اینفلوئنسر کیست و اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
رسانههای اجتماعی به مردم عادی، فرصتی برای ایجاد برند خود، از طریق محتوا و مشارکت دادهاند. شاید تاکنون حرفهای زیادی در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ (یا بازاریابی تاثیرگذار) شنیده باشید. اینفلوئنسر مارکتینگ، نوعی بازاریابی است که از طریق اینفلوئنسرها یا به اصطلاح افراد تاثیرگذار اداره میشود. این نوع بازاریابی را نمیتوان جایگزین بازاریابی اجتماعی یا تولید محتوا دانست، زیرا اینفلوئنسر مارکتینگ بدون این دو امکانپذیر نیست.
با محبوب شدن رسانههای اجتماعی در زندگی افراد و مخاطبان، بازاریابی تاثیرگذار نیز گسترش یافته است. در حال حاضر، افراد بیشتر به توصیهها و پیشنهادات مدلهای اینستاگرام مورد علاقهشان یا افراد محبوب در توئیتر و دیگر رسانهها و شبکههای اجتماعی در زمینه خرید یا انجام کاری اتکا میکنند. این افراد محبوب در رسانههای اجتماعی، در حقیقت همان اینفلوئنسرها هستند که میلیونها مصرفکننده به آنها اعتماد دارند و به توصیه آنها توجه میکنند. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی جامع در مورد این نوع بازاریابی به شما ارائه دهیم.
اینفلوئنسر مارکتینگ (یا بازاریابی تاثیرگذار) چیست و اینفلوئنسر چه کسی است؟
اینفلوئنسر مارکتینگ، ترکیبی از ابزارهای بازاریابی قدیمی و جدید است که از حمایت افراد مشهور یا مورد اعتماد عموم، در قالب بازاریابی و تولید محتوا استفاده میکند. در حقیقت اینفلوئنسر مارکتینگ، استراتژی است که بر یک فرد بانفوذ یا فردی با شهرت آنلاین زیاد تکیه دارد. در این نوع بازاریابی، به جای تمرکز بر استراتژیهای بازاریابی و جذب مخاطبین هدف، فرد صاحب کسبوکار، انرژی خود را بر یک فرد خاص به نام اینفلوئنسر سرمایهگذاری میکند. اینفلوئنسر، فردی است که به واسطه اعتبار و شهرت آنلاینی که دارد، بر تصمیم خرید جمع وسیعی از مشتریان بالقوه تاثیر میگذارد. این فرد در زبان فارسی با نام فرد تاثیرگذار یا بانفوذ نیز شناخته میشود.
یک مثال خوب در این زمینه، پیودیپای در یوتیوب است. او با سازندگان فیلم ترسناکی که در دخمه مردگان پاریس فیلمبرداری شده است، یک تیم برای تولید ویدئو تشکیل داد. در این ویدئوها، او و همکارانش، افراد را به چالشی در دخمه مردگان پاریس فرا میخوانند. در پی تولید چنین محتوای ویدئویی، او 27 میلیون مشترک به دست آورد و تقریبا دو برابر این رقم از این ویدئو، بازدید به عمل آمد.
در حقیقت، پیودیپای در یوتیوب به عنوان یک اینفلوئنسر عمل کرد و به واسطه شهرتش توانست تعداد مشترکان و بازدید قابل توجهی را به دست بیاورد. بر خلاف افراد مشهور، افراد تاثیرگذار یا همان اینفلوئنسرها میتوانند در هر جایی یا هر فردی باشند. آنچه که باعث شده این افراد، تاثیرگذاری زیادی داشته باشند، حجم زیاد فالوورهای آنها در وب و رسانههای اجتماعی است. اینفلوئنسر میتواند یک عکاس مد محبوب در اینستاگرام، یک وبلاگنویس خوش قلم یا یک بازاریاب در لینکدین باشد. در هر صنعتی، افرادی با نفوذ و تاثیرگذاری قابل توجهی وجود دارند و تنها کاری که شما باید انجام دهید، پیدا کردن آنها است. اینفلوئنسرها در وب یا دنیای دیجیتال و رسانههای اجتماعی، فالوورهای زیادی دارند. در حقیقت، این فالوورها همان چیزی هستند که یک فرد در اینفلوئنسر مارکتینگ به دنبال آن است.
روشهای بازاریابی دیگری نیز وجود دارند که گاهی اوقات با اینفلوئنسر مارکتینگ اشتباه گرفته میشوند. روشهایی مانند بازاریابی دهان به دهان یا بازاریابی مبتنی بر طرفداران را میتوان شبیه اینفلوئنسر مارکتینگ دانست، اما باید بدانید که این روشها با یکدیگر متفاوت هستند.
بیشتر بخوانید: الگوریتم های گوگل: راهی برای اول بودن سایت شما در پیشنهادات گوگل!
اینفلوئنسر مارکتینگ چه تفاوتی با بازاریابی دهان به دهان دارد؟
بازاریابی دهان به دهان (یا WOMM، مخفف عبارت Word Of Mouth Marketing) به این معنی است که مردم از افرادی که حرفشان را قبول دارند، تاثیر میگیرند. به همین علت، برخی فکر میکنند که اینفلوئنسر مارکتینگ با بازاریابی دهان به دهان یکی است، اما برخی نیز معتقدند که این دو با یکدیگر متفاوت هستند. باید بگوییم که نظر گروه دوم درست است! در اینفلوئنسر مارکتینگ، با استفاده از افراد مشهور و سلبریتیها میتوانیم افراد را تحت تاثیر قرار دهیم و آنها را به خرید یا استفاده از خدماتی ترغیب کنیم. اما در بازاریابی دهان به دهان، بین افراد واقعی و حقیقی ارتباط برقرار میشود و فرد مورد اعتماد (میتواند دوست شما باشد) در مورد محصول یا خدماتی صحبت کرده و بدین ترتیب، طرف مقابل خود را برای استفاده از خدماتی تشویق میکند. در نهایت، میتوان گفت که بازاریابی دهان به دهان میتواند جزئی از اینفلوئنسر مارکتینگ باشد، اما با آن یکی نیست.
آیا اینفلوئنسر مارکتینگ از بازاریابی مبتنی بر طرفداران متفاوت است؟
این دو روش نیز با یکدیگر متفاوت هستند و نباید آنها را یکی دانست. در روش بازاریابی مبتنی بر طرفداران، از افرادی که مدتی است از محصولی استفاده میکنند و از آن راضی هستند، درخواست میشود تا تجربه خود را با بقیه افراد به اشتراک بگذارند. در این روش هیچ مبلغی به هیچ فردی پرداخت نمیشود و افراد تنها تجربه خوب خود از یک محصول را بیان میکنند.
انواع اینفلوئنسرها
افراد تاثیرگذار در دنیای مجازی به شکلهای مختلفی ظاهر میشوند و تاثیرگذاری متفاوتی دارند. به طور کلی، میتوان اینفلوئنسرها را به سه دسته تقسیم کرد:
افراد مشهور (سلبریتیها)
افراد مشهور، قدیمیترین نوع افراد تاثیرگذار در اینفلوئنسر مارکتینگ به حساب میآیند. شرکتها با استفاده از این افراد مشهور که اغلب شامل بازیگران و خوانندگان هستند، سالها توانستند محصولات و خدمات خود را تبلیغ کنند. به عنوان مثال، میتوان به محمدرضا گلزار در تبلیغ ساعت Lond Weil اشاره کرد. او از شهرت و محبوبیت خود برای تبلیغ این ساعت استفاده میکند.
شاید این نوع تبلیغات از طریق اینفلوئنسرهای سلبریتی، تاثیرگذار و کارآمد باشد، اما میتواند مشکلاتی نیز ایجاد کند. این افراد هزینههای هنگفتی برای هر بار تبلیغ دریافت میکنند.
یکی دیگر از مشکلات مربوط به سلبریتیها، این است که آنها با جمع وسیعی از مخاطبین با سلایق و علایق مختلف سروکار دارند که شاید تنها وجه مشترکشان، علاقه به آن فرد مشهور باشد. به این ترتیب، این افراد بانفوذ، محصول یا خدماتی را به طور کلی تبلیغ میکنند که شاید برای بسیاری از مخاطبین کارآمد نبوده و اصلا به آن احتیاجی نداشته باشند. این امر باعث میشود تا شرکتها با توجه به هزینههایی که پرداخت میکنند، نتوانند نتیجه قابل قبولی به دست آورند.
اینفلوئنسرهای کلان (ماکرو)
این افراد بانفوذ دارای حجم وسیعی مخاطب و فالوور در دنیای مجازی و در رسانههای اجتماعی مختلف هستند. تفاوت اینفلوئنسرهای کلان با افراد مشهور، این است که افراد مشهور به واسطه محبوبیتشان شهرت دارند، اما اینفلوئنسرهای کلان به خاطر تخصص خود شناخته میشوند. به عنوان مثال، سه اینفلوئنسر برتر دنیا در زمینه بازاریابی محتوا جف بولاز، جو پالیزی و نیل پتال هستند. این سه فرد تاثیرگذار، تنها در توئیتر به ترتیب دارای 562K، 141K و 284K فالوور هستند و هواداران بسیار زیادی نیز در دیگر رسانههای اجتماعی دارند.
اما این افراد مانند سلبریتیها، محبوبیت عمومی ندارند و بسیاری از مردم حتی آنها را نمیشناسند. بنابراین فالوورهای آنها، افرادی هستند که اغلب به دنبال بازاریابی محتوا میباشند یا به این زمینه علاقه دارند. بسیاری از اینفلوئنسرهای کلان در صنعت خاصی تخصص دارند یا رهبران فکری هستند. آنها معمولا شامل روزنامهنگاران، استادان دانشگاه، مشاوران حرفهای و از این قبیل افراد میشوند. آنها در زمینه فعالیت و تخصصشان شهرت زیادی دارند و هوادارنشان به این خاطر اعتماد زیادی به آنها دارند.
اینفلوئنسرهای خرد (میکرو)
بیشتر اینفلوئنسرها در این دسته قرار میگیرند. بر خلاف سلبریتیها، افراد تاثیرگذار میکرو نیز در خارج از محدوده خود، شهرتی ندارند. این افراد معمولا در زمینههای محبوب و پرطرفدار فعالیت میکنند و تخصص دارند. آنها بهترین گزینه برای کمپینهای بازاریابی تاثیرگذار هستند. شاید این دسته از افراد بانفوذ، دارای فالوورها و هوادارهای زیادی نباشند، اما به واسطه تخصص خود، اعتبار زیادی در دایره نفوذ خود دارند.
اینفلوئنسرهای خرد، اغلب به خرید محصولات نیز علاقه دارند. آنها 22 برابر دیگر مصرفکنندگان در زمینه توصیههای خرید با فالوورهای خود گفتگو میکنند. افراد تاثیرگذار میکرو چنان ارتباط قوی و محکمی با هوادارنشان ایجاد کردهاند که میتوانند تصمیمات خرید افراد را با توصیههایشان تحت تاثیر قرار دهند و موجب فروش محصول یا خدمات خاصی به نفع یک برند شوند.
بیشتر بخوانید: استارت آپ چیست: راز و رمزهای داشتن یک استارت آپ موفق
اینفلوئنسر مارکتینگ چگونه عمل میکند؟
در روند اینفلوئنسر مارکتینگ، مهمترین کار، یافتن فردی با نفوذ است که دارای مخاطبین و طرفداران زیادی در دنیای مجازی باشد. سپس باید با او ارتباط برقرار کنید و در نتیجه راهی مفید برای استفاده از مخاطبین او برای ترویج و تبلیغ محصولات و خدمات خود بیابید.
به عنوان مثال، شما مالک کسبوکار کوچکی در زمینه تولید لوازم آرایشی ارگانیک و سازگار با محیط زیست هستید. شما باید یک اینفلوئنسر با هزاران هزار فالوور در این زمینه پیدا کرده و محصولات خود را برای استفاده به او پیشنهاد کنید. این شخص بانفوذ از لوازم آرایشی و بهداشتی شما استفاده میکند. او پس از بررسی آنها، محصولات شما را به مخاطبینش پیشنهاد میدهد. فالوورهای اینفلوئنسر که به شدت تحت تاثیر او قرار دارند، این محصولات را برای خود خریداری و امتحان میکنند. فراموش نکنید که انتخاب مناسب و زیرکانه یک فرد تاثیرگذار که دارای استراتژیهای بازاریابی است، شما را به موفقیت نزدیکتر میکند.
باید توجه داشته باشید که این نوع بازاریابی، به این شکل نیست که شما با پول دادن به یک فرد تاثیرگذار، از او بخواهید به نفع شما تبلیغ کند. اینفلوئنسرها افرادی هستند که مدت زمان زیادی را صرف ساخت برند خود و به دست آوردن مخاطب کردهاند. آنها معمولا در مورد شهرت خود محتاطانه عمل میکنند و هرگز اعتماد به دست آمده از مخاطبین خود را به خطر نمیاندازند. آنها افرادی هستند که صبر دارند و برای موفقیت در رسانههای اجتماعی، تلاش زیادی کردهاند و علاقهای به پیشنهاد پولی شما در وحله اول ندارند. ما نمیگوییم آنها بدون گرفتن پول برای شما تبلیغ خواهند کرد، اما مسئله مالی مهمترین موضوعی نیست که در همان ابتدا بخواهند راجع به آن صحبت کنند.
چرا برندها به اینفلوئنسرها نیاز دارند؟
بیایید قبل از پرداختن به بحث نیاز برندها به اینفلوئنسرها جهت بازاریابی، به یک سوال پاسخ دهیم. آخرین باری که یک بنر تبلیغاتی در اینترنت، توجه شما را جلب کرد و بر آن کلیک کردید را به یاد دارید؟ در پاسخ باید بگوییم که این روزها دیگر کسی به این نوع تبلیغات، اهمیتی نمیدهد. تقریبا میتوان گفت که تنها 0.19 درصد مردم در سطح جهان به این نوع تبلیغات، اهمیت میدهند.
طبق یک نظرسنجی، مشخص شد که بیش از نیمی از کاربران اینترنتی، هرگز روی هیچ تبلیغ آنلاینی کلیک نمیکنند و 35 درصد از این کاربران بر کمتر از 5 تبلیغ در ماه کلیک میکنند. به این ترتیب، باید برای تبلیغات و بازاریابی به فکر راه دیگری بود. بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی نیز یکی از راههای دیگر برای جذب مشتری است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته و نسبت به بنرهای تبلیغاتی در اینترنت، بازده و کارایی بیشتری دارد. با این حال، این نوع بازاریابی نیز نقصهایی دارد. اولین سوالی که در این مورد پیش میآید، این است که چه کسی تبلیغات و پستهای شما را مشاهده میکند؟ پاسخ این سوال، بدون شک فالوورها و مخاطبین شما است! بدین ترتیب، برای موفقیت در این بازاریابی، باید مخاطبین زیادی را به صفحات خود در رسانههای اجتماعی جذب کنید و این کاری نسبتا دشوار و زمانبر است.
اکثر مردم در رسانههای اجتماعی، شبکهای با چند صد فالوور (مخاطب) دارند. این افراد دارای سلایق و علایق متفاوتی هستند. اغلب تنها وجه مشترک آنها، این است که با یک فرد دوست هستند. این افراد میتوانند عضوی از یک خانواده، دوست، همکار یا فردی باشند که فقط علایق مشترکی دارند. اما این موضوع در مورد اینفلوئنسرها متفاوت است. آنها معمولا مخاطبین زیادی با علایق، طرز تفکر و سلایق مشابهی دارند. حال این همه مخاطب با سلایق مشترک میتواند بازار خوبی برای جذب مشتری باشد.
به این ترتیب، اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند راهی کارآمد و نسبتا سریع برای جذب مشتریان جدید و افزایش فروش برای برندها باشد. پس برندها میتوانند با پیدا کردن فرد تاثیرگذار مناسب، از طریق او پیام تبلیغاتی خود را به گوش جمع وسیعی از مشتریان هدف برسانند.
اهمیت اینفلوئنسر مارکتینگ
بازاریابی تاثیرگذار همانند بازاریابی اجتماعی و بازاریابی محتوا، رویکردی آهسته و پایدار است و نباید در آن به دنبال سوددهی سریع باشید. در این بازاریابی باید قدرت، اعتبار و رهبری خود را در زمینهای که در آن فعالیت میکنید به مخاطبینتان نشان دهید. از آنجایی که رسانههای اجتماعی به جزء جداییناپذیر از زندگی امروز بشر تبدیل شدهاند، نیاز به بازاریابی نیز بیش از پیش احساس میشود. اما شاید از خود بپرسید که چرا در رسانههای اجتماعی به اینفلوئنسر مارکتینگ نیاز دارید. در ادامه مطلب، دلایلی را مبنی بر اهمیت این بازاریابی به شما ارائه میدهیم:
بیشتر بخوانید: ای نماد چیست و چرا داشتن آن برای هر کسبوکار اینترنتی ضروری است؟
حدود 70 درصد افراد به اینفلوئنسرها اعتماد میکنند
جلب اطمینان مخاطبین و ایجاد اعتماد متقابل برای برندها، کار نسبتا دشواری است. اما به لطف بازاریابی تاثیرگذار، شما میتوانید به سادگی اعتماد مخاطبین خود را از طریق اینفلوئنسرها یا افراد تاثیرگذار جلب کنید. هر 4 نفر از 10 مشترک برای اشتراک یا خرید، تحت تاثیر یک اینفلوئنسر قرار میگیرند. یکی دیگر از مزایای بازاریابی تاثیرگذار، این است که برندها مجبور نیستند هزینههای هنگفتی برای تبلیغات کنار بگذارند. آنها در عوض، سراغ استفاده از نفوذگران میروند تا از طرف آنها سخن بگویند و اعتماد مخاطبین را جلب کنند.
حدود 86 درصد زنان از پیشنهادات خرید در رسانههای اجتماعی پیروی میکنند
این آمار برای هر برندی که با زنان و محصولات مرتبط با آنها سروکار دارد، بسیار با اهمیت است، زیرا در حقیقت زنان، مخاطبین و مشتریان این برندها هستند.
به این ترتیب، اگر میخواهید مشتریان (زنان) بیشتری را برای خرید محصول یا خدمات خود جذب کنید، باید در رسانههای اجتماعی حضور داشته و بدانید که آنها به کدام اینفلوئنسرها علاقهمند هستند. آمار و ارقام نشان میدهند که بیش از نیمی از زنان، به خاطر پستهای ارائهشده از سوی اینفلوئنسر خاصی در فیسبوک و اینستاگرام، اقدام به خرید میکنند. آنها بیشتر تحت تاثیر اینفلوئنسرهایی قرار دارند که الهامبخش هستند.
حدود 49 درصد مصرفکنندگان از توصیهها و پیشنهادات ارائهشده توسط اینفلوئنسرها پیروی میکنند
آمار و ارقام نشانگر اهمیت فزاینده تاثیر رسانههای اجتماعی برای برندها جهت ارتباط با مخاطبین هستند. نه تنها 49 درصد مصرفکنندگان از توصیههای اینفلوئنسرها تاثیر میپذیرند، بلکه 40 درصد آنها بعد از دیدن پستهای این افراد بانفوذ در توئیتر، یوتیوب یا اینستاگرام، اقدام به خرید محصول یا خدماتی میکنند. اگر مصرفکنندگان به توصیههای فرد تاثیرگذار اعتماد داشته باشند، با احتمال بیشتری خرید میکنند. بدین ترتیب، برندها میتوانند از افراد تاثیرگذار در رسانههای اجتماعی برای فروش محصول خود استفاده کنند.
تعداد 6 نفر از هر 10 نوجوانان از توصیههای اینفلوئنسرها پیروی میکنند
دیگر این روزها جوانان و نوجوانان کمتر تحت تاثیر افراد مشهوری چون بازیگران و خوانندگان هستند. نه تنها برندها به سختی میتوانند اعتماد مشتریان خود را جلب کنند، بلکه افراد مشهور نیز نمیتوانند به اندازه گذشته مشتریان را تحت تاثیر خود و توصیههایشان قرار دهند. در عوض، اینفلوئنسرها توانایی برقراری روابط قوی با طرفداران را دارند و سه برابر افراد مشهور مشترکان را به خود جذب میکنند. پستهای این افراد حتی دو برابر افراد مشهور دیده میشوند و 12 برابر بیشتر نظر (کامنت) دریافت میکنند. به نظر میرسد که امروزه مصرفکنندگان به افراد تاثیرگذار در رسانههای اجتماعی و همتایانشان بیش از هر فرد دیگری اعتماد دارند. در حال حاضر، قدرت رسانههای اجتماعی در دستان اینفلوئنسرها است.
اینفلوئنسر مارکتینگ روشی رو به رشد برای جذب مشتریان است
امروزه تمامی کسبوکارهای آنلاین، سعی میکنند با استفاده از افراد تاثیرگذار به بازاریابی محصولات و خدمات خود بپردازند. اینفلوئنسر مارکتینگ بیش از پیش مورد توجه برندها و انواع کسبوکارها قرار گرفته است. علاوه بر این، 22 درصد از بازاریابان میگویند بازاریابی تاثیرگذار، به صرفهترین و موثرترین روش برای به دست آوردن مشتریان جدید است.
حدود 57 درصد از شرکتهای مد و زیبایی در بازاریابی تاثیرگذار شرکت میکنند
صنایع مد و زیبایی، به شدت به اینفلوئنسر مارکتینگ به عنوان راهی برای تبلیغ و فروش محصولات و خدمات خود متکی هستند. 57 درصد شرکتها در حال حاضر از اینفلوئنسرها به عنوان بخشی مهم از بازاریابی خود استفاده میکنند. این برندها به واسطه تاثیر حاصل از اینفلوئنسرها، هزاران بار در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب، توئیتر و ... دیده میشوند. با این وجود، در حالی که بسیاری از برندهای مختلف مد و زیبایی بر استفاده از اینفلوئنسرها برای جذب مشتری و بازاریابی تاکید دارند، بسیاری از آنها نیز به دنبال ایجاد نوعی وابستگی در مشتریان به محصولات برای رسیدن به موفقیت همیشگی هستند.
انتظار میرود تا سال 2020 صنعت اینفلوئنسر مارکتینگ به ارزشی بالغ بر 10 میلیارد دلار دست پیدا کند
بازاریابی تاثیرگذار به عنوان یک صنعت جدید در طی دو سال گذشته، به طور چشمگیری گسترش یافته است. این صنعت در سال 2017، تنها 2 میلیارد دلار ارزش داشت و با توجه به رشد سریع و روز افزون آن، پیشبینی میشود که تا سال 2020 بتواند به ارزشی بالغ بر 10 میلیارد برسد. این رشد چشمگیر و مداوم به معنای استفاده گستردهتر از این استراتژی در صنعت بازاریابی است و باعث میشود بازاریابان به استراتژیهای جدیدی در جهت اندازهگیری کمپینها، ایجاد تجزیه و تحلیل برای کمپینها و بررسی نحوه مدیریت روابط بین برندها و اینفلوئنسرها نیاز داشته باشند.
برندها و شرکتهای بزرگ در حال برنامهریزیهای اساسی در جهت سرمایهگذاری در بازاریابی تاثیرگذار هستند
نتایج و تاثیرات بینظیر اینفلوئنسر مارکتینگ بر هیچ فردی، حتی بازاریابان و برندهای مختلف پنهان نیست. این تاثیر باعث شده تا 67 درصد بازاریابان، اقدام به افزایش بودجه خود در 12 ماه آینده، به ویژه در اینستاگرام برای بازایابی تاثیرگذار کنند. این افزایش بودجه، نه تنها میتواند موجب افزایش آگاهی برند و رسیدن به مخاطبین و مشتریان جدید شود، بلکه خیلی سریع در حال تبدیل شدن به یک کانال کلیدی برای بسیاری از بازاریابان است.
اینفلوئنسر مارکتینگ از بازاریابی چاپی پیشی گرفته است
این بدان معنی است که برندها به دنبال صرفهجویی در هزینههای بازاریابی و گرفتن نتایج بهتر هستند. خرید تبلیغات گران قیمت و نسبتا ناکارآمد در مجلات، روزنامهها یا به صورت تراکتهای چاپی، دیگر مانند گذشته تاثیرگذار نیست. در مقابل، بازاریابی تاثیرگذار با استفاده از اینفلوئنسرها و صرفهجویی در هزینهها توانسته است به مراتب فراتر از مرزهای بازاریابی سنتی برود و نتایج بسیار مثبت و قابل توجهی به دست بیاورد.
بیش از 40 درصد کاربران توئیتر بر مبنای یک توئیت خرید خود را انجام میدهند
به نظر میرسد که اینفلوئنسرهای فعال در توئیتر، توانایی تحت تاثیر قرار دادن تصمیمات خرید فالوورهای خود را دارند. بر اساس این پلتفرم، افراد تاثیرگذار در حال حاضر به دنبال رقابت با همتایان خود، برای ایجاد اعتماد با 49 درصد از کاربران توئیتر هستند. این درصد از کاربران میگویند که آنها به اینفلوئنسرها بیشتر از دوستانشان اعتماد دارند. مشارکت در کمپینهای بازاریابی با اینفلوئنسرها در توئیتر، به وضوح میتواند باعث افزایش فروش محصولات و خدمات شود.
حدود 67 درصد بازاریابان، محتوای تبلیغاتی خود را با کمک اینفلوئنسرها ترویج میدهند
همانطور که بیان کردیم، 73 درصد از بازاریابان، بودجهای را برای اینفوئنسر مارکتینگ تعیین کردهاند، اما در حال حاضر فقط 67 درصد از آنها به طور فعال با اینفلوئنسرها برای تبلیغات در ارتباط هستند. این بازاریابان از اعتبار و شهرت این افراد بانفوذ جهت ترویج و تبلیغ محتوای بازاریابی خود استفاده میکنند. آنها از اینفلوئنسرها میخواهند تا محتوای تبلیغاتی خاصی را از طرف خود تبلیغ کنند. این استراتژی، نتایج مثبت و تاثیرگذاری را به همراه داشته و موجب فروش محصولات و خدمات و جذب مشتریان جدید شده است.
فیسبوک پرنفوذترین و موثرترین شبکه اجتماعی است
فیسبوک با حدود دو میلیارد کاربر در سراسر جهان، تاثیرگذارترین رسانه اجتماعی است که 19 درصد از تصمیمگیریهای خرید کاربران را تحت تاثیر قرار میدهد. دیگر رسانههای اجتماعی نیز در حال پیشرفت هستند، اما قدرت فیسبوک در این زمینه هنوز هم به قوت خود باقی است. برای موفقیت در بازاریابی، جذب مشتریان جدید و داشتن فروش هرچه بیشتر، حضور در فیسبوک امری حیاتی محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: بک لینک چیست و تمام آنچه باید در مورد دنیای بک لینک ها بدانید!
چطور فرد تاثیرگذار مناسب خود را انتخاب کنیم
دسترسی به رسانههای اجتماعی
در حقیقت، یک کاربر زمانی به یک فرد تاثیرگذار تبدیل میشود که واقعا بتواند دیگران را تحت تاثیر قرار دهد. هرچه دسترسی فرد تاثیرگذار به رسانههای اجتماعی بیشتر باشد یا به عبارت سادهتر در رسانههای مختلف به صورت فعال مشارکت داشته باشد، تعداد مخاطبین بیشتری نیز خواهد داشت. هرچه تعداد مخاطبین و هواداران او بالاتر باشد، میتواند روی افراد بیشتری تاثیر بگذارد.
البته باید به این نکته توجه داشت که بزرگتر بودن دایره نفوذ اینفلوئنسرها، لزوما به معنی بهتر بودن آنها نیست. شما باید تمامی سوابق و فعالیتهای او را مورد بررسی قرار دهید تا ببینید که آیا مخاطبین فرد تاثیرگذار مورد نظر، واقعا تحت تاثیرش قرار دارند یا خیر. به عنوان مثال، یک کاربر در اینستاگرام ممکن است 15000 فالوور داشته باشد و برای هر پست جدید، 500 لایک دریافت کند. در مقابل، کاربر دیگری ممکن است با 30000 فالوور، تنها 100 لایک به ازای هر پست دریافت کند. شاید تعداد کاربران بیشتر کاربر دوم، شما را جذب خود کند، اما باید بررسی کنید که آیا او میتواند تمامی فالوورهای خود را تحت تاثیر قرار دهد.
نوع فالوورها یا مخاطبین اینفلوئنسر
یکی از اشتباهات رایجی که اغلب در اینفلوئنسر مارکتینگ وجود دارد، این است که شرکتها به دنبال اینفلوئنسری هستند که دارای مخاطبین بیشتری باشد. همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، بیشتر بودن مخاطبین به معنی مناسب بودن فرد تاثیرگذار نیست. شما باید مطمئن شوید که مخاطبین فرد تاثیرگذار با برند شما همخوانی دارند. به عنوان مثال، اگر به دنبال بازاریابی برای محصولات مربوط به بانوان هستید (لباس، لوازم آرایش و دیگر لوازم مرتبط با بانوان)، بهتر است اینفلوئنسری پیدا کنید که بیشتر مخاطبینش، زنان هستند. اگر مخاطبین فرد تاثیرگذار طرفداران بوکس باشند، به احتمال خیلی کمی میتوانید از تبلیغ برند خود توسط اینفلوئنسرتان نتیجه مثبت دریافت کنید.
رویکرد بازاریابی
اینفلوئنسر مارکتینگ دو جنبه دارد: اینفلوئنسر و برند.
از یک سو، شرکتها تمایل دارند تا در ازای پرداخت پول، از اینفلوئنسرها بخواهند محصولات و خدمات آنها را به دایره تحت نفوذشان توصیه کنند. از طرف دیگر، اینفلوئنسرها تمایل دارند در ازای انجام کار کمی، به طور منظم از شرکتها حقالزحمه دریافت کنند.
با این حال، نکته اینجا است که اگر محصول یا خدمات شما، از کیفیت مطلوبی برخوردار نباشند، توصیه افراد تاثیرگذار به دایره تحت نفوذشان نمیتواند به صورت طولانی مدت کارساز باشد. حال دوباره پای نکات بازاریابی سنتی به میان میآید: «مردم به دنبال خرید نیستند، به دنبال استفاده از ارزش و کیفیت واقعی یک محصول یا خدمات هستند.»
نمونههایی از اینفلوئنسر مارکتینگ
در نهایت، بیایید چند نمونه از کمپینهای بازاریابی تاثیرگذار را در مهمترین کانالهای رسانههای اجتماعی بررسی کنیم. این چهار کانال عبارتند از یوتیوب، اینستاگرام، اسنپچت و توئیتر.
اینستاگرام
اینستاگرام یکی از محبوبترین و کارآمدترین رسانههای اجتماعی است که در ششم ماه فوریه سال 2010، شروع به کار کرد و در چند سال اخیر بسیار مورد توجه عموم مردم قرار گرفت. این پلتفرم برای فروش محصول و خدمات مرتبط با پوشاک و سبک زندگی میتواند گزینه بسیار عالی باشد.
در این پلتفرم، میکرو اینفلوئنسرها به طور وسیع و موفق در حال فعالیت و فروش محصولات و خدمات هستند. یکی از این اینفلوئنسرهای موفق، اسلوا دانلیوک است که تصویری را از خود با کفش Sperry و هشتگ #OdysseysAwait به نمایش گذاشت.
بیشتر بخوانید: انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت، اولین قدم پیروزی در دنیای وب!
یوتیوب
یوتیوب نیز یکی دیگر از پلتفرمهای محبوب مناسب محتوای ویدئویی است. در این رسانه اجتماعی پرطرفدار نیز اینفلوئنسرها نقش مهمی در شناختهشدن برندها و فروش محصولات و خدمات ایفا میکنند. به عنوان مثال، برندهای اسکاتلندی Lagavulin و Oban، در یک محتوای ویدئویی که از طرف اینفلوئنسر Nick Offerman منتشر شد، به شهرت و محبوبیت زیادی دست پیدا کردند. این ویدئوی ساده همچون ویروسی در فضای مجازی انتشار یافت و مورد بازدید میلیونها نفر قرار گرفت و در نهایت برنده جایزه بهترین اینفلوئنسر مارکتینگ شد.
به طور مشابه، آمازون یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ با چند نفر از چهرههای معروف و سلبریتیها در سال 2015 در یوتیوب راهاندازی کرد. در نیمه اول سال، این کمپین بیش از 83 میلیون، بازدید به دست آورد.
اگر مخاطبین و مشتریان هدف شما به طور عمده نسل جوان هستند، یوتیوب بهترین پلتفرم اجرای بازاریابی تاثیرگذار برای شما خواهد بود. مصرفکنندگان نسل جوان به اینفلوئنسرهای یوتیوب، بیشتر از سلبریتیهای سنتی اعتماد دارند.
بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام استفاده از گوگل وبمستر تولز
اسنپچت
دیجی خالد، موسیقیدانی است که درست تا همین چند سال پیش نسبتا ناشناخته بود. اما او در حال حاضر یکی از بهترین اینفلوئنسرهای اسنپچت است. او توانست در یک حرکت تبلیغاتی در مدت زمان کوتاهی، تعداد فالوورهای یک شرکت را به طور چشمگیری بالا ببرد. اگر شما نیز صاحب کسبوکاری هستید، میتوانید با پیدا کردن یک اینفلوئنسر مناسب و با اضافه کردن کمی خلاقیت، نوعی آگاهی عمومی در مورد برند خود ایجاد کنید و تعداد فالوورهای قابل توجهی به دست آورید.
بیشتر بخوانید: گوگل آنالیتیکس و هرآنچه که باید از آن بدانید
توئیتر
توئیتر نیز یکی دیگر از محبوبترین رسانههای اجتماعی است که در سال 2006 توسط جک دورسی طراحی و راهاندازی شد. اگر قصد دارید از یک اینفلوئنسر در توئیتر استفاده کنید، ایجاد هشتگ# برای کمپین خود را فراموش نکنید. به عنوان مثال، Sprint از هشتگ #LiveUnlimited برای به اشتراک گذاشتن محتوای خود با اینفلوئنسرهایی استفاده میکند که قبلا از هشتگ #LiveUnlimited برای کمپین بازاریابی خود استفاده کردهاند.
بیشتر بخوانید: هرآنچه که باید از درگاههای پرداخت امن و درگاههای واسط پرداخت بدانید
آینده اینفلوئنسر مارکتینگ
به نظر میرسد که بازاریابی تاثیرگذار میتواند آینده روشنی داشته باشد. این نوع از بازاریابی میتواند بسیاری از مسائل مربوط به بازاریابی سنتی مانند بیتوجهی به بنرهای تبلیغاتی از سوی مخاطبین و پراکنده بودن مخاطبین هدف را حل کند. اینفلوئنسر مارکتینگ به سرعت در حال رشد میباشد و هنوز به اوج قدرت خود نرسیده است. حدود یک دهه قبل، این نوع بازاریابی وجود نداشت و برندها تنها میتوانستند از طریق چند شخصیت مشهور و دستنیافتنی، محصولات و خدمات خود را تبلیغ کنند. افرادی که وبسایتهای پرطرفدار و پربازدید داشتند، به ارزش واقعی سایت خود واقف نبودند. اما هم اکنون همه چیز تغییر کرده است. حال با وجود افراد تاثیرگذار با میلیونها هوادار و فالوور و وبسایتهای متعدد در زمینههای مختلف (کودک، آشپزی، پوشاک، سلامتی و ...) که دارای حجم بازدید بسیار بالایی هستند، برندها میتوانند مشتریان بالقوه و هدف خود را راحتتر پیدا کنند.
سخن آخر
برای موفقیت در بازاریابی تاثیرگذار، برندها و اشخاص باید مطمئن شوند که اینفلوئنسر مورد نظرشان میتواند پیام و تبلیغات آنها را به نحو احسن به مخاطبین منتقل کند. پس در حقیقت موفقیت در اینفلوئنسر مارکتینگ در گرو انتخاب صحیح و مناسب اینفلوئنسر است. این نوع بازاریابی، هر روز در حال رشد و پیشرفت است و هیچ شرکتی نمیتواند به طور قطع از آن اظهار بینیازی کند. عرصه رقابتی امروز، باعث ایجاد رویکردهای جدیدی برای فروش محصول و خدمات شده است. شرکتها و برندها برای اینکه بتوانند در این عرصه به بقای خود ادامه دهند یا با رقبای خود به رقابت بپردازند، باید از جدیدترین تغییرات و بهروزرسانیهای دنیای بازاریابی مطلع باشند.
مشاهده فایل PDF مقاله: اینفلوئنسر کیست و اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟