکه‌های اجتماعی به‌راحتی قابل جایگزین شدن هستند.

 

بازنده‌های بزرگ فیلترینگ اینستاگرام چه کسانی هستند؟

طبق اعلام دولت، در سال گذشته، فضای مجازی باعث اشتغال مستقیم 200 هزار نفر شده است. علاوه بر کسب‌وکارهایی که به شکل مستقیم از تلگرام و اینستاگرام درآمد کسب می‌کنند، افراد زیادی مشغول درآمدزایی به وسیله مدیریت شبکه‌های اجتماعی هستند که آمار مشخص و دقیقی از آن‌ها در ایران وجود ندارد. فیلتر شدن اینستاگرام، آسیب اصلی را متوجه همین افراد خواهد کرد. این افراد، به شکل دورکار با شرکت‌ها همکاری می‌کنند که با استعداد و همت خود به این شغل‌ها رسیده‌اند و هزینه‌ای هم برای دولت ندارند. این افراد، آسیب بسیاری از فیلترینگ اینستاگرام خواهند دید و به عقیده برخی‌ها بازنده‌های اصلی خواهند بود.

بازندگان دیگر، شرکت‌هایی می‌باشند که تنها به داشتن صفحه‌ای در اینستاگرام اکتفا کرده‌اند و هیچ‌گونه شبکه اجتماعی دیگری را برای ارتباط با مشتریان و مخاطبان خود در نظر ندارند. اگر شما نیز جزء این افراد هستید، به‌هیچ عنوان نگران نباشید زیرا ما در ادامه به شما شبکه‌های اجتماعی دیگری را معرفی می‌کنیم و می‌توانید از الان به فکر جایگزین کردن آن‌ها باشید.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: 24 ترفند‌ جدید برای کسب درآمد از اینترنت

 

کدام برنامه‌­ها می‌توانند جایگزین اینستاگرام باشند( داخلی و خارجی)؟

آنطور که اخیراً زمزمه‌­هایش به گوش می‌­رسد، چند شبکه‌ اجتماعی وجود دارند که به احتمال زیاد، در صورت فیلترینگ اینستاگرام، جایگزین آن می‌شوند. در اینجا، به معروف‌­ترین آن‌ها اشاره می­‌کنیم.

1- لنزور

لنزور، یک شبکه اجتماعی داخلی است که ظاهراً قابلیت­‌های خوبی برای جایگزینی اینستاگرام دارد. در حال حاضر، این شبکه نمی‌­تواند تمام خواسته­‌های کاربران اینستاگرام را مرتفع کند، اما اگر طراحان، امکانات دیگری به آن اضافه کنند، می‌­تواند گزینه خوبی باشد.

2- جیک و پیک

جیک و پیک، محصول شرکت ویرا صدر لیان می­‌باشد و امکان به‌ اشتراک‌گذاری تصاویر، ویدئو، متن و صدا را دارد. این شبکه، از امکانات کامنت و لایک­‌گذاری نیز برخوردار می‌­باشد.

3- روبیکا

شاید بتوانیم بگوییم که روبیکا، از قوی­‌ترین شبکه­‌های اجتماعی داخل کشور است. این برنامه، چند منظوره می‌­باشد. روبیکا، به علت برخورداری از امکانات مختلف و تبلیغات گسترده، توانسته است کاربران زیادی را جذب کند. پیش‌­بینی می­‌شود که چنانچه روبیکا بتواند در بخش شبکه­ اجتماعی قابلیت‌­های بیشتری را اضافه کند، اولین جایگزین اینستاگرام خواهد بود.

4- پینترست

این برنامه، خارجی است و جزء شبکه­‌هایی است که تقریباً در سطح دنیا مطرح است و در حال حاضر بیش از 205 میلیون کاربر دارد. از جمله مزایای بزرگ این برنامه، این است که تصاویرِ به اشتراک گذاشته شده، قابلیت کلیک شدن دارند. به همین دلیل، کسب­‌وکارها می­‌توانند تصاویری از محصولات خود را به اشتراک بگذارند و کاربر با کلیک بر روی آن‌ها، به برگه مخصوصِ همان محصول، متصل شود و در صورت تمایل، ویژگی­‌های دیگر آن را نیز مشاهده کند و در انتها، خرید خود را انجام دهد.

5- استلر

استلر نیز یک شبکه اجتماعی خارجی است. نام این شبکه کمتر شنیده شده است، اما می‌­تواند جایگزین خوبی برای اینستاگرام شود. استلر هم دارای نسخه وب و هم اندروید و آی او اس می‌­باشد.

6- 500PX

این شبکه اجتماعی، ویژه به اشتراک‌گذاری تصاویر است اما بحث عکاسی را نسبت به سایر شبکه­‌ها، حرفه‌­ای‌تر دنبال می­‌کند. در این شبکه، می‌­توان تصاویر را به اشتراک گذاشت و برای پست‌­های دیگران، لایک یا کامنت گذاشت. شبکه 500 پی اکس، دارای نسخه­‌ اندروید و آی او اس است. این برنامه، به اندازه 2 برنامه قبلی، قابلیت ندارد و احتمالش کم است که بتواند جایگزین اینستاگرام شود.

7- سایر شبکه‌­های اجتماعی

شبکه‌­های اجتماعی دیگر، مانند Vero ،Snapchat ،Flickr و Ello نیز نمونه‌­هایی از شبکه­‌های اجتماعی خارجی هستند که می­‌توانند جایگزین اینستاگرام شوند. ولی مشکل اینجاست که این شبکه­‌ها نیز یا فیلتر هستند و یا به دلیل مشکل تحریم، به ایرانی­‌ها سرویس نمی‌­دهند.

اما، چرا استارت آپ‌ها و یا بیشتر کسب‌وکارها مایل به بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی هستند؟ در قسمت بعد به بررسی این موضوع و مزایا و معایب آن می‌پردازیم.

 

مزایای فعالیت تجاری در شبکه‌های اجتماعی

استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد مزایایی را به دنبال دارد:

1- رایگان بودن فعالیت

برای ثبت‌نام در شبکه‌های اجتماعی، هیچ مبلغی از کاربران دریافت نمی‌شود و فعالیت تجاری در شبکه‌های مجازی‌، مالیات و غیره را شامل نمی‌گردد. تنها در برخی از شبکه‌های اجتماعی، افرادی که دنبال‌کننده زیادی دارند، ماهیانه یا سالیانه، مبلغی جزئی دریافت می‌کنند .

2- در دسترس بودن

اغلب کاربران، با استفاده از تلفن‌های همراه و تبلت‌های شخصی خود، در شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند و دیگر نیازی به استفاده از کامپیوترهای رومیزی وجود ندارد.

3- حذف هزینه‌های ناشی از خدمات سایت

برای راه‌اندازی یک سایت، باید هزینه‌های متفاوتی پرداخت شود ولی شبکه‌های اجتماعی، چنین هزینه‌ای ندارند.

4- آسان بودن تبلیغات

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، هم به آسانی صورت می‌گیرد و هم به دلیل تعداد بالای کاربران، بازدهی خوبی دارد .

5- عدم نیاز به دانش ویژه

برای کار در شبکه‌های اجتماعی، دانش خاصی نیاز نیست و هر کسی می‌تواند بعد از مدتی به آسانی در این شبکه‌ها فعالیت کند .


معایب فعالیت تجاری در شبکه‌های اجتماعی

در کنار مزایای ذکر شده، این شبکه‌ها، معایبی نیز دارند که می‌توان آن‌ها را به ترتیبِ زیر، دسته‌بندی کرد.

1- خطر مسدود شدن

به دلیل اقدامات ناپسند برخی از افراد در شبکه‌های اجتماعی، امکان دارد برخی از این شبکه‌ها در بعضی از کشور‌ها مسدود شوند. مثال بارز آن نیز فیلتر شدن ناگهانی تلگرام در ایران است.

2- عدم امنیت

هکر‌ها، به‌راحتی می‌توانند صفحات مجازی را از دسترس خارج کنند . اغلب شبکه‌هایی که دنبال‌کنندگان زیادی دارند، امکان هک‌‌شدن را دارند.

3- غیر‌قابل اعتماد بودن

همانطور که می‌دانید، در سال‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی، کلاهبرداری‌های متعددی انجام شده است. به همین دلیل، کاربران، به آسانی نمی‌توانند به شبکه‌‌های جدید اعتماد کنند.

4- نبود درگاه پرداخت

برای پرداخت در شبکه‌های اجتماعی، درگاهی وجود ندارد. به همین دلیل، کاربران، مجبور هستند که برای خرید، وجه مربوطه را حضوری یا به صورت کارت‌به‌کارت، پرداخت نمایند و امکان دارد  که مشکلات متعددی پیش بیاید.

5- عدم وجود قابلیت‌های فروشگاهی

از طریق شبکه‌های اجتماعی، فقط می‌توان عکس و فیلمِ همراه با توضیحات، منتشر کرد. قطعاً صفحات اجتماعی، نمی‌توانند مانند فروشگاه‌های اینترنتی عمل کنند. فروشگاه اینترنتی، قابلیت‌های زیادی مانند درگاه پرداخت امن، امکان نمایش چند‌بعدی تصاویر، امکان مقایسه، امکان ثبت درخواست و آدرس و غیره را دارد.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: طراحی سایت با CMS های اختصاصی یا وردپرس ؟

 

آیا فیلترینگ اینستاگرام، باعث جایگزینی انواع شبکه‌های ایرانی می‌شود؟

شرایط شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های ایرانی که الگویی مشابه با نمونه‌های خارجی را پیاده کرده‌اند، پیچیده است. از یک‌سو می‌خواهند همه قابلیت‌های موجود را به یک‌باره در اختیار کاربر ایرانی قرار دهند، اما از طرف دیگر، کاربر، معمولاً به دلایل مختلف، علاقه‌ای به استفاده از آن‌ها نشان نمی‌دهد.

واقعیت این است که سرویس‌های مختلف ایرانی که تا امروز برای جایگزینی تلگرام یا اینستاگرام تولید شده‌اند، با استقبال خوبی مواجه نشده‌اند و نتوانسته‌اند جذابیت‌های‌شان را به مرحله‌ای برسانند که تبدیل به یک بستر تجاری شوند. این موضوع چندین دلیل دارد:

  • سرویس‌های ایرانی، می‌خواهند تمام امکانات را کپی کنند و در همان ابتدا، همه‌ آن‌ها را گسترش داده و به کاربر عرضه کنند. در حالی که این اتفاق، حاصل سال‌ها تلاش شبکه‌های اجتماعی خارجی برای رسیدن به نقطه کنونی است. قابلیت‌ها، ذره ذره به آن‌ها اضافه شده و با رفع باگ‌ها، در دسترس عموم قرار گرفته است. واضح است که توسعه‌دهندگان داخلی نرم‌افزار، نمی‌توانند این راه را یک‌شبه بروند.

  • با ارائه سرویس پیش‌پا افتاده‌ در اختیار کاربر ایرانی، نمی‌توان انتظار رقابت داشت. همچنین روند این رقابت، شفاف و سالم نیست و با یک کلاف سردرگم روبه‌رو است. به دلیل وجود رانتِ فیلتر شدن سرویس‌های خارجی، خود سرویس‌های ایرانی هم آسیب دیده‌اند.

  • آمار کاربران ایرانی اینستاگرام در ژانویه 2018، بیشتر از 26 میلیون کاربر بوده است. رقمی که عاملی ترغیب‌کننده برای برندهای ایرانی یا برندهای خارجیِ فعال در ایران جهت تبلیغات در این شبکه است. حال وقتی سرویس ایرانی، 500 هزار الی 1 میلیون کاربر داشته باشد، برند ترجیح می‌دهد که در خود اینستاگرامِ فیلتر شده فعالیت کند و به کاربران بیشتری دسترسی داشته باشد.

به نظر می‌رسد که جایگزین داخلی مناسبی برای سرویس‌های فیلتر شده و اینستاگرام وجود ندارد و بعید است بتوان در کوتاه‌مدت آن را تولید کرد. از سوی دیگر، کاربرانی که از شبکه‌های فیلتر شده رفته‌اند، اکنون در سایر شبکه‌های اجتماعی پراکنده شده‌اند و هیچ تمرکزی وجود ندارد. هنگام فیلتر شدن تلگرام، اینستاگرام یک جایگزین مناسب برای آن محسوب می‌شد، ولی آنچه که پیداست، جایگزین مناسبی برای اینستاگرام وجود ندارد.

البته نباید فراموش کرد که سلیقه استفاده از شبکه‌های اجتماعی، یکسان نیست. روی هم رفته می‌توان سلیقه افراد را به دو نوع تقسیم‌بندی کرد. افرادی که از شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک تفریح یا افزایش اطلاعات استفاده می‌کنند و افرادی که از این شبکه‌ها درآمد کسب می‌کنند. بدیهی است که گروه اول، می‌توانند به راحتی به شبکه های دیگر کوچ کنند. ولی گروه دوم با فیلترینگ این شبکه‌ها، دچار مشکل خواهند شد. این افراد، اگر باهوش عمل نکنند، ناچارند که برای این تغییر مسیر، هزینه‌های بسیاری بپردازند.

برخی از کارشناسان، بر این باورند که در صورت فیلترینگ اینستاگرام، حتی با وجود استفاده از فیلترشکن، باز هم تعداد کاربران کمتر خواهد شد، زیرا در مورد تلگرام، چنین اتفاقی افتاد. همین امر باعث می‌شود، افرادی که در حوزه بازایابی در این شبکه فعالیت می‌کنند، به فکر طراحی وب‌سایت باشند. زیرا، با فیلتر شدن اینستاگرام، امنیت صفحات این شبکه نیز از بین می‌رود. این افراد، به کسانی که در حوزه کسب‌و‌کار در  اینستاگرام فعال هستند، توصیه می‌کنند که هر‌چه زودتر به فکر راه‌اندازی یک سایت باشند تا در رقابتی که قرار است پیش بیاید، بازنده نشوند.

اما موضوع تأثیر فیلترینگ اینستاگرام، به اینجا ختم نمی‌شود. از آنجایی که شبکه‌های اجتماعی، مملو از کاربران مختلف است، محیطی خوب برای تبلیغات پر‌بازده است. همانطور که می‌دانید، یکی از فاکتور‌های سئو و بهینه‌سازی وب‌سایت، به‌ اشتراک‌گذاری صفحات در شبکه‌های اجتماعی است و دلیل آن نیز تنها تعداد زیاد کاربران می‌باشد. زمانیکه مطلب یک سایت در شبکه‌های مجازی قرار داده می‌شود، درصدی از کاربران، از سایت دیدن می‌کنند و این کار، نوعی تبلیغ به‌حساب می‌آید.

به دلیل اینکه یکی از عوامل تأثیر‌گذار در سئو، اشتراک‌گذاری و تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی می‌باشد، ممکن است این سؤال در ذهن شما پیش بیاید که آیا فیلترینگ اینستاگرام برای سئوسایت‌ها نیز مشکلاتی بوجود می‌آورد؟

قبل از پاسخ به این سؤال، بصورت مختصر توضیح می‌دهیم که اینستاگرام، چگونه بر سئو تأثیر می‌گذارد.

اینستاگرام از 2 جنبه به سئو سایت کمک می‌کند:

1- با توجه به صفحه اینستاگرام، گوگل، چنین برداشت می‌کند که این صفحه، علاوه بر اینستاگرام، در گوگل نیز شایسته قرار گرفتن در میان بهترین‌ها را دارد.

2- کاربران می‌توانند مستقیماً از طریق اینستاگرام وارد وب‌سایت شما شوند.

پاسخ این سؤال نیز همانند سایر مواردی که مطرح شد، نمی‌تواند قطعی باشد، ولی عده‌ای بر این باورند که عوامل بسیاری بر سئو تأثیر‌گذارند و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی، تنها یک عامل از چندین عامل دیگر است. بنابراین، می‌توان با فیلترینگ اینستاگرام، بر روی دیگر موارد تمرکز کرد.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: افزایش فروش سایت با چند ترفند ساده

 

نتایج کلی تأثیر فیلترینگ اینستاگرام

اینستاگرام، یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان است و دلیل عمده این محبوبیت، فعالیت استارت آپ‌ها و بازاریابی آسان در آن است. از طریق این شبکه، بسیاری از افراد قادر به تامین هزینه‌های مالی خانواده و ایجاد اشتغال برای بسیاری از افراد دیگر هستند. طبیعتاً، فیلترینگ اینستاگرام، ضربه اقتصادی سختی به این افراد خواهد زد و شاید بسیاری از آن‌ها ناچار شوند به پیام‌رسانی دیگری که کارایی چندانی نیز ندارد، کوچ کنند. چند راهکار از طرف برخی افراد پیشنهاد شده است که گفته می‌شود، می‌تواند هزینه این ضربه‌ را کاهش دهد. این راهکارها را به اختصار توضیح می‌دهیم.

1- از برنامه‌های فیلترینگ قبلی درس بگیرید

از آنجایی که فیلترشدن شبکه‌های اجتماعی، معمولاً بدون اخطار قبلی و به‌راحتی انجام می‌گیرد و ممکن است ادامه‌دار باشد، احتمال دارد منجر به ورشکستگی کامل کسب‌وکارها شود. بنابراین بهتر است صاحبان این کسب‌و‌کارها، بعد از فیلترینگ تلگرام، تجربه کسب کرده باشند و به این شبکه ها بیش از حد تکیه نکنند و همیشه به فکر راه‌های جایگزین و مکمل باشند. این امر، باعث می‌شود در زمان فیلترینگ ناگهانی شبکه‌های اجتماعی، بتوانند همچنان کسب‌وکار خود را به جلو هدایت کنند.

2- بیشتر از شبکه‌های اجتماعی روی وب‌سایت تمرکز کنید

طراحی وب‌‌سایت، برای کسب‌وکارهای نوپا کمی مشکل است زیرا به هزینه نیاز دارد. اما با وضعیت نا‌به‌سامان فیلترینگ، به نظر می‌رسد که داشتن یک وب‌سایت، برای هر کسب‌وکار، یک ضرورت است. بهتر است از شبکه‌های اجتماعی برای جذب مشتری و از وب‌‌سایت، برای ارجاع کاربر استفاده شود. حتی اگر شبکه‌های اجتماعی فیلتر شوند، باز هم مشتریان به وب‌سایت‌ها مراجعه خواهند کرد و به آن اعتماد خواهند داشت.

3- تبلیغات در Google Awards  را جدی بگیرید

Google Award، سیستمی است که گوگل، برای بازاریابی محصولات در موتور جستجوی خود و سایت‌های وابسته به آن، قرار داده است. بین نوع بازدیدکنندگان در سایت، تفاوت وجود دارد. رفتار بازدیدکنندگانی که از طریق Google Awards وارد سایت شده‌اند، با نحوه برخورد کاربرانی که از طریق نتایج طبیعی گوگل وارد آن شده‌اند، متفاوت است. ترافیکی که از طریق جستجو یا عبارت سئو به دست بیاید، به بازدیدکنندگانی مربوط می‌شود که به دنبال اطلاعات هستند. اما، بازدیدکنندگان تبلیغات پولی، می‌دانند که بر روی تبلیغ کلیک می‌کنند و به دنبال خرید محصول مورد نیاز هستند. در اینجا، شما به میلیون‌ها بازدید کننده نیاز ندارید، بلکه به بازدیدکنندگان هدفمندی نیاز دارید که با استفاده از Google Awards وارد سایت بشوند.

4- خود را به یک شبکه اجتماعی محدود نکنید

آنطور که توسط برخی از افراد مطرح می‌شود، کسب‌وکارهایی که تنها به تلگرام اکتفا کرده بودند، دچار شکست شده‌اند. حال اگر شما نمی‌خواهید با فیلترینگ اینستاگرام، دچار شکست شوید، بر روی شبکه‌های اجتماعی دیگر مانند لینکدین، فیس‌بوک و غیره نیز تمرکز کنید. به عقیده برخی کارشناسان، احتمالاً فیلترینگ اینستاگرام، باعث روی آوردن مردم به سایر شبکه‌های اجتماعی و افزایش کاربران آن‌ها می‌شود. در واقع، می‌توان گفت که احتمال دارد فیلترنگ اینستاگرام، باعث رونق گرفتن سایر شبکه‌های اجتماعی و منفعت بیش‌از‌پیش بنیان‌گذاران این شبکه‌ها شود.

اما، این کل داستان نیست. کارشناسان دیگری هم هستند که اعتقاد دارند، اینستاگرام، بسیار هوشمندانه طراحی شده‌ و تمام سلیقه‌ها را در نظر گرفته‌ است. بنابراین، این شبکه‌ جذابیتی بسیار بالایی دارد و بعید به نظر می‌رسد که مخاطبان آن‌، به سمت شبکه‌های دیگری مانند لینکدین یا فیس‌بوک کشیده شوند. به جای آن، افراد از فیلترشکن استفاده خواهند کرد و بنابراین این شبکه همچنان پرکاربرد خواهد بود.

در کل، نظریه قطعی‌ای درباره تأثیر فیلترینگ اینستاگرام بر سایر شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد. آن گروه از افراد که با فیلترینگ این شبکه موافق هستند، شیوه‌های جدیدی را پیشنهاد می‌دهند که یکی از آن‌ها، استفاده از شبکه‌های دیگر است. گروه دیگر که با فیلترینگ اینستاگرام مخالف‌اند، باور دارند که جایگزین مناسب برای این شبکه وجود ندارد و نتیجه‌ای جزء ضربه‌زدن به برخی کسب‌وکارها نخواهد داشت.

در ادامه خوب است اگر مختصری درباره تاریخچه شبکه‌های اجتماعی، فیلترینگ و دلایل آن بدانید.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: تبدیل صفحه اینستاگرام به وب‌سایت در 7 مرحله

 

تاریخچه شبکه‌های اجتماعی

مفهوم شبکه‌های اجتماعی، برای اولین بار در سال 1960 در آمریکا مطرح شد. در یکی از دانشگاه‌های این کشور، دانشجویان توانستند با استفاده از یک سیستم، به صورت مجازی، با یکدیگر ارتباط داشته باشند. در سال1997، شبکه اجتماعی دیگری به وجود آمد که Dixdegrees.com  نام داشت. کاربران می‌توانستند با ایجاد حساب کاربری، از طریق این شبکه در ارتباط باشند. این شبکه، مدام به‌روز می‌شد ولی چند سال بعد، به دلیل استفاده نادرست کاربران، مسدود شد. می‌توان گفت که بعد از سال 2000، تحول بزرگی در حوزه شبکه‌های اجتماعی به‌وجود آمد و روز‌به‌روز گسترش پیدا کرد. افرادی زیادی نیز جذب این شبکه‌ها می‌شدند اما به دلیل استفاده نادرست، بسیاری از این شبکه‌ها در کشورهای مختلف، مسدود شدند.

در سال 2002، شبکه‌های اجتماعی فرنداستر، اورکات، لینکدین به‌وجود آمدند. در سال 2004 نیز شبکه‌های فرنداستر، 7 میلیون و مای اسپیس، 2 میلیون کاربر داشتند. درست در همین سال، شبکه اجتماعی فیس‌بوک در هاروارد راه‌اندازی شد. این شبکه تا سال 2006، تنها در دانشگاه هاروارد استفاده می‌شد ولی بعد از آن، استفاده از آن برای عموم مردم آزاد شد. توییتر نیز در همین سال راه‌اندازی شد.

در سال‌های اخیر، با وجود روی کار آمدن تلفن‌های هوشمند، شبکه‌های اجتماعی هم با استقبال بی‌سابقه‌ای روبرو شده‌اند. نصب برنامه‌ این شبکه‌ها، بسیار راحت و استفاده از آن، سریع و آسان است. از موارد بسیار رایج شبکه‌های اجتماعی در سال‌های اخیر، می توان به وایبر، واتس‌آپ، تلگرام و اینستاگرام اشاره کرد که تقریباً بیشتر از نصف مردم جهان، حداقل به یکی از آن‌ها دسترسی دارند.

اینستاگرام، اکنون یکی از 10 وب‌سایت پربازدید دنیاست و تبدیل به یکی از قطب‌های تجارت الکترونیک شده است. اینستاگرام، بیش از 500 میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد و این موضوع باعث شده است که در امر بازاریابی، محبوبیتی دوچندان پیدا کند.

 

فیلترینگ چیست؟

فیلترینگ، به معنای محدود کردن دسترسی کاربران به وب‌گاه‌ها و خدمات اینترنتی است. این اقدام، از طریق ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی انجام می‌شود. اما، سیاست‌های فیلترینگ و دلیل انجام آن، از سوی حکومت‌ها تعیین می‌شود. فیلترینگ انواع گوناگون دارد که عبارتند از:

1- فیلترینگ از طریق پروکسی

در این روش، ISP دسترسی مستقیم به اینترنت را محدود و کاربر را ملزم به استفاده از پروکسی می‌کنند. کاربر باید در تنظیمات مرورگر، آدرس پروکسی سروری را که ISP داده، وارد کند. کلیه درخواست‌ها به پروکسی فرستاده می‌شود و در صورت مجاز بودن درخواست، پروکسی، آن را از اینترنت گرفته و برای کاربر ارسال می‌کند.

2- فیلتـرینگ از طریق DNS

سرویس DNS، نام هر دامنه (Domain) را به IP آدرس متناظرش ترجمه می‌کند. آدرس سروری که سرویس DNS را ارائه می‌دهد، در هنگام برقراری اتصال به اینترنت، از طریق ISP در اختیار کامپیوترگذاشته می‌شود. اگر این سرور DNS، فیلتر کننده باشد، کلیه درخواست‌ها برای سایت‌های غیرمجاز را بی‌پاسخ می‌گذارد.

3- فیلتـرکردن به کمک مسیریاب‌ها

در قسمت انتهایی شبکه مسیریاب (Gateway)، طوری تنظیم می‌شود که ترافیک خروجی شبکه را به سمت یک سیستم خاص منحرف کند. کلیه درخواست‌ها از این سیستم عبور داده می‌شوند و اگر سایت‌ها غیر‌مجاز باشند، جریان اطلاعات مسدود می‌شود.

4- فیلتـرینگ به کمک سانسورافزارها

این نرم‌افزارها، بیشتر در منازل (برای کنترل والدین بر فرزندان)، مدارس و دانشگاه‌ها استفاده می‌شوند. در واقع این نرم‌افزارها، نوعی فیلترینگ سفارشی هستند که در کشورهایی مثل آمریکا به کار گرفته می‌شوند. Cyber sitter، Cyber portal نمونه‌هایی از این نرم‌افزارها هستند.

5- فیلتـرینگ به کمک مسدود کردن پورت‌ها

سرور از طریق پورت‌ها، سرویس هایش را ارائه می‌دهد. اگر پورتی بلوک شود، تمام سرویس‌هایی که از طریق آن پورت ارائه می‌گردد، غیر‌قابل دسترس می‌شوند. پورت‌های 80، 3128، 8080، درصد بالایی برای مسدود شدن دارند، زیرا پورت‌های متداول برای پروکسی‌ها هستند.

6- لیست سیاه و لیست سفید

لیست سیاه: شامل آدرس مجموعه سایت‌هایی است که دسترسی به آن‌ها مجاز نمی‌باشد. گاهی هم از کلمات کلیدی استفاده می‌شود. به طوری که اگر در سایت مورد درخواست، این کلمات وجود داشته باشد، مسدود می‌شود.
لیست سفید: شامل آدرس سایت‌هایی است که دسترسی به آن‌ها مجاز می‌باشد. لیست سفید، در سازمان‌هایی استفاده می‌شود که می‌خواهند کارمندان‌شان فقط به تعداد معدودی از سایت‌ها دسترسی داشته باشند.

7- فیلتـرینگ معکوس

این نوع فیلتـرینگ، در مقصد انجام می‌شود. به این معنا که سرور شرکت ارائه دهنده خدمات، قبل از ارائه هر‌گونه سرویسی، ابتدا IP مشتری را چک می‌کند و در صورتی که  IP متعلق به یک کشور تحریم شده باشد، از ارائه سرویس خودداری می‌کند.

What-are-alternative-social-networks-after-Instagram-filtering-

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین نکاتی که باید درباره طراحی نسخه موبایل سایت‌تان در سال 2019 بدانید

 

نتیجه‌گیری

بحث فیلترینگ اینستاگرام، اخیراً توسط برخی منابع مطرح شده است، ولی هنوز مورد اجرا قرار نگرفته است. فیلترینگ تلگرام، باعث گرایش بیشتر افراد به سمت اینستاگرام شد. چرا که جایگزینی مناسب محسوب می‌شد و می‌توانست تمام نیازهای کاربران را برطرف کند. اما، بعید به نظر می‌رسد که فیلترینگ اینستاگرام، باعث زیاد شدن کاربران شبکه‌هایی مثل لینکدین یا فیس‌بوک شود، زیرا این شبکه‌ها، به اندازه اینستاگرام امکانات و جذابیت ندارند. با این حال، عده‌ای از کارشناسان با این نظر موافق نیستند و از یک چشم‌انداز دیگر به موضوع نگاه می‌کنند. هنوز اینستاگرام فیلتر نشده است، بنابراین در مورد هیچ دیدگاهی نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد. آنچه که می‌تواند این دیدگاه‌ها را رد یا تائید کند، گذر زمان است. در این میان موضوعی که بیشترین اهمیت را دارد این است که صاحبان کسب‌و‌کارهایی که در اینستاگرام با مشتریان خود در ارتباطند، باید به فکر پیدا کردن یک جایگزین مناسب برای ادامه ارتباط‌شان باشند. اگر شما هم جزء این دسته از افرادید که نمی‌دانید بعد از فیلترینگ اینستاگرام چه کنید، بهتر است زمانی را برای مشاوره در نظر بگیرید.

مشاهده نسخه pdf مقاله: شبکه‌‌های اجتماعی جایگزین، بعد از فیلترینگ اینستاگرام کدامند؟

 

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043