بهترین شاخصهای بررسی عملکرد بازاریابی در شبکههای اجتماعی
پیش از راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی لازم است چندین شاخص اندازهگیری عملکرد (KPI) مخصوص این کار تعیین کرد تا میزان نتیجه بخش بودن تبلیغات را اندازهگیری کرد. در غیر این صورت صرف هزینه برای راه اندازی کمپین تبلیغاتی فقط باعث هدر رفتن سرمایه میشود و امکانی برای بهبود عملکردهای پیشین وجود ندارد.
شاخص اندازی گیری عملکرد یا KPI، ابزاری است که به کمک آن میتوانید معیارهای با ارزشی که در مدیریت کسب و کار اینترنتی وجود دارند را تعیین و تغییرات دورهای آنها را رصد کنید. کسب و کارهای موفق همیشه عملکرد گذشتهشان را بررسی میکنند تا نقاط ضعفی که داشتهاند را برطرف کنند. به همین خاطر قصد داریم در این مقاله موثرترین شاخصهای کلیدی اندازهگیری عملکرد کمپینهای تبلیغات اینترنتی را معرفی کنیم.
ویژگیهای KPI مناسب برای پایش عملکرد کمپینهای تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی
شاخصهای کلیدی متعددی برای رصد نتایج کمپینهای تبلیغاتی وجود دارد و صاحبان کسب و کارها متناسب با نیاز و انتظاری که از بازار و همچنین اهدافی که در سر دارند، بایستی بهترین شاخص ممکن را انتخاب کنند. اما با این حال شاخص کلیدی عملکرد باید به نحوی انتخاب بشود که پاسخ قابل قبولی برای سوالهای زیر ارائه کند:
- آیا کمپین تبلیغاتی توانسته مخاطبان هدف را جذب کند؟
- مشتریان تا چه میزان با کمپینی که راه اندازی کردهاید تعامل برقرار کردند؟
- چه تاثیری بر روی نظرات کاربران شبکههای اجتماعی داشته؟
- چه تعدادی از مشتریان تراکنش انجام دادند
هر چند که ممکن است برای هر کدام از پاسخهای بالا، چندین KPI متفاوت وجود داشته باشد اما متناسب با شبکه اجتماعی که در آن فعالیت میکنید بایستی شاخصی انتخاب کنید که پاسخ جامعی به تمام سوالات بالا بدهد.
مخاطبان هدف در شبکههای اجتماعی
به تمام افرادی که صفحه شما را در یک شبکه اجتماعی بخصوص دنبال میکنند، مخاطبان هدف گفته میشود. صرف نظر از فعالیت آنها در پیج شما لایک، کامنت و یا به اشتراک گذاری باشد. اما مخاطبان فعال به کسانی گفته میشود نه تنها پیج شما را دنبال میکنند بلکه پستهای متفاوت را لایک و در بخثها شرکت میکنند.
روشهای اندازهگیری میزان تعامل کاربران
بهترین راه برای ارزیابی فعالیت یک کمپین تبلیغاتی در شبکههای اجتماعی، میزان تعامل و فعالیت کاربران آن پیج و یا کانال بخصوص هست. منظور از فعالیت کاربران، تعداد لایکها، شرکت کردن در بحثها و به اشتراک گذاشتن مطالب هست. قاعدتا وقتی صفحهای تعداد قابل توجهی فالوور داشته باشد، انتظار داریم تعامل کاربران هم متناسب با آن میزان باشد. پس وقتی که تعداد فالوورها زیاد باشد اما کاربران تعاملی در پیج نداشته باشند به این معنی است که مشکلی در کار وجود دارد. یا مخاطبان هدف را نتوانستهاید شناسایی کنید و یا کمپین بازاریابی را به درستی اجرا نکردهاید.
در ادامه مهمترین شاخصهای عملکردی را معرفی میکنیم که با استفاده از آنها میتوانید میزان تعامل کاربران را اندازهگیری کنید.
1- تعداد لایکها
بعضی پیجها با روشهای تقلبی و خرید فالوور، به صورت مصنوعی تعداد کاربران پیجشان را افزایش میدهند. البته تشخیص این پیجها کار سادهای است به عنوان مثال منطقی نیست صفحهای که صد هزار دنبال کننده دارد، تنها 10-20 بار توسط کاربران پسندیده شده باشد.
اینستاگرام قابلیتی دارد که 10 پست محبوبی که با یک هشتگ معین تعریف شدهاند را در صدر نتایج نشان میدهد. در این صورت احتمال دیده شدن آن پست هم افزایش پیدا میکند.
2- تعداد دفعاتی که یک پست به اشتراک گذاشته میشود
پست هر چقدر جذابیت بیشتری داشته باشد، راحتتر توسط مخاطبان به اشتراک گذاشته میشود. علاوه بر این به اشتراک گذاری یک پست، باعث میشود تعداد بازدیدها و به دنبال آن، تعداد لایکها هم افزایش پیدا کند. خیلیها عقیده دارند اهمیت تعداد دفعاتی که یک پست به اشتراک گذاشته شده، بیشتر از تعداد لایکها است چون که پست آن قدر جذابیت داشته که فرد مشاهده آن را به دوستانش هم توصیه کرده.
3- کامنتهای پست
هر چقدر تعداد کامنتهای یک پست بیشتر باشد به این معنی است که جذابیت بیشتری برای مخاطبان داشته که نظراتشان را در ادامه مطرح کرند. برای این کار میتوانید خوانندگان پیج را تشویق کنید در بحثها شرکت کنند و یا با مطرح کردن برخی سوالات در متن پست، آنها را به چالش بکشید.
4- تعداد دفعات نمایش پست
تعداد نمایش و یا impression، به تعداد کل دفعاتی گفته میشود که یک پست توسط فالوورها و یا از طریق به اشتراک گذاری، دیده میشود. طبیعاتاً بیتشر بودن این میزان، نشان دهده موفقیت ادمین پیج در تهیه و انتشار مطالب است.
5- بازدید پروفایل
البته مشاهده این تعداد بازدید در همه شبکههای اجتماعی امکان پذیر نیست اما لینکدین این امکان را به مخاطبان میدهد که ببینند صفحه مورد نظرشان تا به حال چند بار توسط سایر افراد دیده شده است. شاید دانستن این میزان خیلی اهمیتی نداشته باشد اما به نوعی نشان دهنده جذابیت آن صفحه است که چند بار مخاطب از آن دیدن کرده است.
افزایش فروش از طریق بازاریابی شبکههای اجتماعی
امروزه دنیای دیجیتال و محیط وب بهترین بستر برای تبلیغ و معرفی کسب و کارهای جدید است. افرادی که بتوانند از بستری که در این فضا مهیا شده است، بهترین استفاده را ببرند در مقایسه با سایر رقیبان شانس بشتری برای دستیابی به موفقیت دارند. نکته مهمی که در راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی باید در نظر داشته باشید این است که تبلیغات باید به نحوی طراحی شده باشد که کاربران در نهایت به صفحه اصلی سایت ارجاع داده بشوند. در این صورت به راحتی میتوانید نتایج کمپین تبلیغاتی و همچنین رفتار کاربران را بررسی کنید.
چنین کاری را میتوانید به کمک ابزارهای تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکس و یا گوگل وبمستر انجام بدهید. به خاطر داشته باشید مهم نیست نتیجه اولین کمپین تبلیغاتی که برگزاری کردهاید مناسب نبوده است. تمرکزتان را به تحلیل فعالیتهای گذشته بگذارید و با اصلاح استراتژیهای تبلیغاتی، نتایج بهتری خواهید گرفت.
اگر چه هدف از بازاریابی، افزایش فروش است ولی در بازاریابی اینترنتی و استفاده از شبکههای اجتماعی نه تنها میتوانید این هدف را برآورده کنید بلکه رضایت مشتریان را هم میتوانید بدست بیاورید.
مطالب مشابه
افزایش فروش در سایت بدون صرف هیچ هزینهای!
امروزه با همهگیر شدن استفاده از اینترنت، هرکسی قصد راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی و کسب درآمد دارد اما نهایتاً درصد کمی از کسبوکارها به موفقیت میرسند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به فکر افزایش بازدید و به دنبال آن افزایش فروش سایت هستید، خواندن این مقاله را هرگز از دست ندهید.
همه چیز درباره تبیین استراتژی بازاریابی اینترنتی
اگر نیازهای بازار را به خوبی شناسایی کردهاید، لازم است قبل از راهاندازی کسبوکار اینترنتی و ارائه محصول یا خدمات به بازار، یک استراتژی جامع بازاریابی اینترنتی طراحی کنید و بر اساس آن عمل کنید. در این مقاله ما به شما کمک میکنیم بهترین استراتژی تجارت الکترونیک را برای کسب و کار خود انتخاب کنید.
بازاریابی اینترنتی چیست و چه نقشی در رونق کسبوکار شما دارد؟
بازاریابی اینترنتی که زیرمجموعهای از بازاریابی دیجیتال است، به بازاریابی با استفاده از کانالها یا رسانههای آنلاینی گفته میشود که هرچه بیشتر و بهتر، کسبوکارها را در فضای آنلاین معرفی میکنند. بازاریابی اینترنتی (آنلاین) یا اینترنت مارکتینگ، نوعی از بازاریابی و تبلیغات برای محصولات است که در سطح اینترنت، در سایتها و فضای مجازی انجام میشود که میتواند تحول شگفتانگیزی در کسبوکارها ایجاد کند.
رپورتاژ آگهی چیست و چه مزایایی دارد؟
اگر قصد دارید محصولی را به دیگران معرفی کنید و فکر میکنید تبلیغات تلویزیونی بیش از حد کسلکننده شده یا حتی از تبلیغات اینترنتی هم نتیجه مناسبی نگرفتهاید، رپورتاژ آگهی روشی موثر برای تبلیغ یک محصول یا خدمات بهخصوص است که میتواند اثرگذاری فوقالعادهای برای کسبوکار شما به همراه داشته باشد.