طراحی سایت داینامیک
طراحی سایت داینامیک، امروزه بیش از 99 درصد سایتها را پوشش میدهد و تقریباً سایتهای استاتیک در حال پیوستن به تاریخ هستند! با وجود سیاماسهای رایگانی مانند وردپرس و جوملا، پیادهسازی سایتها خیلی راحتتر از قبل است. در گذشته با زبان برنامهنویسی HTML و کمی دانش از CSS میتوانستیم یک وبسایت استاتیک طراحی کنیم، اما معایب زیادی در این نوع وبسایتها وجود داشت که باعث شد همه به سمت سایتهای داینامیک رفته و سایتهای استاتیک کمکم فراموش شوند!
وبسایتهای داینامیک به این دلیل بدین نام خوانده میشوند که در این روش، صفحات وب HTML به صورت داینامیک با دریافت دادهها از پایگاه داده و سیستم فایل با کمک زبانهای اسکریپت server side مثل php، java، dotnet، asp و ... ساخته میشوند. در حالی که، وبسایت استاتیک (static) شامل HTML از پیش نوشتهشده بدون اتصال به پایگاه داده است و هر تغییری تنها با ویرایش آن فایل HTML امکانپذیر میباشد.
مشکلات استفاده از سایتهای استاتیک
1. بهروزرسانی سخت محتوای سایت با استفاده از کد نویسی!
2. نبود مدیریت روی کلیه بخشهای سایت: منوها، عکس ها و فوتر و…
3. امنیت بسیار پائین برای تغییر در محتوای سایت.
4. نداشتن بخش مدیریت فایلها در سیستم.
موارد زیاد دیگری نیز هستند که فقط در سایتهای داینامیک ممکن خواهند بود، به طور خلاصه شما در سایتهای استاتیک چیزی به اسم مدیریت سایت ندارید و هر تغییری نیازمند کدنویسی مجدد خواهد بود!
ویژگیهای سایت داینامیک
1. مشارکت بیشتر: این ویژگی باعث تبدیل بازدیدکننده سایت از "خواننده" به "مشارکتکننده" میشود. خواه پر کردن یک فرم باشد یا دانلود یک سند و تکمیل یک نظرسنجی، فرصتی را برای شما به عنوان صاحب یک وبسایت فراهم میکند تا با مخاطب ارتباط برقرار کنید.
2. دسترسی بهتر به اطلاعات: محتوا را میتوان به روشهای مختلفی (مانند متن، ویدیو، پادکست) ارائه داد و سلیقههای مختلف را جذب کرد.
3. بازیابی سریع: استفاده از ویژگی جستجو به بازدیدکنندگان کمک میکند تا اطلاعاتی را که به دنبال آن هستند، بسیار سریعتر از پیمایش صفحه محتوا جستجو کنند.
4. اتوماسیون فرآیند backend: این قابلیت به صاحبان سایت امکان میدهد تا به راحتی محتوا را به اشتراک گذاشته و اطلاعات کاربر را به طور مؤثرتری دریافت کنند.
انواع وبسایتهای داینامیک
اسکریپت Client-Side
اساساً، اسکریپتهای Client-Side، محتوای Client-Side را تولید میکنند. بنابراین، محتوای Client-Side بر روی رایانه سرویس گیرنده ایجاد میشود، نه بر روی سرور. در چنین مواردی، مرورگر مشتری، محتوای وبسایت را از سرور بارگیری کرده، کد موجود در صفحه وب را بررسی و پس از آن یک نسخه به روز شده از محتوا را به خواننده نشان میدهد.
اسکریپت Server-Side
محتوای Server-Side در هنگام بارگیری صفحه ایجاد میشود. بنابراین، صفحات وبی که هنگام بارگذاری وبسایت تغییر میکنند، از اسکریپتهای Server-Side استفاده میکنند.
اسکریپت ترکیبی
معمولاً وبسایتهای داینامیک مدرن، اسکریپتهای Client-Side و Server-Side را ترکیب میکنند. کل "فضای جدید وب" مبتنی بر آن است، زیرا این روش باعث میشود زمان بارگذاری سرور بسیار کوتاهتر شود. به بیان ساده، نیازی به باز کردن کل صفحه، توسط تجزیهکننده سرور نیست، تنها محتوایی را که باید تغییر نماید، ارسال میکند.
طراحی سایت داینامیک بهتر است یا استاتیک؟
باتوجه به موارد فوق میتوان گفت سایتهای داینامیک بهتر هستند و استفاده از یک سایت داینامیک به نفع صاحب سایت و تیم برنامهنویسی آن سایت خواهد بود. در طراحی وب داینامیک، هر چیزی ممکن است! امروزه پلتفرمهای مختلفی برای ساخت وب داینامیک وجود دارد. اگر قصد دارید در کنار خوب به نظر رسیدن صفحات وب، کارهای دیگری مانند انتشار محتوا یا ایجاد تغییر در محتوای موجود بدون نیاز به دانش فنی انجام دهید، بهتر است به سراغ وب داینامیک بروید. در واقع، طراحی سایت داینامیک کمک میکند تا مدیر سایت بتواند نیازهای خود را به سادگی رفع کند و بار زیادی از روی دوش طراح سایت نیز برمیدارد و همین موضوع برای استفاده از سایتهای داینامیک کافی است.
روند وبسایتهای استاتیک به تدریج در حال کاهش است. در وبسایتهای استاتیک برای یک تغییر متنی ساده نیز نیاز به طراح وب یا مشارکت برنامهنویس خواهید داشت! شما میتوانید آن را برای یک وبسایت ساده یک صفحهای یا وبسایتهایی که عمدتاً بر روی طراحی و نه عملکرد و SEO متمرکز هستند، انتخاب کنید. بدین معنی که تنها در شرایطی یک سایت استاتیک مناسب خواهد بود که اطلاعات سایت برای مدتها نیاز به تغییر نداشته باشد، مانند یک سایت شرکتی ساده یا یک کارت ویزیت آنلاین! در هر شرایط دیگری بهتر است از طراحی سایت داینامیک استفاده شود.
یک جلسه مشاوره ی رایگان مهمان ما باشید.
در این جلسه تمام نیازهای شما را بررسی میکنیم.
کنار شما هستیم تا بهترین تصمیم ها را با هم بگیریم.