این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - آرمانیک کاملا محفوظ می باشد

چرا نباید از کلمه کلیدی بیش از اندازه در متن (Keyword Stuffing) استفاده کرد؟

یکی از الزاماتی که متن استاندارد از دید موتور‌های جستجو باید داشته باشد، انتخاب و تکرار کلمات کلیدی است. هرچند که استفاده عبارت کلیدی در متن به میزان مشخصی، امتیاز برای یک مقاله محسوب می‌شود، اما تکرار بیش از حد کلمه کلیدی (Keyword Stuffing) هم از نگاه موتور‌های جستجو نوعی فریب‌کاری یا تقلب محسوب می‌شود و به نحوی امتیاز منفی به حساب می‌آید. به همین دلیل در این مطلب می‌خواهیم در مورد Keyword Stuffing صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

1397/05/24
0
1,898
چرا نباید از کلمه کلیدی بیش از اندازه در متن (Keyword Stuffing) استفاده کرد؟

منظور از Keyword Stuffing چیست؟

عبارت Keyword Stuffing در لغت به معنی بمباران کلمه کلیدی هست که عده‌ای با این روش سعی می‌کردند امتیاز صفحات سایت را با تکرار بیش از حد کلمه کلیدی، افزایش بدهند. برای چنین کاری شخص سعی می‌کند کلمه کلیدی را تا جایی که می‌تواند این عبارت را در متن، توضیحات متا، عنوان صفحه و یا حتی لینک‌های داخلی تکرار کند تا در مقایسه با سایر صفحات مشابه، امتیاز بیشتری گرفته باشد.

قالب خیلی از سایت‌هایی که با آن مواجه می‌شویم بر پایه وردپرس (Word Press) هست. یکی از افزونه‌های پرکاربردی که توسعه دهندگان وب یا ادمین‌ها به سایت‌ خودشان اضافه می‌کنند افزونه Yoast هست.

این افزونه حداقل اساندارد‌هایی که یک مقاله باید داشته باشد رو بررسی می‌کند و به محتواگذار سایت هشدار می‌دهد که کدام یک از آن‌ها را رعایت نکرده. یکی از دلایلی که باعث می‌شود نویسندگان سایت چنین اشتباهی را مرتکب می‌شوند این هست که افزونه Yoast حد نصابی برای تکرار کلمه کلیدی ندارد و تکرار هر چه بیشتر آن را یک امتیاز مثبت برای طراحی محسوب می‌کند.

هر چند که میزان استاندارد تکرار کلمه کلیدی در مقاله بین 1.5-3% هست و یک مقاله موفق باید این حد را راعایت کرده باشد اما استفاده بیش از حد از آن هم در شرایط فعلی کارایی ندارد.

اما چرا امروز تکرار  بیش از حد کلمه کلیدی کارایی گذشته را ندارد؟

از زمانی که موتور‌های جستجو برای بهینه سازی یا به اصطلاح سئو سایت تصمیم گرفتند الگوریتم‌هایی در نظر بگیرند که عملکرد صفحات سایت را ارزیابی کند، چند سالی بیشتر نمی‌گذرد. طبیعتا در سال‌های ابتدایی این الگوریتم‌ها پیچیدگی امروز را نداشتند و خیلی از فاکتور‌های کلیدی را نظر نمی‌گرفتند. یکی از این موارد هم بحث جایگاه کلمات کلیدی و میزان تکرار آن‌ها در متن بود.

افراد فرصت طلب هم از مشکلات موتور‌های جستجو در سئو سایت استفاده می‌کردند و با تکرار هر چه بیشتر این عبارات، جایگاه صفحه را ارتقا می‌دادند و به راحتی رتبه بازدید سایت را افزایش می‌دادند. اما با مرور زمان موتور‌های جستجو از این نقص مطلع شدند و با پیاده سازی الگوریتم‌های جدیدی مثل مرغ مگس‌خوار توانستند ارتباط معنایی یک صفحه با کلمات کلیدی را تشخیص بدهند.

الگوریتم‌های اخیر گوگل به حدی کاربردی بودند که دیگر عملا نمی‌شود با اکتفا کردن به ترفند‌های قدیمی رتبه سایت را ارتقا داد.

چرا کلمه کلیدی نباید بیش از حد در متن تکرار شود؟

 

با این شرایط چه راهی برای تکرار کلمه کلیدی وجود دارد؟

وقتی ادمین سایت سعی می‌کند با استفاده بیش از حد، رتبه سایت را ارتقا بدهد، گوگل متوجه چنین مسئله‌ای می‌شود و متناسب با آن برای شما مجازات‌هایی را در نظر می‌گیرد که حتی نتایج مثبتی که قبل‌تر به دست آورده بودید را هم از بین می‌برد.

در ادامه تمام تکنیک‌هایی که  برای این کار استفاده می‌شدند را معرفی می‌کنیم بعد از آن روش‌های جایگزینی را معرفی می‌کنیم که بدون تکرار  بیش از حد یک عبارت بخصوص می‌توانید همان نتیجه‌های قبل را از موتور‌های جستجو بگیریم.

1- استفاده از کلمه هدف در عنوان اصلی صفحه

این کار یکی از رایج‌ترین راه‌هایی است که در صفحات مختلف با آن مواجه می‌شویم. در این روش ادمین سایت کلمات مترادف و یا هم خانواده یک عبارت را پشت هم در متن تکرار می‌کند بلکه رتبه الکسا سایت‌اش را ارتقا بدهد.

چرا کلمه کلیدی نباید بیش از حد در متن تکرار شود؟

 

بهترین راهکار این هست که محتوای سایت به خوبی مطلبی که درباره آن بحث می‌کند را توصیف کرده باشد. آن وقت موتور جستجو سایت شما را برای نتایج عبارات مشابه هم نشان می‌دهد.

2- وجود کلمه کلیدی در توضیحات صفحه

چرا کلمه کلیدی نباید بیش از حد در متن تکرار شود؟

 

این اشتباه در توضیحات متا هم دقیقا تکرار می‌شود و ادمین سایت فکر می‌کند تکرار کلمه کلیدی در توضیحات یک صفحه کار موثری هست. موتور‌های جستجو تمرکز زیادی به این قسمت از صفحه سایت دارند و چنین اشتباهاتی باعث از دست رفتن جایگاه سایت می‌شود.

3- تکرار کلمه کلیدی در محتوای اصلی صفحه

قاعدتا بیشترین استفاده این ترفند در محتوای اصلی سایت هست و محتواگذار سعی می‌کند هر چه بیشتر از کلمه کلیدی در متن استفاده کند تا بازدید سایت افزایش پیدا کند. به خاطر داشته باشید حداکثر میزان استاندارد تکرار کلمه کلیدی 3% کل کلمات متن هست. تکرار بیش از این حد اصلا توصیه نمی‌شود.

چرا کلمه کلیدی نباید بیش از حد در متن تکرار شود؟

 

4- استفاده مجدد از یک لینک ثابت در متن

بعضی‌ها برای این که تعداد لینک‌هایی که به سایت آن‌ها ارجاع داده می‌شود را افزایش بدهند، چند عبارت را در یکی از صفحات سایت به آن آدرس لینک می‌کنند اما غافل از این که این ترفند هم تکراری شده و نه تنها موتور‌های جستجو امتیازی برای آن قائل نیستند بلکه تاثیر منفی قابل توجهی بر عملکرد سایت در جایگاه کلمات کلیدی دارد.

5- استفاده از عبارات محلی برای افزایش بازدید سایت

بعضی سایت‌هایی که خدماتی در مناطق مختلف مثل محله‌های متفاوت شهر و یا کشور ارائه می‌کنند، بیشتر از این ترفند برای تکرار کلمه کلیدی و بهبود رتبه سایت اسفاده می‌کنند. مثلا یک باربری که در مناطق مختلفی از شهر شعبه دارد و خدمات می‌دهد‌، سعی می‌کند با چنین ترفندی موتور‌های جستجو را فریب بدهد.   

چرا کلمه کلیدی نباید بیش از حد در متن تکرار شود؟ 

   

بهترین جایگزین برای تکرار کلمات کلیدی چیست؟

گوگل امروزه به جای آن که تمرکز خود را بر کلمه کلیدی و تکرار آن در متن بگذارد، به مفهوم و هدف محتوا توجه می‌کند. در این صورت حتی مقاله‌ای که استاندارد‌های کمی، مثل تعداد تکرار‌های کلمات کلیدی را هم به مراتب کمتر رعایت کرده باشد می‌تواند نتیجه بهتری بگیرد. 

در ادامه به تعدادی از بهترین راهکار‌های ممکن برای جایگزینی کلمات تکراری اشاره می‌کنیم از جمله:

  • استفاده از کلمات کلیدی
  • به کار بردن معادل لاتین یا انگلیسی واژه‌ها
  • توصیف مغهومی عبارات
  • استفاده از لینک‌های طولانی‌تر
  • مطرح کردن مطالبی که به صورت غیر مستقیم، ارتباط معنایی با اصل موضوع دارند

موارد بالا تنها بخشی از راهکار‌هایی هست که به کمک آن‌ها می‌توانید از تکرار بیش از حد کلمات کلیدی جلوگیری کنید و طراحی سایت و رتبه الکسا را ارتقا بدهید. برای این کار کافی هست از الگوریتم‌های گوگل شناخت کافی داشته باشیم و طبق استاندارد‌ موتور‌های جستجو عمل کنیم.

تکرار کلمه کلیدی چه زمانی منجر به جریمه سایت می‌شود؟

هدف اصلی موتور‌های جستجو ارائه مطالبی هدفمند و با کیفیت هست. اگر ادمین سایت از یک واژه بخصوص در محتوا بیش از حد استفاده کرده باشد ولی بتواند به بهترین نحو ممکن مفهوم را به مخاطب برساند، جریمه‌ایی برای آن در نظر گرفته نمی‌شود.

گوگل به کمک الگوریتم‌های هوشمندی که در این زمینه طراحی کرده می‌تواند به راحتی متوجه بشود که محتوای یک صفحه جذابیت کافی برای مخاطب داشته یا نه. به عنوان مثال یکی از راهکار‌های گوگل در این زمینه بررسی نرخ پرش یا Bounce rate سایت هست. اگر مخاطب در زمان کمی بعد از بازدید یک صفحه سایت، آن را ترک کند و از هیچ صفحه دیگری هم دیدن نکند، یک پرش به حساب می‌آید.

میزان ایده‌آل نرخ پرش حدود 25-40% هست و اگر این نرخ برای سایتی بیش از این محدود باشد، باید در کیفیت محتوایی که روی سایت قرار می‌دهد بازنگری کند.

سخن آخر

سقف استفاده از یک کلمه کلیدی در طراحی سایت 5% هست و حتی در صورتی که محتوا جذاب و خوانایی هم بر روی سایت قرار گرفته باشد، نمی‌تواند استاندارد‌های گوگل را برآورده کند. مهم‌ترین اصل در طراحی سایت و نوشتن مقالات، کیفیت و خوانایی متن هست پس به جای تمرکز بر استاندارد‌های کمی، سعی کنید از محتوای جذاب در طراحی سایت استفاده کنید.  

مطالب مشابه

7 نکته ضروری برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی که باید در نظر داشته باشید

7 نکته ضروری برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی که باید در نظر داشته باشید

نتایج موتور‌های جستجو یکی از مهم‌ترین منابع ترافیک فروشگاه‌های اینترنتی هستند. برای خرید یک محصول بخصوص تعداد اندکی فروشگاه اینترنتی معتبر است و بسیاری از افراد برای خرید کالا، نام آن را در شبکه‌های اجتماعی جستجو می‌کنند و هر نتیجه‌ای که در صفحه اول دیده شود را انتخاب می‌کنند.

زمان مطالعه : 5 دقیقه
افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!

افزایش بازدید سایت با چند ترفند ساده اما کارآمد!

امروزه، مشاغل مختلف با اینترنتی شدن کسب‌وکارها و در نتیجه اهمیت بالای داشتن سایت در موفقیت خود روبه‌رو هستند. البته تنها داشتن سایت و رها کردن آن به حال خودش، برای موفقیت شما کافی نخواهد بود! شما باید به فکر افزایش بازدید سایت خود باشید. با جذب کاربران زیاد به سمت وب‌سایت خود، می‌توانید نتیجه شگفت انگیز داشتن یک وب‌سایت را در موفقیت کسب‌وکار خود مشاهده کنید. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم چطور می‌توانید بازدید سایت خود را بالا ببرید.

زمان مطالعه : 20 دقیقه
 طراحی سایت با CMS های اختصاصی  یا وردپرس ؟

طراحی سایت با CMS های اختصاصی یا وردپرس ؟

سئوالی که برای صاحبان کسب‌و‌کارها و مدیران سازمان‌ها پیش می‌آید، این است که بهترین روش برای توسعه یک کسب‌وکار چیست؟ تبلیغات یا طراحی سایت، کدام یک مهم‌تر است؟ در طراحی سایت از کدام سیستم می‌توان استفاده کرد؟ کدام یک زودتر به نتیجه می‌رسد؟ سیستم‌های مدیریت محتوای متن باز مانند جوملا یا وردپرس یاCMS  های اختصاصی؟ اگر این سئوال‌ها برای شما پیش آمده، با ما همراه باشید، ما به شما می‌گوییم چگونه کسب‌و‌کار خود را هوشمندانه‌تر توسعه دهید.

زمان مطالعه : 10 دقیقه
9 اشتباه در طراحی سایت که هرگز نباید مرتکب شوید

9 اشتباه در طراحی سایت که هرگز نباید مرتکب شوید

اگر به دنبال راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و طراحی سایت برای آن هستید، لازم است قبل از هر چیز نکات بخصوصی را در نظر داشته باشید. همان طور که رعایت این نکات برای داشتن یک سایت ایده آل به شما کمک می‌کند، عدم توجه به آن‌ها هم می‌تواند منجر به اشتباهاتی بشود که تاثیر وحشتناکی در عملکرد سایت داشته باشد.

زمان مطالعه : 10 دقیقه

نظرات کاربران

captcha Refresh
02171057043