چگونه در سال 2018 سایت خود را برای گوگل بهینه کنیم؟
موتورها جستجو روزبهروز تکنیکها سئو را ارتقاء میدهند و اگر میخواهید در نهایت سایت خود را در صدر نتایج جستجو مشاهده کنید، باید از آخرین تغییرات و قواعد سئو آگاه باشید. در این مقاله جذیذترین تکنیکهایی که برای بهینهسازی سایت استفاده میشوند را گردآوری کردهایم.
1- نمایش هرچه بیشتر پاسخ های ویژه (featured snippet) توسط گوگل
یک لحظه صبر کنید؛ پاسخ ویژه اصلاً به چه پاسخ هایی میگویند؟ یک پاسخ چکیده و کوتاه که در چند خط توضیحات کافی درباره آن سوال میدهد. حالا فکر میکنید گوگل برای چه به این سوالات پاسخ میدهد و دلیل این کار چیست؟ پاسخ این سوال واضح است، گوگل میخواهد که کاربر هر چه سریع تر پاسخ پرسش خود را پیدا کند و در عین حال رضایت بیشتری از موتور جستجو داشته باشد.
پاسخ های ویژه یکی از جدیدترین تکنیک های سئو است که به کمک آن بسیاری از کاربران بدون اینکه هیچ لینکی را باز کنند، اطلاعات مد نظر شان را پیدا میکنند. پس با این وضعیت چه کاری از عهده طراحان سایت بر میآید؟
راهکار
پاسخهای ویژه یا Featured Snippet مستقیماً از محتوای سایتی برداشته میشودند که از لحاظ گوگل، بهترین پاسخ را به آن سوال داده باشد. فکر کنید چه سوالاتی ممکن است به ذهن مخاطب برسد، آن ها را در سایت خودتان مطرح کنید و سعی کنید پاسخ مناسبی برای آن ها پیدا کنید. محتوای سایتی که بهترین پاسخ ها را داده باشد، شانس بیشتری برای نمایش در این بخش دارد.
کاربران عبارت های شخصی سازیشده و دقیقتری را جستجو میکنند. همان طور که مهارت کاربران در استفاده از موتورهای جستجو هر روز بیشتر میشود، گوگل هم در یافتن پاسخ سوالات، ظرافت بیشتری به خرج میدهد و پاسخهای دقیق تری برای آنها پیدا میکند.
2- استفاده کاربران از عبارات تخصصی
هر چقدر که کاربران با پیداکردن اطلاعات از طریق گوگل و یا سایر موتورهای جستجو بیشتر آشنا شوند، در جستجوهای خود هم دقت بیشتری به خرج میدهند. امروزه خیلی از کاربران به جای اینکه مثلاً کلمه «چکمه» را جستجو کنند، به احتمال زیاد از عبارت دقیقتر «چکمههای بارانی ضد آب بچگانه» استفاده میکنند. متقابلاً گوگل هم در نمایش نتایجی که با جستجوهای دقیقتر منطبق هستند، روزبهروز عملکرد بهتری از خود نشان می دهد.
راهکار
برای بهینه سازی و یا به عبارتی سئو سایت، باید ابعاد جستجوهایی که مشتریان انجام میدهند را درک کنید. هرچه بیشتر بتوانید گرایشات آنها را درک کنید، عملکرد بهتری خواهید داشت. سعی کنید از عبارات کلیدی بلند (long tail) که خواستههای بالقوه بازار را نشان میدهند استفاده کنید. این دسته از عبارات کلیدی، حداقل 3 یا 4 کلمه دارند و حقیقاً پاسخگوی نیازهای مشتریان شما به دقیقترین شکل ممکن هستند.
دقت کنید که مثلاً اگر در شهر اصفهان زندگی میکنید و کسب و کار شما اداره یک رستوران است، بهتر است از برخی کلمه های کلیدی مانند «پیتزا» یا «پیتزافروشی» استفاده نکنید، چرا که این کلمات بیش از حد عمومی هستند و بدون شک با جستجوی این کلمات، تقریبا همیشه معروفترین پیتزافروشیها در صدر نتایج جستجو قرار خواهند گرفت.
اما اگر یک کلمه کلیدی طولانی، مانند «پیتزافروشی در چهارباغ اصفهان» را به عنوان کلمه کلیدی در نظر بگیرید، شانس بیشتری برای قرارگرفتن در رتبههای بالاتر نتایج گوگل خواهید داشت.
نکته: مبحثی که به آن اشاره شد دقیقاً یکی از دلایل استفاده از وبلاگ برای سایت هست. به عنوان مثال، در این مورد خاص صاحب پیتزافروشی میتواند محتوایی درباره «بهترین پیتزافروشی اصفهان» یا «بهترین پیتزافروشی چهارباغ کجا است؟» منتشر کند و با استفاده از این عبارات کلیدی طولانیتر، به صورت طبیعی احتمال دیده شدن خود را در نتایج گوگل افزایش دهد.
3- نفوذ روزافزون استفاده از موبایل در میان کاربران اینترنت
با گذشت زمان، درصد بیشتری از جستجوها از طریق ابزارهای همراه مثل گوشیهای موبایل و تبلتها انجام میشوند. در سال 2015 برای اولین بار در تاریخ، تعداد کاربران اینترنت موبایل، آمار جستجو به وسیله کامپیوترهای شخصی را پشت سر گذاشت.
در نتیجه، گوگل در نوامبر همان سال اعلام کرد که به زودی فرآیند ایندکس شدن سایتها بر مبنای موبایل را در اولویت قرار میدهد. به عبارتی گوگل در سئو سایت، برای نسخه وبسایت سازگار با موبایل در مقایسه با نسخه مخصوص کامپیوترهای شخصی، اولویت قائل میشود. بنابراین دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک نسخه موبایل، برای سئو سایت بیشترین اهمیت را خواهد داشت.
علاوه بر این، گوگل شدیداً به دنبال عملیاتی کردن صفحات موبایلی شتاب یافته (AMP) است که نسبت به صفحات معمولی در موبایل، سریعتر بارگذاری میشوند. AMP محتوایی تهیه میکند که برای موبایل سادهسازی شده و به سرعت در همه ابزارهای همراه بارگذاری میشود. معمولاً چنین صفحاتی، برای جستارهای کلمات کلیدی مرتبط در رتبههای بالاتر نتایج گوگل قرار میگیرند.
راهکار
اول از همه باید یک نسخه موبایل برای سایت در نظر بگیرید. پس از آن با فعال کردن AMP گوگل میتوانید سرعت بارگذاری صفحات سایت را به طرز قابل توجهی افزایش بدهید.
4- استفاده روزافزون کاربران از جستجو صوتی
جستجوی صوتی در حال همه گیر شدن است زیرا روز به روز عده بیشتری برای یافتن پاسخ سوالات از سیری، کورتانا، الکسا و آمازون هوم استفاده میکنند. اگرچه جستجوی صوتی هنوز درصد اندکی از جستجوها را به خود اختصاص میدهد، اما انتظار میرود که در طول سالهای پیش رو تأثیر آن بر سئو سایت به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.
از آنجایی که در جستجوی صوتی، مردم به همان روشی که صحبت میکنند به موبایل خود دستور میدهند بنابراین جستارهای صوتی معمولاً طولانیتر هستند. به علاوه، کاربران هنگامی به جستجوی صوتی روی میآورند که به دنبال یک پاسخ سریع و مستقیم باشند، مثلاً پیش بینی وضعیت آبوهوا، نتیجه یک مسابقه فوتبال یا حتی تبدیل واحدها.
معمولاً افراد در پاسخ جستار صوتی، علاقهای به مطالعه یک مقاله 1000 کلمهای و طولانی ندارند. به این موضوع نیز توجه داشته باشید که جستجوی صوتی مخاطبان معمولاً به صورت سؤالی است. مثلاً برای خرید «کفش» به جای جستجو درباره «کفش زنانه»، عبارت «کفش زنانه مجلسی از کجا بخرم؟» را جستجو میکنند.
راهکار
گوگل برای ارائه سادهترین پاسخها به سؤالات (مانند پیش بینی وضعیت آبوهوا)، اطلاعات مورد نیاز را مستقیماً در صفحه نتایج جستجو (SERP) نشان میدهد و امکانی برای دیده شدن سایت در صدر نتایج، باقی نمیگذارد. برای بازگرداندن این ترافیک به سایت، باید محتوای مرتبط و البته با کیفیت تولید کنید.
علاوه بر این سعی کنید سوالاتی که برای مخاطب بهوجود میآید را شناسایی و پاسخ مناسبی برای آن ها ارائه کنید. در این صورت مخاطبان برای یافتن پاسخ سوالات خود به سایت شما مراجعه میکنند. این بهترین فرصت است که بتوانید با ارائه خدمات مناسب، آنها را به مشتریانی دائمی تبدیل کنید. جستجوی صوتی یکی از جدیدترین تکنیکهای سئو است و اگر میخواهید در صدر نتایج گوگل مشاهده شوید، نمیتوانید از آن غافل باشید.
5- از سایت های زیر مجموعه گوگل غافل نشوید
یوتیوب و گوگل مپ از جمله سایت های زیر مجموعه گوگل اند که در عین حال جزو پربازدیدترین سایتها در محیط وب هستند. بر اساس رتبه بندی وبسایت الکسا، سرویس اشتراک ویدیو گوگل یا همان یوتیوب، سومین سایت پربازدید جهان بعد از گوگل و فیسبوک است.
برای کسبوکار خود در یوتیوب یک کانال اختصاصی راه اندازی کنید و ویدیو های مرتبط درباره محصولات و یا خدماتی که ارائه میکنید، بارگذاری کنید. همچنین از نقشههای گوگل هم غافل نباشید. کسب و کار خود را آن جا معرفی کنید تا هر کسی که نام تجاری شما را جستجو کرد، به راحتی در گوگل دیده شوید.
راهکار
هرگز از سایتهایی مانند یوتیوب، گوگل مپ و Google My Business غافل نشوید و کسبوکار خود را در این چنین سایتهای پرطرفداری معرفی کنید. روزانه میلیونها کاربر اینترنتی به این سایت ها مراجعه میکنند، چرا تا امروز سهمی از این بازدید ها برای شما نبوده است؟
6- اهمیت روزافزون بازاریابی چند کاناله (Cross-channel marketing)
رعایت تکنیکهای سئو برای جذب مشتری کافی نیست و دیگر نمیتوانید تنها به این روش اکتفا کنید. همینطور که هر روز دانش رقبا و البته کاربران افزایش پیدا میکند، گوگل هم نسبت به ساختار صفحات نتایج جستجو دقیقتر می شود پس باید برای افزایش ترافیک ورودی به سایت و تبدیل آنها به مشتریان دائمی، تلاش بیشتری داشته باشید.
راهکار
برای موفقیت در بازاریابی اینترنتی و افزایش فروش کسب و کار در سال 2018، لازم است رویکرد چندکاناله داشته باشید. حضور فعال در شبکه های اجتماعی، استفاده از یک وبلاگ موفق، راه اندازی کمپینهای تبلیغاتی و همچنین رعایت تکنیکهای سئو، تمام روشهایی هستند که باید رعایت کنید.
احتمال اینکه تنها با دنبال کردن یک روش به موفقیت برسید به مراتب کمتر از زمانی هست که از چندین کانال برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکنید. هنگامی که از تمام شیوه های ممکن کمک بگیرید، هر یک از آنها به نحوی مکمل بقیه روشها عمل میکنند و میتوانید منتظر بهترین بازخوردها باشید.
به عنوان مثال برای بهینه سازی و سئو سایت، میتوانید نرخهای بازدید و مشارکت، مانند میزان ماندگاری در سایت (Time on Page)یا نرخ پرش ( Bounce Rate درصدی از بازدیدکنندگان که وارد صفحه اصلی سایت شما میشوند، اما روی هیچ صفحه دیگری کلیک نمیکنند) را بهبود دهید. ارتقا این آمارها باعث میشود که اعتماد بیشتری از موتورهای جستجو جلب کنید و شانس حضور وبسایت خود را در صدر نتایج گوگل افزایش بدهید.
مطالب مشابه
7 نکته ضروری برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی که باید در نظر داشته باشید
نتایج موتورهای جستجو یکی از مهمترین منابع ترافیک فروشگاههای اینترنتی هستند. برای خرید یک محصول بخصوص تعداد اندکی فروشگاه اینترنتی معتبر است و بسیاری از افراد برای خرید کالا، نام آن را در شبکههای اجتماعی جستجو میکنند و هر نتیجهای که در صفحه اول دیده شود را انتخاب میکنند.
10 ترفند انتخاب عکس برای بهبود سئو وبسایت
اگر دوست دارید وبلاگ، وبسایت و یا فروشگاه آنلاینتان ظاهری جذاب و متمایز داشته باشد، باید در انتخاب عکسهای مناسب و با کیفیت، دقت بیشتری داشته باشید. اگر کسبوکار آنلاین دارید بهتر است این نکته را به خاطر بسپارید که وبسایت شما مانند یک ویترین عمل میکند. هرچه ویترین زیباتری داشته باشید، مشتریان بیشتری را جذب خواهید کرد. همچنین عکسها در سئو سایت شما موثر خواهند بود به همین دلیل ما در این مقاله به شما میگوییم چگونه به بهترین نحو عکسهایتان را انتخاب کنید.
سئو و بهینه سازی سایت در سال 2019 و هرآنچه که باید درباره آن بدانید
سئو (SEO) یا همان بهینه سازی سایت، فعالیتی است که برای بهبود سایت شما از نظر موتورهای جستجوگر و جذب مخاطب بیشتر، انجام میشود. با سئو میتوانید در کسبوکار خود، معجره ایجاد کنید! میتوانید با بهینهسازی سایت خود به یک برند در کسبوکارتان تبدیل شوید. به زبان واضحتر، سئو فعالیتی است که برای گرفتن نتایج بهتر در گوگل، انجام میدهیم تا تعداد بازدیدکنندگان خود را بالا ببریم و در کسبوکار و فعالیتهای خود، پیشرفت داشته باشیم.
همه چیز درباره تبیین استراتژی بازاریابی اینترنتی
اگر نیازهای بازار را به خوبی شناسایی کردهاید، لازم است قبل از راهاندازی کسبوکار اینترنتی و ارائه محصول یا خدمات به بازار، یک استراتژی جامع بازاریابی اینترنتی طراحی کنید و بر اساس آن عمل کنید. در این مقاله ما به شما کمک میکنیم بهترین استراتژی تجارت الکترونیک را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.