12 قانون طلایی برای تولید محتوا در وبسایت که باید بدانید!
تولید محتوا در وبسایت مانند تهیه مواد اولیه برای طبخ یک غذا است! هیچ آشپزی نمیتواند با مواد اولیه کهنه و فاسد، غذایی عالی درست کند. شما هم اگر انتظار دارید با استفاده از مطالب قدیمی و تکراری، وبسایت خود را ارتقا دهید، زیاد خوشبین نباشید. توسعه وبسایت به عوامل بسیاری بستگی دارد که یکی از مهمترین آنها تولید محتوای جذاب و اصولی است. تولید محتوای مناسب ویژگیهای خاص خود را دارد و اگر رشد کسبوکارتان برایتان مهم است، این مقاله را با دقت بخوانید.

در حال حاضر بیش از 900 میلیون وبسایت فعالیت میکنند. حال حدس بزنید که چه تعدادی از آنها واقعاً مفید هستند و مخاطبین خاص خود را دارند؟ چه تعدادی از آنها حتی ارزش کلیک کردن ندارند و اطلاعاتی کهنه و تکراری را به خورد کاربران میدهند؟ اگر سایتها محتوایی مناسب و مفید نداشته باشند مانند ویترینهایی زیبا، اما خالی هستند. بدیهی است که نحوه نگارش محتوا در معرفی محصولات و اهداف کسبوکار نقش بهسزایی دارد. بنابراین هر وبسایتی برای توسعه و جذب مخاطب، نیازمند محتوای جدید و استاندارد است. محتوایی که مربوط به کاربرد و اهداف سایت باشد. محتوای تولیدشده باید از اصولی پیروی کند که به بهینهسازی سایت کمک کرده و نقش اساسی در جذب مخاطبین هدف داشته باشد.
اگر قصد دارید با تولید محتوای جذاب، وبسایت خود را توسعه دهید، بهتر است این مقاله از آرمانیک را تا انتها دنبال کنید. در ادامه به شما میگوییم که چگونه با بهکاربردن ترفندهایی ساده و کارآمد در پیشرفت وبسایت خود نقش اساسی داشته باشید.
12 قانون شگفتانگیزی که در ادامه آورده شدهاند، شما را در نوشتن محتوایی مناسب یاری میکنند:
-
قانون اول : شناخت درست مخاطبین
یکی از اصول بسیار مهم در تولید محتوای جذاب برای وبسایت، میزان شناخت شما از مخاطبینتان است. شناخت مخاطبین به شما کمک میکند که درک درستی از نیازهای آنها به دست آورید. همین موضوع باعث میشود محتوایی را تولید کنید که مورد نیاز کاربرانتان است. با انجام این کار، شما مخاطبین وفادار خود را حفظ میکنید.
همچنین به یاد داشته باشید اینکه افراد وارد سایت شما شوند، زیاد مهم نیست، بلکه ماندن آنها در سایت مهم است و اینکه چه زمانی را در سایت شما میگذرانند. اگر محتوای وبسایت شما مفید باشد، میتوانید مطمئن باشید که کاربران با خواندن آن، زمان زیادی در سایت میمانند.
نکته دیگری که باید بدانید، توجه به مخاطبین ثانویه است. در ادامه این موضوع را با یک مثال خیلی ساده بررسی میکنیم.
برای مثال تصور کنید که شما یک سایت مربوط به طراحی و تولید قطعات خودرو را راهاندازی کردهاید. مخاطبین اصلی یا اولیه شما فروشندگان قطعات خودرو هستند که برای خرید قطعات مورد نیاز به سایت شما مراجعه میکنند. این قطعات در سایت شما با محتوایی اختصاصی و یونیک معرفی شدهاند و اطلاعات هر قطعه با توجه به نوع، سایز، جنس و غیره در اختیار مشتری قرار میگیرد.
حال مخاطبین ثانویه شما چه کسانی هستند؟ مخاطبین ثانویه دانشجویان رشته مکانیک خودرو، تعمیرکاران خودرو، علاقهمندان به رشته مکانیک و غیره هستند. این افراد به سایت شما سر میزنند که نکاتی تازه بیاموزند و از مقالههای شما در زمینه قطعات خودرو بهرهمند شوند. این موارد خریدار محصولات شما نیستند، اما افرادی ارزشمند هستند، زیرا با گذراندن درزمان زیادی در سایت شما، به ارتقاء سایت کمک میکنند. بنابراین شما نباید در زمان تولید محتوای وبسایت خود، این افراد را فراموش کنید. به عبارت دیگر، محتوای شما باید برای تمامی مخاطبین، جذاب و مفید باشد.
-
قانون دوم : تولید محتوای جذاب، مفید و هدفمند
سعی کنید در تولید محتوای وبسایت، مطالب خود را کاربردی، جامع و هدفمند بنویسید تا بازدیدکننده بتواند در کمترین زمان ممکن، اطلاعات مورد نیاز خود را بهدست بیاورد. بازدیدکنندگان سایت فراموش نمیکنند که نوشتههای شما تا چه میزان توانسته در مواقع ضروری پاسخگوی نیازهای آنها باشد.
فرض کنید که میخواهید یک تور مسافرتی را در سایت خود معرفی کرده و نکاتی را درباره این تور برای بازدید کنندگان منتشر کنید. توصیه ما به شما این است که در سطر اول، اطلاعات مهم را نظیر زمان برگزاری تور مسافرتی، مدت اقامت، محل اقامت، هزینه ثبت نام در تور و ... را به صورت دقیق بنویسید. با این کار بازدیدکننده یا مخاطب شما، اطلاعات مهم و اساسی مورد نیاز خود را بهدست میآورد. همچنین نکاتی که از اهمیت کمتری برخوردار هستند مانند تعریف و توضیح درباره محل اقامت، فاصله اقامتگاه تا اماکن دیدنی اطراف و ... را در سطرهای پایینتر بنویسید. در سطرهای پایینتر، نکاتی که از اهمیت بسیار کمی برخوردارند مانند نام افراد برگزارکننده تور را بنویسید.
به این سبک از نوشتن، هرم وارونه نیز گفته میشود. در مطبوعات، این سبک یکی از سبکهای پرطرفدار است، زیرا مخاطب را خسته نمیکند و سریعاً اطلاعات لازم را به او میدهد. استفاده از سبک هرم وارونه در تولید محتوای وبسایت، باعث میشود که مخاطبین زیادی به سایت شما جذب شوند.
بیشتر بخوانید: بازاریابی محتوایی چیست و چگونه میتواند کسبوکار شما را متحول کند؟
-
قانون سوم : جملهها را ساده و کوتاه بنویسید
یکی از نکاتی که اهمیت بسیار زیادی در تولید محتوای جذاب برای وبسایت دارد، ساده و کوتاهبودن محتوا است. سادگی در نوشته شما به معنی استفاده از عبارتها و کلمات ساده و واضحی است که برای تمامی مخاطبین قابل درک باشد.
سعی کنید تا جایی که ممکن است محتوای خود را کوتاه بنویسید تا مخاطب از خواندن نوشته شما خسته نشود و به خواندن ادامه مطلب تمایل داشته باشد. در میان نوشتهها از میان تیترهای جذاب استفاده کنید. این کار باعث میشود متن برای مخاطب، جذاب به نظر برسد و مطلب شما را تا انتها دنبال کند.
-
قانون چهارم : از جملههای معلوم استفاده کنید
یکی از مهمترین اصول در نوشتن محتوا برای وبسایت، استفاده از جملههای معلوم است. ساختار جملهها معلوم باعث میشود که خواننده درگیر متن شود و خود را به عنوان مخاطب، جزئی از متن بداند. جملههای معلوم، مخاطبپسندتر و روانتر از جملهها مجهول هستند.
برای مثال به جای اینکه بگویید «وقتی متن نوشته شد باید بازخوانی شود»، بنویسید:
«وقتی متن را نوشتید باید آن را بازخوانی کنید»
-
قانون پنجم : برجسته کردن با ارزشترین و مهمترین مطالب
در محتوایی که برای وبسایت خود مینویسید، باید این اصل را در نظر بگیرید که نوشتههای باارزش و مهم را برجسته سازید تا در میان دیگر نوشتهها خود را نشان دهند. به این ترتیب خواننده میتواند مطالبی که میخواهد را به راحتی پیدا کند.
این مطالب عبارتند از سرتیترها، میانتیترها، زیرتیترها، کلمات کلیدی مهم، نکات و توضیحات تکمیلی و هر آن چیزی که مخاطبتان به دنبال آن باشد. میتوانید این مطالب را بولد (Bold) کنید یا آنها را با رنگی متفاوت بنویسید. این تکنیک یکی از متداولترین روشها در نوشتن محتوا برای وبسایت است.
بیشتر بخوانید: تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!
-
قانون ششم : از کلمات و اصطلاحات تخصصی استفاده نکنید
به یاد داشته باشید که جهت نوشتن محتوای جذاب برای سایت خود از کلمات و اصطلاحات تخصصی استفاده نکنید. توصیه ما به شما این است که از مترادفها با معانی سادهتر استفاده کنید. اگر در نوشتن محتوا مجبور به استفاده از کلمات و اصطلاحات تخصصی شدید، سعی کنید در ادامه آن اصطلاح را به زبان ساده توضیح دهید تا مخاطب منظور شما را بهخوبی متوجه شود.
معمولاً سایتها به صورت تخصصی فعالیت میکنند. از این رو بیشتر مخاطبین آنها افرادی هستند که در همان زمینه تخصص دارند. اما گاهی اوقات ممکن است افرادی که تخصصی در آن موضوع ندارند هم مخاطب سایت و علاقهمند به آن موضوع باشند. در نتیجه بهتر است تا میتوانید ساده بنویسید که مخاطبینتان را از دست ندهید.
-
قانون هفتم : استفاده از تصاویر و ویدئوها
گاهی اوقات یک تصویر یا یک ویدئو میتواند از هزاران کلمه مفیدتر باشد و منظور را بهتر به مخاطب انتقال دهد. تحقیقات نشان دادهاند که 90 درصد اطلاعاتی که به مغز انسان منتقل میشوند، بصری هستند و 60 هزار برابرسریعتر از متن، در مغز پردازش میشوند.
بدین ترتیب میتوانید با قرار دادن یک تصویر برای متن خود، مفاهیم را به سادگی هرچه تمامتر به خواننده منتقل کنید. تصاویر میتوانند توضیحی بسیار کارآمد و مفید برای متن و محتوای شما باشند، بنابراین از آنها غافل نشوید. همچنین وجود عناصر بصری در نوشته شما، باعث میشود که خواننده از متن شما خسته نشود.
-
قانون هشتم : تولید محتوا به صورت مداوم
یکی از مهمترین اصول تولید محتوای جذاب برای وبسایت، نوشتن محتوا به صورت مداوم است. اگر بخواهیم سادهتر بگوییم، شما باید به صورت مداوم و همیشگی محتوایی یونیک و تازه را در سایت خود قرار دهید تا توسط گوگل و موتورهای جستجو، سایت شما بهتر و آسانتر ایندکس شود. موتورهای جستجو میتوانند بهروزرسانی محتوای وبسایت شما را تشخیص دهند و این یک معیار مهم برای بهبود سایت شما است.
-
قانون نهم : مانند یک موتور جستجو فکر کنید
تصور کنید که شما یک متن خیلی خوب، باکیفیت و همچنین یونیک را برای سایت خود نوشتهاید. اگر نوشتهها و محتویات سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینهسازی نکنید، این عمل بیفایده است و کاربران کمی به سایت شما مراجعه خواهند کرد.
مخاطبین وبسایت خود را در نظر بگیرید و خودتان را به جای آنها بگذارید. اگر شما به جای مخاطب سایت خود باشید، برای دسترسی به اطلاعاتی خاص از چه کلماتی برای رسیدن به اطلاعات مورد نیازتان استفاده میکنید؟
به عنوان مثال در رابطه با خرید قطعات خودرو، از چه کلماتی برای جستجوی فروشندگان قطعات خودرو استفاده میکنید؟ این کلمات را در متنها و نوشتههای خود به کار ببرید. بهتر است که این کلمات کلیدی را به گونهای هنرمندانه در سرتیترها و متن خود به کار ببرید و آنها را تکرار کنید تا موتورهای جستجو، سایت شما را تشخیص داده و به کاربر نمایش دهند.
بیشتر بخوانید: سئو و بهینه سازی سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
-
قانون دهم : رعایت نکات نگارشی در متن
یکی از مهمترین و اساسیترین مسائل در نوشتن محتوا، در نظر گرفتن اصول نگارشی صحیح است. بهکاربردن صحیح نکات نگارشی مانند استفاده بهجا از ویرگول، نقطه و ... میتواند یکی از تأثیرگذارترین نکات در بهینهشدن محتوای سایت شما باشد. اشتباه در هر یک از این علامتها و رعایت نکردن اصول نگارشی میتواند باعث کجفهمی و به اشتباه انداختن مخاطب شود. سعی کنید در نوشتن محتوای وبسایت، اصول نگارشی را رعایت کنید. هرچه درستتر بنویسید، ارزش نوشته شما هم بیشتر میشود. اگر خواننده در مقاله شما غلط املایی بیابد، احتمال اینکه مقاله شما را تا انتها و با دقت دنبال کند، بسیار کم است.
-
قانون یازدهم : ایجاد لینکهای داخلی بین صفحات وبسایت
زمانی که مقاله جدید را منتشر میکنید، ممکن است تا مدتها، بازدید کافی نداشته باشد. به دلیل بازدید کم از این مقاله جدید، رتبه سایت شما از طرف گوگل کاهش پیدا میکند. سعی کنید این مشکل را با دادن لینکهای داخلی بین صفحات حل کنید و موضوعات مختلف را به مخاطبین خود معرفی کنید. کاربران از طریق کلیککردن روی این لینکها به صفحات دیگر سایت شما منتقل میشوند و مطالب بیشتری را میخوانند. به عبارت دیگر، لینکسازی داخلی باعث میشود که کاربران از سایت شما خارج نشوند و زمان بیشتری را در سایت سپری کنند.
به عبارت دیگر، لینکسازی داخلی باعث میشود که کاربر مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی بماند.
-
قانون دوازدهم : معرفی منبع و لینک منبع
اگر مطلب خود را از جایی برداشتهاید و در سایت خود قرار دادهاید، حتماً منبع آن را معرفی کنید و لینک آن را در اختیار مخاطبین و بازدیدکنندهگان قرار دهید. این امر باعث جریمهنشدن سایت شما از طرف گوگل میشود و این اطمینان را به کاربر و بازدیدکننده میدهد که مطلب منتشرشده دارای اعتبار است.
بیشتر بخوانید: افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!
نتیجهگیری
در این مطلب، مهمترین اصول و قوانین تولید محتوای جذاب در وبسایت را در قالب 12 قانون ذکر کردیم و هر یک را به صورت مختصر شرح دادیم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تولید محتوای اصولی و هدفمند، نقش بسیار مهمی در گرفتن بازخوردهای مثبت برای سایت دارد. بنابراین اگر توسعه وبسایت برایتان اهمیت دارد، بهتر است همین امروز اقدام به تولید محتوای ارزشمند کنید. فراموش نکنید که 12 قانون ذکرشده را در تولید محتوا رعایت کنید تا خیلی سریعتر به هدف خود برسید.
مشاهده نسخه pdf مقاله: 12 قانون طلایی برای تولید محتوا در وبسایت که باید بدانید!
مطالب مشابه

تولید محتوای اینستاگرام و نکات شگفت انگیزی که درباره آن باید بدانید!
امروزه پست گذاشتن در اینستاگرام به یکی از پرطرفدارترین و پولسازترین کارها برای فروشگاههای مختلف تبدیل شده است. تولید محتوای اینستاگرام با اصولیترین روش میتواند تحول بزرگی در کسبوکارها ایجاد کند. اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که یک صفحه فعال در اینستاگرام دارید و تولید محتوای جذاب برای اینستاگرام، فکرتان را مشغول کرده است، دیگر نگران نباشید؛ ما در این مقاله، در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد و به شما میآموزیم که چطور محتوایی باکیفیت تولید کنید.

بازاریابی محتوایی چیست و چگونه میتواند کسبوکار شما را متحول کند؟
بازاریابی سنتی به دلیل تعارض با نیازها و شیوههای زندگی مدرن، کمکم از بین میرود و تقریباً دیگر طرفداری ندارد! عدم پاسخگویی این نوع بازاریابی به نیازهای مشتری و ناکارایی آن در دستیابی به هدف باعث شده صاحبین کسبوکارها، به فکر ایجاد شیوههای نوین برای بازاریابی باشند. بازاریابی محتوایی یکی از این شیوههای جدید میباشد که اخیراً سروصدای زیادی در حوزه بازاریابی آنلاین ایجاد کرده و نتایج شگفت انگیزی هم در موفقیت کسبوکارها داشته است.

فریلنسر کیست؟ چگونه یک فریلنسر موفق باشید؟
آیا تا به حال پیش آمده که بخواهید برای خودتان کار کنید؟ رئیس خود باشید و هر زمانی که دوست داشتید، به تعطیلات بروید؟ شاید با خودتان فکر میکنید که تنظیم ساعت و مقررات کاری به شکلی که بابمیلتان باشد، ایده فوقالعادهای است. اما مطمئنا شروع یک کسبوکار جدید میتواند کمی ترسناک و پرریسک باشد و نیازمند داشتن سرمایه و نیروی کار ماهر است. فریلنسینگ، گزینه شغلی مناسبی در پاسخ به سلیقه کاری شما است و میتواند نیاز شما را در زمینه داشتن کسبوکاری مستقل رفع کند.

تولید محتوا و هر نکته جالب و مهمی که باید در مورد آن بدانید!
امروزه محتوا به بخش مهمی در هر کسبوکاری تبدیل شده است. اما همواره این سوال پیش میآید که چرا به تولید محتوا نیاز است؟ اگر بخواهیم پاسخ کوتاهی بدهیم، میتوان گفت چون به کاربران آگاهی داده و سوالات آنها را پاسخ میدهد، آنها را سرگرم میکند، بر تصمیمات آنها تاثیر میگذارد و خیلی موارد دیگر که سبب میشوند کاربران در دنیای اینترنت به دنبال محتواهای مختلف باشند.